Раждане вкъщи 17

• 30 710
  • 743
  •   1
Отговори
# 675

Мда....дано сьвсем ти омрьзне,че на там става още по сложно...

Ей, ама как допринесе за конструктивния разговор... Simple Smile Дали пък не си някой спамер и трол под прикритие? (Доста грозно, между другото - имам предвид аватара ти. Дано не си ти на него, пу-пу.)

хаха, щото твоя аватар е някаква прелест

човека е сложил на аватара си човек, който уважава

ти си сложила секси кукличка/тип 5 годишно момиченце/, с голяма брадва, стъпило в локва кръв

няма да влизам в професинална роля на психолог да правя анализ какви подсъзнателни мотиви те карат да се идентифицираш със сексуализирано дете плувнало в кръв, че минаваме в едни страшни сфери...

Последна редакция: пт, 28 окт 2011, 15:40 от persimon

# 676
Мисля, че двете групи обсъждащи тук едва ли ще постигнем общо разбиране за начините на превенция и отреагиране на усложнения. Познавам донякъде едните и другите методи. Първите могат да изглеждат крайно примитивни за съвременния човек, но са много неинвазивни постигайки желания резултат. Вторите са съвременно медицинско достижение и като такова са инвазивни отново постигайки желания резултат. Кои методи постигат повече, трудно може да се отгвори. Незвасимо от методите, винаги има случаи в които няма да могат да помогнат, защото няма два еднакви случая, две еднакви раждания, две еднакви майки. Най-добре би било според мен да се изчерпат неинвазивните методи преди да се премине към инвазивните в рамките на разумното време за изчакване. Разбира се тези методи трябва да се познават достатъчно добре. Някои обаче трудно се приемат. Лично аз имам много добри резултати от изоплзването на хомепатия за собственото си раждане както за мен така и за бебето. Резултатите са в графата "не може да бъде" докато човек лично не го види. Хомепатията е просто едно от средствата, които могат да се използват неинвазивно. Намирам, че винаги си струва (стига да има достатъчно време) да се приложе неинвазивен подход преди инвазивния при усложнения или за превенция на такива.  

Разбира се, че е така. Peace

# 677

Аз казах 90%,ти каза,че нямаш понятие и искаш доказателства.
Ето ти.Бьлгария е на 106 място.
https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/rank … der/2091rank.html

Ти не намираш никаква разлика между:

"This entry gives the number of deaths of infants under one year old in a given year per 1,000 live births in the same year; included is the total death rate, and deaths by sex, male and female. This rate is often used as an indicator of the level of health in a country."

и

Колко процента от ражданията минават без никакви проблеми?
Аз казвам 90%.Ти колко казваш?

За теб това някак са едни и същи неща? Т.е. това, че в България има 17 промила Infant mortality rate някак доказва, че в 90 процента от ражданията (по принцип в света?) не възникват никакви проблеми?

Хм, знаеш ли - подобни висоти на аналитичната мисъл съм виждала само при зверски напушени хора. Simple Smile

# 678
Мисля, че двете групи обсъждащи тук едва ли ще постигнем общо разбиране за начините на превенция и отреагиране на усложнения. Познавам донякъде едните и другите методи. Първите могат да изглеждат крайно примитивни за съвременния човек, но са много неинвазивни постигайки желания резултат. Вторите са съвременно медицинско достижение и като такова са инвазивни отново постигайки желания резултат. Кои методи постигат повече, трудно може да се отгвори. Незвасимо от методите, винаги има случаи в които няма да могат да помогнат, защото няма два еднакви случая, две еднакви раждания, две еднакви майки. Най-добре би било според мен да се изчерпат неинвазивните методи преди да се премине към инвазивните в рамките на разумното време за изчакване. Разбира се тези методи трябва да се познават достатъчно добре. Някои обаче трудно се приемат. Лично аз имам много добри резултати от изоплзването на хомепатия за собственото си раждане както за мен така и за бебето. Резултатите са в графата "не може да бъде" докато човек лично не го види. Хомепатията е просто едно от средствата, които могат да се използват неинвазивно. Намирам, че винаги си струва (стига да има достатъчно време) да се приложе неинвазивен подход преди инвазивния при усложнения или за превенция на такива.  

Това е от линка за клиниката,който дадох по назад.

Аз казах 90%,ти каза,че нямаш понятие и искаш доказателства.
Ето ти.Бьлгария е на 106 място.
https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/rank … der/2091rank.html

Ти не намираш никаква разлика между:

"This entry gives the number of deaths of infants under one year old in a given year per 1,000 live births in the same year; included is the total death rate, and deaths by sex, male and female. This rate is often used as an indicator of the level of health in a country."

и

Колко процента от ражданията минават без никакви проблеми?
Аз казвам 90%.Ти колко казваш?

За теб това някак са едни и същи неща? Т.е. това, че в България има 17 промила Infant mortality rate някак доказва, че в 90 процента от ражданията (по принцип в света?) не възникват никакви проблеми?

Хм, знаеш ли - подобни висоти на аналитичната мисъл съм виждала само при зверски напушени хора. Simple Smile

Ама разбира се,че не са.Напьни се и разгледай сайта,ако искаш и ще намериш всички отговори.
А тази статистика показва следното
an indicator of the level of health in a country.
От нея се започва.И после пьзельт се нарежда.Картинката,която излиза не е по вкуса на всеки разбира се.

Аз допир с напушени хора нямам. Peace

# 679
jp пак не доразбрала Laughing и разбира се без капка памет за недуобни факти

айде един цитат:

That doesn't mean you should approach labour expecting the worst. For the majority of women, labour is a positive, uncomplicated and rewarding experience. About 85 per cent of women having their first baby will experience a normal delivery, and that rate rises to about 95 per cent if you have had a normal delivery before.

http://www.netdoctor.co.uk/health_advice/facts/labour_complications_000610.htm

Тия неща се дискутирани хиляди пъти за тия 6 месеца, в които ти усилено спамиш тук, но ти хиляди пъти доказа, че никакъв довод, не хваща декиш при теб, ако не ти изнася. Мигновено се заобикаля и забравя в мига, който е видян. И после си вярваш, че никога не си чела и не знаеш.

# 680
Christian, не мисля, че целиш конструктивна дискусия - въпреки всички мои усилия.

Отбягваш отговори и всякаква конкретика, опитваш се да сменяш темата всеки път, когато лъсне неконсистентността на твърденията ти. И, разбира се, когато нищо друго не проработи - се минава на режим лични квалификации. Simple Smile

Всъщност, аз вярвам, че осъзнаваш това - и не виждам причина да ти партнирам в това упражнение към момента.

# 681
Всяка жена си казва- е, 85-90 процента без проблеми, няма да съм аз. Даже това беше един от съветите на Мег!- която в началото се учела какво се прави при пролапс на пъпна връв, а после решила да не си мори хубавата главица и да мисли позитивно, щото усложнението е рядкост.

"Методите" на Мег! се делят на три категории: 1. Съвместими със здравия разум и потенциално полезни, в най-лошия случай безобидни. 2. Спорни и противоречащи с биология, физика и химия 3. Абсурдни- окултни, ню ейдж и какво ли не.

Проблемът не е че не приемаме методите, но понякога те дават абсурдно голямо забавяне и фалшива увереност.

Освен това в петицията за нормално раждане се иска 48 часа чакане с изтекли води. Защо искате жените да се чувстват некомфортно и да се увеличава риска от инфекция? Нали не искате случаи на сепсис?

Някой в един форум беше писал, че ако 19-годишната девойка беше раждала с акушерка, това нямаше да стане. Новинка: и най-нежната акушерка с "акушерски модел" на грижа е на нокти какви страхотии могат да станат. Баба ми е била в селски родилен дом с минимум техника и минимум възможности за намеса. Цял живот имаше кошмари.

Темата е толкова зарибителна, че снощи чак сънувах, че съм родила още един син, дадох го на персонала за през нощта и на следващата сутрин "новороденото" беше с размери на 4-годишно детенце и ми донесе кафе. Една сестра обясни, че така ги учели от малки, да носят кафе на майките си.

Нямам против:))

# 682
Christian, не мисля, че целиш конструктивна дискусия - въпреки всички мои усилия.

Отбягваш отговори и всякаква конкретика, опитваш се да сменяш темата всеки път, когато лъсне неконсистентността на твърденията ти. И, разбира се, когато нищо друго не проработи - се минава на режим лични квалификации. Simple Smile

Всъщност, аз вярвам, че осъзнаваш това - и не виждам причина да ти партнирам в това упражнение към момента.

Я прочети още ведньж какво си написала!
Дадох точно и конкретно рисковете при раждане и усложненията.
Ти нямаше такива данни,даже не се постара да разгледаш сайта,който дадох.
Покажи ми,ако обичаш кьде ползвам лични квалификации спрямо теб!
Моля,да не си измисляш и да льжеш!!!
След това погледни твоите обидни намеци кьм мен и си помисли добре.

# 683
  • Boston, MA
...
Ето това е една от най-досадните ти черти. Ни в клин ни в ръкав изръсваш някаква стъраховита глупост, при това хващайки се за някой страничен детаил в нечие изказване. Ако ти се хване човек, разговорът приключва в трета глуха след като си обяснил на другия, колко е тъп и как не си взима лекарствата.

А на теб най-досадната ти е, че преиначаваш. Ставаше въпрос за топ 10 грижи, не за всички грижи.

Кристиан, ти пък с твоите салати от "факти" и линкове.

Изобщо, от космоса си личи, че вашата наука е псевдо. Чули нещо оттук-оттам, прочели-недочели, имперсонират медицински лица. Нямат понятие нито от научен метод, нито от статистика, не могат да си обяснят термините, които ползват...

Грижете се за вашите си избори с децата ви, защото имам големи съмнения, че ако започна да питам с какво точно си храниш и поиш детето, с какви методи го лекуваш, ваксинираш ли го, с каква козметика го мажеш, може да се окаже, че родените вкъщи деца са в далеч по-голяма безопасност.

Може би е така в алтернативната ви вселена, където престъпници като този на аватара на Кристиан, прости мошеници като Норбеков, и търговци като Меркола, се водят за лечители. Само че фактите са други.

# 684
Изчакването на 48 или 72 часа след спонтанно спукване на околоплодния мехур след 37 г.с. не носи повишени рискове от инфекция ако се спазват следните условия:
- да не се правят вагинални прегледи
- да не се слага каквото и да било във влагалището или да се пипа там
- да не се прави секс
- да не ползват вани (душ може)
- много внимателно да се ползва толетна, като подмиването е за предпочитане пред ползването на тоалетна хартия, а ако се ползва хартия внимателно да се забърсва отпред назад към ануса, не в обратна посока;
- да не се ползват обществени тоалетни, винаги да се мият ръцети преди и след ползване на тоалетната;
- белято да се сменя често и добре да се изпира
- майката да пие достатъчно течности
- температурата на майката да се следи на всеки 4 часа за да се отчете евентуално започваща инфекция.
Пиша по памет и може би пропускам нещо, но това са най-важните неща за спазване.
Отделно може да се отчитат движенията на бебето - нещо, което предполагам на вяка бременна жена в края на бременността й казват как да прави.

# 685
Е, да, колко му е да прекараш 72 часа в мокрещ дискомфорт и чудене дали ще почне раждането, само и само да е естествено...

След като няма риск от инфекции, защо следим температурата? Очевидно риск има. Не може спокойно да си стоим три дни с течащи води.

Но логиката не ви е силна страна.

# 686
...
Ето това е една от най-досадните ти черти. Ни в клин ни в ръкав изръсваш някаква стъраховита глупост, при това хващайки се за някой страничен детаил в нечие изказване. Ако ти се хване човек, разговорът приключва в трета глуха след като си обяснил на другия, колко е тъп и как не си взима лекарствата.

А на теб най-досадната ти е, че преиначаваш. Ставаше въпрос за топ 10 грижи, не за всички грижи.

Кристиан, ти пък с твоите салати от "факти" и линкове.

Изобщо, от космоса си личи, че вашата наука е псевдо. Чули нещо оттук-оттам, прочели-недочели, имперсонират медицински лица. Нямат понятие нито от научен метод, нито от статистика, не могат да си обяснят термините, които ползват...

Грижете се за вашите си избори с децата ви, защото имам големи съмнения, че ако започна да питам с какво точно си храниш и поиш детето, с какви методи го лекуваш, ваксинираш ли го, с каква козметика го мажеш, може да се окаже, че родените вкъщи деца са в далеч по-голяма безопасност.

Може би е така в алтернативната ви вселена, където престъпници като този на аватара на Кристиан, прости мошеници като Норбеков, и търговци като Меркола, се водят за лечители. Само че фактите са други.

Толкова безумия на едно място, че не виждам смисъл да започна дори да отговарям.

# 687
Е, да, колко му е да прекараш 72 часа в мокрещ дискомфорт и чудене дали ще почне раждането, само и само да е естествено...

След като няма риск от инфекции, защо следим температурата? Очевидно риск има. Не може спокойно да си стоим три дни с течащи води.

Но логиката не ви е силна страна.

Теб някой кара ли те да седиш три дни с течащи води? Какво ти пречи аз да седя три дни с течащи води? Точно толкова седях впрочем при първото си раждане... Лекарката беше склонна да ме изчака, защото исках нормално раждане и въпреки, че горните условия не бяха спазени (по няколко пъти ме бърникаха за разкритие, а в болницата нямаше удобства за миене и температурата въобще не ми я мериха) ми нямаше абсолютно нищо... Е, разкритие не получих, нямах контракции и раждането не тръгна... Наложи се да ме срежат, защото бебето остана на сухо и го усещах болезнено когато мърдаше, но това е друга тема... Та защо казваш да не седя в мокрещ дискомфорт, чудеща се дали ще почне раждането? Защото на теб не ти изнася!? Хм!?  Thinking   Какъв ти е впрочем проблемът с чуждите решения?

# 688
...

Относно храненето, нищо смешно няма, по-скоро страшно. Влязох преди време в една тема "какво сервирахте днес" или нещо от този род и какво да видя...сервирали на едногодишните си деца суха супа Маги, кремвирши с пържени карофи-полуфабрикат, степче портокал и нишестено кремче ягода. Евала! Микс от най-токсичните съставки познати на човека на почти бебе. Идеален пълноценен обяд нали? Супичка, второ и десерт Sick Sick Sick. В вЕрвай, такова в дома ми няма да стъпи, камо ли на децата да го дам! И евентуално гореописаната готвачка, ще дойде да ми каже, че си излагам на риск децата?! Crazy

...

само не разбрах аз или някой друг тук в темата какво общо има с описаната готвачка и майка
как аз готвя може да провериш сама - има линк в подписа ми
после пак може да говорим къде греша

а ако видя алпинист с дете - да, ще се свържа със съответната служба за закрила на децата
ти няма ли точно така да постъпиш?
или пак ще вадиш статистики?

Мег!,
има умрели деца именно след такова изчакване при раждането им
затова не смятам, че тази практика може да бъде осъществена успешно в домашни условия, където няма как да се следят тоновете

иначе теорията е хубаво нещо
но в медицината не винаги излиза вярна на практика

# 689

иначе теорията е хубаво нещо
но в медицината не винаги излиза вярна на практика

Mного ценно заключение! Peace

Общи условия

Активация на акаунт