Професия "учител"

• 496 009
  • 4 520
  •   1
Отговори
# 4 485
  • Пловдив
Часът се мести и се взема. Проблемът при нас в Пловдив обаче е, че сумата е заложена в счетоводната програма и автоматично изчислява колко процента от нея ще вземеш ако имаш отсъствия от работа. И няма как да се коригира. Ние искаме поне при това положение да направим така, че тези пари да се вземат от заместниците. Само че не знам дали ще стане.

# 4 486
  • Някъде по Дунава
Цветелина, къде си завършила?
И как така не ви се полагала практика?
Не.може да има подобно нещо.
О, има, има. В Педагогически колеж Плевен например на учещите магистратура ПНУП практика не се осигурява. Всеки сам да се спасява и да си намери служебна бележка за проведена практика.

Последна редакция: чт, 20 окт 2016, 22:18 от nikolaeva

# 4 487
Имам няколко въпроса, свързани с проекта 'Твоят час';
Аз съм председател на Съвета и като цяло с мониторингова функция и ми се струва , че някои неща при нас са в нарушение и при евентуална проверка може и да понеса отговорност.
1. Часовете, които са за подпомагане на изостанали ученици, задължително ли трябва да съвпадат с часа по Самоподготовка на същите или може и да са в ООФА, например?
2. Часовете на групите, които са сформирани според желанията на учениците-танци, арт и т.н., задължително ли са в техните следобедни часове по Занимания по интереси? При нас едната възпитателка води Танци, един астрономически час от заниманията на групата се припокрива с нейните часове като възпитател..
3. Заплащането зависи ли от стажа?
Предварително благодаря!

# 4 488
Часовете се вземат евентуално във времето за обяд и отдих , но не и в часовете за самподготовка следобед т.е. до 14.30 часа някъде или след 16 часа така поне е при нас. Друг вариант са ваканциите и почивните дни

# 4 489
Колеги, имам нужда от помощ.С диагноза карцином ин ситу на шийката на матката и също така и миома през март 2015 г. ме оперираха и съм с тотална хистеректомия. След полагаемите 6 мес. болничен минах ТЕЛК и ми дадоха 50 % за това заболяване, но имам и друго вродено ,за което получих 30%,т.е. 56% общо за срок от 1 година. От 01.09.2015г. до 01.09.2016г. През тази 1 година от местоработата не ми удържаха ДОД,  а сега ме предупредиха, че в края на годината при годишното приключване ще ми удържат пари.Обясниха ми, че за 2015 год. в края са ми върнали надвзет данък за цялата година нищо ,че ТЕЛК е от м. 09., а сега щом ТЕЛК е изтекъл през 2016г.то за месеците от януари до август ще връщам данъкът, който са ми приспадали.Ох, дано да го обясних правилно, че и на мен ми е трудно да го разбера.Някой попадал ли е в такава ситуация? А междувременно пак минах ТЕЛК, но ми дадоха само за вроденото заболяване 34% . Обжалвам решението и  на 30.11. съм в София на НЕЛК. Там ще видим какво ще стане. Имат ли право да ми удържат пари, така се получава почти една заплата да ми вземат?Уж четох закона, но никъде не намерих нещо такова, но счетоводителката ни е категорична, че при трудовите правоотношения е така и програмата на компютъра автоматично ще ги удържи . Какво да правя?

# 4 490
Polia72 питай в счетоводната тема

# 4 491
Поли, а яйчниците стоят ли ти, те носят 50 % до 50 години. Иначе за парите струва ми се логично щом веднъж си ги взела 2015 г сега ще трябва да ги върнеш....

# 4 492
Да, стоят.

# 4 493
Здравейте, интересувам се колко процента от заплатата,която се полага за длъжност - учител ПИГ се плаща на човек,който е нает като неспециалист?

Последна редакция: пн, 24 окт 2016, 12:36 от angelova93

# 4 494
  • Варна
Здравейте, интересувам се колко процента от заплатата,която се полага за длъжност - учител ПИГ се плаща на човек,който е нает като неспециалист?
До колкото знам е 80%

# 4 495
Мерси. А знаете ли как точно се определят тези проценти или къде бих могла да прочета по-подробно за това?

# 4 496
  • на североизток
Относно "Твоят час" можете да прочетете инструкцията. Там има отговори на всичките ви въпроси. Вярно, доста е обемна, но е добре да се информираме от първоизточника.

Мен също ме сложиха председател на съвета и ща, не ща се занимавам. Иначе като учител в ГЦОУД ми казаха, че не мога да водя група, заради работното време. Защото всички учат само първа смяна, а занималните сме следобед и на практика няма кога. Учудвам се, че може един и същи човек да си изпълнява заложените в разпределението теми по Организиран отдих и същевременно да води група по нещо си. Струва ми се нередно, но все пак трябва да се прочете по-подробно инструкцията.

За заплащането четох, че ще става на тримесечие. За членовете на съвета не се полага такова. Само за директора, счетоводителя, експертите от РИО и ръководители на групи. Часовата ставка може да бъде различна за всеки учител, в зависимост от квалификацията и опита му - до 8лв/ч. , ако имаш стаж под 3г. и до 12лв./ч. с над 3г. стаж, включително осигуровките за сметка на осигуряваното лице. /чл.80, 81 и 82/

# 4 497
  • София
До колкото знам е 80%
Зависи дали имаш педагогическа правоспособност.

# 4 498
  • Варна
До колкото знам е 80%
Зависи дали имаш педагогическа правоспособност.

Да това забравих да го уточня, ако нямаш педагогическа правоспособност мисля, че заплатата е като за средно образование. Може да го видиш в колективния трудов договор, който се подписва със синдикатите. Там обаче е дадено минималното възнаграждение, което се получава.

# 4 499
  • Варна
Здравейте, колеги дали мога да Ви помоля да ми помогнете с мисловна карта по Домашен бит и техника (за начален етап).
Благодаря Ви много предварително

Общи условия

Активация на акаунт