Мама Седмокласник стяга и за здраве и успехи силно се надява!

• 55 357
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
benighted , ние сме от Варна и съответно ходим на школа тук, но ми звучи озадачаващо/меко казано/ това, което казваш-при нас по математика вървят с почти раздел напред, за трудността не мога много да преценя - тя и в училище им дава трудни задачи...
Но това е наистина за обмисляне- мога да те посъветвам само, ако ще сменяш школата да е по-бързо, защото имах такъв проблем с голямото ми дете когато беше в 7клас и само, благодарение на това, че намерихме навреме/края на ноември/ нова госпожа/която си вършеше работата чудесно/ успя да се справи с изпита/балът и стигаше за всички гимназии във Варна/.
Успех с решението!

# 676
Аз да се оплача: Вчера хубавеца взе, че счупи ръка, точно под палеца една костица, която заздравявала с гипс за около 45 дни  ooooh! На дясната ръка!!! И сега е мнооого доволен, защото няма да може да пише  #2gunfire

И аз дясната я счупих на тази възст и ми беше супер да пропусна контролните и класното. Simple Smile Това не ме направи по-лоша ученичка, а пък и купона си беше супер. Спомням си даже, че можех да държа химикал, въпреки гипса, макар и малко трудно, но го криех много старателно. А с лявата ръка можех да пиша, но в у-ще не настояваха. Wink

# 677
 dim_rosi, синът ми е в математическа паралелка и по принцип вървят по напред с материала от децата в останалите паралелки. Не знам в една нормална паралелка до къде са стигнали децата с материала, но в школата са точно с един дял назад от това, което се учи в неговата. Но това не ме притеснява толкова, защото "Повторението е майка на знанието"  Mr. Green. По скоро детето има нужда от надграждане и щеше да е хубаво задачите, които се дават в школата да са една идея по-сложни.

# 678
  • под Витоша
Дъщеря ми е в частно училище/миналата година ходи на школа към него, но т.к. тази година 7кл ходят 4пъти на школа-предпочетохме да я запишем в у-щето , поне съботата и неделята да са й свободни/. Започнаха на 1септември само с БЕЛ и Математика, а от 15-ти и др.предмети. Вече са минали материала по БЕЛ и Мат. за първи срок и до края на първи срок ще приключат с целия материал - след което  втория срок ще продължат с останалите предмети , а по БЕЛ и Мат. ще правят само пробни изпити. Школите също би трябвало да напредват с материала, независимо от това до къде са стигнали в у-ще , за да имат достатъчно време децата да правят пробни изпити, за да свикнат с фактора "време"- който на изпита е немаловажен. А като се има предвид и че матурите са почти 1 месец преди края на учебната година...... Peace

# 679
Аз тотално съм се отчаяла от хлапето.Донесе ми двойка по математика / било от 15 минутка, не му стигнало времето/ #Cussing out, поправи я с 4 - бил я поправил вече на 3-ка и иска от мен достъп до компютъра при което аз вече ни предавам ни приемам #CrazyСпокоен и хич не му дреме, ама и компютър ще види когато цъфнат налъмите. #Cussing out
По Бел им дадоха да пишат съчинение на тема "Пътят е славен, но труден" и аз хващам моята гадинка да преписва от Интернет. #2gunfire
Питам го аз - на изпита откъде интернет , ааааааааааа каза споко бе мамо то дотогава има време ще се подготвя ooooh!
Пресипнах да обяснявям как от него зависи всичко.Ама стените у дома ме разбират по-добре.От цялото мърморене може и да има ефект по онтошение на синковец №2 /сега е на 4/, но вече ме уверява всеки ден, че като стане голям ще си учи уроците, пише домашните и няма да ми носи двойки. Crazy

# 680
...От цялото мърморене може и да има ефект по онтошение на синковец №2 /сега е на 4/, но вече ме уверява всеки ден, че като стане голям ще си учи уроците, пише домашните и няма да ми носи двойки. Crazy
Това  между другото си е точно така и при мен, и при много от моите познати:малкото дете гледайки разправиите с голямото, става доста по-отговорно и ученолюбиво...

# 681
dim_rosi, синът ми е в математическа паралелка и по принцип вървят по напред с материала от децата в останалите паралелки. Не знам в една нормална паралелка до къде са стигнали децата с материала, но в школата са точно с един дял назад от това, което се учи в неговата. Но това не ме притеснява толкова, защото "Повторението е майка на знанието"  Mr. Green. По скоро детето има нужда от надграждане и щеше да е хубаво задачите, които се дават в школата да са една идея по-сложни.
Това променя доста картинката, newsm78- трябва да си прецениш...Незнам  дали материала ви се препокрива с Математическа гимназия, но ако е така няма как в нормална школа/където вървят преди материала на общообразователните у-ща/ да изпреварят матем.паралелки...

# 682
  • София
Честит имен ден на Михаиловци, Михеали, Мили, Ангели и всички, които празнуват днес! Много здраве и късмет!   bouquet

# 683
  • Sofia
 По скоро детето има нужда от надграждане и щеше да е хубаво задачите, които се дават в школата да са една идея по-сложни.
Те са по-сложни за децата от обикновените паралелки  Peace. По принцип школите се движат с темпото на децата от общообразователните паралелки. Нямат за цел преподаване на състезателна математика , а на овладяване на задължителния училищен материал с леко повишение трудността на задачите. Мога да кажа , че децата от нематематически паралелки имат предмета 4 ч. седмично.
 Пиша това от личен опит м.г. в Междучасие. Г-нът винаги се е съобразявал с това, докъде децата са стигнали в училище.
 Успех   bouquet.

# 684
  • София
На повечето школи изобщо не им е работата да подготвят за състезания. Тяхната цел е да подготвят деца за кандидатстването и/или да затвърдят и надградят основния материал в училище. Който иска състезания не ходи в такава школа, а или се оправя индивидуално, или ако училището има отбор по математика.

# 685
  • София
Днес сме на "Хъшове" в Народния с щерката. Ако някой от вас ходи и има време и желание, може да се видим на по кафе преди постановката, пишете на лични да не спамим темата.  Grinning

# 686
  • В най - голямото село
Neda ние сме на 20/11

# 687
Здравейте на всички мами ! Аз също съм  със седмокласник  и четеейки всичко това заповам да се поуспокоявам ,защото ние ги имаме същите проблеми говоря за нежелание да учи ,подценяване на тази важна за мен година,бързо претупване на домашните и т.н.По отношение на ниските оценки ,сега е наказан без компютър ,телевизор бе з да излиза и май тава беше .Виждам че му идва в повече но ........ май така ще е цяла година .

# 688
  • Пловдив
Днес имаха контролно по математика върху цели изрази. По бел са на немили -недраги. Компютърът му е заключен с парола и само уикендите му разрешавам по няколко часа .
Не знам какъв коледен подарък да му измисля. Единственото което иска е нов лаптоп , нооооо той му е обещан след матурите.

# 689
Привет!
Точно и аз за коледните подаръци щях да пиша Laughing
Лаптопа и при нас остава за след изпитите, въпреки, че изобщо не я вълнува засега.На вълна камъни за роклята за стандарт е сега щерката.
контролното по мат. оставало за петък, иначе трябвало днес да е.Вчера правили и по БЕЛ и по литература.
как е спорта при вас.Нашата госпожа им заявила, че тази година пише реални оценки и не й дреме.Имало деца с 2 ки newsm78

Общи условия

Активация на акаунт