Професия "учител"

• 496 032
  • 4 520
  •   1
Отговори
# 4 455
Около 25 мин. ще са достатъчни
Благодаря за отговора. 5 минути за въвеждане и 5 минути за изложба и обобщение на края на часа мисля,че ще са ми достатъчни.Дано ми стигне времето. Peace

# 4 456
Колко е минимумът за частен урок по английски,за провинцията - все познати искат да идват и на познатите - познатите.Говоря за 45 мин.И деца, и възрастни.И не ми казвайте защо пиша провинция, че било едно и също, понеже не е.Но! Да не влизаме в този спор. PeaceМерси за отговорите

# 4 457
  • Майничка
13лв. за 90 минути е минимумът, за който зная. Говоря за Пловдив.

# 4 458
  • Луната ни пази
Дълбока провинция, девет лева за астрономически час, при много утвърден специалист с име не само в града.
По "Без свободен час" първо са длъжни да подсигурят специалист, ако няма тогава неспециалист. Плаща се ако колегата е в болничен, обучение или друга служебна заетост, но не и в отпуска. Плащат се по мярката само първите три дни от отсъствието на колегата. Ако отсъства повече, разходите се поемат от училище. При нас винаги се заплащат заместванията.

# 4 459
Провинция-10 лв, за 1 астрономически час.

# 4 460
Здравейте всички,миналата година завърших магистратура Предучилищна педагогика (без нито ден практика,тъй като не ни се полагаше такава). Сега имам желание да се занимавам с това,но се оказва че първо трябва да започна по заместване,та въпросите ми са: Колко време трябва да работя по заместване преди да стана учител? В една ДГ ли е това заместване или в няколко?Какъв би трябвало да е договора ми?Младши учител ли се водя?

# 4 461
  • Ямбол
Няма такова правило за заместването. Понеже основно свободните работни учителски места са обичайно от началото на септември, то по това време можеш да си намериш само по заместване. Щом си завършила, ти вече си пълноправен учител и можеш да работиш навсякъде, където те вземат.

# 4 462
  • Пловдив
Колеги, имам въпрос към тези, които ще работят по "Твоят час". Има ли някъде упомената бройка на групата. Тъй като бях в продължителен болничен мен ме включиха съвсем скоро и днес бях сюрпризирана, че ще имам група от 25 деца. Всички останали ще бъдат с групи от по 8 - 10 - 15 и една от 22. На въпроса защо при мен са толкова се отговори, че нямало желаещи учители и затова се събрали толкова. И никой не си прави сметката, че 25 деца не са вокална група, а цял хор. А и някак несправедливо ми се вижда аз да работя с толкова, а колежките с по 8.

# 4 463
Значи не това че нямам стаж,а времето в което кандидатствам ме отвежда до учителството по заместване,така ли да го разбирам?

# 4 464
  • Ямбол
Значи не това че нямам стаж,а времето в което кандидатствам ме отвежда до учителството по заместване,така ли да го разбирам?
Аз май не мога да разбера. Ти намерила ли си работа? В момента, ако потърсиш, е много по-вероятно да намериш само за заместване.

# 4 465
Здравейте всички,миналата година завърших магистратура Предучилищна педагогика (без нито ден практика,тъй като не ни се полагаше такава). Сега имам желание да се занимавам с това,но се оказва че първо трябва да започна по заместване,та въпросите ми са: Колко време трябва да работя по заместване преди да стана учител? В една ДГ ли е това заместване или в няколко?Какъв би трябвало да е договора ми?Младши учител ли се водя?

Shocked  Rolling Eyes Магистратура, казваш?

# 4 466
Цветелина, къде си завършила?
И как така не ви се полагала практика?
Не.може да има подобно нещо.

# 4 467
  • Майничка
Колеги, имам въпрос към тези, които ще работят по "Твоят час".
Скрит текст:
Има ли някъде упомената бройка на групата. Тъй като бях в продължителен болничен мен ме включиха съвсем скоро и днес бях сюрпризирана, че ще имам група от 25 деца. Всички останали ще бъдат с групи от по 8 - 10 - 15 и една от 22. На въпроса защо при мен са толкова се отговори, че нямало желаещи учители и затова се събрали толкова. И никой не си прави сметката, че 25 деца не са вокална група, а цял хор. А и някак несправедливо ми се вижда аз да работя с толкова, а колежките с по 8.
Максималният брой ученици за дейности по интереси е 25, а за такива с обучителни трудности - 10. Обаче всичките 25 ли са пожелали наистина вокална група на първо място?

# 4 468
Да попитам и аз за проекта Твоя час,  как ще се заплаща на учителите всеки месец ли или по друга схема и дали ще ни удържат данък при изплащането на парите или трябва да подаде данъчна декларация в края на годината.Аз лично не исках да участвам,  но ме задължиха и сега ще водя занимания по интереси Клуб Хранене и здраве някои има ли с подобна дейност?

# 4 469
  • Пловдив
Гаргамела, идея си нямам, просто вчера ни събраха и между другото ми казаха, че до днес трябва да съм си събрала 25 деца  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт