КОЛЕДАТА май вече приближава,че студенко взе да става

  • 136 508
  • 759
  •   1
Отговори
# 525
  • Мнения: 3 034
NinoTino , супер, ще се пробва.  Grinning Предполагам, че и с круши ще стане хубаво. И така ще пробвам. А може и с двете.  Grinning


petia_tag , наистина е много вкусна рецептата. Аз слагам по-малко захар, заради шоколада, но това е въпрос на вкус. И с добавена ромова есенция или коняк става още по-убийствено.  Heart Eyes

# 526
  • Тракийка в Софийското равно поле....
  • Мнения: 439
Пословичният ми мързел обича лесни рецепти....
И това от човек, който се е захванал да прави шоколад  Mr. Green
Новата ти премяна е прекрасна  Sunglasses

# 527
  • Мнения: 3 034
Той шоколада... Джони Деп е виновен.  Laughing Благодаря за комплимента, това е романтичната ми страна - шоколадовата.  Grinning

Споделих ли ви един блог, от който гледам за правенето на пияните вишни? Ето тук: http://gourmet-gastronome.blogspot.com/2010/08/blog-post_16.html Много романтично и поетично, съвсем като от филма "Шоколад"!  Heart Eyes

# 528
  • Мнения: 31
Чета си аз темичката и се чудя какво още да измисля - не че вече нямам планирани поне 20 рецепти.  Mr. Green

Обсъжданата зелена спаначена торта във форума не съм я пробвала, ама си мисля, ако се сложи малко червена боя в крема така че да стане зелено-червена и малко коледни подправки - ще си стане една здравословна и красива коледна торта.

Другото - руските пряники на lina kaz с коледни подправки (+ ядки и сушени плодове) също могат да си станат меденки, а може да се слепят и с конфитюр например и / или да се топнат и в шоколад.... Някой правил ли ги е? Меки ли стават или твърди? Писах й на лични, но още не ми е отговорила...

Какво ще кажете?  newsm78

# 529
  • Мнения: 899
aveili, за червена торта ти препоръчвам популярния "Ред велвет кейк", много е вкусен.

От мен няколко идеи за украса на сладки:

http://www.flickr.com/photos/aplicaciones/5059136745/
http://www.flickr.com/photos/nicisme/3096684084/
http://www.flickr.com/photos/bakedbree/4668545982/
http://www.flickr.com/photos/madbaker/4200301568/

Вчера купихме първите попълнения към кооледната ни украса, вече нямам търпение да започна със сладкишите  Mr. Green

Допълвам се с две любими рецепти:
Немски сладки звезди: http://thorsten-food-photography.blogspot.com/2009/10/zimtsterne.html
Коледни сладки с анасон: http://thorsten-food-photography.blogspot.com/2009/11/anise-cook … -anisdukaten.html

Последна редакция: нд, 06 ное 2011, 14:39 от Umbra

# 530
  • Мнения: 31
Ох, Umbra, знам, ама нали все ми се иска някакво лично творчество да вложа и аз, не за друго...  Crazy

Междудругото си намерих заоблена формичка за медено момченце в магазина на Кадемлия. Момиченца щели да получат по-нататък.  Laughing

Сега пък се замечтах по шейната от линка дето си го пуснала  Hug, че ми се прави нещо по-различно  от коледна къщичка. Като се напълни с разни други сладки и бонбонки ще стане на чуден подарък.

# 531
  • Мнения: 899
А, тогава и спаначената в червено и с подправки ще стане супер, според мен Simple Smile . Аз налитам на "червеното кадифе" като по-лесно  Hug .

Радвам се, че си намерила формички, аз се сетих още, че преди имаше едно магаизнче до Женския пазар, където можеше да кажеш каква искаш и да ти я изработят, но не знам дали все още съществува.

И мен шейните ме привличат, повече от къщичката, макар че може да направя една от готови бисквити.

# 532
  • Тракийка в Софийското равно поле....
  • Мнения: 439
Вчера купихме първите попълнения към кооледната ни украса, вече нямам търпение да започна със сладкишите  Mr. Green
Айде пък и аз да се изфучкам малко..... Аз пък се сдобих с нови резци за сладки - снежинка и листенца имел.
Тези дни ще ходя да диря магазинчето на Пиротска, за да си взема още 2-3 нещица и до 3 уши да попълвам резервите с подправки, ядки, сушени плодове.......... И ето.......... времето за АКК си дойде.

Тази година ще експериментирам и с щолен, та отивам да чета Нат.......  Mr. Green

# 533
  • Мнения: 3 034
Щоленът аз го забърквам последната седмица на ноември, давам му 4 седмици отлежаване в един студен външен долап. Става....  Heart Eyes божествено нещо! Но трябва да започна и аз да събирам сухи плодове и други съставки. А и вишни за бонбоните ми, някой знае ли къде има сушени вишни?  Rolling Eyes

# 534
  • Тракийка в Софийското равно поле....
  • Мнения: 439
Щоленът аз го забърквам последната седмица на ноември, давам му 4 седмици отлежаване в един студен външен долап. Става....  Heart Eyes божествено нещо! Но трябва да започна и аз да събирам сухи плодове и други съставки. А и вишни за бонбоните ми, някой знае ли къде има сушени вишни?  Rolling Eyes

Ще проверя на едно тайно местенце, но не съм убедена. Трябваше да пуснем още по-рано темата, че мама да изсуши

# 535
  • Мнения: 3 034
Благодаря.   bouquet То лошото е, че пресни няма откъде сега да се вземат... Да видим, ако не, ще мисля друг вариант за пияни не-вишни.  Laughing

# 536
  • София
  • Мнения: 3 090
Сушени вишни съм купувала от едно павилионче на Женския пазар, но миналата година имаше само череши.
Умбра, тези анасонови дукати ми стоят от миналата година в папката за Коледа, но не успях да ги направя поради прекалена лакомия за сладки. Накрая станаха толкова много, че се отказах от последните 2-3 вида. Тази година още не съм планирала нищо още...
Татит  Hug, дай насам твоя списък, да го ползвам за чернова  Joy

# 537
  • Мнения: 1 243
момичета, може ли да задам още един крайно некомпетентен въпрос?  Embarassed като правите меденки или лимонови сладки няколко седмици предварително и украсата ли правите правите тогава или непосредствено преди коледа е време за нея? (имам предвид, разбира се, белтъчните украси, а не фондановите! за вторите е ясно, че няма проблем да престояват..)

и другото нещо - някакви отзиви за щолена на йоана ?
Simple Smile

Umbra, благодаря специално за отговора за поташа.. май наистина ще ползвам сода вместо него в крайна сметка!

Последна редакция: нд, 06 ное 2011, 17:14 от jennie.to

# 538
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Много пъти е писано за белтъчната глазура- няма проблем да стои и нищо страшно няма в нейното използване, тя изсъхва, а сушенето е метод за консервиране. Белтъците на прах по този метод са получени. Peace

# 539
  • В най - голямото село
  • Мнения: 1 814
  bouquet за прекрасана тема

До тук си избрах щолена на Джемма и забравените сладки

Миналата година за НГ направих Рафаелото.

Общи условия

Активация на акаунт