АВГУСТовското човече в парка се разхожда вече!

• 36 349
  • 727
  •   1
Отговори
# 375
  • Пловдив
viola2003, и Марти яде през нощта един или даже два пъти. Аз си мисля, че когато сами са готови, тогава ще си махнат нощното цокане.

# 376
  • Бургас
Като по-големи да кажа-все по-зле ще става- сега иска да виси като маймуна на клон и да разглежда  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Направо си представих висенето Simple Smile)) и ние така прекарваме моментите, в които сме будни, ако изобщо имаме други моменти!  hahaha

Здравейте,
Моля дайте идеи как да преспа бебо. Вече сме на 2 месеца, вечер докато го кърмя той се отпуска и заспива, но вдигна ли го да го оригна и се събужда и после 2 часа няма заспиване, ту на ръце, ту в кревата /люлея го/, музика му пускам и не помага.

След като малката се унесе, я слагам много внимателно в леглото, без да я карам да се оригва. И без друго, не всеки път се оригва. Ако се разсъни въпреки старателното полагане в леглото, практикувам два метода: или я оставям в нейното легло и изчезвам от полезрението й, докато заспи, или я слагам да легне на спалнята до мен и продължавам да я кърмя легнала, докато заспи.

Точно така практикувам и аз! Но задължително по време на хранене я всигам да се уригне, някъде по средата, между 2те цици Simple Smile

# 377
Привет девойки.

Vilito_s дано се оправите,че това със запека е просто ужас #Cussing out.Ние най се бяхме запекли от NAN Sensitive,не знам кое му беше сензитив newsm78,беше много трагично.После от Аптамила се изхождахме на 3 дни и пак му беше некомфортно.Сега от една седмица сме с Hipp Combiotik така ака,че чак му прелива от памперса Mr. Green.Имам чувството ,че като пръцне и се е наакал веднага,последния път беше почти до врата му  Embarassed
Следващото мляко което бях решила да пробвам е Хумана HA (ние нали сме на формула с HA),иначе пробвах в началото когато го дохранвах с АМ Лактана,но ми повърна на фонтан от нея и доки ми каза,че при някои деца има такъв ефект.Според мен не се притеснявай от смяната на млеката,само така ще си намерите вашето мляко.Иначе наистина капките за колики запичат а също и различните му там чайчета забавят перисталтиката.Леле колко се отплеснах за това акане Laughing Laughing Laughing

# 378
  • София
Кога е нормално да се прекрати нощното хранене?
При вас как е през нощта?

Големият се будеше за мляко повече от месец след като го отбих. На година и 6-7 месеца беше  Mr. Green. Е, на него не му давах мляко нощес на тази възраст, защото му се яви проблем със зъбките (не от нощното сукане, а от пиене на разреден сок, вместо вода ooooh!), така че си хранете децата, щом се будят, значи имат нужда!
Сега Момчил спря да се буди преди 2-3 седмици, храня го в 11 последно, после се буди в 6 сутринта. През деня, обаче си наваксва с цокане през 2 часа.
Мацки, мерси за споделеното за запека, ама хич не е приложимо при нас  Confused. Не мога да сменя адаптираното мляко, защото сме на кърма. А пък капките за колики изобщо не се и замислям да ги спирам скоро...след атаките по-миналата седмица, след които почти стигнахме до Пирогов, ми стана ясно, че коликите не са минали и капките му действат.
Иначе, ако нямах кърма, хич нямаше да се чудя, щях да давам Хип. До преди месец големият ми син си го пиеше и то беше единственото мляко, което прие като вкус за заместител на мамината кърма  Heart Eyes.
И аз не оригвам Момчил винаги. След последното сукане вечер директно си го слагам в креватчето. Сутрин пък като се размрънка го вземам между нас на спалнята и там си доспиваме докато той суче. Оригва се, чак като го вдигна в 8.15, за да заведем баткото на детска градина  hahaha

# 379
  • София
Здравейте,
Ние също се храним нощно време и то на два пъти, много рядко хапва само веднъж. Педиатърката ме караше да го спирам след първия месец и да и давам вода. Аз не я послушах. А и вода не мога да я накарам да пие, с такова отвращение някой път преглъща няколко капки.
За приспиването, вечер и през нощта не я изправям да се оригне, държа я в мен десетина минутки и я слагам в леглото. Ако се пробуди и започне много да мрънка и давам биберона и се унася моментално. Изчаквам я да го изплюе и го прибирам, а тя си спинка блажено Simple Smile
Да ви попитам, ще давате ли сокчета и от кога? Педиатърката ни иска да започна да давам сокче от ябълка към края на месеца. Не е ли рано? А и четох, че те нямат никаква хранителна стойност.

# 380
Сокчета не мисля да давам, преди да навърши година.

# 381
  • София
И аз мисля,че е рано за сокчетата ...поне след 6месец ...С нощното хранене -заспиваме към 20.00 и се буди към 2-3, после чак 6-7...Не се отказва още Simple Smile

# 382
  • София
Да ви попитам, ще давате ли сокчета и от кога? Педиатърката ни иска да започна да давам сокче от ябълка към края на месеца. Не е ли рано? А и четох, че те нямат никаква хранителна стойност.

Не, няма да давам сокчета. Ще захраня на 6 месеца със зеленчуково пюре, сокчетата ще гледам да избегна до момента, в който детето започне да пие вода за утоляване на жаждата и когато се научи да пие от чашка. Защо - виж в по-горния ми пост.

# 383
С каката започнах да давам сокове след втората годинка и то само био варианти или прясно изцедени...според мен соковете само развалят зъбките

# 384
Малчик вече си показва лъвския характер... Къпем се с кеф, но като дойде време да се обличамее... то рев, то писъци, давим се в плюнки, ритаме.. операция страх и терор... Препотява ни и двамата с баща му... искаме free style по голо дупе и това е Mr. Green
Иначе имаме една въртележка за над леглото - залисва се по нея като го сложим да спи иначе няма такова врънкане да се мъкнем на ръце да се разглежда по вкъщи... ще развия бицепси като щангистка newsm78
Някой друг да има проблем с ината при обличане?

# 385
  • София
Оооо и ние с обличането на всичко ,което има ръкави се нервираме Simple Smile Grinning
От кога мислите да слагате космонавче? newsm78

# 386
Моят обожава да го обличам, смее се, радва се... особено като събличам бодитата.

# 387
И Ясен започва да плаче, като тръгна да го обличам, не всеки път но повечето.

А с космонавтче го извеждах сега, но отдолу беше само с тънък памучен костюм и сложих покривалото на количката, според мен му беше добре, е и завит с одеялце де. Grinning

Сокче, засега няма да давам, и аз мисля да поизчакам със захраването до към 6-я месец, пък после ще видим.

Арианка, а ти пробва ли да ядеш по-разхлабващи неща, сливи, круши, разни там чайчета, имало някакъв сок от сини сливи в ДМ, бил много добър.

# 388
  • София
Круши ям, че сега им е сезона, грозде също, мед в чайчето сутрин на гладно, ама нА, ефект при малчо - никакъв. Поне на мен ми действа добре  Crazy. Ще проуча въпроса със сока на ДМ, мерси   bouquet
Аз космонафтче редовно слагам сутрин. Все нямам време да оправям и двамата, за това слагам на Момчил едно пухено космонафтче директно върху пижамката и слагам в кошницата за кола, без одеало, без нищо. Мисля, че му е добре  newsm78

# 389
Добро утро newsm64

Арианка ако и Валери спи от 11 до 6 ще дам банкет Grinning.С това ставане нощно време ме умори това дете.Все сравнявам с батко му,които накрая на първия месец спря да се буди нощем и аз си спях блажено.
Аз все си мислех,че като е на кърма бебето и му е редовно стомахчето newsm78

Да ви споделя за ортопеда - здравички сме.Иначе който е ходил при Драганов знае за неговата лекция за мъжете,много съм се забавлявала Laughing Laughing Laughing
"Госпожо,вече сте отглеждали мъж и знаете аз сега ще посегна да го взема той ще разпери ръце и ще зареве,защо реве и той не знае и така цял живот. Joy Joy Joy
Момиченцата се отглеждат с говорене при мъжете трябва бой за да станат хора.Айде сега мойто момче да видим здраво ли ти е дупето,да ще носи на бой и от мама и от бати и все неща от този род".
После пак ми обясни как българската майка си осакатява децата,като бърза да седнат,проходят и т.н.Как ако може детето трябва да лази и да не се ползват бънджита,проходилки и прочие за да може детето да натрупа нужната мускулна маса и да не затлъстява.По възможност бабите да стоят далеч,защото развалят децата. Отплеснах се ,но ми беше много забавно.

Хубав ден на всички.

Общи условия

Активация на акаунт