Магията на изтока - фенове на азиатски филми и сериали - 6

• 57 506
  • 733
  •   1
Отговори
# 705
  • MJF
Разгледах фоторепортажа от 16th Busan International Film Festival. Много интересно. Видях една камара любимци тук на темата  Laughing. Ако прочета още от този подробен репортаж ще взема вече да сричам имената  Laughing.
Виждам че ще наблегна малко на корейското кино, щом има нови пресни филми на любимци.

# 706
Аз лично ще чакам няколко филма. Давам трейлърите, а пък някой от вас може и да си хареса нещо Simple Smile.

Only You - So Ji Sub , Han Hyo Joo

Fighting Spirit - Kim Joo Hyuk , Kim Sun Ah

You're My Pet - Jang Geun Suk , Kim Ha Neul

Wandeugi - Kim Yoon-seok , Yoo Ah-in

Mr. Idol - Kim Su-ro , Park Ye-jin , Ji Hyun-woo , Park Jae-bum

Many a Little Romance - Song Joong Ki , Han Ye Seul

The Crucible - Gong Yoo

The Client - Jang Hyuk , Park Hee Son

Champ

# 707
Ех, че е тихо тук...

Сега малко да се разпиша за днес и аз с това-онова.

Добър вечер!

На мен ми е много трудно да чета корейски имена изписани на български, за това се отказах от статията, а и никога не са ми били интересни модните подиуми на кинофестивалите. Както и на Оскарите - невероятни модни недоразумения. Jung Yong Hwa имаше право в We Got Married, когато "невестата" му сподели, че чете само книги за собствено самоусъвършенстване (Crazy), а той попита: "На каква тема? Не се превръщай в жертва на модата?".  Laughing
Много се напрягам първо да прочета името, после да зацепя за кой все пак говорят. Макар, че познавам вече доста на брой корейски и японски актьори и актриси, но с това писане на български се обърквам и не мога да се оправя.

Изгледах днес Noriko Goes To Seoul с английски субтитри. За този тв филм говорих тук преди месец, защото излезе по време на празнуването на Чусок-а, с участието на Lee Hong Ki.
Филмчето ще го поставя в графа "Задоволително". Нито кой знае какво мога да кажа, но и не мога да напиша нещо лошо.
ББ: Всъщност се оказа, че героят на Lee Hong Ki не е hallyu звезда, на финала в последствие след 1 година той се превърна в такъв, като вокалист на групата - забележете Island  Laughing (много се посмях, когато веднага засякох на обявата на групата, че търси вокалист - муцунките на Choi Jong Hun и Song Seung Hyun).
Историята започна в Япония, където домакинята Норико разбра, че има рак на белите дробове, но дъщеря й не се гордееше с нея и тя реши да направи всичко по силите си, за да промени мнението й. Беше обвинена от наследничката си, че живее само за да гледа дорами и да се възхищава на невероятните певци от екран. Нейният любим корейски изпълнител е Kim Hyun Jae, който всъщност изобщо не се появи, просто бе героят за, който постоянно се говореше, но фактически не участва. Мисълта за среща с него, ако успее да спечели музикално прослушване, което води и до среща тайнственият Kim Hyun Jae, и даде сила да стегне куфарите и да замине за Сеул. Норико случайно срещна на това прослушване героя на Lee Hong Ki - Kim Min Ha, който също участваше, а в последствие се оказа и нейн учител по музика. Японската аджума Норико заживя с вокалиста на FT Island и семейството му, което се състоеше само от баба и чичо (родителите му са починали и той е кръгъл сирак, отгледан от баба си) и полагаше усилия да се представи отлично, макар и да не може да пее добре, само за да докаже на дъщеря си, че може да й бъде за пример. Имахме си моменти на приятелство, моменти на привързаност, моменти на сълзи, когато разбраха всички за болестта на Норико... Имахме си с една дума - от всичко. Е, на финала естествено тя успя да изпълни великолепно песента, излъчиха я по корейската телевизия, но "тайнствената звезда" така и не се появи, защото се оказа, че лошото време на летище в Китай го е принудило да отложи полета и участието си на концерта (голяда драма). Имах подозрения между другото, че тази прословута hallyu звезда, за която говореха през цялото време, и която така и не видяхме бе всъщност Kim Hyun Joong, защото забелязах на няколко пъти негови афиши. Ама то е и логично - Kim Hyun Jae - Kim Hyun Joong, колко са няколко букви  Laughing, както с използваното име на групата във филм Island, за която се яви на прослушване героят на Lee Hong Ki и всъщност неговата реална група F.T. Island.
Нашата 44-ет годишна домакиня се завърна в родината, при семейството си. Реши да се лекува, а на финал видяхме как героят на Lee Hong Ki, който вече се бе превърнал в истинска корейска звезда, дойде на посещение в Япония, а Норико бе успяла да пребори коварната болест след химиотерапия.
И бла-бла-бла - заживели живи, здрави и щастливи.

Не беше изпипан филма. За това не ми хареса. Дори и толкова добрия и талантлив на екран Lee Hong Ki не блесна. Но както се казва - за това трябва отличен сценарий, отлични партньори, режисура и пр., и пр. Много се наслаждавах обаче на сладката му муцунка. Многоооо!!!

2в1, за мен всички филми освен първия.  Laughing

И толкова много писах за Lee Hong Ki и F.T. Island, за това ето едно парче на групата, което съм пускала тук лятото, но ми е любимо и ще го повторя.

Последна редакция: сб, 08 окт 2011, 21:50 от rossonera

# 708
Добро утро! Аз съм я подкарала тук все с мои постове - Добър вечер, Добро утро...
Явно не ви се пише... Аз обаче ще продължа от време на време да публикувам това, което ме вълнува и това, което ми е направило впечатление от новите корейски и японски продукции. Седна ли да пиша - пиша. Няма значение дали е с мен или не музата.

Записвам се, защото снощи мога да кажа луднах по новото японско сериалче, за което споменах преди два дни - Zenkai Girl. Сериите са 11-ет на брой и снощи успях да ги преполовя.
Zenkai Girl завърши своето излъчване в Япония преди 3 седмици и четох, че е преминал при голям успех. Е, щом като видях и аз първите 5-ет серии разбрах причината. За жанра, в който е - романтична комедия, ме накара отново да си припомня защо гледам толкова много японски продукции.
Тя - млада адвокатка, която започва работа в голяма адвокатска фирма, занимаваща се с международно право, принудена по неволя да се грижи за 5-годишната наследница на шефката си. Той - готвач и самотен баща на 5-годишен син, мъж с идеали и с невероятно добра душа. На пръв поглед нищо общо между тях - тя типичната кариеристка, която мрази децата и мечтае за богат мъж с положение, а той мечтае за жена (след като е бил изоставен от кабаретна танцьорка и с дете на ръце) с добро сърце и добра душа, която да бъде до него в добро и зло.
Съдбата ги среща съвсем случайно, а комичните и страхотно изиграни ситуации започнаха да ме заливат от екран една след друга. Смяла съм се от душа и сърце, имах чувството, че няма да спрат с интерсните сцени, а те продължаваха още и още, и още...
Препоръчвам този романтично-комедиен сериал на всеки, който иска нещо ново, нещо забавно и същевременно история типична за японците - с много поуки.
На мен лично много ми допаднаха и тримата бащи, приятели на главния герой. Големи образи, с тях се побърках от смях. Както и с дядото, който имаше невероятни изпълнения още от първа серия.

Аз гледам сериала на английски, но проверих за тези, които имат афинитет към руския език - руснаците са стигнали с превода до 9-та серия, остават им още 2. Но искам да подчертая, че много бързо се превежда и действа изобщо за този сериал, за да бъде той достъпен на разбираеми за нас езици. Както казах минал е с успех в Япония и интереса към него е голям. Само не зная дали в България някоя група мисли за негов превод...

Nishikido Ryo, който е в ролята на младия баща за пореден път ми затвърди мнението, че наистина освен певец е и много добър актьор. Главната героиня е младата японска актриса Aragaki Yui, която тук в първата си главна роля в сериал, ме накара шапка да и свалям за показаното. Двете ангелчета, които в много от ситуациите имах чувството, че се държат по-зряло и от възрастните, ме накараха още повече да се прехласна по това сериалче.

Ето и малко снимки:

И една песен на финал от любимата ми японска група GReeeeN. - GReeeeN - 旅立ち (Departure)

Последна редакция: нд, 09 окт 2011, 10:36 от rossonera

# 709
Аз ви чета, но нямам какво да пиша Grinning

С нова страст съм Crazy Crazy Crazy

# 710
Малинарче, тя тази твоя нова страст е страст на всички тук от нас.  Laughing Колко съм "припадала" с него на екран, колко съм го гледала и не съм виждала нищо друго... Но това е дълга тема, да не задълбавам. Просто запомни датата 6 декември 2012 г. - тогава ТОЙ трябва да излезе от казарма!
И след това... ние да му мислим.

Аз сега ще ви напиша и нещо смешно, което току-що ми сподели приятелят ми, който е китарист (нали ви казах, че мен цял живот все на китаристи или барабанисти ме бие съдбата  Laughing  Joy).

Ще сложа ББ: (защото малко съм извън темата)
Баща искал да направи сина си музикант и тръгнал по разни учители. Попитал пианиста колко време ще му трябва, за да научи сина му, онзи му казал 15-20 години. Много е, казал си бащата. Цигуларя също му дал дълъг срок. Стигнал до учителя по бас и го питал, колко ще му трябва на сина ми, за да се научи? - Ходи пий една бира и ела да си го вземеш. Готов ще е!
 Laughing  Laughing  Laughing

Последна редакция: нд, 09 окт 2011, 10:32 от rossonera

# 711
 Joy хиля се на ББ.

Защо нямах такива набори в университета #Cussing out Joy (по повод другото)

# 712
Неделя,неделя  newsm44
Много хамлетова ми беше тази сутрин.Ф1 ли да гледам или тенис (Надал-Мъри). Щастливи са били японците тази седмица относно спортните страсти.
Малко снимки от Сузука.
1 2 3
И японският пилот на  Sauber F1 - Kamui Kobayashi
Честит ни нов(стар) световен шампион - Фетел.
Тениса го следях като резултат - много добра идея гледайки как завърши мача.
Давам снимки и от  Japan Open Tennis Championships
1 2 3
Мисля,че съм споменавала японските тенисисти, но ...айде пак
Kei Nishikori под номер 47 в световната ранг листа.
Но по лични наблюдения японците много повече харесват Moto GP (и малките серии),напълно възможно, защото там има японски отбори и пилоти.
Hiroshi Aoyama Shinichi Ito   Kousuke Akiyoshi
Спирам се.Малко прекалих. Blush Blush

# 713
Здравейте на всички в този дъждовен и мрачен ден. Аз започннах I need romance, започнах го в 23:00 часа снощи и не можах да се отделя докато не го преполових, дори надникнах в този прословут 11-ти епизод онлайн, не можах да издържа.  Joy И засега мога да кажа, че корейците влязоха в 21-ви век, преодоляха свенливостта си да покажат публично, че и те притежават страст, и то каква. Simple Smile
Не знам дали сте забелязали, но филмът с Gackt е излязъл с бг суб: Bunraku. Не съм го гледала, защото си мисля, че ще е същото клише като The Warrior's Way с корееца Jang Dong-gun . Защо холивудските филми с азиатци, в последно време, са такива клишета се пита в уравнението.

# 714
  • MJF
Така, така.
  bouquet на 2/1 за прегледно подредените идващи за гледане филми.
  bouquet на rossonera за Zenkai Girl, виждам че е от "моите" жанрове, така че ще се гледа.
Явно като времето и аз нещо съм в преход, така че по-малко време за гледане. Почнах The Man Who Can't Get Married.
didkapan,приятно доглеждане на I need romance, поне няма да ти доскучее, динамично се развива сюжета от до. Аз съм от гледалите го като текущ през лятото и остави свежо, леко впечатление.

# 715
Добър вечер!  Party

6o6ul4o, мерси за китката и пак заповядай.  Laughing

Аз завърших Zenkai Girl. Отлично сериалче, доволна съм. А и с тези "Pill Bugs" умрях да се хиля, който реши да гледа сериалчето ще ме разбере.
И се оказа всъщност, че ББ: Детето не е негово, а той просто се е грижел за него, докато майката е в чужбина, но държеше то да го нарича "Татко/ Otoosan".

Сега си свалих японският филм Kimi to Boku/ キミとボク, който все още няма субтитри. Видях, че е качен днес и не издържах. Кратко е филмчето, само 45 мин., а и като видях това невинно пухкаво същество... Предадох се и сега ще го изгледам.

И нещо музикално за лека нощ от мен, отново с марка CN Blue.
Какво прекрасно гласче има Lee Jong Hyun...  Heart Eyes

# 716
  • Пловдив
Добро утро!
Хайде новата страст на Мечка Малинарка и стара за останалите от нас да поднесе кафето днес за хубав старт на седмицата  Mr. Green

rossonera,много хубави парчета публикуваш и май си пасват музикалните ни вкусове Grinning.Почти всичко,което си предложила до сега ми допада и на мен!  bouquet
Аз забуксувах на Хонг Гил Донг!Ще гледам днес да го приключа и се мятам към по съвременни продукции.Не е лош сериала,но много бавно ми върви.

# 717
Добър ден!

Малко новинки за No Min Woo. Освен, че от вчера в действие е вече официална негова интернет страница (да вземат да се стреснат и да я направят и на английски, че с този корейски... ooooh!) днес излезе новина за поредно негово участие на екран - този път в ситком-а по MBN - Vampire Idol, което излъчване ще започне през декември. Изобщо не се спира това момче - преди две седмици новина за първата му главна роля в драмата Full House 2, сега и ситком с него. Името на ситком-а ме навежда на едни асоциации, но да видим. Той ли ще е пеещият вампир?  Laughing Определено ще се гледа.

dovede, мерси и на теб за китката. И щом ти допада музиката, която пускам тук, значи те пиша и теб фен на моята новоизлюпена корейска рок банда.  Laughing

Ето още едно изпълнение, отново от CN Blue, но този път на английски с една много позната и красива песен на - The Calling - Wherever You Will Go.

Последна редакция: пн, 10 окт 2011, 10:30 от rossonera

# 718
  • София
  Момичета, току що свърших този филм ЗВЕЗДА С АВТОСТРАДЫ [2007] / HIGHWAY STAR, на мен много ми хареса, гледайте го, надявам се да ви хареса и на вас. За сблъсъка между рока и трота е, но накрая се оказва,че двата стила  са сърцето и душата на всяка песен.

http://7floor.moy.su/publ/po_godu_vypuska/filmy_2007/zvezda_s_av … dalho/55-1-0-2019 За гледане на руски!

Цитат
CNBLUE - Wherever You Will Go
Много интересно и сладко си свива устенцата Jung Yong Hwa, като пее на английски.

Последна редакция: пн, 10 окт 2011, 12:33 от Тайна

# 719
Привет мацки.

Вчера се правих за малко на варненка и въпреки гадното време и не особено приятният вятър, за пореден път съжалих, че не живея някъде на морето Sad. Не съм гледала нищо, но пък за сметка на това вие ми давате още нови предложения Hug.

За тези, които си свалят филмите, предложеният от Тайна  "Highway Star" го има на български в Мастерс и в Замунда.

Малинарче, като гледам снимката, май гледаш "Снежната кралица"? Ако това е първият ти досег с Бини, ти предлагам да погледнеш и My Name is Kim Sam-Soon, Secret Garden и Friend, our legend. За Worlds Within... мненията са малко в двете крайности ....... или много го харесват, или изобщо не го харесват. Така че сама трябва да погледнеш и да решиш.

За CN Blue мога да кажа само едно ........ заедно с още няколко други групи и изпълнители са си наслада не само за окото, а и за ухото Heart Eyes.

Аз отивам да се радвам на усмивката на Park Shi Hoo

Общи условия

Активация на акаунт