Деси, благодаря, че ме мислиш. Не съм си починала. Звънна ми тя преди малко и й казах, но тя пак не ме разбра. На глава не може да се излезе с нея, с добро явно не става.
Тати, много благодарим за информацията.
За захранването и до извода, до който стигнах е, че ще се водя по детето. Моя приятелка захрани късно- около 7-ми месец. Съжали, че го е направила толкова късно, защото с въвеждането на някои пюрета, стомахчето на детето й стана значително по-редовно. Преди го мъчеше ужасен запек. Другото, което сподели е, че е приемал много по-трудно новите храни, завърнали са се коликите,сравнение с малкото й дете, което е захранила на 5.5 месеца.
Общо взето мнения много, няма смисъл да се убеждаваме една друга кое е правилно и кое е най-добре за детето, защото всяко дете е индивидуално. Едни сами показват, че не им стига млякото, точат лиги на различни миризми и т.н, други не. Аз лично смятам да чета възможно най-малко и да се водя главно от Никола. Когато той пожелае, пък ако ще да е на 4-тия месец, но не по-късно от 6-тия.
Ако става дума, ние всички сме захранени много рано, наш приятел на 4 месеца с боб примерно.. е, сега е голям, здрав, прав мъж. Аз лично съм захранена на 4 месеца, но съм била недоносена, братята ми на 2м, въпреки че майка ми ги е кърмила дълго време.
Има си тенденции, моди разни, но само детето знае какво е най-добре за него.
Много си приличат (засега) със Саша май?[/color]

За колко кг е пералнята? Сервиза да ти сменя целия уред ако пак се скъса ремъка.
Исках просто да кажа, че всяко дете е индивидуално. Според мен е несериозно да се казва кога точно трябва да се захрани бебето. Видиш ли сега е "модерно" и новите тенденции са да се захранва след 6-тия месец и дай всички да захраним тогава, а че на детето може да не му стига млякото от доста време, че е готово за по-сериозна храна, че те изпива с поглед, когато ядеш- това да не го взимаме предвид. Не съм съгласна и с обратното- детето след 6 месеца се захранва бързо- тогава ще почнем от 3-4. Схемата, по която ще се захрани едно дете зависи единственото и само от майката, може да го захраниш бързо/бавно и на 4 месеца, може и на 6. Мисля, че всяка една от нас ще направи най-доброто за детето. Може би около теб няма майки, които да дават един компонент на 2 седмици, но повечето, които срещам тук са правили точно така с мисълта стомахчето да почива след това. Дали има резон в това не зная. Сигурно това е причината, повечето момичета да си мислят, че захранването след 6 месечна възраст е бързо.
Доста геройски понесе красавицата ваксините, но като се прибрахме вкъщи изпадна в някаква истерия и близо час плака и пищя... нито гушкане, нито люлеене не я успокояваха... чак като се наяде и явно се поумори кротна. Та като че ли просто със закъснение е осъзнала инжекциите, дето са й се случили...
Там ли пише, че майките лъжат, че "нямат кърма"? Съжалявам, ако е така, не съм го и видяла това