Разводът - наследствен ли е?

• 12 984
  • 216
  •   1
Отговори
# 90
  • Galaxy 13197853088
Всъщност знаете ли какво е статистика?

# 91
  • Варна
Ментова, интересно как пък точно не се вписва това в статистиката? Напротив, чисто доказателство. Това, че поводите са различни не означава, че няма връзка.
_az_ , ако ще коментираме разводите, заради домашно насилие, темата става друга.  Peace

Какво домашно насилие, Клеми?
Как не се вписва примерът ли? Ще ти отговоря. Като как повлиява разводът детето и неговото отношение към брака, след като се случва, когато то е на 28 години, 2 месеца преди сватбата му? (баща ми)
Или на 23-годишното "дете", което вече не живее вкъщи? (аз)
Ако има нещо, което ми е повлияло, това е съжителството на мама и тате в мир, но без любов, "заради децата", "семейството е най-важното", "никога развод".

# 92
  • Galaxy 13197853088
"пораженията" за обратно пропорционални на възрастта ...

# 93
Аз имам малко по-различна теория за децата на разведените родители, а именно, че повечето такива здраво са стиснали браковете си за да не повтарят родителските грешки.

# 94
Бърди: http://www.aisk.bg/10551086108910831077107610891090107410801103- … 108610761072.html
Тази статия има прекопирана на доста места, предполагам е преведена. Потърси я на английски, там хората си цитират източниците.

Господи, какъв отврат, не мога да повярвам, че всичко това го е избълвал този болен мозък.
Повдига ми се от такива простотии.
Клеймата, викате, си били заминали. Заминали са си дръжки. Очевидно децата ни са тъпи, девиантни, бедни, болни и белязани за цял живот. В прав текст, братче.
Успокой се.
Аз ако седна под всяко едно ще напиша толкова опровержения, че накрая ще звуча като " По-добре не се женете/омъжвате, ако не сте способни себе си да гледате + още едно дете" в противен случай наистина има вероятност да се разпознаете в горната статия, но само вероятност.

# 95
Ако има нещо, което ми е повлияло, това е съжителството на мама и тате в мир, но без любов, "заради децата", "семейството е най-важното", "никога развод".
Поредното доказателство за правотата в думите на Е. Кестнер, че децата могат да бъдат нещастни и при родители в брак. И това да им се отрази. Ти ли спомена "Двойната Лотхен"?

# 96
  • Варна
Поредното доказателство за правотата в думите на Е. Кестнер, че децата могат да бъдат нещастни и при родители в брак. И това да им се отрази. Ти ли спомена "Двойната Лотхен"?

Аз. Никога няма да забравя предговора, всяко лято си я четях (и другите му романи, разбира се).
Не са щастливи децата, чиито родители не се обичат, не трябва да се подценява тяхната интелигентност.

# 97
  • Бургас
Всъщност знаете ли какво е статистика?
ами поясни моля. от вчера се чудя до колко би била точна една статистика точно за това. малко ми звучи като - сексът преди брака - наследствен ли е  Laughing до преди няколко десетилетия и той е бил заклеймяван нали  Laughing . просто времената се променят май.

# 98
Няма разводи в семейството ми, аз бях първата. Това мен ме впечатли като дете:

"Ако възрастният, който наднича през рамото ви, не разбере примера с Шърлей Темпъл и връзката с родителите на Луиза и Лоте и техния развод, тогава поздравете го от мен и му кажете от мое име, че на света има прекалено много разведени родители и прекалено много деца, които страдат от това! И че има твърде много други деца, които страдат, защото родителите им не са се развели!"

# 99
  • Най-сетне у дома
Няма разводи в семейството ми, аз бях първата. Това мен ме впечатли като дете:

"Ако възрастният, който наднича през рамото ви, не разбере примера с Шърлей Темпъл и връзката с родителите на Луиза и Лоте и техния развод, тогава поздравете го от мен и му кажете от мое име, че на света има прекалено много разведени родители и прекалено много деца, които страдат от това! И че има твърде много други деца, които страдат, защото родителите им не са се развели!"

Помня много добре. Малко, след като прочетох книгата, избягах от къщи и оставих бележка на нашите, че няма да се върна, докато не се разведат. Понеже бях на 7, не ми стигна въображението накъде да се скатая и се качих на едно дърво зад блока. Намериха ме, де  Laughing След 6 месеца ме послушаха, беше облекчение  Laughing

Между другото, това с клеймата много зависи и от географските ширини, май. Никак не харесвам живота в Белгия, но поне едно не мога да им отрека - не се занимават с глупости. Никой не те гледа разведен ли си, гей ли си, околните те оставят да бъдеш щастлив по какъвто начин си прецениш. Съответно няма тръшкане за "горките дечица на разведени родители", затова и "горките дечица" не се травмират, а си живеят нормално. Щото всъщност голямата травма за детето идва от целия шум и преекспониране, които се създават около раздярата на двама души. (И то често шум от хора, на които въобще не им е работа.) Та така, из тоя край не драматизират нормални факти от живота и следователно можеш да си живееш съвсем добре и нормално с тях, без да си задължен да си нещастен.

# 100
  • Galaxy 13197853088
ами поясни моля. от вчера се чудя до колко би била точна една статистика точно за това.
правиш една извадка на 1000 затворника.
от тях например 400 са деца на разделени родители.
т.е. 40 % от контингента в затвора.
в страната децата на разделени родители са да кажем 30%
и ето ти извод: Децата на разведените родители по-често попадат в затвора.

което обаче не означава, че ти ще попаднеш там или детето ти ...

# 101
Съответно няма тръшкане за "горките дечица на разведени родители", затова и "горките дечица" не се травмират, а си живеят нормално. Щото всъщност голямата травма за детето идва от целия шум и преекспониране, които се създават около раздярата на двама души. (И то често шум от хора, на които въобще не им е работа.) Та така, из тоя край не драматизират нормални факти от живота и следователно можеш да си живееш съвсем добре и нормално с тях, без да си задължен да си нещастен.
Много по-лошо е когато родителите нямат смелостта да вземат решение и се оправдават, че е за доброто на техните деца, а когато тези деца пораснат ги обвиняват, че са си пропилели живота заради тях.
Не молко са и пълни семейства, които по този начин оправдават съжителството си с "нещастието" на другите.
Не са и малко случаите, особено в миналото, в които се твърди, че деца на разведени родители са без контрол и видите ли, че от общуването с таково дете, тяхното станало еди какво си.
Едно дете на разведени родители, ако детето при който е оставено, е все нещастен и обвинява другия, то изгражда в детето комплекси за малоценност и в последствие хвърляне на вината за много неща върху родителите си. " Ако имах двама родители...", същото, а определено, ако не се разбират още по-зле.

# 102
  • Бургас

Не са и малко случаите, особено в миналото, в които се твърди, че деца на разведени родители са без контрол и видите ли, че от общуването с таково дете, тяхното станало еди какво си.

точно за това ме навя обяснението на Labrador за затвора специално. че при едно такова отношение сигурно наистина има по-голям риск детето да кривне по лоши пътеки и да се озове там. така и така като го смятат за лошо, то просто оправдава очакванията. добре че вече нещата не са толкова черно-бели както преди години  Simple Smile

# 103
правиш една извадка на 1000 затворника.
от тях например 400 са деца на разделени родители.
т.е. 40 % от контингента в затвора.
в страната децата на разделени родители са да кажем 30%
и ето ти извод: Децата на разведените родители по-често попадат в затвора.
Попадат там поради неадекватна реакция на родителите, а не затова защото са разведени.
Не по-малко са и тези при които неразбирателството води до същото положение, даже много по-тежко.
В първото преброени ли са родителите без брак и самотните родители? Или при тях е 100%.

# 104
Снежа63, това е пример, не действителна статистика.
Иначе в затворите най-често попадат деца, чиито родители никога не са се женили ...  Но пък за сметка на това са си нароили доволно количество братчета и сестричета.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт