"Лятото е към своя край, с Юнчето животът е рай" - тема 5

• 24 849
  • 732
  •   2
Отговори
# 105
Добро утро!

Аурора, за солта в яденето, и аз така мисля да заделям преди да подправя. Аз ползвам хималайска сол и мисля че не е проблем по нататък например.

Чин, честито за изпита!

Бг-тати, телевизора облъчва и затова. С големия ми син постоянно се разправяме за този телевизор и детските филмчета.

# 106
Добро утро (ама смятам да си доспя ако Йоана ми позволи де)

Ваче, само сушилня е, не е комбинирана. Колкото съм сложила в пералнята и го мятам в сушилнята, та затова си мисля, че много я товаря. Странна работа значи, ще тегля прането май поне да се ориентирам.

Зверчето, добре дошла.

# 107
                                                       Добро утро.

Ваче, гледат бебоците с ехо само ако ортопеда прецени, че има нужда.

И ние се къпем всеки ден.От раждането до сега не съм пропускала.Ползвам душ гел на Нивея за бебета и шампоан Мустела.С шампоан мия през ден, но с гелчето всеки ден.Иначе тя си търси банята всеки ден.Веднъж-два пъти закъсняхме, ами то беше рев, кривотии...Изкъпвам я, храня и тя си знае, че трябва да се спи.

Постоянно иска да я нося с лице напред.Голяма любопитка.Върти главата наляво надясно, всичко разучава, само ръце да имаш.А как се смее с глас...Имаме едно тигърче в жълто и оранжево-то голямо смеене му се смее.Много са сладки като се смеят с глас.

Момичета, моля някой да ми прати паролата за албума, защото не мога да влизам с тази, която имам.

И аз ви завиждам много за срещите. Sad

# 108
Аз също къпя Пламена всеки ден-използваме душ-гел на Биодерма,а след баня мажа с А-дерма.След ваксина само не я къпя цялата.
За АМ и минерална вода-не превалявам водата,въпреки,че доки ни посъветва да използваме чешмяна,защото минералната съдържала натрий,който трудно се отделял от бъбречетата на бебенцата.
Братовчедка ми пък каза да ползвам минерална.В нас обикновената питейна вода е толкова бяла,аз не я пия и на детето не бих си позволила да дам.Давам и сок от ябълка по 30-40 мл. два пъти дневно.
Хелън мисля че това е новата опаковка на Стеримар.В нас разтвора е същия,само че Пламена като го види и откача.По тази причина рядко го ползвам вече.

# 109
Добро утро..

Петрова, не давай минерална  Naughty а изворна. Аз давам розов Девин и винаги я преварявам!

Пеперудке, паролата на албума никога не е сменяна.

Пак да се оплача от моята свекърва. Казах й да не шета, а тя чистила ли, чистила, ще кажеш предния ден аз не съм. Взела си буркани, изпрала на Слав три чифта дънки, пренареждала ми... нищо не й казах, но днес мисля да се чуя с нея по телефона и да я уведомя, че никак не ми е приятно!

За срещата- съгласна съм през делничните дни, свободна съм за Борисовата.

Ние имаме еърбеци освен отпред на таблото, а и на четирите врати.  Thinking

# 110
Добро утро момичета!
Бг-тати, телевизора облъчва и затова. С големия ми син постоянно се разправяме за този телевизор и детските филмчета.
E, това не е общовалидно, отнася се за "класическите" телевизори с кинескоп с тръба... Плоските плазмени и LCD телевизори не са на същия принцип, облъчват по-малко дори от лампите с крушка нажежаема жичка, които децата също гледат много втренчено Simple Smile То не че енергоспестяващите крушки са по-добре де, като зачекнах темата за лампите, тях пък ги отричат, защото газът в тях бил трептял с някаква честота, която водела до нервност и депресии... Което са теории де, не научно доказани неща, така че гледам да не се връзвам много на всичко...
Да се похваля, че нашата сладкишка явно е на път също да се откаже от нощните хранения, защото до преди дни се будеше в 3 за ядене, а вече няколко дена като я нахраним в 20-21ч, будува час-час и половина, заспива и се буди чак към 5,30 сутринта за ядене, заспива веднага като се наяде и някъде към 9-9.30 вече се буди за следващо ядене и почва да будува и лудува. То това най-вече мене ме радва, защото мами се цеди през деня, а аз ставам нощно време да я храня от шише...

# 111
  • София
Добро утро!  Не съм най-ранобудната, но май за кафенцето ще съм първа, заповядйте

чин, за чистенето - няма лошо според мен, ама виж за пренареждането #Cussing out  Все едно си е у тях (тя май така се чувства наистина, де) ooooh!

петрова, наистина, недей да даваш минерална!  Naughty  Ти май си първата от темата, която дава сокчета Wink  Как реагира Пламена?

За срещата - смятам да издиря старата темичка и да се рзбираме там, да не спамим тази?

бг-тати, полезно е да има мъж в темата Wink  Аз тези неща за телевизорите и лампите не ги знаех...
Супер за отпадането на нощните хранения при вас Peace 

# 112
Да ви кажа, откакто имаме филтърна кана, престанах да купувам минерална вода - и тя е в пластмасови шишета, които също не са безопасни, а и минералното съдържание не е  за подценяване.
Петрова, наистина от водите, които се продават, добре е да се взимат изворна или трапезна, а не минерална - минералната често съдържа не само натрий, но и флуор и т.н. в големи количества - на повечето води пише, че не стават за ежедневна употреба на деца до 7 г.!
За захранването - защо ви се струва, че след 6 м. става много бързо? Зависи закъде бързате и каква е целта на захранването - докога да се въведат храните. Аз захраних Румен на 7 м., казвала съм ви, с пюре от ябълка - дадох една лъжичка първия ден, на втория - две, на третия - колкото иска, но той не е изял повече от две-три лъжици. Спазвах да минат поне три дни, преди да въведа нова храна. Захранвах наобяд, но около час след накърмването, за да не е много гладен и да му се експериментира, както и за да има време за реакция, ако се получи такава. След това дадох ябълка и морков - пак така, една лъжичка, следващия ден - колкото иска - но в началото не искаше повече от две - три лъжички. Понеже тези количества бяха символични - след това си кърмех. След това не помня какво съм дала - но предлагах ябълка плюс нещо друго като нова съставка. Така въведох постепенно тиква, морков, картоф, круша и т.н. Чак след около две седмици взе да хапва по-сериозни количества - беше пюре от спанак и така постепенно взе да си изяжда цялото пюре. Следващия месец въведох месните пюрета - започнах със заек, а след това постепенно въведох и сирене. Не съм пришпорвала, не съм бързала и въпреки всичко на 10 месеца вече ядеше всичко, което и неговите раннозахранени връстници и даже заместих две хранения, защото тръгнах на работа. В същото време и си кърмех, колкото често иска, защото на тази възраст не е добре да има немлечни хранения (затова и в купените пюрета си има АМ). Аз не смятам, че при ранното захранване нещата са по-бавни - по-скоро на 6 м. много бебета ядат реално почти всичко, но това не е нещо, което стои като цел - на 6 м. бебето може и само на мляко. Пускала съм ви статията от блога на Хедра, ще я пусна пак, защото тя отразява това, което аз съм правила, без да съм чела по форуми. Вътрешното ми убеждение е, че си има време за всяко нещо и не бива нито да се бърза, нито да се бави - има си основания за захранването на 6 м. - това, че съзрява чревната лигавица; това, че детето е готово да гълта, да седи, заглежда се в храната, може само да взима храна и да я сложи в устата си (Румен се храни сам от бебе - аз съм го хранила ограничен брой пъти в началото - след това той изяви желание и аз го оставях гол, по памперс на столчето, давах му пюрето и лъжичката и той се справяше много добре).
Сега се заглеждам по бейби-лед уининг, ще видим накрая какво ще предприема - дали класическата схема, която беше при Румен, или тази.
Чинче, браво на теб  Hug

# 113
  • София
Ето снимкиии
Малка Ралка
Гледайте, че към края на деня ще заключа албума  Wink
Отивам да ви чета  Hug

# 114
  • София
Привет и от мен  Simple Smile

Върнахме се от моренцето и сега сме пак на гости на моите родители. На морето бяхме за кратко, но изкарахме страхотно. Бяхме с една приятелска двойка, която много се радваше на Виктор, така че имаше глътка въздух както се казва. Но вечерно време той като заспеше ние успявахме като големи хора да се видим. То не знам колко големи, защото едната вечер играхме на криеница  Laughing Иначе противно на очакванията ми, през деня Виктор не спеше много, но вечерно време добре поспинкваше. Разбира се, топнахме крачетата в морето. Аз си мислех, че ще се стресне от водата, а нямаше нищо такова, гледаше морето с интерес и заплака като го върнах в количката  Simple Smile През повечето време си стояхме на басейна, дори успях да изгоря, а мъжът ми още повече.
Общо взето сега се надявам наистина да си почина до неделя, когато се връщаме в София, защото майка ми го гледа през доста голяма част от времето, а аз обмислям къде да идем да с еразходим.

Тъкмо ви четох, че обсъждате киселото мляко като добър вариант вместо адаптираното и някой каза за диабета. Сетих се, че предишния ми гинеколог казваше, че ранното захранване с кисело мляко водело до риск от диабет, но не се сещам кой тип. Предвид, че свекър ми е диабетик, при мен нещо също явно се е отключило незнайно от къде, защото нямаме диабетици в рода, ще изчакам с киселото мляко.

На Виктор стаята сигурно ще бъде с мебели от Икеа, много ми харесват.

Върнаха се от  разходка, после пак ще се включа  Simple Smile Целувки на всички  Simple Smile

# 115
  • София
Направих нова тема за срещи, понеже от старата е минало много време Peace

Забравих да каж за еърбега - моята кола има на предната седалка, но може да се изключва.  Аз обаче все още я возя отзад, понеже ползвам зимния кош от количката, а не столчето, и няма как да е отпред.

Ани2, страхотно, благодаря за статията, чудех се откъде да попрочета за захранването.  Вчера на едно мяясто четох, че на 2 седмици се въвеждала всяка нова храна (ти казваш, че си го правила на 3 дни) newsm78

П.П.  Ваче, много хубави снимки на едно прекрасно детенце Heart Eyes  Много си приличат (засега) със Саша май?

Последна редакция: чт, 08 сеп 2011, 11:10 от Sleeping Beauty

# 116
Ани2, и аз съм се насочила към този вид хранене на бебето. Споделяй отзиви.  Peace

Тати, аз не съм фен и на енергоспестяващите крушки заради живака. А за телевизора, то облъчването може да се приеме като най малкия проблем, защото какво ли не ни облъчва в 21 век. Но най ме дразни това че децата стават все по телевизорозависещи. Все по малко играят, и все по често се заседяват пред екраните.

Ние отиваме на консултация, но Никола заспа и сега ще гледам снимки на малка Ралка!  Grinning

П.П. Мм Ваче, голяма сладурана е! Пу, пу. Много обичам такива снимки! Справили сте се отлично!

# 117
На две седмици един компонент? Аз не познавам някой около мен да е правил такова нещо, пък повечето майки около мен захранват рано - то това е безмислено - ако има реакция, тя ще се появи в тези три дни - а колкото по-късно захраниш, вероятността от реакция е по-малка.
Мейдънли, за съжаление тези данни не са само за квасеното мляко, а за кравето мляко въобще, в това число и АМ. Можеш да погледнеш този материал. Рискът от затлъстяване, диабет и още много други неща е много по-висок при АМ, отколкото при кърменето, но така или иначе, най-важното е бебетата да са нахранени  Peace
Вачеее, изяж я от мене! Hug

# 118
И ние отиваме на консултация Simple Smile

# 119
Ваче, видях Ралка. Страшна сладурана. Ама видях една снимка на теб като малка и Саша - голяма прилика. А като гледам там снимките на Саша - те си приличат с Ралка, ама на Сашата погледа един такъв по-сериозен ми се вижда   bouquet
Ани2, тъкмо снощи с Марти се чудехме на колко време се въвежда нова храна и щях да проверявам и ти направо ми го поднесе отговора.  Hug
Майденли, било е интересно май с тази криеница. Почивай докато можеш, че после нямааааааа.
Късмет на консултациите и после на отчет всички претеглени и измерени бебоци.
Чин, успя ли да си починеш след вчера. За свеки няма да те закачам, че ти е болна тема така или иначе и предполагам колко ти е неприятно.

Общи условия

Активация на акаунт