Отговори
# 570
Здравейте момичета,

Аз днес смятам да си реша проблема с гърдите, пак вдигнах температура, като буци са- цедих, давах да суче със силиконовите зърна--изсука има няма 10-20 мл. после пак цедих, нищо не излиза..и аз супер много се изнервям и тя естествено, и ще ходя днес на мамолог да ме прегледа и да ми изпише хапчета за спиране на кърма.. Просто за 10 мл и то с адски мъки не си заслужава всичките нерви дето троша и натоварвам психически и детето си. Винаги е недохраненна като давам гърда- седи по 1 час-уж суче..ама то нищо не излиза, масажирам, правя компреси..ама явно няма да се получат нещата при нас.. та така оплаках ви се.

За банята
- едната педи каза-всеки ден я къпете с щампоан-глава и тяло и след всяка смяна на памперса миене на дупето-независимо има ли ако или не. Другата каза да я къпем всеки ден, но САМО с вода, за да не се изсушава кожата допълнително от тези шампоани и сапуни. И главичката  един път в седмицата с шампоан, а тялото през ден. Мисля, че сега и е по-добре кожичката при втория вариант.
За червените петна с бели пъпчици по кожата - давах по 3 мл калциев гклюконат на ден и по 1мл вит. Ц на ден. Вече се изчисти кожата, но педи каза, че е от хормоналната криза-нищо страшно.

# 571
Привет от мен!Свърши ми царството да спя до десет часа  Laughing вече забравих кога съм станала.
Вечер си лягам в десет да успявам да се наспя.
Делото вчера мина не знам кога ще има резултат но дано вашите палчета да са помогнали.
Ходихме да се занимаваме с тази еднократна помощ още не можем да подадем документите че имаше много хора пък бързахме да ходим към съда. Утре пак ще опитам и даже жената там ми каза да подам за детски също , мъжа не се води никъде на работа и ще мога да подам .
Иначе сме добре , хапва си Денито , Емо продължава да мрънка и да се тръшка хем му обръщаме внимание .
Ренка щом не стават нещата не се мъчи няма да стои Мишето гладна я всичко ще е наред  Simple Smile
На Емо се появиха пъпки към 20 ден помня и изчезнаха от само себе си , аз ям и шоколади и ядки пък уж трябва да ги избягвам ама това ми се хапва пък и често ми пада кръвната захар както ви казах.
Иначе засега още няма колики , добре се оригва след хранене в началото тече много силно и е така лакома и се дави .
За къпането къпя я всеки ден с малко шампоан дупето  с водичка само при смяна на памперса.
Хайде Варна утре ще се видим нямам търпение да запознаем девойките  ! Mr. Green

# 572
Щъркелови вести:
Снощи Искра Брайнова-Трандова-isita е родила момиченце- Мари с перфектните мерки 3460гр и 50см.
Ninche тази сутрин е родила трета госпожица-Яна и тя с перфектни мерки 4300гр и 54см.

Да са им е живи и здрави малките госпожици, много да радват и двете семейства.

# 573
Честито на новата мама!Да й е жива и здрава Мари!
Галче с компресия пробвах.На втората гърда заспива вече.Ще пробвам и с изцеждането,макар,че си мисля,че той иска просто да се успокоява с мен.
към консултантите на ЛЛЛ
Свикнахме с един порок биберона и сега не мога да го махна.Аз родих секцио и детето беше хранено от шише,докато започна да кърмя,но му дадохме биберон и сега вече е привикнал с него.Кърмя на поискване и си мислех,че не му стига и затова търси постоянно с устичка.През деня изцоква едната гърда и тъй като търси давам и другата.На нея обикновено заспива,но като го оставя в леглото и след малко се събужда и почва да плаче.Давам пак гърда,той суче малко и заспива и така може и до безкрай.Ако му дам биберона се успокоява и заспива,но като го изплюе и се събуди пак реве.Да не би да не му стига кърмата.Винаги има напишан памперс а нааканите са минимум 2.Какво да правя?

Последна редакция: вт, 27 сеп 2011, 13:05 от galabinatankova

# 574
Здравейте,

Честито на Isita i Ninche  Hug
Да са ви живи и здрави принцеските Simple Smile А на вас бързо възстановяване   bouquet Hug Hug Hug

Евитка,ще съм ти много благодарна да споделиш каквото знаеш за погачат и ритуала като цяло  Hug
Таренце,пъпките при нас излязоха една,две още в болницата.После се увеличиха,много се уплаших какво става,че всички идват и го пипат.Забраних им да го пипат,все ръцете им на личицето или по ръчичките е неможе така  #Cussing out #Cussing out #Cussing out
Като го водих при педиатърката,каза че било от болницта,ние и гурлички имаме.Изписа ни капки за очичките и няма резолтат а за пъпчиците ни изписа на Доктор Тайс - Нахткерцен балсам и за ден,два се скриха и после пак се показаха.Но сега са по-млако,надявам се скоро да се махнат напълно  Grinning Grinning Grinning
Ние отиваме на разходка  Grinning Grinning Grinning
Хубав ден  Hug Hug Hug

# 575
  • София
Първо да честитя новите ни прекрасни гопожици, да са живи и здрави и много да слушат:-))))

Сега основно за Здравчето подробно описание на ритуала ПОГАЧА, мацка както ти споменах съм присъсътвала на поне 100, и все се различаваха все имаше нещо от някой край добавено, аз ще ти разкажа основните, без много улисвания и обичаи.
Твой е избора дали да е в неделята след 40-ия ден, за момченца както споменах е ОК, но за мацки, като моята е добре да е между 30-ия и 40-ия ден, на Рада например смятам да я направя на 08,10, а тя е родена  на 06,09.
Твой е избора дали сутринта преди погачата да отидеш на църква и да му прочетете молитва. При нас в Кокаляне, не се ходи в този ден, ходи се по-късно, и то обикновено свекървата води снахата с бебето, но пак казвам реши си сама.
Замесването на питата става рано сутринта, като се замесва от младо, образовано момиче с живи родители. При липса на такова ще си я замеся аз сама:-))))) Ако си правите вие питата!
Гостите е важно да дойдат по светло и да си отидат по светло!
Идват само ЖЕНИ, хубаво е да са жени с деца, бременни и моми, умни и красиви:-)
Всяка от тях трябва да пожелае нещо на беби, носят се подаръци обикновено дрешки, играчки.....
Рачупването на питата пак е различно в различните краища, тук в шопско е така: преди самото разчупване се слага БЯЛА кърпа върху питата и там всяка от гостенките поставя символична сума пари ( с нея бебето си "купува" сън) Кърпата с парите се слага над главата на майката и бебето и две девойки, образовани и с живи родители чупят питата над главата на мама и над кърпата. Първото парче е за бебето, в някои краища е за Богородица, но у шопско е за бебето. Увива се кърпата с парите и парчето питка и се завръзва на възел, но не стегнат за да не е скъперник Владко и да не е пък и хлабав за да не е "широки пръсти" и се слага нависоко, за да стане детето здраво и високо. Една от момите разчупва парченце от питата, потапя го в меда и го докосва до устните на Владето. Това имаше някаква символика с тродолюбието на пчелите и живота да му е сладък и т.н. След това всяка от гостенките си чупи парченце от питата, потопено в медеца. Гостенките се черпят само със сладки гоздби, даже и пититетата е хубаво да са ликьори, сладки коктейли, и сладки безалкохолни, сокчета......
При тръгване от къщата не се изнася нищо за да не стане детето крадец и да не секне кърмата на майката. Виждала съм разни тетки да оставят конци от дрехите си което бога ми не знамкакво символизира, виждала съм да отделят парите от питата и да оставят парите до възглавничката на детето, но всеки край си има някакви характериситики, аз ти предадох основните и дано да съм ти била от полза. Успехи и цунки.....

# 576
Галабина, ще чакам и аз отговора на консултантките, защото на мен и двете ми бебета са така. Според мен, ако се събужда, като го сложиш в леглото, значи е още гладен, а на гърдата заспива, защото му става топличко и приятничко и вече е изтощен от дългото сукане. Ти по колко време даваш да суче от първата гърда. Аз съм тъпа и упорита и поне 30-40 мин стои на първата гърда като наблюдавам консистенцията на кърмата, като започне да става по-жълта и да излиза по-трудно, не на струя като водичка, вече предлагам и другата гърда. Интересното при мен е, че и двете ми бебета предпочитат лявата ми гърда и се налага да предлагам и двете гърди по-често, когато е наред дясната.
Да добавя само, че освен това и на всяко ядене повръща по малко Rolling Eyes

Честито на Искра и Нинче   bouquet

Последна редакция: вт, 27 сеп 2011, 16:56 от Галче

# 577
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Честито на двете мамчета,да са ви живи и здрави госпожиците.Ние вече си имаме пъпна херния.В чудо се видях да обикалям по аптеките и да търся подходящата лепенка.Като ги питам ме гледат,като изумени.Иначе сме супер.

# 578
Галче,около половин час го държа общо защото той заспива, но съм пробвала да стискам гърдата след като е сукал и от нея не излиза нищо.Което значи,че детето ми гладува.
Към консултантите на ЛЛЛ
как да разбера дали бебето стига до задната кърма?
Ще пробвам с изцеждане да увелича кърмата.С колко АМ да дохранвам?
За лющенето на кожата беше питала някоя мама,и ние сме като змийчета и се мажем с преварен зехтин и почти не остана вече.

# 579
  • София
Честито на двете мамчета,да са ви живи и здрави госпожиците.Ние вече си имаме пъпна херния.В чудо се видях да обикалям по аптеките и да търся подходящата лепенка.Като ги питам ме гледат,като изумени.Иначе сме супер.

Ивка, не знам дали си спомняш, но по трасето с моите неволи на бременността аз самата се сдобих с пъпна херния. Когато обикалях аптеките и мен така ме гледаха стреснато на въпроса ми за същите лепенки, но има в САНИТАРНИТЕ АПТЕКИ и те са малки за бебенца, иначе аз си скалъпих като за мен - слагам памуче в пъпчето и отгоре лепя с хипоалергична лепенка плътно, ако не намериш пробвай и ти с този метод..........ако ти позволи педиатъра разбира се. Успехи и знай че е доста болезнено, малката сигурно доста я боли........

# 580
Здравейте на всички  Hug. Ние от 2 дена вече сме си вкъщи, но все още не ми остава време да ви прочета Simple Smile.Все още се опознаваме и нагласяваме с малката ми фъстъчка. За съжаление се мъчим с храненето, понеже все още не ми е дошла кърмата и се храним с адаптирано  Cry. Пия чай за кърмачки, който стимулира кърмата, но все още ефект няма -  дано скоро да потече млякото, че ми е много мъчно така и не искам да я храня с АМ, а да си я кърмя.
Много благодаря на всички за стиснатите палчета (определено ми помогнаха) и за хубавите пожелания също Hug.
Честито и на всички, които също са гушнали своите бебчета - да са им живи и здрави, много щастливи и много да радват родителите си.
На останалите, които все още очакват своите съкровища стискам палци и не се плашете - не е толкова страшно. Аз родих нормално, без упойка и раждането се оказа далеч по леко и безболезнено от това което си представях.В момента обаче имам доста шевове и се мъча с тях  Cry, в четвъртък ще ми ги махат и да се надяваме, че всичко ще е по старому. За самото ми раждане ще ви разкажа друг път Simple Smile.
Сега ви оставям и дано имам и малко време да ви почета.Много целувки на всички.

# 581
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Евитка благодаря ама Вики нищо не казва. Joy

# 582
Ние днес пак теглихме Тод. И от петък когато беше 3190г сега е 3360г. Струва ми се, че нормално си наддава, но ще видим при прегледа при педиатърката какво ще ни кажат Blush

# 583
Честито на Нинче и Искра да са им живи и здрави дечицата и много,много да радват мама и татко  bouquet

Евитка,четох,четох  за празници,делници и обичаи ,ама защо вечно намекваш момите да са начетени и ГрА мотни hahaha hahaha
А за конеца да те светна  Mr. Green оставя се за леко спинкане на бебето LaughingНещо и ти да научиш стига все си учила нас НеГрамотните hahaha
И вече не се пие ликьор ,а Бейлис  Mr. Green

# 584
Галче с компресия пробвах.На втората гърда заспива вече.Ще пробвам и с изцеждането,макар,че си мисля,че той иска просто да се успокоява с мен.
към консултантите на ЛЛЛ
Свикнахме с един порок биберона и сега не мога да го махна.Аз родих секцио и детето беше хранено от шише,докато започна да кърмя,но му дадохме биберон и сега вече е привикнал с него.Кърмя на поискване и си мислех,че не му стига и затова търси постоянно с устичка.През деня изцоква едната гърда и тъй като търси давам и другата.На нея обикновено заспива,но като го оставя в леглото и след малко се събужда и почва да плаче.Давам пак гърда,той суче малко и заспива и така може и до безкрай.Ако му дам биберона се успокоява и заспива,но като го изплюе и се събуди пак реве.Да не би да не му стига кърмата.Винаги има напишан памперс а нааканите са минимум 2.Какво да правя?
Галче,около половин час го държа общо защото той заспива, но съм пробвала да стискам гърдата след като е сукал и от нея не излиза нищо.Което значи,че детето ми гладува.
Към консултантите на ЛЛЛ
как да разбера дали бебето стига до задната кърма?
Ще пробвам с изцеждане да увелича кърмата.С колко АМ да дохранвам?

Galabinatankova, може би инстинкът ти не те е подвел, че биберонът би могъл да има негативно влияние. Бебетата на възрастта на Виктор се нуждаят от много калории, за да растат, а те се набавят от кърмата. Биберонът може да му създава лъжливо чувство за успокоение, докато той действително има нужда да суче и да го лиши от необходимата му кърма. Както вече сме споменавали, не е необичайно новородените да търсят по-често да сучат – кърмата се усвоява почти изцяло и много бързо от бебешкия организъм. На този етап, те имат нужда от минимум 8, а още по-добре – 10-12 кърмения на денонощие (включително и нощем). От друга страна, нервната им система все още не е узряла и те могат да заспиват по-трудно, да се будят по-често и да имат нужда някой да ги утеши (най-естественият начин е майчината гръд). Доста майки споделят, че като оставят заспалото бебе в легълцето му, то се пробужда и отново трябва да го приспиват. Някои са намерили решение на тази ситуация, като кърмят върху плоска възглавница или пелена и после заедно с нея пренасят бебето в кошчето. Често, ако ръчичките на бебето се приберат към тялото и се притиснат с одеалцето, то спи по-спокойно, защото движенето на собствените му ръце може да го стресне насън. Други са открили, че най-работещ при тях подход за отместване от заспало бебе е да го кърмят в легнала поза на голямо легло и когато заспи да се отдръпнат много леко, а то да остане на леглото.
От написаното от теб разбирам, че се притесняваш дали бебето ти поема достатъчно кърма, дали достига до т.нар. „задно мляко” и дали е необходимо дохранване. Тези въпроси вълнуват много майки, вероятно за теб и тях ще бъдат полезни тези две статии. Галчето много правилно те е насочила към компресията и добре е обяснила как се прави. Компресията би помогнала на бебето да достигне до задното мляко, да го улесни в потичането на следващата порция мляко и да го задържи по-дълго на гърдата. За да получи това задно мляко, бебето трябва да се остави да стои на една и съща гърда достатъчно дълго, за да достигне до него (т.е. да се „довърши” първо едната гърда,преди да се предложи другата). Според някои специалисти, бебе, което е задоволено и добре нахранено, ще пусне гърдата самО. Това е времето, когато виждаме онази прекрасна физиономия „пиян моряк”, която идва с пълното коремче. Някои бебета достигат тази точка по-бързо от други; някои като че ли никога не достигат точката да пуснат гърдата сами.
Споделяш, че не можеш да изцедиш нищо от гърдата си след кърмене и според теб това е знак, че бебето ти гладува. Как мислиш, дали не е възможно да има и друг вариант – бебето да суче ефективно и да успява добре да „изпразни” гърдата? Thinking Или пък ти да не успяваш да изцедиш? Доста майки споделят, че не са могли да изцеждат кърма нито на ръка, нито с помпа, или са изцеждали съвсем минимални количества, въпреки че дълго и успешно са кърмили. Понякога се случва и просто в конкретния момент, поради различни фактори, да не може да се изцеди нищо, но това не означава непременно, че в гърдите няма мляко. Добре сучещо бебе суче много по-ефективно и от най-добрата помпа. Споменатите от теб пълни памперси са сигнал, че вероятно бебето получава достатъчно кърма. Ако все пак се притесняваш, че действително не му достига, може би най-разумно е да посетите педиатъра за едно контролно теглене – да видите как наддава на килограми и как расте в сантиметри Виктор и заедно да обсъдите дали е необходимо дохранване.

Надявам се постепенно нещата да се нормализират и да успеете да се нагодите в добър и за двама ви ритъм. Ако имаш и други въпроси – ще се опитаме да бъдем полезни. Hug

Общи условия

Активация на акаунт