Отговори
# 105
  • Асеновград
Честито на всички мамчета, за новодошлите бебенца.
Да са живи, здрави и много послушни.
Ние вчера бяхме на първата ни консултация. Габи е наддала 400гр. за 20 дни.Всичко ни е наред, само коликите трябва да спрат. Лекарката ме посъветва да се въоража с търпение.
Това засега от нас.

# 106
Кокетка, Q-T, това за 2-та часа ми го каза бебешки кардиолог, като визираше, че иначе щели да ми се получат запушвания на каналите; но аз много не го взех насериозно, като гледам как са при нас нещата;

но явно си е много относително - Сара вчера яде 5-6 пъти за 24ч, но за сметка на това, тази нощ сме на линия от 4ч и до след 10 все още бяхме будни - малко си суче, после си задрямва, после пак яде - ей такава система Simple Smile
накрая смених памперса, наяде се и сега малко по-стабилно си 'дремва';

а това с памперсите ми е много относително - аз ползвам тези на Памперс, 1 номер, да не говорим, че мъничко дори са и големи, но те явно много добре попиват, защото ми е много трудно да установя, че е само чишкано в тях  Embarassed другото поне се вижда явно, ама чишкането...

иначе, тази сутрин като я преобувах в 4ч и пъпчето ни беше паднало Simple Smile още има какво да зараства и да се намества, но все пак - пораства бебчето Simple Smile
мисля пъпчето да го пратя по майка ми в БГ и те да го занесат на морето /аз съм родена във Варна по стечения на обстоятелствата/ - освен ако татко и няма някоя традиция, свързана с пъпчето, но май не съм чувала досега Simple Smile

честити новородени бебчета, здрави и много игриви да са!!!  Hug

поздрави от нас!   bouquet

# 107
Кокетка, знаеш, че не се заяждам (още по-малко с теб) , но особено в началото бебчетата хапват съвсем малко и е напълно възможно храната да се усвои за час и половина или два.  Peace Освен това те дори и да са дълго време на гърдата не винаги изсукват еднакво количество и съответно могат да огладняват и на 2 часа. Поне така пише в кърмаческите блогове на Бу и Хедра http://xedra.wordpress.com/2008/01/02/78/
А защо старата и новата кърма да ферментират? newsm78 Какво точно ти обясни педиатърката?

Аз това за кърменето на два часа го разбирам като кърмене на всяка цена - т.е. спи, не спи - кърми се и това е. А иначе, ако си се буди бебчето на два часа, разбира се, че ще му се дава да папка  Simple Smile. Просто явно съм се изразила неправилно  Peace

А това за ферментацията го обясни така - млякото, което е в стомахчето от предходното кърмене, за да се усвои, трябва да се обработи, което ставало посредством ферметационни процеси (мисля, че и ние така усвояваме храната  newsm78) и когато бебето се буди и храни насила, т.к. тези процеси още не са завършили и с попадането на новото мляко, се нарушават вече започналите процеси и се стига до проблеми със стомахчето.
Всъщност, аз малко така го пльоснах, без да ви кажа предисторията на тези отговори - в родилното малчо много спеше и ми казваха да го будя задължително на всеки два три часа, за да го храня. Сега вече горе долу сам се буди на около 2.30-3, най - много веднъж за денонощие да направи някоя пауза от 3.30-4 часа, та питах педиатърката дали трябва да го будя, за да го храня точно на три часа и тогава тя ми обясни това за стомахчето и кърмата. Каза също така, че по време на сън се отделя растежен хормон и ако не прави паузи повече от 4 часа, да го оставям да спи.
Иначе педито каза, че пет човека да питам за кърменето, десет различни отговора ще получа и просто трябва да се доверя на собствения си инстинкт и да действам съобразно него в допустимите здравословни рамки, разбира се.

Честно казано и аз вече не знам - много ми е объркана цялата тая работа. В общи линии действам така, както го чувствам и се надявам да не греша  Rolling Eyes

Дана, и аз изобщо не съм доволна от тези пелени на Памперс - пропускат ужасно, а съм взела един голям пакет и вече много съжалявам. За родилното си бях взела по - обикновени, защото ми бяха казали, че не стоят при бебето, а в общия бокс и често на твоето бебе слагали чужди пелени (абсолютно невярна информация), та пелените, които бях взела за родилното, бяха от ДМ, от тяхната марка Бейби Лов и бяха супер - нито един не пропусна, много добре прилягаха по крачетата и дупето.

# 108
Кокетка,
аз явно не съм се изразила правилно - аз съм много доволна от Памперс - толкова, че дори ми е трудно да разбера колко точно е чишкала, защото всичко е попито; но тук нали сме уж на Западния пазар, може наистина да са по-различни от тези в БГ... в родилното ми дадоха пакет на Либеро - като ги сравнявам, тези на Памперс определено много повече ми харесват и съм доволна от тях; а тук всички са еднакво скъпи, пък и съм се заредила с Памперс, така че ще караме на тях известно време...

# 109
Сред токова хубави новини и бебешки емоции се извинявам, че ще отворя темата за пари.

От опит зная, че не всички татковци са запознати с правата си, затова накратко: Бащата има право на отпуск при раждане на дете - 15 календарни дни от датата на изписване на бебето от болницата - обезщетението се изплаща от НОИ. Дори да не се възползва реално от този отпуск може да се направи някоя врътка и хем да се получи заплатата от работодателя / под формата на неофициална заплата или премия /, хем да се изплати обезщетението от държавата.

Аз снощи усетих какво е болезнени контракции - директно през 5 минути в продължение на 4 часа. Но не успяха да ме заблудят и нямаше нощна разходка до болницата. Сега очаквам следващата атака.

# 110
Anniaiki, и аз съм така с контракциите от няколко дни. Интересното е, че само вечер се появяват. Явно човечето се подготвя да излиза, но има нужда от още малко време Heart Eyes, а пък мама да тренира дишането междувременно hahaha

Честито синче на Тара Hug

Днес наистина е прекрасен ден за раждане. Стискам палци на раждащите днес Praynig

# 111
да ви се похваля и аз. Тази нощ в два без шест часа се роди второто ми детенце. Борис е четири килорама и 54 сантиметра.
Въобще не мога да го оставя в креватчето сам, оставя ли го , писсва Laughing Цял ден е гушнат в мен и на гърдите ми.
Имах прекрасно нормално раждане, ще разказвам друг път.
Честито на всички гушнали рожбите си Hug

# 112
Валери, имах някакво предчувстие, че днес ще се похвалиш и ти. Честит ти Борис Hug Гушкайте се, ти си знаеш колко бързо минава това време Heart Eyes
С нетърпение чакам разказа си за раждането Flutter, може и ЛС да ми пратиш, ако искаш  Blush
И баткото как приема братчето Party

# 113
valerie честито, да ти е жив и здрав малкия голям мъж, а на теб бързо възстановяване  Hug

# 114
  • Асеновград
valerie - да ти е жив и здрав юнака и  много да те слушка.  bouquet
Ние се приготвяме за следобедната разходка. На малката бубичка и харесва много в количката на разходка.

# 115
nqkoi moje li da mi kaje na 2 avgust mi e pusnata deklaraciqta za mai4enski v noi koga 6te pona da polu4avam parite

# 116
  • София
Честити бебчета на Julen, Evita, svetty1980, Kat kat, neci, Maria Ilva, Nadia8405, Tara, valerie!

Пипи, радвам се, че бебе Захари е добре!

# 117
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Привет.По въпроса за майчинските мисля,че се изплащат месец назад(съответно септември след 17-18,09).ДАННА наистина ли не можеш да разбереш кога е понапикан памперса(при напипване когато вътре има течност стават едни бабунки,тоест гела попива и набъбва).Много лесно се разбира.Ние днес си спретнахме една срещичка,но само ВАНЯ и МИЛЕНКА бяха на линия.Моята бонбонка е супер поспалива.Лошо няма.Аз съм доволна.Забравих да честитя на обебилите се мами.Да са ви живи и здрави малките съкровища.

# 118
Честито и от мен, valerie  bouquet  bouquet  bouquet
Къде се роди Борис? Моля те, разкажи по-скоро за раждането, че да ни обнадеждиш малко и нас,чакащите Praynig

# 119
  • София
Честити синове на Тара и Валерие, да са здрави, силни и прекрасни мъже, а на вас, мами, бързо възстановяване  Hug Hug Hug

А за Памперс, аз също съм адски недоволна, Ева само с Памперс беше и едва накрая с гащите на Либеро-без никакъв проблем. Сега почти всеки Памперс е пропуснал и го преобличам всеки път целия, голяма гадория са. Първите бяха сенситив, реших, че в тях е проблема, сега сме на зелените пакети-същата работа. Как са при вас нещата, идеи?. Кокетка, тези на ДМ сухо ли му държаха дупето, без зачервявания? Аз не смея и да експериментирам много, защото започне ли се с подсичанията... край няма.

Общи условия

Активация на акаунт