Разводът - наследствен ли е?

• 12 966
  • 216
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Бърди, не го приемай лично.  Peace Ти имаш прекрасно ново семейство, сигурна съм, че децата ти няма да се "заразят" от развода, който си преживяла. Напротив, ще имат един много хубав пример за семейни отношения.  Hug  Heart Eyes

# 76
  • София
Бърди, работите с клеймата бяха актуални преди повече от 20-тина години.

Я, милинка, това го бях пропуснала вчера.
Какво говориш, 20 години! Зачети се само в темата и с изненада ще откриеш колко всъщност живи са си клеймата. Дете на разведени? Не ставаш, ще се разведеш. Статистиката го казва.
Ма нищо, че статистиката е леля Пена от втория етаж.

Клеми, спря да ми е лично на мен още вчера. Ама не мога да спра да искам да прочета тези пусти нон-стоп цитирани статистики. Кауза ми стана, дет се вика. Като на Рокси споменаването на Ран ът  Laughing

# 77
  • Най-сетне у дома
Разбирам, стават грешки. Но защо за твоята грешка трябва да плащат и децата? Не ми се струва разумно.
Хората се променят, но не вярвам най-милитя съпруг и грижовен баща изведнъж да стане егоистично чудовище. По-скоро може да си се заблуждавал в началото. Но пак питам - какво са виновни децата?

Аз разбирам хората, които мечтаят да създадат рай на земята за децата си. Свят, в който няма смърт, раздели, тъга, болести. Само, че за съжаление, това е невъзможно. Хората се срещат, разделят се и прочее, защото се развиват и се променят. Понякога двама души просто тръгват в съвсем различни посоки през годините и се отчуждават. Друг път стават доста по-брутални неща - насилие, алкохол... Децата ни живеят в нашия свят и още от първия си ден са изложени на всичко, което ни заобикаля. Така, че аз не мога да създам вакуум за детето си, в който никога нищо не се променя. А и не искам, защото ако няма промени, няма развитие. Това, на което искам да го науча е да приема естествено и нормално промените, да "сърфира" върху тях, да се възползва от тях. Засега изглежда, че успяваме.  

# 78
  • Galaxy 13197853088
Бърди: http://www.aisk.bg/10551086108910831077107610891090107410801103- … 108610761072.html
Тази статия има прекопирана на доста места, предполагам е преведена. Потърси я на английски, там хората си цитират източниците.

# 79
  • София
опитвам се да намеря някакви статистики за разводи на деца с разведени родители, но не намирам така в прав текст. За да не съм капО, пускам един линк на английски за американците.

http://www.marriage-success-secrets.com/statistics-about-childre … -and-divorce.html
http://www.divorcepeers.com/stats16.htm

# 80
Това проучване от какви хора е направено, от деца на разведени родители или странични наблюдатели? Да не изкажа точното си мнение.
Аз съм дете на разведени родители и по- повърхностна статия от тази не съм виждала.
Учудвам се как може всеки да пише отстрани и да дава общо валидни правила.
Тази статия едва ли не ми звучи като диагноза с неизвестни причини /т.е. причината да си... е, че родителите са разведени/.
Интересно, ако не са такива и се окажеш в същите подразделение, къде е причината?
Може би, че природата си почива в  идеалните родители.

# 81
  • Варна
Бърди, работите с клеймата бяха актуални преди повече от 20-тина години.

Мислиш ли?
Мисля, че не е така, за съжаление.
За да успокоят себе си - че няма да се разведат, че няма да им изневерят, че правят правилния избор, хората не се свенят да слагат клейма. И днес.

# 82
  • София
Бърди: http://www.aisk.bg/10551086108910831077107610891090107410801103- … 108610761072.html
Тази статия има прекопирана на доста места, предполагам е преведена. Потърси я на английски, там хората си цитират източниците.

Господи, какъв отврат, не мога да повярвам, че всичко това го е избълвал този болен мозък.
Повдига ми се от такива простотии.
Клеймата, викате, си били заминали. Заминали са си дръжки. Очевидно децата ни са тъпи, девиантни, бедни, болни и белязани за цял живот. В прав текст, братче.

Чакай да го видя кой е тоя автор, направо ми запали интереса към личността си.

# 83
  • Sofia

Господи, какъв отврат, не мога да повярвам, че всичко това го е избълвал този болен мозък.
Повдига ми се от такива простотии.
Клеймата, викате, си били заминали. Заминали са си дръжки. Очевидно децата ни са тъпи, девиантни, бедни, болни и белязани за цял живот. В прав текст, братче.

Чакай да го видя кой е тоя автор, направо ми запали интереса към личността си.

И аз бях провокирана да погледна кой е автора.
Като извадка, която също би могла да бъде резултат от трийсет годишните изследвания, зад които неизменно крие безумните си изводи автора, и като дете на разведени родители, с чиста съвест мога да заявя, че по-големи глупости скоро не бях чела.

# 84
  • София
Лабрадор, това доколкото виждам, е авторска статия, не знам къде ме пращаш да търся на английски.

# 85
  • Galaxy 13197853088
Авторска ... дивотии.
Това е препечатвано от някъде.
Потърси по темата на английски ...
ето ти едно http://worldvillage.com/10-shocking-statistics-about-children-and-divorce
под всяко има имената на авторите на изследването и годината ...

ей тук още статистики.
http://www.edivorcepapers.com/divorce-statistics/

# 86
  • Варна
Очевидно децата ни са тъпи, девиантни, бедни, болни и белязани за цял живот. В прав текст, братче.

Да, като мен. Аз, Бърди, на всичкото отгоре, съм и дете на разведени, освен това и внучка на разведени.
И преди да скачате с вик: "Ето! Ето! Какво ви казахме!" да доразкажа - баба и дядо са се развели след 30 години брак, когато баща ми и леля са били на по 28 години, възрастни, завършени хора. Развеждат се, не защото са били нещастни, а защото дядо кръшнал с 30-етгодишната си подчинена, а баба, щото е ербаб, не му простила.
Майка ми и баща ми се разведоха след 23 години брак, не заради изневяра. Знаех, че ще се разведат откакто прочетох "Двойната Лотхен", на 8 години, една година преди да се роди брат ми. Живях 13 години в страх кога точно ще се случи. Не, нито се караха, нито си крещяха - просто не се обичаха. Тези, които ще си запазват брака "заради децата", добре да си помислят.
Да, майка ми и до ден днешен си ходи на семейни събирания в дома на бившата си свекърва, а баща ми - в този на тъща си. На важните събирания сме заедно, дори чудесно се забавляваме.
Да, вероятно разводите са причина много от изказванията в ДиС да са ми странни, фамилна обремененост.
Леле, сега се сетих - настоящият ми съпруг е от семейство на разведени. Какво ли ни чака? А децата?

# 87
  • Бургас
"При децата на разведени родители чувството за посвещение към брачния партньор е занижено."

Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy
еееейй добре се посмях. значи брак=посвещение към брачния партньор  hahaha ако бащата мята на майката по един възпитателен бой явно е по-добре  ooooh! нали е брак  Confused

# 88
  • София
Ментова, интересно как пък точно не се вписва това в статистиката? Напротив, чисто доказателство. Това, че поводите са различни не означава, че няма връзка.
_az_ , ако ще коментираме разводите, заради домашно насилие, темата става друга.  Peace

# 89
  • Бургас
коментирам статията. жалко, че е към някакъв център за семейно консултиране. ама явно хората пари гледат да правят.

Общи условия

Активация на акаунт