ВМ-НВД 46 ЧАСТ

• 54 965
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
Минавам да ви се оплача! Вече втора седмица съм на режима и ми е много лек. Нямам нито едно прегрешение, а това никога не ми се е случвало за толкова много дни с друг режим. Обаче умииирам от главобол сутрин. Будя се преди часовника и за трети ден пия хапче и пак лягам за около час, докато звънне будилника, защото иначе не се издържа!  Mr. Green Случвало ли ви се е на вас такова нещо и какво да правя? Аз по принцип хич не обичам лекарства и не мога да пия всяка сутрин за в бъдеще хапчета за глава. Най-странното е, че е само сутрин като се събуждам. През деня съм пушка!  Crazy Да не би да не ям достатъчно?  newsm78 Помагайте моля!  Praynig

# 466
Ха, не чета редовно БГ Мама, на периоди съм, а в този подфорум въобще не бях влизала, та не съм видяла, че имало толкова много теми за моя режим на хранене Mr. Green Аз съм намалила въглехидратите от над 2 години вече. Когато започнах, бях 78 кг и имах доста за сваляне... За първите 2 години свалих 20-21 кг Embarassed Просто ограничавах тестеното, сладкото, картофите и ориза, а бях увеличила двигателната активност. Резултатите се получиха много плавно. Сега от началото на октомври четох отново и промених малко нещата - реших да махна зърнените (по ред причини - съдържание на глутен и други вредни за здравето вещества), да намаля до минимум бобовите, да наблягам дори още повече на зеленчуците, но вече да започна да наблягам и на качествените белтъчини (месо и млечни) и на мазнинките (авокадо, маслини, сирене "Филаделфия", маскарпоне, масълце, зехтин). Също си промених и двигателната програма. Целта ми сега е да "изчистя" малкото останали за изчистване килограми (въпрос на суета, не друго, защото ВМІ ми е 22 в момента, т.е. напълно съм в нормите), да се стегна, ако успея, но най-важното - да действам за подобряване на цялостното здравословно състояние на организма си. Това е при мен. Сигурно ще чета и тук от време на време Hug

# 467
Минавам да ви се оплача! Вече втора седмица съм на режима и ми е много лек. Нямам нито едно прегрешение, а това никога не ми се е случвало за толкова много дни с друг режим. Обаче умииирам от главобол сутрин. Будя се преди часовника и за трети ден пия хапче и пак лягам за около час, докато звънне будилника, защото иначе не се издържа!  Mr. Green Случвало ли ви се е на вас такова нещо и какво да правя? Аз по принцип хич не обичам лекарства и не мога да пия всяка сутрин за в бъдеще хапчета за глава. Най-странното е, че е само сутрин като се събуждам. През деня съм пушка!  Crazy Да не би да не ям достатъчно?  newsm78 Помагайте моля!  Praynig

Възможно е да не ядеш достатъчно, аз неусетно загубих апетит (о, как искам да се върна в онзи момент) преди време и така почна да ми се вие свят, да ми прилошава даже и главата сериозно ме болеше също. Прегледай си менюто, може да се окаже, че са ти малко я калории, я мазнини.

# 468
Jana Ina, има едно състояние, което съм виждала да наричат "the low carb flu" - нещо като грипни симптоми в периода на преход от високовъглехидратен към нисковъглехидратен хранителен режим. При различните хора трае различно, обикновено седмица-две, но може да продължи и три-четири седмици. Може при теб да става въпрос за същото, особено ако преди това си била на високовъглехидратно хранене и рязко си намалила въглехидратите. Обикновено в тези случаи съветват да се увеличи приемът на мазнини. Лично мога да потвърдя, че високият прием на мазнини (над 50% от дневните калории) се отразява много благотворно на организма. Така че може да опиташ това Wink

И също не е лошо да си сметнеш дали наистина дневният ти прием на храна не е прекалено малко. Видях, че по-напред в темите е даден www.fitday.com - на мен ми беше много полезен. Този тип режими се отличават с усещане за ситост между храненията, липса на пристъпи на остър глад и със засищане с по-малко храна, момичетата по-горе са го писали. Също така основен принцип е да се яде, когато си гладна, а не по часовник - ако дойде време за обяд, но си закусила солидно и не си гладна, не обядваш, а хапваш по-късно, когато огладнееш. Много low-carbers се чувстват оптимално с 2 хранения на ден. Но от друга страна това може да означава, че без да искаш, заради чувството за ситост, не приемаш достатъчно храна, а организмът си иска и белтъчините, и мазнините, и всички полезни вещества от храната. Така че отново съветът ми е да наблягаш не на салатите (защото и те засищат доста), а на месото и мазнините, без това да означава, че пренебрегваш зеленчуците - не, просто наблягай на белтъчините и особено на мазнините.

Надявам се, че така ще се почувстваш по-добре и то скоро! Hug

# 469
През сезона на кестените заредих добре с въглехидрати- но вече толкова е свикнало тялото ми да гори мазнини, че като ги хапна, веднага отиват по местата и после се горят лесно. Явно имам поносимост.

Другото интересно е, че бях скептична за глутена, но след около 2 месеца без хляб се оказа, че наистина действа кофти, не само на теглото. Изкарах една настинка с кашлица и забелязах, че ако ям месо и яйца, кашлицата не се активизира, но при ядене на хляб и млечни почвам да произвеждам неприятен секрет и кашлям. По принцип съм чела, че храненето активизира временно имунната система, а моята вече е "на крак" след настинката, така че реагирам бурно на грешните храни.

Главоболието- мозъкът трябва да свикне да не яде глюкоза, но може наистина да е от глад. Моят мозък е свикнал на горене на мазини и мога да карам така със седмици.

# 470
Последен въпрос имам за тренировките. Доколкото опитът ми казва най-ефективно за отслабване е обилно изпотяващата, но не и твърде задъхваща тренировка, права ли съм?

Да, тренировката не е хубаво да вдига сърдечния ритъм над 60% от максимума, нито да е дълго време кардио. Потенето не е задължително. Мазнини при мен се горят най-лесно с вдигане на тежко, непрекъснато леко движение и кърмене (което вече не важи, но е точно такава дейност, която директно си взима мазнинки).

Брат ми бяга по много и за съжаление го гледам, че е отслабнал на мускули, като зелено фасулче е. Той е млад, ама е хубаво да понаедрее малко.

# 471
Мамасита, може би четем на едни и същи места Simple Smile Препоръките, които аз започнах да следвам от известно време, са за:

1. аеробно движение, т.е. кардио, с ниска интензивност (пулс в диапазона 55 - 75% от максималния, аз преди поддържах 80-85% и наистина много се потях и се поизморявах доста, а сега се потя много по-малко и след тренировка съм готова за нови подвизи, не ми трябва почивка, нито съм и гладна) - минимум 3-5 часа седмично - това топяло най-ефективно мазнините и в същото време най-малко натоварвало организма, но създава основата за добрата физическа форма
2. "спринтове" - кратки аеробни тренировки с максимална интензивност (максимално висока скорост, от което пулсът се вдига много, но за кратко - продължителност 20-40 сек.) през интервал от 2-4 минути, общо се правят 6-8 такива спринта, като "спринтирането" е веднъж седмично
3. "вдигане на тежести" 1-3 пъти седмично (упражнения за мускули, дори не са задължително с тежести, а може да се използва и тежестта на тялото - в тази категория са например лицевите опори, има различни комплекси)

И за глутена виждам, че си чела Grinning

(просто ми е приятно да видя, че и някой друг е на моята вълна, защото ми се струва, че почти всички са скептично настроени и се чувствам много самотна Embarassed)

# 472
Mark's Daily Appple?

Лошото е, че бавно се превръщам в дивак с непоносимост към цивилизационни придобивки като хляб, високи токове и телевизия. Също така много ми понася симулирането на "днес ловците нищо не хванаха" или по малко intermittent fasting. Добре се отрази на последната настинка. Но пък отстрани изглежда странно.

Даже взех The Primal Blueprint за братчето, че нещо не яде и е станал тънък.

# 473
Може  и  водицата да ти е малко и по тая причина да те боли глава. Как си с водата?

# 474
Може  и  водицата да ти е малко и по тая причина да те боли глава. Как си с водата?

На водата й сложи щипка сол и капка лимон и гледай какво става. Самоделна изотонична напитка за диваци.

# 475
Да! Да! Да! Mark's Daily Apple Grinning Ооо, ти си взела и книгата, аз не съм стигнала до покупка, само си чета блога и малко във форума, и в търсачката пускам търсене за теми, които ме интересуват.

Intermittent fasting не съм опитвала, засега не съм се изкушила. Но не мисля, че би било трудно Embarassed

С обувките имам проблеми и аз напоследък, но по друга причина Embarassed

Е, много приятно ми стана, че сме на една вълна, много хора ме гледат като извънземно.

# 476
Книгата му беше скъпичка, но човекът е доста умен, учил е биология, а като го видиш по къси гащи на 56 години- малей! А и е позитивен човек, без да изглежда маниакален като диетичните гурувци. И жена му е чудесна.

Четох доста назад в блога, така че в началото е внимателен с мазнините, но после стига до извода, че без тях не може.

Като ме гледат странно, обикновено показвам снимки на Марк или на онзи другия дедо, Дейв.

Бай дъ уей, аз и на живо познавам хора, които вече са на възраст, но поради ядене на истинска храна и движение са много напред с материала, без дегенеративни болести. Всъщност имат болести, но не им правят впечатление и не се сдухват. Така че има надежда, че няма да се превърна в тиква, като стана на 40.

# 477
Да, и на мен ми харесва от една страна широтата на познанията му, а и непрекъснато търси информация, когато му зададат въпрос, дообразова се, има и добра основа. От друга страна ми харесва, че е толкова позитивен и добронамерен. И също дава линкове към проучвания, а това е много ценно, всичко е на научна основа.

Аз следя и http://www.wheatbellyblog.com/ Д-р Дейвис е върл противник на пшеницата, но е и кардиолог все пак, а и има страшно много хора с положителни отзиви... Или поне аз съм склонна да вярвам, че не може всички, които пишат и в двата сайта, да са подставени и платени Embarassed

# 478
Що пък ви се появи проблем с обувките? Заради "назад към природата" ли? Ми на мен пък точно от тогава ми се приискаха. И не само ми се приискаха ами и нося. Проносих на 35 г. Blush За млякото и кашлицата потвърждавам. За хляба не знам, не ям.
Колко е максимума на сърдечния ритъм? Rolling Eyes

# 479
Според моя източник - 226 минус възрастта за жените, 220 минус възрастта за мъжете.

Общи условия

Активация на акаунт