ВМ-НВД 46 ЧАСТ

• 54 820
  • 737
  •   1
Отговори
# 705
  • SA
А откъде е този цитат?

# 706
една бърза рецепта за бонбони или крем:
100мл течна сметана се загряват и се залива 100гр тъмен шоколад 85%/90%
разбърква се добре заедно с 25 гр масло и 1-2 с.л коняк/мадейра/шери/ром
слага се в купички или форми за бонбони да се стегне в хладилника

много, много вкусно

и на мен ми е интересно откъде е цитатът
иначе нищо ново в него, все старата песен, за съжаление пята и от лекари, на които уж трябва да имаме доверие

# 707
А откъде е този цитат?

От бебешките теми. Просто нямам шанс да вляза там и да хвърля бомбата. Само съм загатвала и естествено полетяха камъни. И не, че  чак толкова ми дреме кой с какво ще се отрови, но пък такива писания карат  кръвта ми да заввира, особено пък като в живия живот съм се убедила, че твърдението е невярно.

Аз ще правя бонбоните. Весело посрещане на Коледата.

# 708
аха
а дали дават обезмаслени продукти на децата си както е масово
или са пропуснали, че маслото напр е супер важно за развитието на мозъка

А от въгл. Се расте
Децата - на ръст
Възрастните - на обиколка

както и да е

Последна редакция: сб, 24 дек 2011, 12:50 от Анонимен

# 709
да допълня по темата за децата
тук има много сомалийци
жените им ходят изцяло забулени
резултат - страшно много деца им се раждат с аутизъм
самите те го наричат "шведска болест"
от миналата година има кампания да им се дава завишени дози вит.Д при бременност за да се избегне този проблем
а те не го пият - страх ги било да им станело нещо
та така

иначе препоръките на тукашната здравна организация са на децата веднага след отбиване да им се дава нискомаслено мляко, 0.01%
и само маргарин, никакво масло
същото е в училищата и детските градини
само че родителите не спят и се борят срещу това безумие и на доста места вече има постигнати успехи - млякото е само 3% и се сервира само масло

# 710
една бърза рецепта за бонбони или крем:
100мл течна сметана се загряват и се залива 100гр тъмен шоколад 85%/90%
разбърква се добре заедно с 25 гр масло и 1-2 с.л коняк/мадейра/шери/ром
слага се в купички или форми за бонбони да се стегне в хладилника

и аз при бонбоните  Blush

тирамису да сте правили?

# 711
Да
С домашно маскарпоне ( течна сметана, загрята до 32 гр се подквасва - 1 с.л. Кис. Мл. На 100 мл сметана, оставя се на стайна темп за 3 дни), което се смесва със сурови жълтъци и ром/коняк/мадейера
Поръсва се с какао и готово
Вместо блатове - разбити белтъци и смлени бадеми

# 712
  • SA
Според мен най-пълноценната и достатъчна за правилно развитие на бебето храна е кърмата. Няма нищо по-добро от това, което природата е създала за нашето тяло. И докато при възрастните хора въпросът е спорен- коя храна е естествена и най-подходяща за тях, то поне при малките деца такава храна със сигурност е кърмата. А ето какво е характерно за нея:
- тя е богата на мазнини и холестерол - практически 55-60% от енергийния й състав е за сметка на мазнините. В кърмата дори се съдържа ензима липаза, който да улеснява усвояването на тези мазнини от детския организъм.
- кърмата съдържа известно количество  въглехидрати - основно лактоза, която е дизахарид и при усвояването й се разцепва на глюкоза и галактоза.  Интересен е факта, че галактозата не служи като енергиен субстрат, а има значение предимно като градивен елемент в изграждане на мозъчните структури - цереброзиди, сфинголипиди и гагнглиозиди. Глюкозата, която остава е твърде малко, за да се счита, че е основен енергиен източник за развиващото се дете. Фруктоза пък изобщо липсва, което със сигурност означава, че тя не е изобщо от жизнена необходимост.
Или най-общо казано, природата е предвидила бебетата да са на едно умерено високомазнинно хранене и има многобройни факти, че хранени с кърма те се развиват най-добре и физически и интелектуално.
Оттам нататък , нямам и идея защо на някого би му хрумнало да храни бебе с мляко с 0,01% масленост, да не говорим пък за отрови като маргарин.
W'A'S'P' , до неотдавна за вит.Д се считаше, че основно има отношение към изграждането на костната система и калциевия метаболизъм. През последните години обаче познанията за фунциите му се задълбочиха и вече са известни и много други процеси, за които той играе важна роля. Преди десетина години имаше много агресивна кампания за вредите от слънцето и как трябва човек навсякъде да използва sunscreens. В резултат - огромна индустрия за производство на слънцепредпазни продукти и огромен брой хора с дефицит на вит.Д и заболявания, произтичащи от това. Изобщо рекламата и пропагандата са нещо ужасно, което промива мозъка на голяма част от населението и за повечето е доста трудно да възприемат различна, или противоположна гледна точка. Та в този смисъл, michelangela simoni, безсмислено е да се намесваш в теми като посочената - бебешка, излишна загуба на време, нерви и енергия.

Последна редакция: сб, 24 дек 2011, 13:02 от kameloth

# 713
Kamelot, благодаря за анализа на кърмата
Някои неща не ги знаех
Друго си е да има лекар в темата

А за слънцезащитните кремове си напълно права
Това за мен е поредната истерия на бизнеса с цел известно каква
Даже Милко пише да не се използват изобщо, но не само заради това, но и поради опасното им съдържание, за съжаление сега не мога да го цитирам точно

Такива кремове ние използваме само една седмица годишно, ако отидем на море
Иначе въпреки вички мерки изгаряме жестоко, за съжаление и се налага да се мацотим

За догодина ъм решила да инвестирам в какаоо масло и да пробвам с него

Ама страшна коледна тема си имаме  Laughing

Как върви подготовката
Аз варя боба, чушките са готови за пълнене
Питката втасва
Ябълките за баницата са почти изцедени
Приготвих и орехи и чесън за майонезата, остава само да пусна робота да ги смели

Имаме да излезем и да вземем едно борче
Както и да напазаруваме за уитрешното готвене

Приятно изкарване  Hug

След минлогодишната пълна с проблеми Коледа искам тази да е традиционна и спокойна
Хайде изчезвам

# 714
  • SA
Да, супер е човек да си подготвя празничната трапеза и от време на време да поглежда в темичката за интересни идеи.
И моята питка вече втасва. Ще имаме също така салата от фасул, лук, печени чушки с много зехтин; зелеви сърми с праз, гъби, чесън, моркови и мааалко ориз; печена тиква . Останалите неща като ядки, маслини и др. няма да изискват специално приготвяне.

Иначе, ако стоя повече на слънце и аз изгарям жестоко. Затова на плажа си стоя под чадъра основно и  като плувам си намазвам раменете с крем. Не мисля, че ползването на тези слънцепредпазни продукти за десетина дни годишно е чак толкова вредно. Обаче преди години аз бях стигнала да ги употребявам почти ежедневно, дори и като не ходя на плаж, което впоследствие отчетох като голяма глупост.

Весели Коледни празници на всички!  Hug

# 715
Ей сладурки,
Минавам да ви пожелая весело посрещане на празниците и да не предавате режима, независимо колко ви изкушават  Hug

Аз се прибрах в родното градче, за да си видя домочадието. Още преди дни бях почнала да нареждам на майка ми, че само мръвки да се правят, ако ще правят руска салата да е с домашна майонеза, че не искам никакви чушки с ориз, никакви картофени салати и други въглехидрати и т.н и т.н и т.н. Проклетата ми майка ме послуша, послуша и ми зададе контра-въпроса. "Ти, защо всъщност не си изкараш празниците в София".... Мила жена... После реши, че не се е изгаврила достатъчно с мен и ме попита, аз дали ям плодове, понеже то и те са въглехидрати. Обявих, че само сутрин си позволявам плод. И ми бИде заявено, че ето, аз защо не ям картофена салата сутрин  Joy .. Наистина мила жена...
Ако някога съм се чудела защо ми е такъв проклет характера и съм толкова иронична и подигравчийски настроена, вече знам откъде съм го наследила  bowuu Нямам никаква идея как я понасят пациентите й... Горките деца! ooooh!

Но, поне се зарадваха, когато ме видяха, казаха, че има промяна и то видима и аз ест остъргах мазилката на тавана с вирнатия си нос и сега не може да се говори с мен  Crazy

Толкова е хубаво вкъщи, че не мога да опиша колко ми е весело на душата!

Хайде, махам се, преди да реша, че искам Дядо Коледа да ми донесе W'A'S'P', заедно с всичките й рецепти и сладости  Hug

# 716
У нас вече мирише на боб, сърми и питка, майка ми е във вихъра си  Mr. Green
Мисля, че ще падне голямо освинване както обикновено, обаче реших да си простя въглехидратните прегрешения и да се наслаждавам на празника. Пържолите стоят и се мариноват, чакат да стане утре и да ги започваме    chef
Пожелавам на всички ви хубави празници, пък за Новата година ще се поздравяваме пак    txtloves  madnoel  bigdance2 newsm51 newsm51

# 717
Весели празници и от мен, момичета!   bouquet  И не се кахърете много, ако хапнете малко вредни храни!  Hug

Аз си откраднах идеята на WASP и направих зелеви сърми с леща за мен, а за останалите има с ориз.  Mr. Green  Горе-долу почти всичко, което приготвих, е режимно. Като изключим сладките, които мъжът ми купи, тиквеника, който направих и питката, която любимият меси.  Joy Нямам особено желание да ям от тях, но съм решила, че ако ми се прияде нещо такова да си хапна няколко хапки.  Laughing Дет се вика празник е, няма само на вино и масло да седя я!  Mr. Green

# 718
Здравейте, Весела Коледа на всички.
Аз правих пуйка, стана страхотна. За съжаление не можах да издържа на сърмите на майка, хем  предупредих да не носи, изядох една, после и малко тиквеник и омазах ужким режимната Коледа.
За това пък имам пуйка за няколко дни, домашно сиренце, домашна пастърма и домашна създърма. Голямо ядене ще падне тези дни.

Аз не разбирам как родителите ограничават децата от пълномаслени храни. И двете ми деца имаха периоди в които ядяха масло от пакета с лъжица. Не съм и помисляла да не им дам. Кисело мляко под 3% не са яли, а имаше период в който ядяха домашно и после купешкото не им харесваше. Понякога ако искаш да наложиш твоите навици трябва да тръгнеш срещу природата на детето  newsm78
Навремето като е нямало обезмаслени храни, децата са блъскали домашни млечни, мас, сланина и какво ли не, как ли са оцелявали? Аз съм хранена от първия ден с домашно кисело мляко, гледана съм на село и не знаех какво е болест, и алергии нямам ... Само ме е яд че децата ми рядко имат възможност да ядът домашни, истински храни.

Весело празнуване и на следващите празници Simple Smile

# 719
Весела и на теб!  Hug
и на всички останали разбира се  Hug Hug Hug

тук времето се побърка и е като пролет
слънце, зелени поляни, +10град
1/2 вика да сме продавали ските  #2gunfire, ама не си ги давам аз моите

моите манджи от линковете на Гордън Рамзи станаха супер, въпреки че бях доста скептична в началото
особено чътнито - с такъв особен вкус
но навсякъде - страшно много захар, затова хапвах по малко, колкото да ги пробвам и наблягах на месото

иначе си хапнах от питката и баничките с ябълки (с тиква не правя, моите не ги ядат)
после на следващия ден си правя нещо като прочистване и не ям до 12ч
даже смятам утре и вдруги ден да е по-дълго това постене, защото от 50гр питка и още толкова баница се усещам подута, а и кантарът го документира също

иначе все забравям да кажа, че 1/2 усилено върви в посока на режима
не яде хляб, откакто откри, че на него се дължат ужасните киселини, които имаше
намали захарта, защото в неговия си програмистки форум гледал клипа на онзи професор за фруктозата, а аз когато му го разказвах, му мина покрай ушите  Laughing

та така, скоро без да се усети, ще стане полурежимен  Mr. Green

приятен почивен ден от мен
 Hug

Общи условия

Активация на акаунт