Мама Седмокласник стяга и за здраве и успехи силно се надява!

• 55 349
  • 738
  •   1
Отговори
# 690
  • София
на мен майтап ми се струват коледните подаръци още. Хич нищо не ми идва на ума, пък и доста отъняхме покрай харчовете за кандидатстването, кризата също ни се отразява откъм цени по обслужване на живота. Определено искам да са смислени подаръци, а не само да харчим пари, колкото да не сме с празни ръце.
В училище здраво са ги нагънали с изпитвания и контролни. Уф, да минава тази година, че отсега ми е притеснено това тъпо кандидатстване.

# 691
  • София
Ние поне сме лесни за Коледа - ред му е за нова ски. Та това ще да е. Тъкмо после за мен ще останат.  Wink че вече ме настигна на ръст. Та дори скоро ще ме надмине Stop

Иначе, сега, като е със счупена ръка въобще не учи. Нищо не можел да пише, значи няма да учи. Правиха няколко контролни, той не правил, даже му било скучно!!

Лаптопа му понастоящем е счупен и сега поне това не ме притеснява. Достъп до моят компютър няма, тъй като се измъквам, че работя на него и той не може да играе игри. Simple Smile

# 692
  • София
как е спорта при вас.Нашата госпожа им заявила, че тази година пише реални оценки и не й дреме.Имало деца с 2 ки newsm78
Щерка ми вече има две 5-ци по физическо, не знам на какво точно.  Grinning Тя ходи 2 пъти седмично на плуване и е в женския отбор по волейбол. Не знам какво правят тези деца с 6-ците  newsm78 Сигурно са в олимпийските отбори на страната  hahaha hahaha

# 693
  • София
Нормативите спуснати от Министерството били като за олимпийци, така каза нашата учителка.

# 694
  • Добрич
Нашето контролно по математика на цели изрази беще в понеделник. 10 задачки.
Според Деси всичко си направила много добре. Вчера обаче госпожата им казала, че проверила 15 тетрадки и се отказала, че най-високата оценка била 4-ка. Иначе Деси по мат засега има две шестици и 1 петица. По Литература започнаха "Немили-недраги"
По другите предмети имат постоянно някакви контролни. Засега носи хубави оценки и по тях.
По фическо сме с редовната петица, не им разбирам и аз нормативите. Стройно, високо, спортно дете е дъщеря ми, но  Wink
Не съм мислила за коледни подаръци още. Нас ни влекат парцалите Wink

За съученичката на Деси има вече добри новини. Излязла е от кома. Дано,дано!  Praynig Praynig Praynig

Последна редакция: чт, 10 ное 2011, 06:57 от anuschka

# 695
Ние за сега се справяме отлично по математика и БЕЛ, детето е много амбицирано, не съм наложила забрани върху компютъра и другите свободни занимания, защото за сега няма издънки от нейна страна. Simple Smile
Моля за съвет, на 26 ноември ще сме в София и съм й обещала да я водя на театър, но от постановките за тази дата не мога да преценя коя постановка ще й хареса, а и в кой театър. Искам да я впечатля, и да остане доволна. Иска ми се и да участват актьори, които е виждала по телевизията, във Варна това й липсва.Посъветвайте ме коя  да избера.

# 696
На контролното по математика / върху раздела с формулите за съкратено умножение/ има 3-ка  #Cussing outи защо - защото пак блее и не слуша. Имали задачи, които да развиват и други, които са под формата на тест - за ограждане на верният отговор.Госпожата изброила кои иска да се разписват и кои не, на дъската написала без 5,6,7,8,9 / те били за ограждане/ а моето пате разбрало, че не трябва да ги решава Crazy  #Crazy.Свършиха ми думите.Започнаха да учат за ъгли.Представям си какъв ужас ще настане.
По БЕЛ са на "Немили-недраги".Трябваше да пише сбит преразказ върху първа и втора глава. Спорихме много за това как пише преразказите. Според мен трябва да предаде със свои думи най-важните моменти в текста, а той съкращава от тук от там по нещо и ползва думите на автора.
Кой е в грешка. newsm78 И ми твърди, госпожата така каза, но на мен нещо не ми се вярва.

# 697
  • В най - голямото село
mim_d виж тези:
http://bgbileti.com/main.php?module=events&object=event& … &evnt_id=1024
http://www.nationaltheatre.bg/bg/spectacles/testosteron
Дъщеря ми харесва постановките с Рачков..., но за тях трябва да се купят билети доста преди това.

anuschka Много се радвам на добрите новини за детенцето, дано се възстанови бързо

За подаръци за Коледа още не сме обсъждали.

# 698
  • Малка къщичка - близо до морето!

И моят син е седмокласник тази година.Като чета вашите постове...все едно аз съм ги писала! Тази година напук на всичкото ни говорене той до момента е с най-лош успех  в сравнение с предишните години. Всичко вече му е отнето...компютър, телевизия, разходки с приятелите и дори четене на книжки/слава богу това обича да го прави/. В момента само учи.../уж/ ...., ходи на частни уроци и на тренировките по  спортни  танци, но този месец почти всяка събота и неделя сме на състезания и не зная как ще се оправим. Започвам вече много сериозно да се отчайвам! В момента голямата борба е да не допуснем четворка първия срок, но вече все по-невероятно започва да звучи и това......идея си нямам как да го мотивираме, ако сте намерили верния подход - приемам съвети!

Хубав ден на всички и повече шестички за седмокласниците!

# 699
  • София
Според мен с отрязване на всички благинки не само че не става, а и озлобява детето. И на възрастен човек да му отрежеш забавленията, и той ще се озлоби, демотивира и накрая ще ти тегли една кратка. Само дето децата не смеят да влязат в открит конфликт с родиттеля, затова действат чрез пасивна съпротива, направо саботаж правят. И вие вече изперквате и се фиксирате твърде много върху тези проблеми и съвсем натягате нещата. Говорете, говорете, говорете си с детето като равни - то да каже какво го мъчи, какво иска, какво е готово да направи, от какво го е страх... То, иначе излиза, че сте от двете страни на барикадата и буквално воювате - вие му режете всички сладости от живота, защото ви саботира плановете и не отговаря на очакванията, а на детето или не му пука вече, или се тревожи и съвсем се паникьосва от всичките санкции. С камшика над главата не става, все пак това е родното дете, своя плът и кръв. За мен най-лошият съветник на един родител е да санкционира и натиска "за негово добро" с успокоението че "той после ще ми благодари". Зного ми е зор дали ще ми благодари след двайсет години, ако сега отношенията ни са се влошили и само се дебнем един-друг! Аз лично съъм си откраднала един подход на терапевтите - старая се поне понякога да си задам въпроса "кой е най-лошият сценарий, по който може да се развие тази ситуация" и като го ударя на мислене, обикновено стигам до извода, че нещото, което толкова ме е вбесило, всъщност не е болка за умиране, нито ще свърши светът или щетите ще са кой знае колко големи. Та, в случая, какъв е най-лошият вариант при кандидатстването тази година? Какво, да не би да са се свършили училищата в София, или пък очаквате детето да е с тройки цяла година?

# 700
  • София
mim_d Най- впечатляваща обстановка и атмосфера има в Народния театър и то на голяма сцена, но за този ден предлагат "Ревизор", което е ново представление на М. Куркински и не съм гледала, по принцип класика, но сигурно ще е малко тежко. В актьорския състав няма как да не познае познати лица. По принцип няма лоши театри и неизвестни актьори, всички са добри.  Grinning
Ние вчера бяхме на "Хъшове" и ако цитирам случайно чуто мнение на тийн - "Баси якото".  Joy
Моята щерка чете произведението през лятото и направи съпоставка в сюжета, иначе чудесна актьорска игра, постановка, обстановка, сцена и неусетно преминали 3 часа. Simple Smile Имаше видимо в публиката доста 7-класници, които дано не разчитат от постановката да им стане ясно произведението, имаше и постоянно светкане на мобилни телефони, айпоти, айфони и други ай... щуротевини, което много дразни. Правят впечатление деца, които си слагаха маратонките върху червения плюш на предните седалки и неадекватно бутане при заемане на местата - култура.  ooooh!

# 701
Andariel  bouquet Изцяло си права.Озлобяват се и нарочно правят напук.

мама на Ваньо и Ники, в кой клуб сте по спортни танци?Моята щерка и тя се занимава от 6 годишна само с танци.

# 702
  • Малка къщичка - близо до морето!
    Права си абсолютно, но 24-часово денонощие на нас май няма как да ни стигне, още повече че в Несебър, поради някаква незнайна причина, са решили да сменят училищните смени на децата ВСЕКИ МЕСЕЦ. Той изобщо първата седмица на месеца не може да си разпредели времето и да се настрои. Наистина ангажиментите са много....всеки ден по 2 часа танци, четири пъти седмично частни уроци и почти всяка събота и неделя - състезания, но той буквално живее за танците.....няма как да го лиша от тях. Наистина трябва да се опитам да намеря някакъв баланс, но е много трудно

В клуб по спортни танци - Несебър....вероятно сме се засичали по състезанията, а може и да сме пряка конкуренция, макар че вероятно вие сте по-висок клас от нас, защото моят син тренира само от година и 7-8 месеца
ние сме 13D
Вие в кой клуб сте и коя възрастова група? В Казанлък ще танцувате ли?

Последна редакция: чт, 10 ное 2011, 11:11 от мама на Ваньо и Ники

# 703
  • Варна
Andariel,говори ,пиши,напълно съм съгласна с теб!  bouquet
Чета темичката понеже догодина и нас ни чакат емоциите на кандидатстването.Успех на всички дечица и не се пренавивайте прекалено,наистина няма смисъл! Peace Hug
Повтарям си постоянно това,което казва Анди,нито у-щата се свеждат до езикова,мат.и още 2-3 елитни,нито от това чак толкова много му зависи живота.Все пак трябва да им преценим и реалните възможности и да сме здраво стъпили на земята. NaughtyДругото е пожелателно и настройващо ни само един срещу друг! Simple Smile
Колкото пъти съм си казала ей сега му спрях тениса на диването....ами не мога,като виждам колко много го обича и държи на него ,да го лиша,сърце ми не дава! Heart Eyes

# 704

Вие в кой клуб сте и коя възрастова група? В Казанлък ще танцувате ли?

13С, в клуб "Варна"-град Варна.В Русе за купата ще ходим.Казанлък отпада категорично.Заради кандидатстването тази година сме намалили и турнирите.

Общи условия

Активация на акаунт