Бихте ли работили в траурна агенция

• 35 751
  • 238
  •   1
Отговори
# 60
Жози, всяка работа носи облаги. Нищо потресаващо не виждам и в коментираната тук.

# 61
Ние с мъжа ми също притежаваме траурна агенция от година, идеята беше на мъжа ми. В началото бях твърдо против, понеже се страхувам от смъртта, но сега го приемам като нещо нормално. Плюс това моята работа е в офиса- правя некролози, сканирам снимки, изготвям документи и т.н., с останалото се занимават мъжа ми и свекър ми, аз починали не виждам. Има си човек, който се занимава с гримирането и обличането на починалия. Ако работата ти е само в офиса не виждам нищо лошо Wink

# 62
Жози, всяка работа носи облаги. Нищо потресаващо не виждам и в коментираната тук.
Не ме разбра, и то хич.

Имам предвид, че във всяка работа почти поечето клиенти означават по-добър оборот, кеш, и т.н.
Значи, тук идеята е, че трябва да има повечко, хм, мъртъФци! Laughing

И ше викаш не дай Боже оборот, а дай Боже, измрели!

дано така да бях по-ясна! Mr. Green

# 63
Схванах тънката мисъл още с предния ти постинг. И без да се молиш, животът си има край. Докато други потребности могат да се свият по време на криза да речем, тази няма да изчезне. Нищо отблъскващо не съзирам в мисълта да работиш/печелиш от услугите на траурните агенции.

# 64
Че животът си има край, ми е повече от ясно, представи си.
А ако агенцията ти е в квартал, в който, да речем, няма много измиращи, ще требе да се преместиш в квартал с повечко пенсионери, да речем. Laughing
А колкото до отблъскващото....неведнъж съм чела материали за агенциите и жестоката конкуренция помежду им, едва ли не дебнещи за мъртвеца на изхода на моргата и носят готов смъртния акт и докИментите...бе който му харесва, да го прави, е един малко по-горе обясняваше какъв кеф му е да се занимава с трупове и да ги разнася напред - назад...тихичко, кротичко, трупът нищо не иска, не ти се кара....така де, най-перфектният клиент е! Laughing

# 65
Всеки има правото да вярва в каквото си пожелае.

# 66
Не го разбрах това, последното, за вярването в каквото си иска, ма нейсе.

Отивам да се насладя на един бизнес за живите! Mr. Green

# 67
Не се заяждам, Жози.  Hug Не ми се спори никак.   Mr. Green

# 68
Аз точно това желая да работя-да се занимавам с трупове.Например ми би било невероятно любопитно да отворя един гроб на 4 години,когато трупът не е разложен и да видя какво е станало.

# 69
MALIJI доколкото съм запозната тази дейност не се извършва от погребалните агенции, а от гробарите, които работят към гробищата Wink

# 70
MALIJI доколкото съм запозната тази дейност не се извършва от погребалните агенции, а от гробарите, които работят към гробищата Wink

Аз мисля,че гробарите са също към погребалните агенции,защото те предлагат почистване,изравняване.Дори да не съ,не ми пречи да се разходя с тях на една обиколка из смъртта.О и миризмата-сигурно е ужасна.

# 71
Аз мисля,че гробарите са също към погребалните агенции,защото те предлагат почистване,изравняване.Дори да не съ,не ми пречи да се разходя с тях на една обиколка из смъртта.О и миризмата-сигурно е ужасна.
Ами ние имаме погребална агенция и гробарите не са към нас, а към гробищата, които са общински. Така че ако някой иска такъв вид услуга ги насочваме към тях.

# 72
  • София
Не мога да разбера, защо непрекъснато
някой иска да ме убеди, че работата е като всяка друга ?
Ами не е като всяка друга, дори и да си в офиса на агенцията.
Не ми казвайте, че е едно и също да правиш некролог и да
пишеш примерно ценова листа. Айде нЕма нужда.
Да не говорим офисите на агенциите как изглеждат ...
От всички страни си заобиколен с ковчези, кръстове,
урни, драперии, венци и всякакви други "красоти".
За мен този офис би бил нездравословна работна среда.
Така ще ми действа на психиката, че още на първия ден
ще си тръгна.
Моето мнение е, че не е работа като всяка друга  Naughty

# 73
Разбира се,че не е!
Но поне си сигурен,че ще имаш заплата.
И колкото повече клиенти,толкова повече пари.
То и затова хората сме различни "от всяко дърво свирка не става!"

# 74
За да се работи подобна работа се иска определен тип психика. Моята не е такава. Това не означава, че отричам подобни професии. Просто АЗ не ставам за такава работа. И секретарка да съм , пак ще ми е криво като знам, че става дума само за починали хора. Патолог пък... съвсем не ми е по силите.

Няма да забравя... отивам към болницата и минавам покрай една погребална агенция (на 50 метра от болницата). Служителите стоят в дворчето, пият кафе, пушат и си говорят.
Чувам следния разговор:
- Абе днес голяма скука...
- Нищо де, ще си поцъкаш фермата.
- Верно е, ама няма ли да се трупяса някой, тва не си е работа...

Не обобщавам (щото вероятно пак ще се намери някой, който да види в това обобщение). Просто мен този разговор ме втрещи... Верно, че навсякъде си има вътрешнофирмен хумор и т.н., ама ми дойде в повечко.
Иначе съм правила веднъж некролог... Е, ами беше ми ужасно неприятно.

Общи условия

Активация на акаунт