АВГУСТовското човече в парка се разхожда вече!

• 36 389
  • 727
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте момичета! И аз съм една от тези мами, които през цялата бременност ви следеше, но не се разписах и аз незнам защо Simple Smile, сега продължавам да шпионирам, но не сте много активни, разбирам,че повечето пишете във ФБ как мога да ви намеря там.Иначе родих на 04.08.2011г. мома Рая 2850/48см - секцио по спешност.

# 166
  • добрич
Ще може ли и аз да се присъединя към групата във фейсбук.Там съм Rumqna Ruseva

# 167
  • София
Добро утро  Hug
Xpucu4ka  добре дошла   bouquet  И аз родих на 04.08.2011г. в Окръжна болница-София Simple Smile
Иначе тук стана многоооо тихо ,време не остава нещо Simple Smile
Какво стана с Младостската среща? Хайде да се организираме да си видим бебоците Simple Smile
Лек ден и лека седмица   bouquet  bouquet  bouquet

# 168
  • Пловдив
Здравейте и от нас!
Аз се включвам с въпросчета към ЛЛЛ!
От 3-4 дена Марти суче доста неспокойно. Почва едно свиване на крачета, махане с ръчички и даже рев понякога. Кърма имам, не мисля, че е от това. Спокойното му ядене е максимум 5-8 минути. Пробвах със смяна на гърдите, но без успех. Яде спокойно единствено, когато е полусънен. Отделно от това негово кратко ядене гърдите ми се препълват и понякога е доста неприятно. Не ми се ще да прибягвам до помпата. Нея я използвам точно за обратното -  стимулация на гърдите, ако усетя, че млякото намалява.
Досега мога да кажа, че доста успешно се кърмим. Друго освен цицата на мама не познаваме (няма биби, няма шишета, вода и т.н.). Първият месец качи 1.200, а сега даже 1.350.
Като съм тръгнала да питам, да си задам и другите въпросчета.
Мисля от тази седмица да почна отново с фитнеса. Досега правих само коремни преси, но ми се ще малко по-малко да влизам във форма. Това би ли се отразило по някакъв начин на кърмата, естествено няма да натоварвам зоната на "храната" за малчо, но все пак да си питам.
Благодаря ви предварително за отговорите  Hug Hug Hug!

# 169
И аз ще намажа от отговора на ЛЛЛ. И при нас го има това от няколко дена. Но се случва само при следобедното хранене. И то не всеки ден. Но аз, като проплаче, я вдигам от гърдата. Чакам я да си поиска пак и отново я слагам. Гърдите при това кърмене не ми се препълват. Но ми е интересно на какво се дължи това нервно сукане.

Иначе не цедя, не давам биберони, вода или каквото и да е в шише. Не уважаваме нищо друго освен цица Simple Smile Първия месец наддадохме 1 кг. Сега, сигурна съм, ще са повече. Но ще знам утре, когато сме на консултация.

# 170
При нас това нервно хранене го има въпреки че ние сме на АМ,така че предполагам не е от кърменето,но и на мен ми е интересно защо се случва?!
Имам въпрос към тези които вече сложиха вторите ваксини,дечицата вдигнаха ли температура след ваксините?
Момичета може ли и мен да ме добавите във фейсбук - Мария Иванова Йовчева

# 171
Momi4eta, prez denia spiat li vashite bebeta i po kolko vreme?  newsm78
Moeto momi4e neshto ne iska da spi po cial den.... dreme za po 10-15 min i vse e budna.... Tova mai ne e normalno za edno 2-mese4no bebe????  ooooh!

Ne6to temata ni zacikli, kade sa vsi4ki mam4eta????

# 172
Весе, честити ви два месеца Simple Smile

За ваксината, Ясен я понесе много добре, не е вдигал температура, да е мрънкал или неспокоен и т.н., дано и другите ги понесе така. Аз му дадох Нурофен превантивно.

Лунна пътека, и ние спим така, споко  Laughing. Само ако сме навън спи повече, даже и там някой път дремва малко. И това не е от сега, а даже откакто е на 1 месец. Дали е нормално не знам, но добре поне, че нощем спи.

# 173
  • Германия
Здравейте и от нас!
Аз се включвам с въпросчета към ЛЛЛ!
От 3-4 дена Марти суче доста неспокойно. Почва едно свиване на крачета, махане с ръчички и даже рев понякога. Кърма имам, не мисля, че е от това. Спокойното му ядене е максимум 5-8 минути. Пробвах със смяна на гърдите, но без успех. Яде спокойно единствено, когато е полусънен. Отделно от това негово кратко ядене гърдите ми се препълват и понякога е доста неприятно. Не ми се ще да прибягвам до помпата. Нея я използвам точно за обратното -  стимулация на гърдите, ако усетя, че млякото намалява.
Досега мога да кажа, че доста успешно се кърмим. Друго освен цицата на мама не познаваме (няма биби, няма шишета, вода и т.н.). Първият месец качи 1.200, а сега даже 1.350.
Като съм тръгнала да питам, да си задам и другите въпросчета.
Мисля от тази седмица да почна отново с фитнеса. Досега правих само коремни преси, но ми се ще малко по-малко да влизам във форма. Това би ли се отразило по някакъв начин на кърмата, естествено няма да натоварвам зоната на "храната" за малчо, но все пак да си питам.
Благодаря ви предварително за отговорите  Hug Hug Hug!
Ренка, спортуването е благодат за майчиният организъм, щом се чувстваш добре и възстановена след раждането, няма проблем да раздвижиш мускулите, но без да се претоварваш. Принципно би било добре, първо да накърмиш бебчето и след това да е спорта. Едва ли е комфортно да тренираш с пълни гърди  Wink Достатъчно вода по време и след тренировката, добре поддържащ сутиен; и..наистина леко, бавно и славно като начало. Другото, за което е добре да се внимава е да не се преохлаждат гърдите.

За неспокойното сукане, евентуално да опиташ да предлагаш гърда когато Марти е сънен, щом тогава суче най-спокойно. Забелязала ли си кога точно става неспокоен? При някои бебета това е реакция към бързослизащата кърма, други пък негодуват, ако веднага не им потече ...При доста майки помага кърменето в слинг, така мъничетата са гушнати и след кратко успокояване и отвличане на вниманието продължават да сучат. Ако е започнал да се заглежда вече по предмети, дали да не пробваш с нещо шарено- шалче, гердан...ии надут балон някъде над рамото ти, само и само да суче, докато раглежда света наоколо?  Wink

# 174
  • Германия
И аз ще намажа от отговора на ЛЛЛ. И при нас го има това от няколко дена. Но се случва само при следобедното хранене. И то не всеки ден. Но аз, като проплаче, я вдигам от гърдата. Чакам я да си поиска пак и отново я слагам. Гърдите при това кърмене не ми се препълват. Но ми е интересно на какво се дължи това нервно сукане.

Иначе не цедя, не давам биберони, вода или каквото и да е в шише. Не уважаваме нищо друго освен цица Simple Smile Първия месец наддадохме 1 кг. Сега, сигурна съм, ще са повече. Но ще знам утре, когато сме на консултация.
Веселка, ако правилно разбирам, ти си намерила сама решение за проплакването. thumbsup Дали просто няма нужда да се поизправи, да се оригне, да смени позата и ето виж, пак продължава да суче.

Сещам се за още една идея, която би могла да помогне и при Ренка - смяна на обстановката; сиреч, в притъмнена и по-хладна стая; на по-тихичко и спокойно място..Понякога съвсем малка промяна може да донесе голямо облекчение Flutter

# 175
  • София, България
ЛЛЛ, и моя нервничи така понякога. Дали не е възможно да се дължи на реакция към "вкуса" на кърмата, т.е да не одобрява нещо, което съм яла  newsm78

Младостката среща .... да се уточним първо къде да се видим, пък после ще видим кога. Вечер вече е хладно, та ако искате дневна срещичка да спретнем. В градинка ли да бъде (срещу общината например) или пак като преди на заведенийце  newsm78

# 176
  • София
Радост, и ние с Калоян сме ЗА младостка среща. Обикновено от десет и нещо до към три сме навън, или се прибираме за малко по обяд да се преобуем и да ядем, или се храним навън. След 3 май не излизаме вечер. Да направим срещата в парка, пък да му мислим след това дали там ще стоим или на заведение?

# 177
Здравейте мамчета! Аз дохранвам и при нас го имаше това нервно хранене, свиване на крачета, махане с ръчички, ръмжене и аз го отдавах на колики, понеже симптомите са тези, сега като че ли поутшумя. Иначе ние утре ставаме на 2 месеца и ще ходим на ваксина от сега ми се е стегнало сърцето Sad приятна вечер

# 178
  • София, България
Радост, и ние с Калоян сме ЗА младостка среща. Обикновено от десет и нещо до към три сме навън, или се прибираме за малко по обяд да се преобуем и да ядем, или се храним навън. След 3 май не излизаме вечер. Да направим срещата в парка, пък да му мислим след това дали там ще стоим или на заведение?

Ами добре, да го определим ако искате тогава за сряда - например 13 часа в градинката. Или по-добре на пейките, които са пред самата община, че да можем да се познаем по-лесно (ако дойде и някой непознат). Ще го напиша с по-дебели букви, за да го видят всички, а ако някой не може, или предлага друго - да пише. Аз ще следя кой ще потвърди, и ако има промяна в деня или часа ще  уведомя всички.

И така - среща на МЛАДОСТКИТЕ БЕБЕТА (и на всички, които са на близо, или им се разкарва до Младост) - засега в ден сряда, в 13 часа на пейките пред входа на общината. Пишете кой иска да дойде, за да знаем колко хора ще се чакаме  Hug

Сещам се за Ириги, Грийн Айс, Ангел 5, Доктор Ла ... и сигурно изпускам някой

# 179
  • Пловдив
Пепеляшка, благодаря за бързия отговор  Hug!
Така като се замисля при нас май проблемът идва от това, че доста бързо суче, когато е буден - задавя се и почва да бута гърдата. Утре ще пробвам и някои от съветите - най-вече това с нещо шарено за отвличане на вниманието, защото когато Марти не спи очичките му шарят навсякъде и се разсейва.

Общи условия

Активация на акаунт