Отговори
# 555
Neciопитвам без АМ но имам чувството че не му стига кърмата и все реве.дърпа от цицата ама тя по някое време спира да пуска май и той се ядосва,пуска я,после пак настървено я захапва и така.Чета ,че няколко мами имат същия проблем,та нз от какво е.
Не искам и биберон да давам,но казано честно прибягвам понякога до него.Той го смуче малко и заспива.
Понякога имам чувството,че не ставам за майка.Като гледам някои от вас и с по две дечица се оправят а аз не мога да го разбера какво иска. newsm78

# 556
Ренка, може и да ти намалява кърмата тъкмо заради по-голямата нощна пауза, която прави Михаела Peace В ранните сутрешни часове нивото на пролактин е най-високо и сученето тогава стимулира лактацията, поне доколкото аз съм чела. И аз като мамуля с Диди до 7-я месец кърмих и през нощта Peace

Данна, при нас пък изкъпаха Тод в болницата точно преди изписването, да ни покажат нагледно как се прави. Честно казано ние май през ден го къпем с вода и веднъж седмично цялото тяло с главата със сапун. Засега сме с Джонсън, имахме подарен, но нещо не съм доволна, изсушава кожата и мисля да купя Клоран.

Галабина, разбира се, че ставаш за майка и то най-добрата за твоето бебче Hug. Най-важното е да си спокойна; можеш да пробваш с компресия, когато започне да се дърпа бебчо. Може да се сърди, защото не тече толкова лесно млякото, колкото в началото. Това не означава, че нямаш кърма. А компресия се прави много лесно. Хващаш гърдата от двете страни без да засягаш ареолата около зърното и стискаш. Когато бебчо спре да гълта и да суче ефективно, отпускаш и пак стискаш и така, докато има ефект. После можеш да му предложиш и втората гърда, ако мислиш, че още е гладен.
Другото което правих аз няколко дни. Изцеждаш кърма, ако имаш помпа или на ръка, долу горе да има 1 час до следващото ядене. Даваш му 50-60мл /аз лично давах с лъжичка, не ми се занимаваше с шишета/, и после той вече е по-спокоен, за 1час гърдите ти пак са се напълнили с кърма и можеш спокойно да нахраниш бебо, без излишни нерви. После постепенно намаляваш изцедената кърма за сметка на сученето, като гледаш сученето да е начесто, т.е. не изчакваш бебето с плач да ти напомня, че е гладно. При нас помогна този начин. Ако искаш опитай, ако не АМ винаги има на магазина Peace

Последна редакция: пн, 26 сеп 2011, 16:44 от Галче

# 557
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НОВИ МАМИ, ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ МАЛКИТЕ СЪКРОВИЩА ДА ИМ СЕ РАДВАТЕ И ДА СЕ ГОРДЕЕТЕ С ТЯХ!

ЕХ, ех успях да вляза и тук! Последните дни само за фб имам по малко време и все не можех да ви изчета! Видях моичкият какъв скромен пост е пуснал по случай раждането на дъщеря си, ама какво да ги правиш - мъже!

Ренка, видях че си постнала в събота за проблеми с кожата на бебето - и ние сме така, ако намериш решение пиши ми на ЛС моля те!

Галче, защо така на рядко къпете бебето? Ние се къпем сутрин и вечер.... по препоръка на всички акушерки и лекари .... и на всички баби и изобщо на всички. И дупето мием поне веднъж през деня! Аз исках поне да не слагам шампоан като я мия, но лекарката ми каза че не можело само с вода, защото бактериите си оставали и келфайда да мокриш бебето ако не го сапунисаш!

# 558
Гери, такива са тукашните препоръки. Новородените нямат нужда от ежедневна баня. Докато бебето не започне да пълзи и да се цапа, баня не е необходима повече от веднъж, два пъти седмично. Разбира се, междувременно всяка видима нечистотия /около дупето, устата/ трябва старателно да се измива. Така бебето ще остане достатъчно чисто.

Предозирането на силни почистващи средства или дори чешмяна вода може да увреди развиваща се кожа на новородените. Използвайте сапуни и измиващи средства с неутрално рН и през първите няколко седмици ги използвайте сравнително рядко  Peace

# 559
На мама Мишето, нашето кенгуру е Бейби Бьорн и няма ограничение за възрастта, а само за килограмите (3500) и за ръста (53 см). В магазина, където купувах количката гледах и други и със сигурност си спомням, че Бебе Комфорт имат също кенгуру, което става за новородено при същите изисквания - 3500 тегло и 53 см ръст. И моето и това на Бебе Комфорт са само с изправено положение, нямат легнало, то за това е изискването а килограмите и ръста, защото дупето винаги е на едно и също място, но главичката е на различно, в замисимост от ръста и трябва да се падне там където има оребрено за сигурност на вратлето.

За къпането - моята педиатърка каза така "бебетата не се потят, нито пък стоят на мръсно място, така че няма нужда да се къпят всеки ден. Водата е с рН 7, а кожата е с рН5.5 и всяко къпане му изсушава кожата. За това тялото се къпе само с вода през 2, даже през 3 дни, а главата веднъж седмично със шампоанче. на тялото не се слага шампоан или сапун. НОООО дупето се мие с водичка след всяко акане и никакви мокри кърпички, освен когато сте навън". Написах ви дословно думите й  Grinning

За мазането - аз мажа само с мляко за тяло. Ползвам на Веледа и съм доволна много. Ръцете и краката вече ни се обелиха (педиатърката каза, че това белене е нормално) и също мажех с млякото усилено докато се белеше.

Обаче много ме дразнят пъпчиците по лицето - знам че са нормални, че са от хормоните, които преминават от мама в бебето в края на бременността и при раждането, обаче много ме дразнят. Чета че отминават за дв-три седмици, но като че ли нямам търпение и само се вглеждам в тях. А на Емо му излязоха доста. Е, някои минаха вече, ама други излязоха и така ми се иска да ги махна.... Sad

# 560
Момичета,

аз днес най-сетне успях да намеря и да купя тук БиоГая - кажи-речи, месец вече се опитвам да я купя, а то голям зор да я намеря първо - просто не я ползвали и не я прероръчвали лекарите и това е - и то голям смях - насред мола /същият, в който щях да ходя на разходка, когато Сара реши, че ще се ражда вече Simple Smile/ намерих 'алтернативен' магазин, в който за първи път не ме помислиха за странна, като попитах за този точно пробиотик Simple Smile

та, след като най-сетне го взех, питането ми е към мамите, който го давате -
знам, че се дава всеки ден по 5 капки; но има ли значение сутрин или вечер? също така, като го давам, да давам ли пак капиките за колики /които не съм убедена, че помагат особено/;
знам, че работи с натрупване - колко време е това натрупване? /относително казано, разбира се/;
аз питах тези неща в магазина, но не ме задоволиха отговорите им;

хубава нощ!

# 561
  • Варна
Мишчица, Галче, Миленка, Дана, Ения, НаМама Мишето, Ренка, mamulq77, много ви благодаря за отговорите, момичета! Ей добре, че е този форум, че да вляза в час. Simple Smile Прави сте, че още са много малки бебчетата, за да имат режим. И аз не знам какво очаквам. А и сте прави, че не е задължително всеки ден в един и същи час и минута да е къпането. А и не е фатално ако се пропусне банята - те бебчетата и без баня си миришат на хубаво.  Heart Eyes
За почистването при момиченцата - и аз като Мамуля, когато Малена се е оакала много съвсем леко почиствам срамните устнички с преварена вода и стерилна марличка, защото някой път акитата влизат там и ме е страх да не хване някои бактерии. Иначе само мием с водичка.

Паолина, честита ти щерка Белослава! Да ти е жива и здрава и много да те радва!  bouquet

# 562
данна аз давам вече сутрин и вечер по 5 капки,незнам защо така реших,но така правя.а иначе отделно капките си ги давам на всяко хранене.при краси подействаха след месец.сега все още не е минал месец от както ги давам,ноп се надявам скоро да отшумят коликите Wink

иначе днес забравих да ви почерпя за месечинката на моя палчо Misc Baby Bottle  за бебчетата и   party023  за мамите

леле момичета имам чувството че вчера родих,а кога се изниза цял месец ooooh!
нека само са ни живи и здрави дечицата

хайде лека и мека,че малкия се събуди Hug

# 563
Tara, за пъпчиците по лицето ми обясни педиатърката че не може да се направи кой знай какво - само да се почиства стрателно личицето с преварена вода вечер... поне за личицето бяха единодушни всички лекари и акушерки, че не се сапунисва два пъти дневно ooooh! newsm78.... аз така правя и не знам дали е от това, но последнияте два дни видимо взеха да изчезват и зарастват.

Имаха притеснения за твоя  Емо лекарите че е малък, но той е голям мъж - виждам че се е родил 2900  Hug Позравления! И за моята Диана имаха същите притеснения, но пък тя реши и да се появи три седмици преди термин и е миниатюрна направо  Laughing

# 564
Мамчета, здравейте!!!
Аз си ви чета и се вълнувам с вас, а сега вече почвам и да се ядосвам, че още не съм на същите вълни...никога не съм вярвала че с второто детенце ще дочакам термина, а камо ли да преносвам...направо съм в шок, всеки ден се глася да раждам, а никакви позиви, нито дори контракцийки, само дето ми тежи и се чудя на бебчето дали му е добре..
Утре съм на запис, вече през ден ще ме викат (което ми се струва доста несериозно) ,а доктора с който ще раждам няма да го виждам изобщо докато не почне раждане, така че съм леко притеснена,а и хормоните бушуват и ми се вижда всичко голяма драма..
Вкъщи сме готови да посрещаме бебока, аз сглобих бебешкото кошче, което ще е в нашата стая, а при Димана сложих едно кошче за новородени от количката, за да свиква.Тя си реди бебетата да спят в него, а и тя влиза, нищо че и стърчат краката и казва, че и тя там ще спи Simple Smile А вчера се катереше и в истинското кошче да влиза, то и е на височина до носа, колкото да може да погледне вътре.Много ми е чудно как ще посрещне братчето си, за сега редовната й реплика е : "И аз икам", та сигурно ще иска и да я кърмя..
Да ви питам..на някои от вас мъжете ви присъстваха ли на раждането?Нещо не съм чела такива коментари..
Лека нощ на всички, мамчета и бебенца, както и балонки като мен (то останаха ли?)

# 565
Да ви питам..на някои от вас мъжете ви присъстваха ли на раждането?Нещо не съм чела такива коментари..
Лека нощ на всички, мамчета и бебенца, както и балонки като мен (то останаха ли?)

моят човек беше с мен и откровено казано, ако не беше там, не знам как щях да оцелея психически! беше железен и нито за миг не  видях и грам слабост или колебание! беше като скала, за която се бях вкопчила /в пряк и преносен смисъл/;
а когато му показаха как се подава главичката на Сара и може да види и пипне косата и /тя се роди с огромна грива/ - тогава започна да ми казва да напъна 'само още веднъж' - дори и когато не трябваше да се напъва - толкова беше ентусиазиран;
споделихме си и сълзите при появата на Саричка!
а как преряза пъпната връв  Heart Eyes

за мен той наистина беше огромна опора и подкрепа и се чудех как така запази самообладание и т.н. но като минава времето след раждането и си говорим спомени от случката, казва, че всъщност изключително много се е притеснявал и буквално страхувал за мен, особено когато 3 пъти опитваха да ми сложат епидурална упойка с някаква огромна игла, когато виждал колко ме боли и т.н.
но аз наистина не усетих той да се притесни или изплаши и усещах огромната му подкрепа, за което винаги ще съм му признателна!

може да видиш в историята на постовете ми - един огромен разказ бях написала за това как се роди Саричка  Heart Eyes
има и други татковци, които са присъствали на ражданията - особено в чужбина това не е странно и необичайно Simple Smile

късмет и търпение ти желая, всичко ще е наред!

bouquet

# 566
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Брей вредих се най-накрая.Голям проблем.

# 567
  • София
Евита, чакам с нетърпение подробности, ако нямаш време да пишеш, ще те чуя тези дни набързо да ми разкажеш. Нацелувай Рада от нас с Влади. Heart Eyes
Тара, тенкс за обяснението, моето е от 0 месеца, без други условности, но утре ще го взема да ме посъветва педито дали можем вече изправени да се носим.

Хайде на разходка, че щяло да се скапва до няколко дни времето

# 568
Ето и аз да се разпиша...
За хигиената при момиченцата моята педиатърка каза при банята вечер хубаво да почиствам с водичка и след това като я бърша да видя дали няма останало нещо и ако има пак с памуче с вода. НО тази процедура да я правя веднъж дневно. Е, разбира се, като ни е мръсен памперса и се мием, се измиваме и там, но не я чопля така детайлно, както вечер. За къпането нейният съвет беше само с водичка и два пъти седмично с бебешки сапун. Съответно и два пъти седмично й мием главичката. За пъпчиците по лицето каза да я почиствам с отвара от лайка и че е нормално.

Галче, по отношение на вит. Д няма кой знае какво разнообразие на пазара, но вече почнахме да свикваме с тези капки. Малко миришат гадно, ама поне спря да ги плюе. Мръщи ми се малко, ама се примири, че ще я тормозя и горе долу с кърмата ги преглъща.

Оф аз с моята запушена гърда се видях в чудо... Намаля ми кърмата, пия антибиотик, масажирам като луда, компреси със зелеви листа правя, обаче не ми се маха тази буца и това си е. Почвам да се притеснявам сериозно. Иначе засега с наличното количество кърма се справяме, само онзи ден ми се наложи да я дохраня при три от храненията, ама не знам докога ще е така... Чудя се дали ще ми се възстанови пак количеството кърма, като преди. А също така се чудя, утре ми е последен ден с антибиотик, ако не се е махнало това чудо, да звъня ли на доктора, какво следва при това положение  newsm78

Иначе и аз съм се замислила за погачата и ще се радвам, Евитка , да разкажеш повече, че мен пък хич ме няма по тези ритуали. Била съм само на две, които нямаха нищо общо една с друга. Пък и за мен най-голямата грижа с тази погача е, че всичките ми приятелки са в София и сега се чудя как ще се транспортират до Пловдив по този повод...

Хубав ден на всички Simple Smile

# 569
Герито  Hug ще порастнат и нашите буболечки, няма къде да ходят  Laughing Иначе Емо се роди малък на фона на девойките във форума  Laughing направо се чудех такъв дребничък коя ще го хареса  Laughing ама днес отиваме да се мерим и съм сигурна, че ще сме минали 3500 и ще сме 53 см или поне близо до това  Laughing

Моята педиатърка също каза, че пъпките са нормални, даже ме предупреди, ме ще се появят преди да имаше дори една пъпчиза на лицето - Емо беше бял, чист и свеж и аз си викам на ум "тази жена пък защо мисли, че ще имя пъпки, та той е толкова нежен и беличък"  Laughing Ама се оказа права и сега е като тийнейджър пъпчасал  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт