Професия "учител"

• 496 034
  • 4 520
  •   1
Отговори
# 4 425
Момичета, имам един въпрос
В дневника на подготвителна група, където  пише учебно съдържание какво точно се пише
Благодаря предварително

# 4 426
Момичета, имам един въпрос
В дневника на подготвителна група, където  пише учебно съдържание какво точно се пише
Благодаря предварително

[/quote
образователно направление,тема и очаквани резултати

# 4 427
  • при моите деца .....
Може би е коментирано, но търсих и не открих....
В отпуск по майчинство съм. Ще натрупам отпуск.
Възможно ли е да използвам платен годишен отпуск през учебната година?
Не е възможно да я използвам само през ваканциите и неучебните дни....

# 4 428
  • Ямбол
Да, възможно е и работодателят ти не би трябвало да ти откаже.

# 4 429
  • Пловдив
Ако има пари може да се съгласи. Ако няма може и да откаже. Работодателят не е задължен да разрешава отпуска, когато работещият я поиска.

# 4 430
  • Ямбол
Кодексът е на друго мнение:
Чл. 173.
(5) Работникът или служителят използва платения си годишен отпуск до края на календарната година, за която се отнася. Работодателят е длъжен да разреши платения годишен отпуск на работника или служителя до края на съответната календарна година, освен ако ползването му е отложено по реда на чл. 176. В този случай на работника или служителя се осигурява ползване на не по-малко от половината от полагащия му се за календарната година платен годишен отпуск.

Чл. 176.
 (1) Ползването на платения годишен отпуск може да се отложи за следващата календарна година от:
1. работодателя - поради важни производствени причини при условието на чл. 173, ал. 5, изречение трето;
2. работника или служителя - когато ползва друг вид отпуск или по негово искане със съгласието на работодателя.
(2) Когато отпускът е отложен или не е ползван до края на календарната година, за която се отнася, работодателят е длъжен да осигури ползването му през следващата календарна година, но не по-късно от 6 месеца, считано от края на календарната година, за която се полага.
(3) Когато работодателят не е разрешил ползването на отпуска в случаите и в сроковете по ал. 2, работникът или служителят има право сам да определи времето на ползването му, като уведоми за това писмено работодателя най-малко 14 дни предварително.

# 4 431
  • Пловдив
Да де, не се дава през тази календарна година, а се отлага за следващата. Просто по училищата в повечето случаи няма пари за заместници и поради тази причина не се разрешава платения отпуск по учебно време.

# 4 432
  • Ямбол
Липсата на пари за заместник, не е основание за отлагане на отпуск според КТ. Особено при такива случаи с голям натрупан отпуск поради майчинство или болнични, редно е този отпуск да се ползва.

# 4 433
  • при моите деца .....
Благодаря!

# 4 434
  • Пловдив
След майчинство мисля, че може да се отлага и повече време.
След болнични ще видя лично, че бях тази година от 15 март до 15 септември.

И липсата на пари е основание за много неща.  За съжаление.

# 4 435
  • при моите деца .....
В другото училище в града пуснаха една колежка цяла година платен годишен отпуск, натрупан след 2 поредни майчинства, върна се на работа 1 година и сега тази ще е отпуск.
Лично директорката  го каза на обща родителска среща при въпрос защо променят учителите на ученици от 7 клас..... та мога да се позова на този случай....
Когато имам ръзвитие ще пиша....
Ще попитам около декември....
Но да се подготвя с аргументи.

# 4 436
Здравейте, имам въпрос относно проекта "Твоят час". По принцип не исках да се включвам, но днес директорката каза, че има свободни места и искам неискам ще ме включи. Записа ме за дейности с деца с образователни затруднения. Въпроса ми е какви документи трябва да подготвя, т.к. не съм запозната а сайтът на проекта постоянно забива. Шефката каза СВ и да си запишем трите имена на учениците, които ще ръководим. Само това ли е ?

# 4 437
Здравейте, имам въпрос относно проекта "Твоят час". По принцип не исках да се включвам, но днес директорката каза, че има свободни места и искам неискам ще ме включи. Записа ме за дейности с деца с образователни затруднения. Въпроса ми е какви документи трябва да подготвя, т.к. не съм запозната а сайтът на проекта постоянно забива. Шефката каза СВ и да си запишем трите имена на учениците, които ще ръководим. Само това ли е ?
Аз раздавах специални анкети, дадени ми от директора. Децата си пишеха имената, както и кога искат да карат "твоят час"- ваканции, през седмицата и т.н.

# 4 438
Здравейте дали тук има учител по Изобразитено изкуство,които би искал да ми помогне за урок??? Peace

# 4 439
  • Майничка
Липсата на пари за заместник, не е основание за отлагане на отпуск според КТ. Особено при такива случаи с голям натрупан отпуск поради майчинство или болнични, редно е този отпуск да се ползва.

При нас този проблем се решава със средства от програмата "Без свободен час".

Общи условия

Активация на акаунт