Мама Седмокласник стяга и за здраве и успехи силно се надява!

• 55 349
  • 738
  •   1
Отговори
# 705
Не си мислете, че му пука - такъв непукист не съм срещала. Знае само да иска - ето вчера пак ме врънка за някакъв си плеър/ при положение/, че вече има 2. Това го интересува плюс игрите на компютъра.Нищо друго.Снощи искаше да му дам да намери в интернет готов сбит преразказ на първа глава, да си го препише и така да се справи с домашното по БЕЛ. За всичко, което трябва да свърши той - отговорът е трудно ми е или много е трудно и край. Този когото го тресат нервите съм аз. В Габрово има само 2 училища / от така нар. елитни/ с тези оценки и мързел няма да влезе нито в едното нито в другото. Ще отиде в някой от професионалните гимназии/също 2/ или още по зле в някое от СОУ - тата/пак 2/.
За СОУ съм категорично против - работила съм в едното от тях и виждам какво е нивото. Който откъдето е изпаднал, повтарял или е преместван за подвизи в другите училища отива там.
В едната професионална гимназия ще кандидатства половина му клас, а класът е повече от ужасен.Иска ми се да се раздели с тях и да поеме в друга посока.Освен това в тях не се набляга много на ученето - дори и по специалните им предмети. Тоест ще вегитира още 4 години - това едва ли ще му е от полза.Затова реагирам така бурно, защото как ще продължи животът му след завършване на средно образование зависи от това къде и как е учил.

# 706
Неда, съжалявам, че не четох вчера тук. Можехме да се запознаем.. Ние с дъщеря ми снощи също гледахме Хъшове. И двете сме много доволни, тя постоянно цитира нещо от постановката. Атмосферата беше страхотна, за което децата в публиката също дадоха своето. А за играта на актьорите нямам думи, то се виждаше, че се забавляват и те самите. Simple Smile

# 707
  • София
надявам се да разведря обстановката (само да не ме набиете) с това клипче. Ако сте го гледали, извинявайте, просто реших, че е много подходящи за всички ни в темата. Между другото, пуснах го на моите и дружно много се смяхме. Сега, като нещо сгазят лука и ни видят в позата Ф, някой от семейството пуска култовата реплика и така се разрежда напрежението, сякаш се разбираме по-лесно.

http://www.youtube.com/watch?v=cC0NvADXYPo

Цецунка, аз пак като развалена плоча, ама да питам - той какво казва по въпроса? Като си говорите между другото за странични неща извънн училището, например за игри, за политика или за близки  и познати, накъде му клони мисълта? Не вярвам чак толкова да не му пука, по-скоро може да сте влязли в гадната спирала на взаимни критики и недоволство. Някак трябва да го прекратите това състояние, нито детето е лошо, нито вие сте лоши родители.

# 708
  • София
След прочетените толкова хубави отзиви за "Хъшове" се замислям дали да не отидем на 20?  newsm78 newsm78 newsm78

# 709
Цецунка, аз пак като развалена плоча, ама да питам - той какво казва по въпроса? Като си говорите между другото за странични неща извънн училището, например за игри, за политика или за близки  и познати, накъде му клони мисълта? Не вярвам чак толкова да не му пука, по-скоро може да сте влязли в гадната спирала на взаимни критики и недоволство. Някак трябва да го прекратите това състояние, нито детето е лошо, нито вие сте лоши родители.

[/quote]
Детето не е лошо, но е мързеливо SadМного си го обичам, но това не ми пречи да виждам лошите му страни. Иска да получава всичко, но да не полага грам усилия. Иска да бъде приет в ПМГ паралелка информационни технологии, но да си седне на дупето и да решава задачи - не иска.Казвам му аз, че заради синините му очи и заради това,че съм им била колежка няма да го приемат. Иска си яко учене - по български и  математика.Местата са само 26. Гледа своите съученици - кой каква джаджа имал, как на еди кой си майка му му пишела домашните  #Crazy, другите пък преписвали от интернет - та защо той трябвало да се мъчи. Имало време до изпитите и все в тоя дух.В класа им има само няколко по-амбициозни деца и само едно от тях е момче.

# 710
  • Малка къщичка - близо до морето!

13С, в клуб "Варна"-град Варна.В Русе за купата ще ходим.Казанлък отпада категорично.Заради кандидатстването тази година сме намалили и турнирите.

[/quote]

Еееее...вие сте доста напред....в Поморие бяхте ли? И на мен ми се иска малко да намалим темпото с танците, но треньорите казват , че така ще се развали общата форма....абе не знам...много дини под една мишница сме нарамили май...

# 711
  • София
А, те, треньори, репетитори и прочие учители в извънкласните занятия, си гледат техния интерес, искат работата им да върви, защото са вложили много труд. И на нас на едното място ни се мръщиха като решихме да го спрем заради кандидатстването, ама си го пуснахме покрай ушите. На всичко отгоре не сме единствените, всяка година децата в тази възраст намаляват, защото се готвят за изпити, пък после голяма част от тях се връщат. Още повече, че детето самичко си реши кои неща може да остави настрана за тази година и кои иска за разнообразие и храна за душата. Догодина, да е живот и здраве, може да продължи, ако иска разбира се. Колкото и да са сериозни нещата при някое занимание, ако детето няма намерение да си вади хляба с него, не дължи абсолютна лоялност. Кандидатстването е веднъж на всичките дванайсет години в училище, не е като при вузовете - ако не те приемат тази година, да можеш да кандидатстваш и догодина.

# 712
Аз се радвам, че и Славена мисли като мен, защото ако не е сигурна или закъса с материала в у-ще, оставаме само на школите по танците.Те са два пъти седмично, а сега има и две частни и отделно в събота или неделя двамата са в залата по три часа.
Нашия партнер е с година по-малък, разбрали сме се с родителското тяло.Няма проблеми засега, именно защото догодина него го очаква същото.

# 713
И ние сме  тогава на театрото Wink

Аз мисля да се мъчим с уроците до НГ или до края на 1 срок и после ще видя дали да продължа...никакъв напредък няма за момента, никакъв ентусизъм и желание за каквото и да е....
Ходи на театрална школа и мислехме за кандидатстване с актьорско майстортво, но за сега не иска...ще видим после...
И аз не искам да я спирам от единственото и странично занимание, поне ходи с желание!
Започнах да мисля за някакв апрофесиолнална гимназия или техникум, поне с професия да излезе като не и се учи.

Последна редакция: пт, 11 ное 2011, 20:26 от aspasia

# 714
  • Пловдив
Ох да се оплача от учителите по Бел на моя син в училище. Значи от 5клас досега е сменил 4учителки по бел в училище - една излезе в майчиство ,друга отиде в чужбина , в началото на 7ми започнахме с нова която оня ден синът ми каза че пак някаква я замествала. Децата тъкмо привикнат към изискванията на едната и хоп друга идва.

# 715
  • София
Къде се кандидатства актьорско?

Донкова, явно ще трябва да разчитате на външни уроци или курсове, пък в училище целта да е да изкара високи оценки по предмета. Поне аз така бих постъпила.

И аз да се оплача лекичко, ама от себе си - днес помагах с някаква задача по геометрия, от тези за доказване. Бързо се сетих как да се докаже, детето ме разбра, обаче се оказа, че не мога да го опиша по правилата за подреждане на такива задачи. Забравила съмм тотално как става. Брей, как остарява човек!

В темата на шестокласниците се получи нещо като сондиране на мнения, та ми се ще и тук да обърнем внимание, още повече, че се печем сега на огъня. Какво мислите за различните училища в София, включително професионалниите? разбира се, можем да обсъдим и училищата в другите градове, доколкото има тук хора от тях, стига някой да има инфо по въпроса!
Напрример, верни ли са някои слухове, че Първа английска е позападнала, а Втора английска става по-добра? И къде са английските, както и френската в общата негласна класация по авторитет? Какво му е специалното на това 73-то, някаква езикова гимназия ли е? Също така, знае ли някой нещо за икономическите (май тук са 2)?

# 716
  • София

Какво мислите за различните училища в София, включително професионалниите? разбира се, можем да обсъдим и училищата в другите градове, доколкото има тук хора от тях, стига някой да има инфо по въпроса!
Напрример, верни ли са някои слухове, че Първа английска е позападнала, а Втора английска става по-добра? И къде са английските, както и френската в общата негласна класация по авторитет? Какво му е специалното на това 73-то, някаква езикова гимназия ли е? Също така, знае ли някой нещо за икономическите (май тук са 2)?

Супер идея!  Laughing Laughing

# 717
  • София
Andariel , скоро разсъждавах по темата и усетих колко е трудно да направиш безпристрастен избор.
Какво имам предвид - живея в близост до 73. СОУ и 2. АЕГ. Ако трябва да избирам между двете английски гимназии, ще предпочета по-близката, защото ми липсва достатъчно вътрешна/неофициална информация, която да наклони везните към една от двете и ще избирам по външни признаци и официална информация. 2. АЕГ е с прекрасна база, която е "виновник" миналата година там да се влиза с доста висок бал. При немските - обратното. Тъй като съм възпитаник на 91. НЕГ /както и голямата ми дъщеря/ бих предпочела по-далечното, но много познато училище, пред по-близкото. Embarassed
Лично аз имам считам професионалните училища, тук включвам и икономическите, като подходящ избор само за деца с ясна ориентация и интереси в дадена област, тъй като съм скептична към ранното професионално профилиране. Може и да греша!
П.П. Обикновено при такива обсъждания се завихрят доста безсмислени спорове. Дано сега да не се случи нещо подобно! Peace

# 718
  • София
Конкретно ние нямаме променливата местооложение като решаваща, засега ми се ще да си съставя някаква картинка за дрругите предимста на училищата - например, ако трябва да избирам между първа и втора английска коя е с по-добро име. 73-то е нещо като втора немска, така ли?
Задавам ги тези въпроси, защото не зная почти нищо за училищата тук.

# 719
  • София
Не сме се разбрали.
Разстоянието е без значение, когато избираш по-доброто. Но близостта в София е предимство при равни други условия.
Да, 73-то е т.нар. Втора немска.
Според мен изборът на гимназия зависи от чуждите езици, които детето иска да учи.

Общи условия

Активация на акаунт