Магията на изтока - фенове на азиатски филми и сериали - 6

• 57 552
  • 733
  •   1
Отговори
# 150
.............................Започнах и Swallow the Sun и ми е много интересен!

Предположих, че ще ти хареса, защото си е екшън с много действие и обрати. А ти май повече предпочиташ такива сюжети Peace.

# 151
  • София
.............................Започнах и Swallow the Sun и ми е много интересен!

Предположих, че ще ти хареса, защото си е екшън с много действие и обрати. А ти май повече предпочиташ такива сюжети Peace.

Laughing Да, такива са ми предпочитанията!Е, не само екшън, да има от всичко по малко. Peace  Кой изпълнява песните, адски са ми познати, а съм изгледала едва две серии, няма начин да съм им свикнала вече. Обикновено, чак към края на филма, обръщам внимание на музикалното оформление  Embarassed. Може би съм ги слушала в ютуб.

Oткрих тази, която ми харесва!

Последна редакция: пн, 12 сеп 2011, 10:12 от Тайна

# 152
Май rossonera скоро пуска тук клипчета с песничките. Изпълнението е на TRAX + Air.

Fate

Voice

Ти си ги открила  Peace

# 153
  • София
Май rossonera скоро пуска тук клипчета с песничките. Изпълнението е на TRAX + Air.

Fate

Voice

Ти си ги открила  Peace

Благодаря ти, вече са ми във фаворити и любоми запазени!

# 154
  • София
   На Суки му излязъл ечемик, явно много са му намигали или от непрекъснатото гримиране.Пожелавам му да се оправи бързо, знам как боли това чудо.

# 155
Annyong & Happy Chuseok!

Да започна и аз по "корейски" днес, защото навсякъде се честити днешния голям за тях празник (за който аз писах и обяснявах вчера). No Min Woo е пуснал и клипче за феновете си от страницата си в Twitter.

didkapan, права си невероятно смешен и забавен е там Kim Hyun Joong. Аз намерих всички 29 серии с неговото участие с английски субтитри от We Got Married и днес ще продължа да го гледам. Възхитена съм от поведението, начина на мислене и отговорността, която той показва. Макар, че с 6 години по-млад от Hwangbo, честно до тук от видяното от мен - той я слага в малкия си джоб. Тя освен да се киска, като глупава тийнеджърка друго не прави.

Тайна, знаех си, че ще ти харесат, както сериала така и песните към него. Ти си вече С-е М-е Ч-е (Силно мой човек  Laughing). Нацелвам ти пристрастията в сюжетите и музикалните предпочитания.
Песните са на рок-бандата The TRAX или по-скоро това, което остана от The TRAX след напускането на No Min Woo (Rose) през 2006 г. и напускането година по-късно на Kang Jung Woo (Attack). Двете останали момчета в групата променят доста стила си и записват показаните парчета, които си харесала (а и няма как да не харесаш, защото са впечатляващи) под името TRAX+Air. Обаче те предупреждавам двамата имат проект и с "нашата любимка" Seohyun, за това там ще стоим надалеч.  Joy

2в1, благодаря за субтитрите, които си ми показала снощи, но аз не ги видях и изгледах филма с английските. Нищо, това не е проблем за мен. Филмът наистина се оказа (както и очаквах) траги-комедия, но се нарадвах много на Kim Heechul и Kim Ki Bum. Хечу отново невероятно смешен и забавен, дори препоръчвам ако реши някой да изгледа филма, да го направи само заради участието и сцените с Kim Heechul! Аз ще запомня филма и с една култова за мен фраза от Heechul отправена към Kangin: "Чух, че си бил боксьор, но си преминал към джудото, защото не си успял да преброиш до 1 на английски."  Laughing

Другата интересна страна ми беше Kim Ki Bum от Super Junior. Това момче, верно много си го харесах в групата, но се разрових и снощи за повече информация за него.
Роден е в Корея, но израства в САЩ (поредния кореец), говори отличен английски и попада в S.M. Entertainment първо като актьор, а след това е избран и за член на Super Junior, защото разпознават таланта и на певец в него. Споменах наскоро Kim Ki Bum като част и от новия сериал с Jang Hyuk и Song Joong Ki - Tree With Deep Roots, който започва съвсем скоро по SBS и естествено ще следя, но се разрових и за други негови екранни роли. Така попаднах на Snow Flower, където той е в главна роля (за сега не ми се започва нова драма, но ще го имам предвид) и най-вече вниманието ми спря филм с негово участие от 2010 г., където той е в ролята на призрак (хммм). Филмът се казва Joomoonjin (има по-долу трейлър) и ако някой го търси в Drama Wiki да знае, че няма да го открие там, а направо го търсете в Asian Media Wiki (установявам, че там има доста заглавия от филми, които не знам защо в Drama Wiki са пропуснати).
Прерових българските форуми за този филм - нищо - никъде. И за това реших да действам сама. Разрових се и в американските форуми, там попаднах на малка, но все пак информация, разрових се от там в нета, за да го сваля. И, "Еврика!", много трудно беше, защото филма на много места е изтрит - няма го, но все пак го намерих от място, където мога да го сваля с английски субтитри. Бавно се точи, ще го чакам сигурно 1-2 дена, като виждам как върви, а и няма хора много, които да сийдват, но това няма значение. Загледа ми се още нещо с Kim Ki Bum и никой не може да ме спре да го направя! Момчето е точно от тези отлични певци и музиканти, които пробиват много успешно на екран.

Това е от мен за сега... Корейската вълна продължава да ме носи. Няма мърдане за мен. Всеки ден откривам нови и нови неща, които сладко да ме "мъчат".

Kim Ki Bum от Super Junior (и да не го сбърка някой случайно с Kim Ki Bum, известен като Key от SHINee, две различни момчета са, но с еднакви имена)

Последна редакция: пн, 12 сеп 2011, 12:22 от rossonera

# 156
  • MJF
А аз получих естетическа наслада от Scent of a Woman . Сценаристити останаха до край верни на себе си, за което голямо браво   bouquet. Този сериал ми става еталон за корейските такива. Определено повдигна летвата на ново ниво за тях в този жанр. Честит да им е празника на корейците.
Жалко че не знам корейски а гледам през англ. или руски и разбира се български. Сега Scent of a Woman го изгледах с английски  и точно  на най-мили, топли сцени се виждаше  най-фрапиращо ,че е не точен. След време обезателно ще го изгледам на голяма порция с друг превод.
Остават ми да си гледам Protect The Boss и The Princess' man, които са в други жанрове и няма да " пострадат" от  Laughing "влюбването ми "  Scent of a Woman . Ще си дам време преди да започна следващ от групата на Scent of a Woman .

Последна редакция: пн, 12 сеп 2011, 11:53 от 6o6ul4o

# 157
.............................търсете в Asian Media Wiki (установявам, че там има доста заглавия от филми, които не знам защо в Drama Wiki са пропуснати).
..................

Защото Drama Wiki е насочена само към сериалите. Там филми засега няма.

Само да свърша Queen of Reversals и почвам Scent of a Woman. Тъкмо до тогава ще приключат и останалите.

# 158
  • София
Здравейте, много пишете - не  мога да смогна да ви изчета и да прегледам всички линкчета  Laughing
Някой гледал ли е City Hall? Отзиви?

# 159
  • София
   Аз съм отворила поне 10 подпрозореца с филми и сериали.Видя някое заглавие тук, пускам търсачката, намирам го и чака!Лошото е,че преди да съм успяла да ги изгледам, вие давате нови и нови заглавия, вече се шашардисах.А още по-лошото е,че в единия от сайтовете , най-отдолу, под всеки филм има и други предложения за филми с подобни сюжети и като се отплесна и тях да видя и губя нишката.

rossonera, аз гледах клипа с барабаните и No Min Woo и реших,че такава музика не е за мен.И въпреки,че те четях, нито веднъж не погледнах имат ли и друго. Ако знаех,че имат такива хубави песни..., но аз винаги със закъснение загрявам, за всичко!

# 160
По-добре късно - отколкото никога, Тайна. Ако ми изникне още нещо музикално интересно, веднага ще ти го предложа.

iga, аз City Hall не съм го гледала (все още), но само като зная кои двама актьори са в главните роли и без да чета коментари и отзиви за него, бих седнала да го гледам. Kim Sun Ah и Cha Seung Woo. И да е зле сценарият - колко да е зле, все си мисля, че тия двамата са направили отново страхотни роли.
Но това са само мои размисли, 2в1 ще каже повече.

Хайде да пусна нещо музикално за днес. Компилация с кадри от два сериала на No Min Woo и Shin Min Ah - лисичката ще я познаете, а ролята на No Min Woo е от епизодичното му и за съжаление отново ББ: трагично участие, в ролята му на клоун в сериала Jung Yak Yong.
Мелодията, която мисля ще се хареса на много хора е част от саундтрака на корейския филм - A Tale of Two Sisters (2003), който също естествено веднага открих и свалих. Много е впечатляващ за мен!

Обичам го това момче и това! Не мога да се боря вече.

# 161
  • MJF
Тайна ,  Laughing споко всеки да си се движи със собствената си скорост, нали сме на един път все ще се срещаме, който когато. То за това даваме кой какво гледа, слуша в момента. И аз като теб  Grinning освен че ги "букмарквам" имам все отворени по 10-ина таба чакащи или почнати филми/сериали  Laughing

iga, City Hall започва като пародийна комедия а постепенно се включва романтика, политически трилър... не ми се рови да видя как са го определили създателите, така го видях аз. Силата му е донякъде сценария и най-вече актьорския състав, на моменти има превес на театралната а не на филмовата игра. Като почитател на двата главни актьора и на някои от тези в поддържащите роли, за мен бе задължителен и не съжалявам. Но иначе само и просто като сериал нищо особено.

Последна редакция: пн, 12 сеп 2011, 12:42 от 6o6ul4o

# 162
  • София
   City Hall го гледах някъде до към 12-та серия и финала! Много мудно се развиваше действието, за мен. Не е нещо особено, започнах го заради Cha Seung, че сериала беше целия преведен,a исках да го гледам него, а още чаках да качат "Няма такава любов".

# 163
..............
Някой гледал ли е City Hall? Отзиви?

amiiii и аз съм го гледала. В началото повече комедиен, после повече драматичен................... точно по корейски Crazy. Смес от политика, лични взаимоотношения, семейни истории, любов, романтика и естествено драма. Много добре подбран актьорски състав и великолепно превъплащение на всички. Ким Сун А понякога попрекаляваше с лиготиите, които не ми се връзваха с ролята и, но в крайна сметка е толкова добра, че и е позволено. Ча Сънг Уон е секси и разкъсван от противоречия, но химията между двамата е очевидна. Не е от сериалите, които ще искам да гледам и втори път, но като цяло ми хареса. А и тези двамата винаги си заслужават да ги гледаш.

Една доста запомняща се сцена спокойно може да я гледате, няма спойлери

# 164
  • София
   Въпреки,че танца е много хубав, като се сетих по какъв повод беше изтанцуван, пак ми стана смешно!

Общи условия

Активация на акаунт