Отговори
# 585
Въпрос към консултантите ЛЛЛ:
Малкото ми слънчице вече е на 18 дни. Опитвам а го кърмя още от първия ден след ражането, но имам много малко кърма. При изцеждане на 3 часа - от двете гърди общо между 10 и 25 мл. Дохранвам го с АМ от 6-тия му ден защото никак не му стига. В допълнение зърната ми са разранени о кръв защото той е нетърпелив заради слабата струя и сега от повече от семица само изцеждам с помпа. Какво да направя за да повиша лактацията? Толкова ми се иска д аминем само на кърма!!!

# 586
Доста майки споделят, че като оставят заспалото бебе в легълцето му, то се пробужда и отново трябва да го приспиват. Някои са намерили решение на тази ситуация, като кърмят върху плоска възглавница или пелена и после заедно с нея пренасят бебето в кошчето. Често, ако ръчичките на бебето се приберат към тялото и се притиснат с одеалцето, то спи по-спокойно, защото движенето на собствените му ръце може да го стресне насън. Други са открили, че най-работещ при тях подход за отместване от заспало бебе е да го кърмят в легнала поза на голямо легло и когато заспи да се отдръпнат много леко, а то да остане на леглото.

Извинявам се за въпроса, но аз винаги съм си мислела, че ако го оставя в леглото и се събуди, значи не се е нахранил добре. И с дъщеря ми пак беше така. А пък и той пак търси да суче, като се събуди така. Иначе като спим двамата на леглото заедно, спи по-дълго и даже си пропуска часа за хранене, т.е. спи повече от 3 часа. Което пак не знам дали е хубаво. Иначе за 5 дни е наддал 170г, но със сучене по 1час  Blush
Правилно ли постъпвам? Знам, че е хубаво по-начесто да суче, но е мисия невъзможна да го събудя между храненията Blush

# 587
  • София
  Здравейте,

Евитка, благодаря ти за много подробните обяснения и разяснения какво и защо така се прави.  Hug Hug Hug. Сега си припомням, че милата ми баба, която изцяло се занимаваше с погачата на Ева, точно това гледаше как е вързана кърпата, но сега разбирам какво са слагали точно вътре и защо. Тогава не баях на себе си аз, та наистина - много ти благодаря, защотот вече няма кой да ми помогне, нашите баби мен ме питат и сега какво ще правим  Mr. Green
Аз също съм решила погачата на Влади да я направим на 08.10, а на църква ще отидем на 01.10.

Целувки и хубав ден

# 588
Joyти с колко дохранваш?Аз днес например дадох 30мл.,но снощи след като сука му дадох 60мл.и още искаше даже а после ми повръща доста от преяждане.Аз нямам представа колко кърма имам.
Галчеи аз така си мислех както ти ми обясни ,че се събужда и търси с устичка и плаче,защото е гладен.Аз му давах биберон и той се успокояваше и заспиваше,но от днес го махам и ще дохранвам.Аз давам гърда, в началото преглъща интензивно,после намалява и прилагам компресия,накрая секва кърмата и той почва да дърпа ,да пуска и пак настървено да я захапва.Тогава го слагам на другата гърда и пак така я изцоква и чак тогава връщам на първата но там има съвсем малко.Ти как кърмиш един час?Като се събуди пак ли го слагаш на гърда?Преглъща ли?Иначе добре ми се вижда да наддава.

# 589
  • София
Здравейте мили мамита,

е ние така и не случихме на памперси, първо Рада се изри от Памперс, после установих една страхотна марка Хюджис, купихме двапакета, които бяха специални с отворче на пъпчето, и решихме да продължим макар и доста по-високата цена с Хюджис. Да ама втория пакет се оказа фалшив. Та мамита много важно инфо: ИМА ФАЛШИВИ ПАМПЕРСИ НА ПАЗАРА, по-точно дефектни партиди и току-що звъннах на фирмата вносител за БГ  -  Елгека Ферфелис България и те ми потвърдиха, че имат такъв проблем. А Дефектността се изразява в това че детето е напикано и то перманентно, на страната на която спинка памито изпуска и всичко е напикано, чаршафчета, боди, ританки и се започва едно постоянно преубуване и пране............извиниха ми се нещо, което не ми се беше случвало до сега и ми обещаха след изпращане на официален мейл с адреса и ситуацията ми да ми изпратят нов пакет (недефектен). Проблема им е че нямат как да разберат и да изтеглят фалшивите памперси от пазара.......... така че аз продължавам с Пуфис......
Иначе на мен днес ми извадиха зъба, мина перфектно.......и сега започвам да отмятам здравословните проблеми един по един, сега на ход е хемороида.....започвам го и с хомеопатия и с режим на специално ядене, сутрин овесени ядки с киви, ей са мисля да се метна до пазаря нали съм му от другата страна буквално на женския пазар, та ще потърся кивита. После се заемам с цреите.....ма те на етап, когато ми спре кърмата.........и през февруари ще сложа имплант на мястото на извадения зъб, че нещо моста дето ми го предложиха ми се стори много неинтелигентен вариант меко казано...е и доста по-евтин, но...............
ООО Дианчеее ма ти се появи, кво прави ЗЕТКО Гошко???? Ами засягам мила ГрАмотността на момите, че като гледам това основно перо май:-)))))))))) Ужас, за глават ми иде да се хвана чат-пат.........
Ауууууу забравих да ви кажа - вчера ходих в Социални Грижи за онази НЕУСТОИМА еднократна помощ, оказа се че това не е току-така работа, попълваш един ферман, после даваш оригиналния акт за раждане(подчертавам задържали го около месец) даваш и удостоверение, което предварително трябва да си извадите от кместството ви (в моя случай) за семейно положение и членове на семейство, банковата ви сметка илиIBAN  - копие, Личната ви карта за сверка и чааааак тогава могат да приемта докиментите и до следващото 25-то число евентуално да ви преведат уникалната сума от 250 лева. Оказа се също така, че аз детски не мога да получавам защото дохода ми е над 350 лева или понеже нямам брак с бащата дохода ми се удвоява или 750 лева, и съответно аз не мога да получавам детски надбавки, е да ще ги получват циганките в Катуница например. КАК МОЖЕ ТАКОВА БЕЗОБРАЗИЕ, цял живот им внасяме данъци и социални осигуровки и сега и детски няма.............не знам.....аз коментар повече нямам!

# 590
Здравейте и честито на всички мами!
Като една не много активно пишеща във форума, но пък активно четяща, бих искала да споделя, че родих прекрасно момиченце на 16/09 с термин 22/09, 4150 кг, 54 см. Не ме питайте как го родих, защото е най-големият ми кошмар. Още по-кошмарно е възстановяването ми и в комбинация с адаптирането и на бебка... надявам се скоро да сме добре и двечките, и най-после да се зарадвам на най-хубавото нещо което ми се е случило до момента!!!!

Относно кърменето, моля препоръчайте какво да правя с напуканите зърна, направо е ад, и освен това имам питане и за цеденето -на всяко кърмене ли е?аз съм го преустановила за момента, че и с помпата боли.

Хубав ден и успех на всики в малките битки които водим!  bouquet

# 591
  • София
Относно кърменето, моля препоръчайте какво да правя с напуканите зърна, направо е ад, и освен това имам питане и за цеденето -на всяко кърмене ли е?аз съм го преустановила за момента, че и с помпата боли.

Хубав ден и успех на всики в малките битки които водим!  bouquet

Здрасти мила и да ти е живо и здраво ГОЛЯЯЯМОТО момиче, наистина мога да си представя какви емоции си преживяла с раждането на това голямо бебе, но важното е че сте си у дома и се възстановявате заедно.
За зърната: купи си крем ЛАНСИНОХ, но подчертавам търсиш голямата разсфасовка която е 56 грама а не ония малките по 12 грама, защото голямата ти излиза доста по-евтино. Мажеш след всяко кърмене и никакво миене на гърдите през деня, само вечер и сутрин като взимаш душ. И се къпеш само с бебешки гел-душове които нямат сапун. Като спре бебо да суче от теб изцеждаш ма само една идея от кърмата, с която обилно намазваш зърната и оставяш да засъхне и после мажеш лансинох, слагаш си сутиена с тампончетата и перкаш до следващото кърмене, крема е абсолютно безвреден за бебо, не му горчи и си папа здраво. Аз поне така се справих.......дано да имаш кърма и да не си като мен.....бе имам, ма слаба РАКИЯ:-))))) УСПЕХИ и пиши как сте......

# 592
Честито на мама zuzanka8!Да ти е живо и здраво момиченцето!За крема и аз съм за Лансинох,много съм доволна и въпреки ,че имах ранички бързо ги преодолях.
Evitaи ние няма да вземем тази помощ от 35 лв.,т.е.детските защото сме много"богати"и плащаме много данъци за да може пък с тях да храним мързеливите и крадливи цигани,които живеят на наш гръб.Извинявам се за острото изказване,но това е което мисля. #2gunfire

# 593
Евитка, добре че сподели за еднократната помощ какъв е редът, че аз тези дейности трябва да ги извършвам у Софето и мислех да пращам таткото, ама като гледам, няма да стане без мое присъствие. Та ще трябва да се "командировам" един ден с детето да тичам по институции. Само дано няма някакъв срок след раждането, в който трябва да я свърша тази работа. Ама каквото такова: не съм им умряла за пикливата помощ. Не че не ми трябват тези пари, ама то направо е обидно, като имаш предвид по колко пари им давам всеки месец... Затова аз съм казала: помощи, болнични, всичко трябва да се изплаща на база два допълнителни критерия: 1. Образование и 2. На колко пари се осигуряваш. Така циганското племе ще отпадне, а и всеки ще се бори да го осигуряват на реалната заплата. Че то иначе какво излиза: една шепа балъци, дето работим по големи фирми, които не смеят да "кривнат", ни скубят като бесни и хрантутим държавата... Но както и да е, да не влизаме в тази така популярна тези дни "ромска" тема.

За памперсите: на мен Пуфис ми пропускаха, мила, при това доста. Пробвах на ДМ техните: биват, но не ми се ходи за едни памперси само до магазина им и в крайна сметка взех Либеро. Да ти кажа най-доволна съм от тях, макар че и те са скъпички (около 30 стотинки излиза бройката). Пък ако Рада е като наша Радина да опуква по 10-12 памперса на ден Simple Smile Майтапът на страна: взех й двойката (че вече е 4500 моята дунда) и са й перфектни: дълбоки са, покриват хубаво пъпа и в същото време лепенката им се пада отдолу и не го "запарва". Хубаво попиват и имат голяма вместимост, че моето момиче такива бомби пуска понякога, чудя се как не прелива Simple Smile Да чукна на дърво обриви няма, ама това не знам дали е от памперса или от обилното мазане с крем. Леле като се сетя като се прибрахме от болницата, дупето й светеше като светофар...

И сега да ви се похваля: запушената ми гърда се оправи, антибиотикът си оказа действието и не само това: от днес млекоцентралата пак работи на пълни обороти Simple Smile Кърмата ми се възстанови на предишните нива и вече няма нужда да я дохранвам, че вчера ми плюеше АМ малката маймуна и си искаше от мен...

Сега ви оставям, че пак направихме голямо ако, а и явно няма да спи и ще я изкарам на разходка Simple Smile До по-късно Simple Smile

За малко да забравя: Дидка, радвам се да те видя отново тук. Надявам се с Гошко да сте в отлично здраве и много да ви е хубаво и забавно заедно Simple Smile

# 594
Evita, от това което съм чела тук, по разни списания и на лекциите в моловете, точно така и правя както си ми написала, може би е въпрос на време да заздравеят.
Мажа се с лансиноха, облекчава ме определено, а за миенето само сутрин и вечер с Бочко.
Ей досега водих спор с бабите, трябвало преди всяко кърмене да се мия и да не тровя бебето. уф не знам как ще ги издържа, но да са ми живи и здрави, че без тях не мога, докато не си стъпя на краката /или седна на дупето/  Simple Smile
Колкото до кърмата засега има, поне за бебка, до преди рагадите се цедях доста, сега не мога. Пия и лактогонен чай може би има ефект.

Поздрави newsm03

# 595
Честито на isita и Ninche   bouquet
Да са им живи и здрави дечицата, много да папкат и да спинкат, че да може и мамите да си почиват.
Ние вече сме си вкъщи, засега спим и ядем, много ми допада този режим, че с каката беше доста по-трудно в началото. Момичета, на кърменето и достатъчното кърма “майката" му е предлагането!  Peace  На мен ми беше много трудно да го направя предния път, но за 2 седмици го постигнах- никаква вода и залъгалки, бебето често на гърда и ако са препълнени гърдите след сучене, изцеждане, но малко- колкото за облекчение. Успех на всички, това хич не е лесна задача. А и разранените зърна.... ммм и този път не ме подминаха, но взеха да минават вече, пък и Моника засуква всеки път все по-добре.
Ако някой иска да му изпратя филмчето за коликите с 5те правила на д-р Карп, да ми пише на лични.
поздрави на всички и щастливи бебчета  Hug

# 596
Джадед, мисля че до 3 години можеш да вземеш еднократната помощ Peace освен ако няма някоя скорошна промяна.

Галабина, като се събуди пак го слагам на същата гърда. Като започне да не суче толкова интензивно, обикновено след 40-50 мин Crazy, пробвам да го сложа и на другата гърда и там суче различно вече, някой път само няколко глътки, някой път повече. Междувременно като заспи първия път го събличам гол, като заспи втория път го уригвам и сменям памперса, като заспи третия път вече го слагам или на леглото до мен или в неговата кошара. Накрая преди да му дам втората гърда го обличам. Големи гимнастики са hahaha, само и само да яде детето Heart Eyes

# 597
Имам нужда от съвет от вас или от момичетата от ЛЛЛ - моята Калинка е на 11 дни и сме само на кърма (без първите 4-5 дена) и от 4 дена не се е акала. Започвам да се притеснявам вече, иначе ми казаха, че не ака, защото усвоява всичко, което изяжда. Предните дни се акаше през ден - беше рядко, не твърдо акото, ама сега вече дали пък не я е хванал някой запек. Вече не съм сигурна колики ли има или запек. Някой с подобен опит да даде съвет?

А да - пробвах днес на два пъти да й направя клизма с термометърче със зехтин, ама не ми се получава.

mary_48, това, което са ти казали – че бебето ти не ака, защото усвоява всичко - е вярно, но се отнася за по-голямо дете, което е на повече от 6 сеdмици (тогава вече не е необичайно да не се изхожда всеки ден). Peace Ти пишеш, че Калина не е акала от 4 дни и това е леко притеснително - обичайно на тази възраст бебетата трябва всяко денонощие да пълнят 6-8 пелени общо (от които най-малко 2-5 наакани - със съдържание поне колкото монета от 1 лев всеки). По колко напишкани памперса има тя? И каква е урината и (добре е да е безцветна или бледожълта, и без силен мирис)? Какво е общото състояние на бебето – жизнена ли е, има ли периоди на активно будуване, плаче ли силно или е по-скоро сънлива? По колко пъти в денонощие суче? От една или от двете гърди се храни и приблизително по колко време на гърда? Даваш ли друго освен кърма (вода, чай и т.н.)? А дали в момента приема нещо против колики? Някои капки против колики могат да предизвикват забавяне на изхожданията.

Важно е да се консултираш с лекаря на детенцето си, за да се установи дали това неизхождане е индикация за проблем и ако се налага да се вземат мерки. Пиши пак какво е казал лекарят и какво препоръчва. Ако отново имаш въпроси или нужда от помощ, ще опитам да ти бъда полезна, с каквото мога. Hug

Благодаря за  съветите.Хранех я около 6-7 пъти на ден, всеки памперс беше добре напишкан с безцетна урина с лека миризма, даже по-скоро без. Жизнена е, има си няколко часа в денонощието, в които си будува. Хранех я от едната гърда по окло 35-45 мин, понякоа и час. Когато се е налагало съм предлагала и другата гърда, но това се е случвало рядко - само когато е превъзбудена. Друго освен кърма не давам , освен капки против колики Инфакол.  Консултирах се  с педиатърката - претегли я за 12 дена е наддала 230 гр, поне с дрехите  newsm78. Каза, че перисталтиката й е ок и ни изписа едно сиропче Лактулоза, от което моята Калинка веднага се посра Crazy, а лекарката обясняваше, че няма да подейства веднага - може 5-10 дни да го пием. В петък пак ще ни теглят и ако не наддава както трябва (някой нае ли колко тр да качват кърмените новородени?) иска да я дохранвам с АМ. Аз предложих да я кърмя по-често , вкл и през нощта, когато Калинчето правеше паузи от 5-6 часа. Сега я кърмя по 10-12 пъти. Суче по 20 мин и заспива в повечето пъти, но поне 2-3 пъти суче по 40-50 мин. От сиропчето си докарахме разтройство вчера, но вече мисля, че го изкара всичкото и се надявам сега да се подобри да си ака поне 2 пъти на денонощие.

# 598
  • varna
Здравейте и от мен момичета!
Гледам сте заговорили за памперсите...аз с първото си дете,а и сега  Мая съм само на Либеро.
След почти всичко,което има на пазара и съм го пробвала,мога да кажа,че това са най-добрите памперси според мен.Нямала съм проблеми с тях до сега.
Иначе за кърменето мен специално много ме изморява,дори изнервя бих казала...имам чувството,че освен да кърмя друго не правя,а сина ми,мъжа ми...съшо искат внимание!

# 599
Здравейте момичета, аз най накрая успях да отделя малко време за форума сред домашните на първокласничката, домашните задължения и смяната на памперсите и кърменията. Утре ще имаме повод да почерпим нашата малка Сияна ще стане на един месец. дори не го усетих това време как излетя. Ние иначе сме си добре. Утре ще ходим и на имунизация и да ни измерят и изтеглят. май доста ще сме понаддали като се има предвид че за 14 дни беше наддала с 400 гр. и беше пораснала  с 4 см. Ами то си е нормално като я гледам как си похапва. Ние само се кърмим и си пийваме чайче на Хип за коликите. За сега се справяме с тях и не ни тормозят много , да не ни чува злото. За месец ми се е налагало да я храня с АМ само четири пъти тъй като усещах че нямам многа насъбрала се кърма в гърдата, но иначе явно и достига кърма т.к.се храним на 3 - 3,5 часа , а вечерно време като хапнем в 9 - 9,30 след това се събуждаме чак към 2,30.
А за рагадите и аз имах страхотни но се справих с тях с Гермастан и със селиконовите зърна на Авент. Горещо ви ги препоръчвам, голямо спасение бяха при мен, особено като се има предвид, че преди да ги взема от едното ми зърно направо течеше кръв при кърмене. Сега отново ме наболяват тъй като явно малката ги пресуква но не е както беше преди това.
Извинявайте че дълго стана, но просто днес имам малко време  да споделя  с вас.
Цунки по муцунки на всички бебоци и стиснати палчета  на всички в справянето с отглеждането на нашите малки съкровища
А забравих да ви споделя че това с еднократната помощ при раждане и цялата бюрокращина е едно огромно ходене по мъките. Незнам кой е този малоумник който е измислил това удостоверение за родственост, но определено е нямал акъл в главата си, при положение че можеш да отидеш с актовете за раждане на децата си и с личната си карта и да докажеш безпроблемно че ти си майка на тези деца. Абе пълна българска идиотщина и губене на време

Общи условия

Активация на акаунт