Януарско мъничко човече, рита мама силно вече - тема 8

• 30 778
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
  • Canada, ON
Привет момичета!
Честито на всички мами разбрали пола на бебчетата си!

Темата ни отново е стилна. Благодаря за труда, ianajar !

Аз никога не съм броила движения, никой не ми е препоръчвал да го правя и ми се струва излишен стрес.

Момичета, аз съм огромна. Сега се премерих с един сантиметър, който показа "талия" 99 см. Такава мярка съм се мерила с Джулия в 27-ма седмица. Килограмите ми са вече 65 (стартирах с 53-54 кг), което също отговаря на 27-мата ми седмица с Джулия. Имали някой друг с подобен "прираст"?

# 91
някой знае ли какво са OFD /Jeanty/, HC /Hadlock/, AC /Hadlock/, TAD, APAD, FL /Hadlock/, HL /Jeanty/ 

OFD - occipito-frontal diameter - надлъжен диаметър на главата (от тила до най-изпъкналата част на челото)

HC - head circumference - обиколка на главата

AC - abdominal circumference - обиколка на корема

FL - femur length - дължина на бедрената кост

HL - humerus length - дължина на раменната кост

TAD - transverse abdominal diameter, APAD - anterior-posterior abdominal diameter - това са двете мерки, по които се изчислява обиколката на корема, съответно означават разстоянието от гръбнака до най-изпъкналата част на корема, когато бебето е в профил (АПАД) и напречната дължина на корема, когато е в анфас (ТАД)

# 92
Мама Мечка, аз скоро се жалвах, че съм огромна.  Laughing

Обиколки не меря, но на око и по дрехи съм като в седми месец с първото. Килограмите, слава Богу, са все още само плюс 3, но аз тръгнах от свръхтегло и много внимавам с качването. Раста определено само на корем за момента. И то какъв корем само! Все едно, че три има вътре...  Crazy

На броенето на движенията аз лично съм му фен  Laughing Четох разни информации за научната му обосновка и съм много "за" - естествено, чак след два месеца.

Честито на всички мами, видели бебчетата!

# 93
Мама Мечка  Hug и аз съм като теб!  от началото на бременността съм качила 15 паунда, като 10 от тях през последния един месец  Shocked  Не знам как доктора не ми се скара ... И не мога да си обясня как тава това ... ям нормално, движа се, всяка сутрин ставам рано и правя гимнастика по около 40 минути ... Може би трябва да си почивам повече и да спя повече  Confused  Не че е голямо успокоение, но има и други като теб  Hug

Относно усещането на бебето, аз все по-често го усещам и все по-силни са ритничетата, но при всеки е индивидуално! Поне при мен най-лесно се усеща вечер когато си легна ... ето сега лежа, а младежът си ритка ли ритка Simple Smile

Момичета, вие станахте ли по-раздразнителни откакто забременяхте?  Аз не си спомням предишния път да съм била така, но сега забелязвам, че не съм склонна да търпя доста неща около мен - мързеливи хора; други които се правят на любезни, а се опитват да се възползват от мен; обичайните свади, клюки и т.н. ... старая се да не им обръщам внимание, но забелязвам че ме дразнят повече от преди ...  Sad

Иначе аз цял ден мисля имена и се въртя в един омагьосан кръг ... направо завиждам на мамите, които вече са ги измислили ... мен никое име не ме грабва ...

Хайде, оплаках се  Cry Лек ден на всички  Sunglasses

# 94
  • Бургас
Добро утро, мами и бебенца!

Хайде, днес изпратих на градина и моята мома.Пинк, как мина при вас първия ден от посещението на детето след ваканцията  Simple Smile
За ритничетата на бебчето, аз вече си ги усещам отчетливо и по всяко време  Heart Eyes
Желая лек ден на всички, а сега се връщам да прочета какво сте писали 1-2 странички по-назад!
За килограмите - Мама Мечка, не се тревожи, защото не си сама в пухкавината  Laughing.И аз пт 53 кг, сега съм 60, всъщност бях допреди 7 дни, сега не знам.Но аз се ограничавам искам-не искам, заради кръвното.Хляб отказах категорично.Сега само сутрин хапвам едни безсолни солети с кисело мляко и това е хляба ми.  Simple Smile
Грейс, честити розови гащи!  stork-girl

Последна редакция: чт, 08 сеп 2011, 08:31 от Шоколадово бонбонче

# 95
Добро Утро и от мен .Вече съм от ранобудните , но така оне имам по малко за четене назад Simple Smile).
За килограмите - аз стартирах от 60 и вечр съм 70.Имам  чуството че не ми личат толкова , само корема ми е голям .Може би наддавам повече защото преди пушех , а сега не .Нека и други мами бивши пушачки кажат как се движат с килограмите .
Приятен, слънчев и усмихнат ден на всички Simple Smile

Последна редакция: чт, 08 сеп 2011, 08:21 от villygdr

# 96
Добро утро,момичета Sunglasses Аз искам само да се отчета,че вчера бях на преглед и бебчо е наред ии разбрахме че ще е момче Simple SmileРастем с една седмица напред

# 97
Добро утро и от мен!
Днес тук е първият учебен ден и се връщам от новото у-ще на дъщеря ми.Милото,миналата година почна в едно,а тази в друго я изместихме....Дано да не се травмира много!Поне новината от снощи я зарадва много,ще си има сестричка! Така че моля,едни розови гащи за мен на първа страничка! Party
Айде,отивам да ви чета и се надявам да списвам по-редовно сега,като съм сама до обяд.  bouquet

# 98
ехоооо, добро утроооо! и аз да се запиша    bouquet немога да ви изчета и ще наваксвам.

честити ви сини и розови гащи на майките който са разбрали.
  прибрахме се късно снощи.изкарахме си много приятно,мъжа искаше да останем още ама на мен като че ми писна вчера беше почти празно на 6ти всичко се изнесе от созопол,пък и вчера едни вълни, един вятър...

irchony- прекрасна булка,страхотна си!

# 99
  • София
Добро утро и от мен!
Страхотна нова тема!   bouquet
Мама мечка, аз стартирах от 73 кг. имам проблеми с хормоните и качвам кила от въздуха! Но засега съм качила само 3 кг., расте ми коремчето повече!
Честити розови гащи на всички видяли сладките си девойки и разбира се честити сини гащи на мамите с малки мъже!
Вчера бях на ЖК и съм безкрайно недоволна, премери ми корема, килата и бебо го гледа точно 3 минути плюс, че на този глупав ехограф едвам се вижда бебо! На всичкото отгоре ми се накара, че ходя и при друг лекар на частно!  ooooh! Ще си ходя където искам, никой няма право да ми казва какво да правя! По случая имам въпрос, понеже лекаря, който ми следи бременността на частно, няма договор със здравната каса, той може ли да ми издаде документи за примане в болница и болнични  Thinking!

Приятен ден ви желая!   bouquet

# 100
Добро утро, мами! Добре дошли на новите попълнения в януарската редица, честито на всички за прекрасните новини, благодарности за новата тема. Шоки, аз като един болен кафелюб се улавям, че ти търся с поглед кафенцата всеки път, когато чета темичките сутрин!
Относно щикотливата темата за килцата и питането на villyqdr – подозирам, че при мен спирането на цигарите изигра голяма роля в началото. Преди да забременея бях около 49кг. Спрях да пуша, когато разбрах за бебо и се оказах светкавично  с около 4 килограма напред. След това, кротко – до килограм на месец, а след края на органогенезата – пак 4 килограма напред. При последно теглене бях 58 и се надявам силно, че няма да покривам норматив от 4 кг всеки месец до края, че почна много да ми тежи този бароков разкош.
На мамите с тревоги относно размерите искам да кажа, че най-вероятно нямат сериозен повод за такива, стига да не са някакви фрапантни разлики. Видеозоните работят с различни софтуери, които дават и различни размери. Имах позната, която се беше шашнала наскоро по този въпрос, а като посети друг АГ се оказа, че всичко си е в норми.
Хубав ден и много усмивки!  Nature Sun With Face

# 101
  • гр.Пловдив
добро утро и от мен

за килцата и аз за сега съм идеално - 2-3 килца, но коремът ми като че ли порасна за последните дни изведнъж

а за течението - разбира се, без своеволия - имам записан час за 14.09 и тогава ще кажа на док

# 102
Добро утро момичета!
Страхотна нова тема Simple Smile

Честити гащи розови и сини и само добри резултати от прегледите! Simple Smile
Голяма мъка ще са ни тези килограми Simple Smile аз тръгнах от 55, вече съм 61... и наистина качвам от въздуха, да не говорим, че още повръщам. Чакам хлапето да тръгне на училище, за да ходя на гимнастика, че наистина се залежах.
За пръв път се наситих на лятото и чакам с нетърпение да захладнее, че да мога да излизам повече.
За ритниците на бебун ми се вижда излишен стрес меко казано да ги броя.

v_mikova, къде го намери този всезнайко, не се ядосвай Simple Smile аз за болнични - не знам.

За мамите, дето се притесняват за изоставяне на бебчовците и аз да кажа, че е много лъжливо това мерене. Миналият път 8 часа преди да родя бебето излизаше 3 кг, а се роди 3, 600... едва ли се е наяло като за последно Simple Smile

Mirkata, бърза адаптация на ученичката и нас това ни чака другата седмица.

# 103
Добро утро мами, надявам се днес да сте добре.

dzhodzha как ме разсмя с това - че се е наяло като за последно.
Представям си как ти напъваш а то тъпче ли тъпче, Wink)))))) има логика не знае къде отива и кога ще може да хапне Wink

# 104
Здравейте, мами:)Simple SmileSimple SmileSimple Smile Влизам само да се отчета след няколкото дни отсъствие. Изписали сте доста! Ще се върна да ви прочета.
Първо благодатя на ianajar за страхотната тема  Hug  bouquet  bouquet
Новото от нас е, че вчера бяхме на ФМ. Вече знаем, че е 100% момиченце нашето бебе (един доктор беше казал, че го вижда момче)! Всички сме безкрайно щастливи. Малката госпожица е здрава, има си всичко и си расте точно по график. Тежи около 350 гр. Дълга е към 23/25 см. и според татко Злати е срамежлива...Беше се обърнала с гръб към нас и си беше скрила лицето зад лакътя. Гледахме я през гърба. От лицето видяхме само нослето, устичката и ушите Simple SmileSimple Smile.
Сега съм много по-спокойна, Марков заяви, че няма нужда повече да го посещаваме, защото сме изрядни Simple SmileSimple Smile
Имам много още да ви споделям и искам да коментирам дискутираните въпроси, но това след като ви изчета Simple SmileSimple Smile
Прекрасен ден на всички от мен и само хубави новини и усмивки!!!!!!!!!!

Общи условия

Активация на акаунт