АВГУСТовското човече в парка се разхожда вече!

• 36 343
  • 727
  •   1
Отговори
# 390
Хаха, Цуцето, разсмя ме за добро утро  Joy, много забавен тоя доктор.

Ясен тази нощ в 2.30 реши, че е гладен, после в 6.00 пак и от това ставане два пъти сега съм като болна, но поне поспахме до 9.00.

Някакво слънчице се опитва да пробие, може и да се излиза днес.

Хубав ден на всички!  Hug

# 391
tsutseto, май май е прав Драганов!  Wink
Миме, при нас слънцето нещо се дърпа! Пак подухва! Но въпреки всичко ще поизлезем малко!

Виктор обича да го събличам и не толкова да го обличам.  Laughing Ама търпи, къде ще иде!

Събирам идеи за заглавия на следващите теми. То не, че тая сме я изписали, ама да сме готови със следващите.  Simple Smile

# 392
Имам запитване към мамите от Младост - къде разхождате бебетата и правите ли бебешки срещи?

# 393
Хооооп и азсе промъквам тук.
За срамотите не съм писла от ... не помня от кога.
Ама то как и да пиша като нямам време.Като беше хубаво времето с Никол бяхме по цял ден навъ. Откакто е студено- пак същата работа. Само в дъждовните дни си бяхме в нас, но пък тогава се отдавах на мързлуване и почивка.Гледах филмчета и лежах по цял ден...
Надявам се да се включвам вече.
Хайде, отивам да ви чета...

# 394
  • Пловдив
Привет и от мен!
Всички мъже спят вече, а аз още се мотам.
Марти ми е болничък  Cry. Зарази се от батко си въпреки всички мои опити да го опазя. Педиатърката каза, че гърдичките са чисти и най-вероятно кашлицата идва от нослето. Лошото е, че и той като Дани май прави задна хрема, защото сополки не текат, а нослето му така хърка...
Надявам се до ден-два да се оправим, че се мъчи милото, а аз още повече. Иначе е много весел, няма Т и си има апетит. Даже сега му давам да суче по-начесто, че се дави от кашличката.
Днес след прегледа такава хубава разходка си направихме, дано и утре да е такова времето, т.е. да не вали.
Цуцето, голям образ е този лекар  Laughing.
И ние бяхме миналата седмица на ортопед. Всичко си ни е наред. Показа ни гимнастиката, която на мен лично ми се струва доста агресивна. Не помня на Дани така да съм му правила  newsm78. На мен най-голямото притеснение ми беше, че Мартинче много дръпна на височина. При 47см при раждането, на 2 месеца беше вече 60 см, т.е цели 13 см само за 2 месеца. Лекарят ме успокои, иска да ни види пак след около 2,5 месеца.
Хайде, оставям ви, че май ще трябва да се спи  Wink и се надявам наистина повече мами да пишат и тук, а не само във фейс-а.
Илианка  Hug!

# 395
Здравейте, бихте ли ме добавали и мен към ФБ, мейла ми е: danailla@email.bg.

# 396
  • София
 Здравейте мами ,
малко ще се отклоня от темата - преди да родя (родих на 04.08) подадохме документи за еднократната помощ преди раждане и след като родих и за другата,изплатиха ги ...Обаче останах с впечатлението ,така ме убеди и служителката ,че попълнихме и за майчинство молба-декларация...И чакам си аз  и проверявам всеки ден сметката,но майчинство няма...И вчера вече се обаждам по тел и питам и те ми викат -"Еми няма майчинство ,само еднократните помощи,можете да си подадете молба и за детски от 35лв на месец и това е" ?!? Е как така няма майчинство??? Верно нямам необходимия трудов стаж ,тъй като живяхме в Англия близо 5год...Но все пак -нямам ли право на нещо минимално? И къде трябва да отидем?
Извинете за въпроса ,но ще ви бъда благодарна ако знаете да споделите...Много се ядосах ,защото тогава служителката вика -да да ,това е всичко необходимо за майчинство и направо ме заблуди...?

# 397
irigy, най-добре отиди на място, ако имаш възможност, би трябвало да получаваш от социалните майчинство една година, щом нямаш стаж и не си осигурена, ето това от линка, последното:
http://pomosti.oneinform.com/sp.html#MARK3

Ренка, бързо оздравяване на Марти  Hug

От сутринта и на мен не ми харесва как му хърка на Ясен носът, дано не се разболява и той  Praynig Иначе тази сутрин е спал до 6.00 ч  Crazy, та се наспах и аз. Днес ми се стори доста студено, докато простирах, и май ще пропуснем разходката.

Илианка, добре завърнала се  Hug

# 398
  • София
  bouquet maria_1980 Благодаря ти ,ще отида на място

# 399
  • София
Да споделя опит за хъркащи нослета. Момчил изкара покрай батко си задна хрема, единия път давах Коларгол, втория път ни изписаха декс-тобрин ( Crazy) Ами нито едното, нито другото даде траем резултат. Оправих си го самичка детето с капчици сребърна вода  Peace. Безобидно е, не пречи да се опита.
Стискам палци на болните дечица да оздравяват по-бързо  Hug

# 400
Привет и от нас.

Ренка бързо оздравяване и от нас.И нашия батко много прави задни хреми вече 7 години ми е дошло до гуша от неговите хреми.Вечно е със сополи и ги редуваме бели,жълти и зелени и пак така. Mr. Green
Миме на вас стискаме палци да минете метър иначе благородно ти завиждам за наспиването Peace
Арианка и аз съм за сребърната вода. Simple Smile
Момичета мислите ли по въпроса за захранването.Едно време се почваше със сокчета,сега гледам първо е със зеленчуково пюре или каша newsm78.
До после моят ревльо се обади.

# 401
  • София
Tsutse, много рано те е налегнала грижата за това захранване  Mr. Green, на 4 навършени ли мислиш да захранваш? Аз ще гледам да отложа максимално захранването и до 9-10 месеца не мисля да заменям хранене.
Иначе имам събрана 1 вагон информация, още от времето, когато захранвах баткото. Като му дойде времето (или желанието ви) ще споделям.

# 402
  • Бургас
Арианка, почвай ни отрано, че да влизаме в час (или поне такива като мен) Laughing

# 403
  • Пловдив
Здравейте момичета!
Аз се включвам с питане към ЛЛЛ. Вчера май нещо съм се ударила по лявата гърда. Казвам "май", защото не помня точно кога и как е станало, но резултатът е зачервяване и болка в долната лява част на гърдата (ама съм подробна  Wink). Иначе Марти си хапва от нея, нямам болка при самото сукане, но като се пипна си е доста болезнено. Дайте, моля, съвет какво да правя - някави компреси и ли нещо др. Страх ме е да не се отрази на кърмата ми.
Като казах на майка ми, тя веднага ..."да не е мастит..?". Гърдите ми са наистина пълни, но чак пък толкова...
По едно време си мислех да не би Марти нещо с главичка да ме е ударил..., но определено не съм сигурна как е станало.

Сега по друга тема. Мартинче днес е много по-добре. Явно наистина това, че го кърмя си оказва влияние и изкара вируса много леко в сравнение с батко си. Закашля се само 3-4 пъти за целия ден.
Арианка, аз съм голяма фенка на сребърната вода и клеевата тинктура. Баткото само така оправям. Капки за нос сме ползвали само два пъти досега и то преди да почна с сребърната вода и клеевата тинктура.
Сега даже за засилване на имунитета му давам и пчечен прашец и млечице. Много добре му понася. На малчо засега само физ. разтвор пръскам, но и него по този начин смятам да лекувам. Дано ми се налага рядко  Praynig..
Аз май се поувлякох  Laughing. Лека и спокойна вечер!

# 404
Ренка, не съм от ЛЛЛ, но на запушване ми прилича това.

Общи условия

Активация на акаунт