АВГУСТовското човече в парка се разхожда вече!

• 36 357
  • 727
  •   1
Отговори
# 345
  • София
maria_1980, във Facebook може да ме потърсите по име - Albena Sipseva Simple Smile

# 346
  • София, България

Кърмещите мами мислите ли да се занимавате с някакъв спорт докато кърмите? На мен много ми се иска, преди ходех 3-4 пъти седмично на тае бо или аеробика и сега видях, че любимата ми инструктурка е открила група по зумба в събота (тя иначе водеше само през седмицата а тогава аз няма как да ходя). И сега така ми се иска да отида...дори един път седмично - само за повдигане на духа и разтоварване от ежедневието. Дали е удачно например да правим коремни преси?
Моята бебка е доста послушничка и мисля, че ще мога вкъщи (особено в студените дни когато не излизаме) да се занимавам с нещо понеже съм амбицирана да кърмя дълго (дано  Praynig) и не ми се чака след това чак да предприемам нещо за фигурата ми. То докато дойде това време ще е на ред второ бебе хахаха

Естелитка
, аз малко късно, но сега наваксвам с четенето. Аз играех народни танци преди да забременея и по време на бременността (така ли се пише това) много ми липсваше. Сега през септември започнах пак да водя баткото и се видях с дружките и ... не устоях. Вече цял месец ходя пак - малко ми е странно - гърдите ме болят, но ги стягам повече и гледам много да не се друскам, а и краката (горе в ставите) като че ли ме понаболяват леко ... но не знам дали е от раждането или просто съм излязла от форма. Но не мисля да се отказавм, добре се чувствам и физически и емоционално заредена. Според мен само с диетата можеш да изчакаш докато спреш да кърмиш - физически упражнения си прави.

Плазма - питаше за слинга. Не знам тоя Кидекс какъв е - ние взехме обикновен еластичен слинг шал. И на мен ми е трудно, някой път ми се получава, друг път не, трябва много пъти да пробваш докато свикнеш как става, а и наистина има много клипчета в ЮТюб Simple Smile Успех !!!

Аз продължавам да чета Simple Smile

# 347
maria_1980, във Facebook може да ме потърсите по име - Albena Sipseva Simple Smile
Дава ми няма намерени резултати от вашето запитване  newsm78.
Сори за спама  Blush

# 348
  • София
Момичета и ние вече сме на 2 месеца и вчера ни сложиха ваксините.
Вечерта обаче вдигнахме температура. Моля споделете кога давате Панадол, докторката каза, ако температурата се качи над 38,5 тогава, но аз като видях 38 градуса и веднага извадих Панадола.
Слагате ли компреси? Масажи правите ли? С по-хлатка вода ли къпите бебето ако има температура?
Времето навън е супер, но се чудя дали да изляза, че много е крив, а и с тази температура, редно ли е да го извеждам?

Румба, това за температурата и панадола е когато детето е действително болно, не съм сигурна, че важи и за температурите при ваксинация  newsm78. Ние също вчера (чак!!) направихме първата синфлорикс ваксина и въпреки, че докторът ме посъветва да дам профилактично по една доза панадол 2 часа след ваксината и 8 часа след първия прием пак, снощи детето се дра 2 часа, накрая заспа от изтощение. Егати ваксината  ooooh!...имам да си кажа 2 приказки със здравния министър, който я е въвел, ама файда няма да има никаква  #Cussing out
Инфилтратите са се получили, защото не всичко от лекарството е влязло в мускула, следващия път помоли сестрата или доктора да са по-внимателни.
За извеждането - наистина времето е прекрасно, не иждам защо да не го изведеш детето, ако не е кисело. Може пък да си отспи навън. Аз децата винаги съм си ги къпала - независимо болни или здрави, температурата на водата гледам да е по-ниска, ако са по-топлички, изобщо не споделям мнението, че болно дете не се къпе. Съдейки от личен опит, една баня направо може да освежава и усещането да е, като че си "отмил" болестта от себе си.
А наш Момчо много страда милия, изхожда се през 2-3 дни и в тези дни се побъркваме всички вкъщи. Пъшка, напъва се, реве...не знам как да му помогна на детенцето. Докторът казва, че е нормално до 5 дни да не се изходи. Е да, ама го виждам, че се мъчи, не му е комфортно на детето...

# 349
  • София
"maria_1980", изпратих ти съобщение  с линк към профила ми, за де не спамим темата Simple Smile Лека и приятна вечер на всички!

# 350
Здравейте сладки мами,

не съм влизала тук от цяла вечност, прегръщам ви  Hug
Предимно посещавам фейсбук, та затова темичката съм позабравила, за което моля да ме извините. Та сега ме е налегнал друг въпрос относно кога мога да кърмя след лекарства  newsm78 Ариана, ми беше пратила сайт за това кои лекарстват могат да се пият по време на кърмене, за което БЛАГОДАРЯ

ЛЛЛ, здравейте бих искала да питам след колко време мога да кърмя като съм спряла приема на бисептол и въобще има ли значение какво е лекарството за времето което трябва да се изчака преди да се кърми?
Предварително благода ря Grinning

# 351
  • Пловдив
Добро утро на мами и бебоци!
Днес моето малко момче става на цели 3 месеца! Да ми е жив и здрав и много да радва мама, тате и батко!
В момента цялата къща спи, а аз се възползвам от момента да драсна някой ред. Довечера ще имаме гости - сестра ми със семейството си, та след малко ще "опрятам" ръкави.
Миме, аз искам само 5 кг да сваля. 3 вече паднаха, така че ми останаха само 2. На мен не ми личат, но аз по принцип съм си доста слаба и не се чувставм комфортно с килцата отгоре, които естествено са се разпределили по дупе и крачета  Embarassed.
По темичките, които сте обсъждали - след ваксините си изкъпах Марти, но с малко по-хладка вода.
Марти както писах вече почна с 3-часови паузи, но все още обича да си ми "виси" на гърдата. Особено вечер - след баня. Така си се приспива мъничето. На мен лично не ми пречи, само като му видя доволната физиономийка и се разтапям. Батко Дани в началото се сърдеше доста, но намерих начин и с него да играя, докато Мартинче си цоцка. Случвало се е да кърмя Марти и да храня Данаил с другата ръка (малко ми е злоядичък, но само в къщи - в градината яде).
Хубав ден на всички от нас! Най-малкият мъж вече се пробужда...

# 352
  • София
Добро утро и от мен момичета,
Използвам времето докато детенце не се е събудило да папка. Ние вчера бяхме на консултация и ни сложиха двете ваксини. Пораснали сме доста този месец, вече е 5100 и 57см. Много се притеснявах как ще и се отразят ваксините, слагах компреси с риванол на крачетата и давах панадол два пъти през 6 часа. Докторката искаше приема да е 4 пъти, но тя не вдигна температура и не я мъчих, че нещо не и се хареса сиропчето. Поспа си доста, но си беше доста весела както обикновенно. Нощес в 3 часа като се събуди да хапва, забрави за какво се е събудила и започна да крещи и да се смее, докато я преобувах раздаваше най големите си усмивки  Heart Eyes
Ще ви пожелая хубав ден и дано се покаже слънчицето и днес.
Ако може и мен да ме добавите към групата в фейсбук - iglika_g@abv.bg

# 353
  • София, Люлин-8
Здравейте момичета   bouquet

Ау я и аз да се запиша в темичката, че тук не съм писала от 3 месеза  Embarassed

Връщам се назад да чета  Simple Smile

# 354
Да ви попитам къде ходихте В София да проверявате за луксация?
Интересува ме къде направлението от педиатъра важи и за прегледа и за ехографа?Т.е. където прегледа минава изцяло по здравна каса както е редно.

Защото в Горна Баня въпреки направлението/важи само за преглед/ за екографа разбрах, че се плаща отделно.!!!!!!!!!

# 355
Охооо,я да се запиша и аз във вече родени Peace Heart Eyes

# 356
  • Варна
Много странно вие ходите на ортопед, а педиатърката на малката нищо не казва. Големите съм ги водила на 6м навършени. Може би и сега на тази възраст ще ни пратят.
Да питам има ли някой с проблем със слъзно каналче. На Милица едно оченце сълзи и събира секрет.

# 357
  • Бургас
Ами сега ни е времето за ортопед, но тъй като това не е задължителен преглед, а препоръчителен и според преценката на педиатъра, доста от тях си правят оглушки и не дават направления за това.

Да ви попитам къде ходихте В София да проверявате за луксация?
Интересува ме къде направлението от педиатъра важи и за прегледа и за ехографа?Т.е. където прегледа минава изцяло по здравна каса както е редно.

Защото в Горна Баня въпреки направлението/важи само за преглед/ за екографа разбрах, че се плаща отделно.!!!!!!!!!

На нас ни дадоха 2 направления - едното си е за прегледа, а другото за ехографа. Ако нямаш от второто - плащаш си.

Моят младеж, в крайна сметка, може и да не е цицоман, а просто да не му стига кърмата или по-точно суче докато се засити, като е намалял "дебитът" Rolling Eyes Снощи като се отчаях и депресирах, че и дори след цедене нЕма нищо почти, размразих една порция кърма и му я дадох с шише. Ами 130 мл ги лъхна за отрицателно време, после пак заби глава търсейки цица, поцока 5 минути за десерт и успокоение и заспа като талпа. Спа 6 часа, което е прецедент в нашата практика! После пак му дадох 120 мл кърма в шише и спа още 4 часа, така че май това е разковничето Thinking А цедейки се след това, изкарах към 230 мл, тъй че не е май като да нямам хич кърма newsm78 Тази вечер пак му дадох 130 мл от шише и ще видим колко ще откара спящ. Друг е въпросът, че цял следобед мрънкаше и плачеше, незнайно защо, а и не искаше да спи след 12,30 докъм 18 часа, когато дремна 5 минути и така до 20,00 часа, когато яде ooooh!

# 358
Ех, времето в Пловдив е супер кофти и не можем да се разходим на воля с Алехандри...днес пак в някой МОЛ ще се пъхнем Sad
Деспина, ние сме със запушен слъзен канал, поне според джипито му. Слагах капки Тобрекс, масажи, имаше малък ефект, но от няколко дни пак започна да сълзи яко. Тази седмица ще го водя на очен да го види.
И нашия док си направи оглушки за ортопед, ама си го заведох детенце. Верно платих си 30 лв, ама съм доволна. Докторът ми показа упражнения, каза ми за слинга, че е супер да го нося там, даде ми снимка от ехографа с подпис и печат. Вика ни когато стане бебче на 6 м. Каза, че мога да му звъня винаги, ако имам въпроси или пък притеснения някакви.
Момичета, не знам как е при вас, но аз непрекъснато купувам дрешки на Алекс. Просто не мога да се спра...мъжът ми ще ме изгони  Mr. Green Последните, които купих, го излъгах, че са подарък от една приятелка  Twisted Evil А за пазаруването онлайн да не говоря. От Некста му накупих неща за 300 лв, един чувал направо Simple Smile Направо супер се дразня като гледам бебешките и детските неща колко са по-евтини в Англия, пък и в другите страни, да не говорим, че са толкова хубави и качествени!
И да се похваля - успях да вържа слинга и Алекс си стои вътре без да се налага да го придържам. Още обаче не съм го извеждала навън с него, нещо ми е едно леко притеснено и странно. Въпреки че на младежа ще му е топло, тъй като отвсякъде е покрит. Само, ако отидем някъде на закрито, ще пукнем от жега и двамата с този слинг, та се чудя как да стане   newsm78
Чаршафосах яко и спирам да пиша  Laughing
Хубав ден, мами!  bouquet

# 359
  • Германия
Здравейте сладки мами,

не съм влизала тук от цяла вечност, прегръщам ви  Hug
Предимно посещавам фейсбук, та затова темичката съм позабравила, за което моля да ме извините. Та сега ме е налегнал друг въпрос относно кога мога да кърмя след лекарства  newsm78 Ариана, ми беше пратила сайт за това кои лекарстват могат да се пият по време на кърмене, за което БЛАГОДАРЯ

ЛЛЛ, здравейте бих искала да питам след колко време мога да кърмя като съм спряла приема на бисептол и въобще има ли значение какво е лекарството за времето което трябва да се изчака преди да се кърми?
Предварително благода ря Grinning
Привет Април!
 Според справочника на Ембриотокс активната съставка на Бисептола -Sulfamethoxazol преминава в минимални количества в кърмата. Досега няма докладвани странични ефекти, възможно е по-рядко изпражнение или в редки случай разстройство при бебето. По-строго трябва да се следят кърмачета, които са преждевременно родени, с хипербилирубин анемия или с диагностицирана липса на глюкозно-6 фосфатнадехидрогеназа /въх колко страховито звучи това последното/ Shocked
Иначе - разбира се, че има значение какъв е медикаментът, начин и честота на прием, теглото на майката; възраст и тегло на кърмачето; времето за разпад на активните съставки също има роля и ....затова, винаги, когато се наложи медикаментозно лечение консултацията с лекар е задължителна. Няма безопасни лекарства, уви!Но не е и веднага задължително отбиването, ако се наложи прием на медикамент, просто може да се направи справка и да се обсъдят възможни алтернативи  Wink

Общи условия

Активация на акаунт