Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 90-та тема

  • 172 980
  • 727
  •   1
Отговори
# 315
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
BiankaD, Labrex, Magansg, Пеп-4о, Verabel, Madla, благодаря ви много мили Дами за пожеланията за рождения ден на дъщеря ми и за комплиментите за моите ястия.    :боуqует:   :боуqует:   :боуqует:

BiankaD, както винаги при теб е изключително естетично и много вкусно.
Labrex, толкова е вкусно отново при теб... ммм
Megansg, ммм всичко е перфектно, не мога да сдържа и да не похваля кифличките ти. Както всички твои тестени изделия и те са просто перфектни, а и като знам колко са вкусни. Eeeeх, размечтах се...
Тайна, грис-халвата ти е невероятна.
Гуинет, билковото ти руло е неустоимо.
Пеп-4о, ами те се сбръчкват, защото във фурната нещо изглежда изсъхват. Когато ги пържа или пека на грил, не стават такива сбръчкани. А ти как изкушаваш с това печено пиленце с картофки...
Verabel, както винаги вкусно и много подстрекаващо е при теб.
Lu4а, пожелавам много успехи в училище и много радост да ти носи твоят първокласник. Приготвила си му завидно вкусен десерт.
Джемма, омлета ти е много пухкав и апетитен.
Рени55 и при теб е неустоимо.
Purple tulips, невероятна торта, много ме впечатли.
Famma, еклеровата ти торта сигурно е била много вкусна.
Madla, разкошни питки и кавърма, неустоими са.
Еликсир, патладжаните ти са върха, ммм
Илианка, чудни пирожки.

Днес от мен Сладко от цели сини сливи, пълнени с орехи.

# 316
  • София
  • Мнения: 1 341




Момичета, невероятни  сте!!! Моите аплаузи за всички вас   bouquet
Днес приготвих само картофена салата и пържен шаран (изкушавана цяла седмица от вас).

   

Весел уикенд на всички!

# 317
  • DE
  • Мнения: 971
Венета, мммммммм! Не мога да си представя вкусът им, но бих опитала от сливките с удоволствие Heart Eyes

У нас
Пилешки шницели и овкусени пържени картофки с лук

# 318
  • Варна
  • Мнения: 202
Благодаря на всички за милите думи и уважението към моите простички нещица newsm51
Веднага си вземам от пирожките на Ирлай със сладкото от двете чиниики на  Вени
Гуинет,Еликсир,Ягодка превъзходно и си вземам от всичко
Нудел хлебчето ти е с интересно съчетание на аромати
И докато пиша Мат едни вкусотии подредила
Нудел от много и разнообразни рецепти за картофени кюфтета моята е елементарна
около 1 кг.сварени картофи,1 и 1/2 суп.лъж.кр.масло,1 яйце,около шепа натрошено сирене,чер пипер и ситно нарязан магданоз/може да ползваш и други подправки но в къщи не вървят/
Още горещи картофите ги пресовам,добавям маслото,2щипки чубрица
Леко охладено да е пюрето и добавям яйцето,сиренето,магданоза.
Разбърка се да се смеси с шпатула.С намазнени ръце правя кюфтета/пурички/и ги оволвам в смес от

 равни части брашно и галета/за по хрупкави можи да разделиш бялото брашно с царевично/и една суп.лъж.маги вълшебен вкус-добре разбъркани и ги нареждам на поднос.Слагам ги/за по бързо във фризера за около 15 мин/или в хладилник
 Вадя от хладилника,потапям в две разбити яйца и пържа в горещо олио от двете страни до златисто
но се обръщат с дървена шпатула/не вилица/Подреждат се на домакинска хартия
В сместа може да се добави нарязана на дребно шунка,кренвирш,филе,шпек

Последна редакция: пт, 16 сеп 2011, 21:51 от megansg

# 319
  • София
  • Мнения: 15 478
Цитат
Тайна, грис-халвата ти е невероятна.

   Вени, нали знаеш,че на грис-халвата вида и хич не е за снимка, та слагам за цвят сладко от череши  Joy!

   Момичета, не ви изпускам от поглед, всичко показано ми харесва много и ви се възхищавам на желанието да творите в кухнята!  newsm10

# 320
  • от точка К до точка С и обратно
  • Мнения: 150
Нудел33, и аз съм заинтригувана от австрийското хлебче.
Венета, понеже тези дни  си правих сладко от сливи, сега се правя, че не виждам твоето. Mr. Green Белени ли са плодовете?
Илианка, детенце, като видя твоите пирожки, и направи заявка за закуска.   chef
Най-накрая качих и рецептата за шоколадовата панна кота, както обещах!
Лека вечер, момичета!

# 321
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Matze и аз не бих отказала на твоите пилешки шницели, нито пък от рибката на Рени.
Тайна, а ти знаеш ли,аз колко много обичам сладко от череши, така че няма начин да мисля за цвета на грис на халвата :

Да но аз много обичам череши :Д

Не ги белих нарочно, Гуинет. Нямам гасена вар и затова, за да си останат така по-стегнати и да не излязат орехите от тях. Описала съм го ето тук, а също се вижда и на снимките преди да сложа сливите във фурната. Мога само да кажа, че се получи сладко с божествен вкус и аромат. Моля се само, догодина пак да попадна на такива сини сливи, на които костилките така лесно излизат.

# 322
  • от точка К до точка С и обратно
  • Мнения: 150
Благодаря за бързия отговор, Венета! И аз нямах гасена вар( и време нямах да ги гася), но бях срещала някъде из нета рецепта за подобна процедура със сода бикарбонат. Ще ми се да пробвам и така, но догодина ще да е! Peace Хубава вечер!

# 323
  • Австрия
  • Мнения: 28
Селски хляб, Австрия

Пълнозърнест хляб с кориандър, ким, анасон и резене
 
Много интересни хлябове. Със закваска ли са ?


 

marabu

Този хляб е без закваска, с мая е. В книжката, от която взимам рецептите повечето рецепти са със закваска и мая. Има и описание как се прави закваска. Днес започнах да я правя. Като стане съм си избрала вече рецепта да опитам. Ако искаш може да ти пиша след това за резултата и евентуално рецептата.

А ето и рецептата за този хляб Гуинет беше също попитала:

Пълнозърнест хляб с кориандър, ким, анасон и резене

20гр. мая
350 мл. хладка вода
10гр. морска сол
1 ч.л. резене зърна
1 ч.л. кориандър зърна
1 ч.л. ким зърна
1 щипка анасон
500гр. пшенично пълнозърнесто брашно

Зърната се счукват на едро. Маята се разтваря в част от водата. След това се добавя останалата вода и солта. Водата с маята и зърната се прибавят към брашното и се омесва добре ( не ми се наложи да добавям брашно или вода ). Оставя се на стайна температура да удвои обема си. Премесва се за кратко и се оформя хляба. Оставя се в тава за печене и се чака докато на повърхността започнат да се образуват пори ( около 15-20 минути ). Пече се в предварително загрята фурна на 180°С около 30-35 мин.

Много лесна за изпълнение рецепта, а на вкус се получава много ароматно хлебче.
Успех!



# 324
  • Мнения: 52
Чудесни и много изкушаващи предложения от всички! Peace  bouquet

А от мен снощната погачица с пълнеж от топено сирене:



Хубав ден,момичета!  bouquet
Може ли рецептата  bouquet

# 325
  • Мнения: 1 461
Здравейте момичета , страниците в темата са меко казано неустоми ,всички сте невероятни кулинарки   bouquet
да се разпиша и аз в темата макар и на 22 страница





# 326
  • София
  • Мнения: 641
Включване от мен с едно сладкишче Simple Smile

Сладкиш със ябълки, стафиди, орехи и канела ...





Много моля за рецептата, изглежда много вкусен сладкиша!
Благодаря!

  bouquet  bouquet  bouquet
  

# 327
  • ВАРНА
  • Мнения: 4 507
Домашни талятели с пънчета
 
Пастет с кашкавалени соленки

# 328
  • на втория етаж
  • Мнения: 248

А от мен снощната погачица с пълнеж от топено сирене:

Хубав ден,момичета!  bouquet
Може ли рецептата  bouquet

Заповядай: http://sladkoisoleno.blogspot.com/2011/09/blog-post.html  Peace

# 329
  • Мнения: 42
Включване от мен с едно сладкишче Simple Smile

Сладкиш със ябълки, стафиди, орехи и канела ...





Много моля за рецептата, изглежда много вкусен сладкиша!
Благодаря!

  bouquet  bouquet  bouquet
  

Здравей Simple Smile Рецептата за сладкиша може да видиш тукhttp://gotvarstvo.georgievi.net/a/apple-cake
  bouquet
Страхотни изкушения предлагате дами, днес по-късно ще направя тутманик Simple Smile
А за сега една супа топчета:

И една салата по рецепта на Иван Звездев - Картофена салата с бекон и синьо сирене
( А това без което салатата нямаше да е тази е сос „Уорчестър“ )

 Hug Хубав ден!

Общи условия

Активация на акаунт