АВГУСТовското човече в парка се разхожда вече!

• 36 314
  • 727
  •   1
Отговори
# 540
  • Бургас
А защо не трябва да гледат Rolling Eyes То, моичкият ТВ не гледа, ама комп - често, тъй като това ми е мястото за кърмене (само тук стола ми е що годе удобен) Embarassed

# 541
Добро утро, мами и бебоци  Grinning
Как сте в това студено време? Поне тук днес е облачно и много студено, за разлика от вчера, когато беше много приятно и използвахме около обяд да се поразходим.

Мен явно нещо от баткото ме прихвана, или просто съм настинала, но съм със запушен нос и хрема, дано не прихване и Ясен, че като знам как се мъчат мъниците  Tired

За ТВ-то не знам честно казано на бебчето какво точно може да му стане, а за по-големите деца, ставали пасивни, забавя им се мисловната дейност и такива ти ми работи  Grinning

Хубав ден на всички! Hug

# 542
  • София, България
Ехо привет и от нас. Ники от вчера е нещо неспокоен. Баща му реши, че може да му расте зъб и вчера му провери венците. Долу вляво се оказа, че има три бели точки, като мастни образувания и той вика - Зъб е. Аз обаче бях сигурна, че не е зъб и днес го водих до педито. Било КИСТА НА ВЕНЕЦА  newsm78 Нормално за кърмачета ... Вие виждали ли сте такова нещо, и дали е възможно то да го дразни и да реве  newsm78

# 543
Не съм виждала такова нещо до сега, но щом педито казва, че е нормално, не се притеснявай. А не е ли казал възможно ли е тази киста да го дразни ?

# 544
Здравейте,
Записвам се с надеждата, че този път ще мога да си следя отчетната тема  Embarassed. С първото дете не смогвах изобщо, но сега се задава зима и предполагам повечко ще се задържаме вкъщи и ще успявам да попрочета.
Борис е роден на 18.08.2011 и утре (т.е. вече днес) става точно на 3 месеца. Знам, че е малко късничко на този етап чак да се включваме в темата, но няма много да пречим Simple Smile
Сега отивам да чета миналите теми, за да ви поопозная.  Предварително ви балгодарим за гостоприемството  Hug  bouquet

Било КИСТА НА ВЕНЕЦА  newsm78 Нормално за кърмачета ... Вие виждали ли сте такова нещо, и дали е възможно то да го дразни и да реве  newsm78
Виждала съм малко беличко топченце, което аз помислих, че е млечница.Но не изглеждаше като нещо, което да объркам със зъб. Беше по-скоро като залепнало супер миниатюрно бяло топченце, което  мога да махна  памуче или клечка за уши.
Не мисля, че боли. Поне моето дете нямаше вид да е притеснено. Педиатърките казаха, че е кистичка, и е често срещано при бебетата. Но реално аз го забелязах съвсем случайно и изглеждаше като нещо, което спокойно мога и да пропусна да забележа. Мисля, че след около 2 седмици го нямаше, но не знам колко дълго преди това се е появило.
 Дано съм ти помогнала Simple Smile

# 545
  • Пловдив
Добро  утро!
Момичета, снощи изживях някакъв ужас. След като изкъпахме Марти му дадох да суче, но той още като го наклоних към гърдата започна да плаче така сякаш нещо го боли. Не се успокои с нищо. Разнасяхме се от стая в стая. Веднага предположих, че може и ушенце да го е боляло, ако е влезнала водичка. Опипах му и двете ушички, но той не резгира, т.е. не го заболя. След час и половина се успокои и засука, но от другата гърда, после в полусънено състояние го поставих и на гърдата, която първоначално отказа и нямаше проблем. През нощта се буди 3 пъти да яде. Яде и от двете гърди. Сега още спинка, надявам се просто тази м у реакция да е била от преумора  Praynig.
Събужда се...После пака ще пиша.
chickadee, добре дошла!

# 546
Добро утро!
Ренка, дано е било нещо инцидентно и му няма нищо на Марти!

chickadee, добре дошли с Борис и честита трета месечинка!   bouquet

Хубав слънчев ден на всички! Hug

# 547
Ренка, все едно аз съм го писала...
При нас как е... аз си знам, че на 2.30-3 часа сме гладни... и като го сложа на гърда, пък на него му се играе или не е гладен реееееееев! зачервява се и ако упорствам, почервенява и не ще да се успокои и по-скоро ще заспи гладен ама няма да яде. Какво правя аз - в момента като го поставя ако се зачерви- преди да ревне- подрусам го, попея му- по интензивно на заголена гърда и ако забрави че е нанундрен и му се реве - търси зърното и засуква. Ако обаче ревне - вдигам го бързо, преди да се е разстроил като магаренце, разнасям го из вкъщи 15 мин и пробвам пак. ако пък му се спи - дремне 10-30 минути и тогава в просъница го нахраня. Първият път като ми направи този номер щях да се побъркам... ми лъвче, какво да го правя. Имаме си характер Simple Smile

# 548
Здравейте момичета! Днес времето е страхотно за разходки, възползвахме се разбира се!
За гледането на ТВ съм чела,че води до лоши неща, аутизъм например Sad опитвам се да не гледа, но се случва...Да ви се похваля най-после се сдобихме с гимнастика-за сега се забавлява в нея, откарва по 30 мин, дано да продължи, че и мама да сяда по-често в бг мама :Д

# 549
  • Германия
Здравейте!
Имам въпрос към ЛЛЛ: моето момиченце е на 3 месеца и няколко дни, кърмим се успешно от раждането, изцяло е на кърма и наддава много добре. От няколко дена обаче ми прави впечатление, че почна да се държи по-различно докато е на гърдата. Натиска я с юмручета, понякога доста силно я удря, дърпа се и дърпа силно и зърното. Не мога да преценя дали си играе или нещо я дразни. Няколко пъти се задавя, явно потича по-силно когато са ми пълни гърдите и после по-предпазливо суче, да не би и това дърпане да се дължи на страх от задавяне? Питам, защото е доста  неприятно и на моменти болезнено, а и от няколко дена зърната ми се обезцветиха, което не знам дали има връзка. Другото, което ме притеснява е, че започна да повръща не веднага след хранене, а по-късно /например непосредствено преди следващото хранене, т.е. 3 часа/, като консистенцията е гъста и като пресечена. Да кажа, че не пие нищо друго освен малко водичка рядко.
Благодаря предварително!
rutsy,
 надявам  се отговорът да не идва прекалено късно  Embarassed По описанието ти прилича на силна струйка кърма (съдя по задавянето, за което споменаваш). При някои бебета помага да се държат по-изправени или като усетиш слизането на кърмата, да свалиш внимателно бебката, да изчакаш малко и тогава да я сложиш отново. Или леко притискане с длан към гърдата също действа спиращо на притока, но наистина леко и внимателно.
Другото, което може да е причина е често срещано от 4ти месец, тази игра с гърдата, или дърпат, или докато сучат се заглеждат нанякъде...и настава една  ooooh! Можеш да опиташ да сложиш нещо шарено, по което да си задържи вниманието или там да дърпа и чопли. Герданче, шалче, надут балон, от дрънкалките дето се окачват по количките да закачиш някак над рамото си, така че да се вижда от малката. Или..някои майки просто слагат в слинг и така кърмят, или на притъмнено и в различна обстановка. Просто е нужно да опиташ това онова и ще си намерите идеалният трик за отвличане или привличане на внимание.
Има и трето обяснение- чрез този флирт с гърдата  Crazy бебетата стимулират производството на повече кърма. Няма нищо лошо, но е добре да внимаваш как е обхванала гърдата, за да не ти причинява болка.
Обезцветяването на ареолите може би се дължи на хормоналните промени след раждането, нормално е. Веднага след раждането бебето се оринетира къде е зърното по топлината, мириса и по-тъмният цвят на ареолата. Сега вече се е научило и се ориентира и без толкова интензивна "цветова помощ"
Педиатърът/-ката ви знаят ли за повръщането и какво казват за това? Ти самата имаш ли някакво предположение на какво може да се дължи?

# 550
Здравейте!
Имам въпрос към ЛЛЛ: моето момиченце е на 3 месеца и няколко дни, кърмим се успешно от раждането, изцяло е на кърма и наддава много добре. От няколко дена обаче ми прави впечатление, че почна да се държи по-различно докато е на гърдата. Натиска я с юмручета, понякога доста силно я удря, дърпа се и дърпа силно и зърното. Не мога да преценя дали си играе или нещо я дразни. Няколко пъти се задавя, явно потича по-силно когато са ми пълни гърдите и после по-предпазливо суче, да не би и това дърпане да се дължи на страх от задавяне? Питам, защото е доста  неприятно и на моменти болезнено, а и от няколко дена зърната ми се обезцветиха, което не знам дали има връзка. Другото, което ме притеснява е, че започна да повръща не веднага след хранене, а по-късно /например непосредствено преди следващото хранене, т.е. 3 часа/, като консистенцията е гъста и като пресечена. Да кажа, че не пие нищо друго освен малко водичка рядко.
Благодаря предварително!
rutsy,
 надявам  се отговорът да не идва прекалено късно  Embarassed По описанието ти прилича на силна струйка кърма (съдя по задавянето, за което споменаваш). При някои бебета помага да се държат по-изправени или като усетиш слизането на кърмата, да свалиш внимателно бебката, да изчакаш малко и тогава да я сложиш отново. Или леко притискане с длан към гърдата също действа спиращо на притока, но наистина леко и внимателно.
Другото, което може да е причина е често срещано от 4ти месец, тази игра с гърдата, или дърпат, или докато сучат се заглеждат нанякъде...и настава една  ooooh! Можеш да опиташ да сложиш нещо шарено, по което да си задържи вниманието или там да дърпа и чопли. Герданче, шалче, надут балон, от дрънкалките дето се окачват по количките да закачиш някак над рамото си, така че да се вижда от малката. Или..някои майки просто слагат в слинг и така кърмят, или на притъмнено и в различна обстановка. Просто е нужно да опиташ това онова и ще си намерите идеалният трик за отвличане или привличане на внимание.
Има и трето обяснение- чрез този флирт с гърдата  Crazy бебетата стимулират производството на повече кърма. Няма нищо лошо, но е добре да внимаваш как е обхванала гърдата, за да не ти причинява болка.
Обезцветяването на ареолите може би се дължи на хормоналните промени след раждането, нормално е. Веднага след раждането бебето се оринетира къде е зърното по топлината, мириса и по-тъмният цвят на ареолата. Сега вече се е научило и се ориентира и без толкова интензивна "цветова помощ"
Педиатърът/-ката ви знаят ли за повръщането и какво казват за това? Ти самата имаш ли някакво предположение на какво може да се дължи?

Благодаря за отговора и съветите Peace! Забелязвам, че когато е порядъчно гладна не се сеща за такива "магарии"  Laughing За повръщането наистина ще говоря с педиатъра, защото вече всеки ден взе да се случва поне по един път. Не е от преяждане или в резултат от натискане на коремчето, по скоро ме притеснява, че е толкова дълго време след хранене  newsm78

Хубав ден на всички мами и бебоци и приятни разходки в това чудно време!

# 551
Здравейте момичета.
Надявам се заради хубавото време не сте активни.

chikadee добре дошла  Hug колкото повече толкова по добре.

knitter според мойта докторица ваксината има ефект през първите 5 години а и тогава май се пада и реимунизацията.Баткото го водих на море на 4 месеца,малкия живот и здраве сега ще бъде почти годинка.Ние обикновен но седим поне по 20-30 дни и аз клоня към това да я сложа.Тази година на една приятелка малкия мина без чревни вируси а около него всички се натръшкаха.Отдавам го на ваксината или поне така се надявам  Peace.Аз като цяло не съм фен на ваксините просто съм се напатила от чревни инфекции.
Също ми препоръча да заменя синфлорикса с превенар.На нас като цяло ни отложиха ваксините за след 6-тия месец, заради алергиите.

И като стана въпрос за ваксини на баткото вчера му направиха реимунизация с БЦЖ понеже мантуто му беше отрицателно и няма белег на рамото от бебе.Питаха ме здрав ли е и аз казах да.И те му я сложиха.На другия ден се тръшна болен и сега се притеснявам ужасно.Снощи се поти цяла нощ, отпаднал е и все му се лежи,няма апетит.Дано да не направим някоя беля  Praynig
Оплаках ви се набързо.

Дано да извади късмет по дълго с това хубаво време.

# 552
Срам ме е, че не пиша и влизам рядко, но нямам време. Ако вечер имам такова чета във ФБ, не мога да смогна и на двете места Confused
rutsy, твоят пост, все едно аз съм го писала. От два дни ми върти същите номера, смее се, гука и се извърта назад, за да гледа баща си или просто да си зяпа нещо Crazy А за дърпането, какво да кажа, зърната са ми червени и болезнени, не знам какво толкова му харесва но като ластик ги опъва ooooh!
За повръшането мога да кажа, че и ние сме така, но за мен това е по-добрият вариянт. Преди 1 месец повръщаше на фонтан след всяко хранене по 5-6 пъти и преди хранене пресечено. Сега сме само на пресеченото преди хранене. НЯкой беше писал, че това е вече преработена храна и няма проблем при наддаването. Наддава ли бебето, няма място за притеснение. Ние мионалият месец сме ходили всяка седмица на пробно теглене и въпреки огромните количества, които връща наддаваше чудесно Simple Smile

# 553
Цуцето, дано няма проблеми с баткото  Praynig Hug
Къде седите 20-30 дни, на морето ли? Искам и ааааз, ако може цяло лято  Mr. Green
Временцето е чудесно, дано наистина се задържи така.

# 554
Добре дошли на новите момичета и техните бебоци  bouquet
Аз за форума нямам никакво време,във фейса комуникацията е по лесна Heart Eyes
Ние като цяло сме добре,Нори расте и не слуша,но като цяло е доста по-спокойна от кака си.през деня спи само на ръце и нищо не мога да свърша,но вечер пък заспива към7-8ч и спи до към 5-6ч,което идеално ме устройва.
За повръщането-ние пием НАН АР,който е за повръщане,да видим дали ще има ефект.
Това е от нас,хубава неделя ви желая!

Общи условия

Активация на акаунт