Хайд парк 7

• 101 786
  • 1 367
  •   1
Отговори
# 1 320
  • Вън от пространство и време
Браво на малкия математик и продължавайте все така!  Hug Hug Hug
Само въпросче: Ако изведнъж малкият се кротне - няма ли да те притесни да не е болен?  Grinning Ние у нас сме така Embarassed

Hug

Има такъв момент с кротването, случи ли се винаги съм го проверявала за температура Simple Smile

Ааа, има още едно обяснение за внезапно кротване - много голяма беля, за която мама и татко още не знаят.  Wink

# 1 321
Ма ние не сме по малките бели, само по големите. hahaha

От понеделник ще награждават победителите, моят герой леко е разочарован, че не е сред тях.Е, мъничко не му достига за награда, класната му е много доволна/независимо от  почти ежедневните забележки, които му пише/
От класа му - математическа паралелка-има само две наградени деца, няколко като него с близък до награждаване резултат, много с р-т под неговия и много не явили се на състезание.Днес се смяхме с класната, че почнах да чета за по-бързо списъка отдолу нагоре, ама той почва от 14точки, айдеее, отиде един работен преди обед, щото в първи клас се изсипва целият град на състезание:35:

Математик, математик, ама питайте ме , как аз и баба му го врънкаме да си напише домашното.

Иначе искал да учи в училище, в което има само физическо и математика, да сте чували за такова????????

# 1 322
Здравейте, момичета.
Вчера, в 10.12 ч. Габровския съд се произнесе "Да" за осиновяването на нашето момиченце. На 28.12. ще се приберем с мома Божидара в  къщи.
А сега ме чака една скорострелна седмица на подготовка на дома за пристигането на новото човече.
Благодаря ви за подкрепата и весели и щастливи семейни Коледни празници .

# 1 323
 Simple Smile Честито! Радвам се за вас! Весели празници!  Simple Smile

# 1 324
Честито на вас и на мъничето! Hug

# 1 325
  • Колибите
василева, честито миличка, да сте много щастливи Hug.

# 1 326
Честито, Василева  bouquet

Последна редакция: вт, 18 дек 2012, 13:09 от маймуна

# 1 327
Честита Коледа на всички настоящи и бъдещи мами и татковци и на вашите прекрасни дечица! Желая ви много здраве, късмет и сбъднати желания! Весело посрещане на новата година и безброй щастливи мигове с любимите ви хора!

Поздравления vasilevag ! Мъничко остана, много щастие ви желая!

Поздравления и за всички, които днес имат имен ден! 

# 1 328
В коледната свята нощ, когато хиляди ангели сътворяват вълшебства, Ви пожелавам Бог да благослови мечтите Ви и да ги претвори в дните Ви!
Честито Рождество Христово!

# 1 329
Честита Коледа! Здраве, спокойствие и късмет! Бъдете обичани и вярвайте! newsm10 newsm51 Simple Smile

# 1 330
Честита Коледа и щастлива нова година, момичета.
Нашето момиченце от 5 дни вече си е в къщи . Във вихъра си е , учи нови неща са невероятна скорост, аз също. Щастливи сме
Пожелавам на всички чакащи това щастие .
ПС. Нещо ми се губят думите по това време. По нататък ще разказвам по подробно.
Спорна и щастлива година.

# 1 331
Честита Нова Година и от мен момичета!
Много здраве, щастие и късмет за всички! И нека новата година да донесе по-скоро на всички нас очакващите така жадуваните писъмца!

vasilevag   Hug за теб и твоята дъщеричка. Бъдете много щастливи.

# 1 332
Василева, честито!

Като се посъвземете - разкажи! За нас, старите осиновители, това е радост! За чакащите и новите - това е подкрепа.

Желая на вас и на всички във форума - здрава, щастлива и пълноценна 2013 година!

# 1 333
Здравейте момичета
Детенце заспа, и се възползвам от моментното затишие да поразкажа.
Делото мина на 15.12, на 28.12 си я взехме. Не без проблеми разбира се, все още нямаме здравен картон на детето, обясниха ми че ще получим документ тип амбулаторен лист от ЛЛ, тк до момента на осиновяването се отглеждаше в приемно семейство. Сега чакам да получа документа по пощата, изпратили са ми го социалните, за да можем да поставим последната ваксина, да направим електрокардиограма, тк има шум на сърцето и искаме да пуснем едни кръвни изследвания. Акта за раждане го извадихме, записахме ЛЛ и минахме първия преглед при педиатър.Мишлето иначе не се спира, заиграва се самичка с играчките си, но винаги ме държи под око, и ако случайно върша нещо, което не я засяга пряко, ми висва на крачола и почва да мрънка до като не я взема. В началото бях изпаднала в шок от това постоянно мрънкане, но после установих че иска просто да я гушна и да си притисне бузката към моята. И слиза самичка. Търси сигурност . Постоянно говоря, ракзавам разни неща, пея песнички. Преди съм се поносваме на ръце и си говорим, преди следобедния съм обяснявам какво ще правим след това, преди нощния празвим разбор на деня и обяснявам утре какво ще прави. Спи и заспива сама в кошарката си, установихме че й е дискомфотрно при нас на голямото лелгло, иначе обича да се гуши в баща  си и да спи следобед с него. Запсива към 21 часа и спи непробудно до към 4,30. Тогава започва и блъскането на главичката, което постепенно отшумява, в началото бе мноого силно изразено и се притеснявахме.Особено първата нощ в хотела бе ад. След като я взехме от приемното семейство и уредихме администативните формалности, заминахме за родния ми град. тк. баща ми работи извън БГ и искахме да се запознаят. На другия ден посетихме прабаба и прадчдо и тръгнахем за Бургас.Привечер посетихме баба и дядо и се прибрахме в новия дом.  За почти двете седмици които е с нас е наддала почти колограм. На 1 год и 7 мес, е , 76 см е височка и тежи 9кг и 500 гр. РАзвитието и е повече от добро, в къщи много се занимаваме с кубчета, игри с геометрични фигури, пеем песнички, тропаме, скачаме, викаме, гоним и галим кучето. Храни се почвече от добре. Първите няколко дни единственото което чувахме беше ам ам. Постоянно искаше храна, но постепенно свикна с определените за това часове и със заниманията забравя.

Последна редакция: ср, 09 яну 2013, 22:26 от vasilevag

# 1 334
За момента произнася отчетливо няколко думички , мама, баба ,бау, каза тати веднъж. Бърбори си нещо на нейния си език постоянно ,разбира всичко което и се казва, започна да проявява и характер, инат е, като започне да прави нещо и няма сила реве от яд но не се отказва, в  много случаи не позволява да й се помага  а се опитва да се прави сама и почти винаги успява . Изключително музикална и артиститчна е , днес в центъра ме накара да я пусна за да си потанцува на някаква музика, беше атракцията на площада . Научиха я да си мие зъбите и е голм кеф, още повече че й растят зъбки и се чеше с четката. Взсеехме столче да се качва на мивката и вече знае че сутрин след закуска се мият ръцете и очичките и си дърпа сама кърпата да се подсуши, след което я слагам на капака на тоалетна чиния до като си направя сутришния тоалет и тя си мие зъбите. Зане че после следва скок и долу. По този повод, търчи по дивана и аз повтарям да внимава да не падне отново, защото предния ден тупна по гръб. Свекърва ми реже зеленчуци на плота и казва ДОЛУ. При което девойчето, нали е изпълнително ,се забива с главата на пода. Сърце не ми даде да кажа на баща й как видях врата и да се разминава  на косъм със счупването а аз умрях и се родих за 15 секунди.
Всичко е много емоцинално, ден с ден няма еднакъв, ежедневно ме изненадва с нови неща, които е усвоила, радвам се че е толкова възприемчива и бързо напредва. Обича децата и като види някое тича да го прегръща, но  пък те не я приемат, нали не я познават и тя като се почувства отблъсната се отдръпва. Това е едно от нещата, които ме притесняват.Както и факта, че посочва кучето, когато я питам къде е бау бау, но когато я попитам къде е мама се усмихва загадъчно под мустак и не ме посочва.
Забравих да напиша как я кръстихме. Казва се Божидара, знае си името Дара и отговаря на него.  За сега толкова, мпосле пак. с нови емоции и приключения, и естетвено въпроси относно притесненията ни.

Общи условия

Активация на акаунт