АВГУСТовското човече в парка се разхожда вече!

• 36 253
  • 727
  •   1
Отговори
# 585
 Днес беше хубав ден и ние го използвахме най-рационално, от 12  до 3 на разходка, много добре й се отрази на Ива. Утре отново го дават хубаво времето, дано да е така. Тя много се радва на разходките и много обича да е навън, когато падне сняг незнам какво ще се правим.
Моята коса също много капе, но аз й намерих начина, просто я вързвам на опашка и вечерта в
банята е лудница, но поне не ръся косми из вкъщи.  ooooh!

# 586
Цуце, пише ни се (поне на мен де), но като пишем толкова малко мами и няма кой знае какво за писане.  Hug
Събота и неделя и ние се възползвахме семейно от хубавото време и се разходихме добре.
Хайде оправяйте се и вие, че го дават хубаво време тази седмица.
Какви са отзивите за памперсите на Хумана и каква цена са? Не съм ги срещала в нашия град.

Лунна пътека, и моят корем не се е прибрал напълно, но аз си имам коремче от преди, така че съм свикнала. Не че се харесвам, но нещо и упражнения не ми се правят, а пък как ми се яде сладко напоследък  ooooh!, направо не мога да се позная, защото не съм много по сладкото.

Хайде приятна вечер на всички  Hug

# 587
  • София, България
И ние днес оползотворихме хубавото време - в Мола  Blush Ми какво да направя, вчера замъкнах татито в центъра, каза, че там никога нямало слънце, почна да се тръшка, че се разболява и днес - на Мол ходихме Simple Smile

Нещо да ви кажа за памперсите - ако не ви се занимава с многократни памперси, а екологичните еднократни ви се струват скъпи - в ДМ има памперси Алана - екологични и не много скъпи - по 0,46 лв излизат за брой (за сравнение - останалите са по над 0,70 лв). Нямат малки номера, започват от 7 кг нагоре, но нашите бебоци ми се струва, че вече гонят тия килограми. Ще ги пробвам тия дни и ще ви пиша дали са хубави  Hug

# 588
  • Пловдив
Здравейте и от мен!
Малките мъже заспаха, а големият е и той пред заспиване  Mr. Green.
Лунна пътека, сигурно не ти е лесно толкова скоро на работа, но понякога се налага. На мен ми беше много трудно като оставих Дани на 1 годинка и се върнах на работа, но определени обстоятелства го наложиха. Сега мисля да си поостана по-дълго в къщи с бебо.
Моето коремче се прибра почти веднага, но при мен и първият път беше така. Поне там нямам оплаквания. Сега чакам кокалаците да се приберат, само те ми останаха - килата ги преборих вече.
Иначе и ние се възползвахме от хубавото време. То аз и в лошо излизам, че Марти само навън си спи, но друго си е на слънчице  Laughing. Тази седмица се очертава много хубава и ще хайманосваме.
От Памперс премиум и аз не съм доволна. Въобще Памперс този път ме разочароваха. Всяка пелена ми пропускаше и съответно на ден сменях по 4-5 пъти дрешки. Минах на Либеро и се "родих". В началото ми се струваха малко "дървени" (разбирайте твърди), но после им свикнах и съм страшно доволна. Изкарват 12 часа (през нощта) без да пропуснат, а моето момче си е от пикливите нощем  Wink.
Марти и той няма никакво намерение да маха нощното кърмене, но здраве да е. Щом му се яде - да си хапва. 
Хубава и спокойна нощ на всички!

# 589
  • Германия
Въпрос към ЛЛЛ:

Как мога да махна нощно хранене? Малкия яде нощем на 2ч, а през ден не иска и на 4. Борим се и успява да цока около 2мин. Явно си е объркал режима. Та ако му намаля храненето нощем може да започне да яде през деня.
o_fortuna, вероятно си наваксва именно нощем пропуснатото през деня. Имаш ли как да му създадеш "нощна" обстановка денем (затъмнена и спокойна стая; някои майки влизат да кърмят в банята дори). От друга страна, ако са тръгнали зъбки именно нощем е голямото будене и търсене на гърда за успокояване  Rolling Eyes Вероятно немалко пъти са те питали, дали вече спи по цяла нощ или дали си премахнала нощното кърмене. Предполагам ти е натоварващо това будене нощем, но мислила ли си как можеш да си улесниш максимално положението? Защото едно е да ставаш на крака и да кърмиш, друго е бебето да посуче до теб и като свърши да ти обърне гръб и да продължите да спите без да е имало напълно разбуждане. Разбира се, че можеш да опиташ всичко чуто, прочетено и видяно, но уви, никога не е гаранция, че точно при твоето бебе ще проработи. И, ако бебето на съседката или приятелката спи по цяла нощ- дали наистина е 100% така Wink Така че, би могла да опиташ от привечер до окончателното приспиване по-често кърмене с цел натрупване на резерви; можеш нощем да разбереш най-добре, дали наистина човечето е гладно или се е разбудило заради нещо друго, ако се успокои самичко след кратко разбуждане, вероятное взело, че се е напишкало в този момент или си е променило позата на спане; някои са по-чувствителни към външните шумове или към влажността или стайната температура. Но ако настойчиво си иска нощната доза кърма, явно има нужда от нея. Така на майката и остава да го направи възможно по-удобно това ношно дежурство или да си отспива през деня доколкото е възможно. Според теб как би повлияла една промяна на ежедневния ритъм на мъничето? Досега как са минавали храненията?

# 590
Добро утро.  food010 

Днес ще бъде чудно време .И ние ще излезем нищо,че още точим сополите.
Миме вярно е ,че си пишем все едни и същи аз го отдавам на фейса.Ама на мен не ми се прави страница.Аз съм старомодна, както казват мойте дружки. Laughing

За памперсите - тези на Хумана ми приличат малко на Либеро.По плътнички са ,много шарени с октоподчета и рибки и лепенки те им са много хубави.Водят ги много залепващи.Иначе
 са скъпички аз купих за проба 32броя пакет за 15лв.

Ренка и аз съм доволна от Либеро,слагам задължително за през нощта и не сменям до сутринта.Моят младеж също е от пикливите.

До скоро,че ревем в стила" ела ме гушни веднага".

# 591
  • София
Здравейте и от мен, момичета Hug.
Уикенда прекарахме вкъщи, а бебо толкова се е разприказвал и вика по цяллллл ден, не можем да се чуем вкъщи ooooh!.
Голям смях беше, днес се надявам да излезем и ние и да използваме хубавото време по предназначение Simple Smile.
Хубав и слънчев ден на всички  bouquet.

# 592
  • София
Здравейте и от мен! Отдавна не съм писала, а темичката наистина върви бавно...
Ние изкарахме почивните дни по гости, а през деня навън...общо взето много бързо минаха тези 2 дни. Радос и ние ходихме в мол вчера, в The mall  бяхме Simple Smile
И аз имам ужасен косопад, така не е било никога  Sad. Аз имам доста коса но все пак ми е жал, а и почистването постоянно на тези косми е изтощително!
Йоанката расте и хубавее, на косъм е вече да се обърне от гръб по корем и вече не смея да я оставя където ми падне както преди.
И днес както всеки ден до сега ще направим една дълга разходка докато е хубаво времето. Е и после ще излизаме но няма да стоим по 3 часа както сега...
Хубав и слънчев ден на всички!

# 593
  • София, България
Естелитка, и ние бяхме в Тhe mall, търсихме обуввки и взех някои неща за бебо от Карфур. Има много хубави бебешки дрешчици, намалени на 30%, но ще изчакам да ги намалят на 50% и ще атакувам  Wink

# 594
Въпрос към ЛЛЛ:

Как мога да махна нощно хранене? Малкия яде нощем на 2ч, а през ден не иска и на 4. Борим се и успява да цока около 2мин. Явно си е объркал режима. Та ако му намаля храненето нощем може да започне да яде през деня.
o_fortuna, вероятно си наваксва именно нощем пропуснатото през деня. Имаш ли как да му създадеш "нощна" обстановка денем (затъмнена и спокойна стая; някои майки влизат да кърмят в банята дори). От друга страна, ако са тръгнали зъбки именно нощем е голямото будене и търсене на гърда за успокояване  Rolling Eyes Вероятно немалко пъти са те питали, дали вече спи по цяла нощ или дали си премахнала нощното кърмене. Предполагам ти е натоварващо това будене нощем, но мислила ли си как можеш да си улесниш максимално положението? Защото едно е да ставаш на крака и да кърмиш, друго е бебето да посуче до теб и като свърши да ти обърне гръб и да продължите да спите без да е имало напълно разбуждане. Разбира се, че можеш да опиташ всичко чуто, прочетено и видяно, но уви, никога не е гаранция, че точно при твоето бебе ще проработи. И, ако бебето на съседката или приятелката спи по цяла нощ- дали наистина е 100% така Wink Така че, би могла да опиташ от привечер до окончателното приспиване по-често кърмене с цел натрупване на резерви; можеш нощем да разбереш най-добре, дали наистина човечето е гладно или се е разбудило заради нещо друго, ако се успокои самичко след кратко разбуждане, вероятное взело, че се е напишкало в този момент или си е променило позата на спане; някои са по-чувствителни към външните шумове или към влажността или стайната температура. Но ако настойчиво си иска нощната доза кърма, явно има нужда от нея. Така на майката и остава да го направи възможно по-удобно това ношно дежурство или да си отспива през деня доколкото е възможно. Според теб как би повлияла една промяна на ежедневния ритъм на мъничето? Досега как са минавали храненията?

ТОй винаги си е ял нощем, но поне пропускаше яденето в 24ч. През деня не съм променяла нищо с храненето му - и мястото и позата. Но яде около 2мин и започва едно опъване и мрънкане. Вдигам да го уригвам и после дори не мога да го наведа вече, за да продължи. Храня го на около 3ч, като понякога има и на 2,5ч. Иначе нощем при второто му разбуждане го взимам при мен и спи при мен. Но така се лепва за мен, че сме като препарирани цяла нощ Simple Smile И на сутринта съм хем недоспала, хем и схваната. Пробвах със залагалка - не, върти се и докато не му дам да хапне не се успокоява. Искам да кажа, че той не плаче нощем, просто се буди и се върти и започва да мрънка по някое време, докато не го взема. Спим на тъмно, изключвам парното, и въпреки това е 22 градуса. Лошото е, че той през деня не спи много та не мога да си наваксвам и денем. Дано е само период и да се нормализират нещата.

# 595
  • София
Радос, и ние така направихме! Аз взех само едно плюшено гащеризонче - излезе около 6 лв, но и аз си помислих да чакам 50% Simple Smile)))))
Гери, мила, дано скоро мине този период  Hug Вие дето сте с такива по енергични бебчета сте герои!!! Аз все едно нямам бебе на фона на вашите ...

Последна редакция: пн, 28 ное 2011, 18:39 от estelitka

# 596
  • Германия

ТОй винаги си е ял нощем, но поне пропускаше яденето в 24ч. През деня не съм променяла нищо с храненето му - и мястото и позата. Но яде около 2мин и започва едно опъване и мрънкане. Вдигам да го уригвам и после дори не мога да го наведа вече, за да продължи. Храня го на около 3ч, като понякога има и на 2,5ч. Иначе нощем при второто му разбуждане го взимам при мен и спи при мен. Но така се лепва за мен, че сме като препарирани цяла нощ Simple Smile И на сутринта съм хем недоспала, хем и схваната. Пробвах със залагалка - не, върти се и докато не му дам да хапне не се успокоява. Искам да кажа, че той не плаче нощем, просто се буди и се върти и започва да мрънка по някое време, докато не го взема. Спим на тъмно, изключвам парното, и въпреки това е 22 градуса. Лошото е, че той през деня не спи много та не мога да си наваксвам и денем. Дано е само период и да се нормализират нещата.
Склонна ли си да опиташ, вместо да вдигнеш за оригване да приложиш компресия на гърдата? Някои бебета недоволстват, ако намалее притока на кърма, а чрез компресията би могла да му осигуриш допълнителна доза мляко. Знаеш ли как се прави? И да опиташ привечер по-често да предлагаш да суче, поне за 2-3 дни и да видиш, дали и как ще реагира на тази промяна?

# 597
  • Бургас
Аз пак само за питанка към ЛЛЛ Embarassed Вчера забелязах, че в дъха на бебко леко се долавя мирис на ацетон (поне така си мисля) и малко се притеснявам. Четох, че това е признак или на обезводняване или на диабет. За диабет изобщо не искам и да си помислям дори  Tired Praynig, ама може ли кърмено бебе да е дехидратирано newsm78 Само на кърма е, на поискване, мисля си, че се храни нормално, има си по 5-6 напишкани памперса т.е. уж всичко е наред, ама отде тоз ацетон Rolling Eyes Tired

# 598
.... но ще изчакам да ги намалят на 50% и ще атакувам  Wink

И кога ще стане това?  Flutter

# 599
  • София
.... но ще изчакам да ги намалят на 50% и ще атакувам  Wink

И кога ще стане това?  Flutter

надявам се от 05,12 Simple Smile всяка година е така, даже после стават 75% но тогава вече няма хубави и малки неща.

Общи условия

Активация на акаунт