АВГУСТовското човече в парка се разхожда вече!

• 36 352
  • 727
  •   1
Отговори
# 360
Привет и от мен! Само набързо да кажа за сълзящите очета. Роско му сълзеше много лявото още в родилния. Тобрекс капах (доки ми се скара после, понеже били агресивни тия капки), промивах с кърма, с лайка, с преварена вода, с физ. разтвор - нямаше ефетк. И дори рече, че е запушен канал, масаж да му правя, но пак не стана. И накрая сестра ми се сети да ми каже да опитам със сребърна вода. Три дни и спря да сълзи и до днес няма нищо! Опитайте. Според мен нищо не пречи и ако не помогне, поне няма да навреди.  Peace

# 361
Добро утро kaffeetrmker_2

Нещо много бавно върви нашата тема,вече и септемврийчетата ни изпревариха. Sad
Явно сте по активни във фейса,то се е видяло ще трябва и аз да се ограмотя и да си направя.
Арианка и ние бяхме с ужасен запек,така се мъчеше дребчо,че ми се късаше сърцето.Смених му млякото с Hipp Combiotik HA и сега сме направо супер.Предполагам ,че е от пробиотиците в Аптамила имаше само пребиотици и той ни действаше запичащо.
Плазма аз бях така с баткото тонове с дрехи един пълен гардероб направо.Сега ми е по лесно да устоявам на изкушението и малкия ще е по доизносването.Въпреки,че като му погледна новите дрехи и те ми се виждат много.Имаме 5 чифта нови дънки,кога ще ги носим незнам newsm78,май ще трябва да сме всеки ден в мола за да си разхождаме тоалетите Laughing
Днес сме при Драганов на ортопед стискайте палци.

# 362
Привет и от нас с Ани в това мрачно време Simple Smile

За ортопеда - аз си заведох детето на частно.... така или иначе ортопедът, който избрахме не приема по ЗК.... Иначе той ми каза, че прегледът се прави около 2-рия месец, и ако тогава всичко е ОК, следващите прегледи са препоръчителни, но не и задължителни. Втори преглед се правел евентуално не по-рано от 7-ми (навършен) месец, и след това чак на 3 годинки, когато вече можело да се види походка, стъпало и т.н.

Цуцето, и ние имаме драми с АМ и запека... уж от Лактаната се бяхме пооправили, ама пак се запекохме... и сега пак се чудя дали избрахме правилното мляко, а да го сменя и него ме е страх.... вече не знам какво да го правя моето човече с тоя запек Sad

# 363
@villito_s, Боян беше със запек от раждането, стигнахме чак до гастроентеролог и разхлабителни,  бяхме на Аптамил и лекарства за колики ( от който вид сте чували, дори и тези, които не ги внасят в БГ, плюс хомеопатия), резултат: още по-силен запек и влошаване. Минахме на Нан сензитив - ПАК запек. По съвет на д-р Бърди, спряхме всички "илачи" за запек и лекарствата за колики, той препоръча Хумана1, но аз бях започнала Лактана Био и само след два дни започна едно регулиране на стомахчето, редовно и неболезнено изхождане. Сега вече 20 дни сме на Лактана, вечер на кърма и съм много доволна. Опитай да спреш всякакви чайчета, водички и капки за каквото и да е, и остани само на АМ, ако не помогне, поне няма да навреди:)))

# 364
племеницата ми е на 7 месеца и много се запича от пюрета и други храни и и правят един път седмично бебешка клизма и много помага Simple Smile пробвай и ти Simple Smile

# 365
  • София
Здравейте и от нас  Hug
Да се включа и аз ,и ние сме така със запека, през2-3 дена ака ,но по доста...Храниме се с Милмил на Милупа ...Казват ,че дори 5 дена да не ака било нормално ,но за мене не е ...и аз се притеснявам постоянно...Мойта мома вече иска да става и да я вдигаме на ръце ,и нервничи ако не стане Simple Smile  Grinning Вашите така ли правят?

# 366
  • София
Като по-големи да кажа-все по-зле ще става- сега иска да виси като маймуна на клон и да разглежда  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 367
по съвет на доки преминахме от милумил на милупа на аптамил пак на милупа и уж вече не се запича пък да видим до кога  Simple Smile

# 368
@villito_s, Боян беше със запек от раждането, стигнахме чак до гастроентеролог и разхлабителни,  бяхме на Аптамил и лекарства за колики ( от който вид сте чували, дори и тези, които не ги внасят в БГ, плюс хомеопатия), резултат: още по-силен запек и влошаване. Минахме на Нан сензитив - ПАК запек. По съвет на д-р Бърди, спряхме всички "илачи" за запек и лекарствата за колики, той препоръча Хумана1, но аз бях започнала Лактана Био и само след два дни започна едно регулиране на стомахчето, редовно и неболезнено изхождане. Сега вече 20 дни сме на Лактана, вечер на кърма и съм много доволна. Опитай да спреш всякакви чайчета, водички и капки за каквото и да е, и остани само на АМ, ако не помогне, поне няма да навреди:)))
Здрасти мила и аз по въпроса със запека, ние сме на смесено хранене две трети е на кърма и се дохранваме с АМ, но проблема с неакането и при нас е на лице, понякога през 1 понякога през 2 дена. В началото бяхме с Миломил, после Фризолак 1, сега пак сме на Миломил, но съм взела от Лактана Bio ще минаваме на него като свършим Миломил дано вече да се регулират нещата, не мога да си обясня защо не ака като я дохранвам малко с АМ. Между другото и аз давам още от сиропа за колики, трябва май да спираме вече, но педиатърката ми каза, че още имала колики и да давам "илачите". Благодаря за съвета ти от личен опит надявам се и при нас да има ефект!  Hug

# 369
Добър ден и от нас!

По въпросът с неакането, ние сме рекордьори май, Ясен ака на 7-8 дни веднъж, той е само на кърма, но не се притеснявам, защото е весел, спокоен, не се надува, а и акото му е меко и на каша, уж се усвоявала добре кърмата.

И той не иска да го държа легнал въобще, сгъва се и иска да се изправи да седне все едно, баткото доста по-късно започна да прави така.

Днес ме подлуди, голям рев, голямо нещо, и времето е ужасно, не става за излизане. Вие по големите градове поне имате Молове, а тук скукааа.

Цуцето, стискам палци за ортопеда. И аз мисля като отидем на консултация да искам направление, понеже се оказа, че и тук правели такива прегледи. А нашата педи, сама не се сеща да дава, трябва да й поискаш явно, да видим дали въобще ще даде.

Дано от утре се пооправи малко времето да можем да излизаме.

Хубав ден на всички  Hug

# 370
Здравейте,
Моля дайте идеи как да преспа бебо. Вече сме на 2 месеца, вечер докато го кърмя той се отпуска и заспива, но вдигна ли го да го оригна и се събужда и после 2 часа няма заспиване, ту на ръце, ту в кревата /люлея го/, музика му пускам и не помага.

# 371
Здравейте,
Моля дайте идеи как да преспа бебо. Вече сме на 2 месеца, вечер докато го кърмя той се отпуска и заспива, но вдигна ли го да го оригна и се събужда и после 2 часа няма заспиване, ту на ръце, ту в кревата /люлея го/, музика му пускам и не помага.
Опитай, след като се оригне, изчакай малко и му дай още да яде и го завий по-дебело докато го гушкаш, мисля, че детето е гладно и неуспява да те изсуче или не му стига кърмата и си напълва стомахчето с въздух, после като се оригне и се освободи място си търси манджата:))) 

# 372
Здравейте,

След като малката се унесе, я слагам много внимателно в леглото, без да я карам да се оригва. И без друго, не всеки път се оригва. Ако се разсъни въпреки старателното полагане в леглото, практикувам два метода: или я оставям в нейното легло и изчезвам от полезрението й, докато заспи, или я слагам да легне на спалнята до мен и продължавам да я кърмя легнала, докато заспи.

# 373
Az sushto ne go origvam, che inache niama zaspivane.

# 374
преди като беше на един месец бебето ядеше САМО в 5 през нощта, сега иска по два пъти на нощ-в 3 ч. и в 5 ч, през нощта само кърмя.Вместо да отказваме храненето през това време то се буди повече пъти.

Кога е нормално да се прекрати нощното хранене?
При вас как е през нощта?

Общи условия

Активация на акаунт