АПРИЛските деца продължават да играят и вече страшно много знаят!

• 71 263
  • 552
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Оги също ще е първи клас, а не предучилищна и то по същата причина - готов е - емоционално, комуникативно, като умения, концентрация, ръст и т.н. Simple Smile Дано е правилно решение. Ще пиша отзиви като тръгне. Стискайте палци да случим на госпожа и деца  fingerscrossed.

# 451
Zazu, вие бяхте в Лозенец на градина, нали? Там ли някъде ще го пускаш?
Аз също мисля, че Дари е готова умствено и емоционално, виж на ръст ако я чакам скоро няма да стане, но тя си върви по-дребна от малка.

# 452
Изводите обаче си вадете в 3-4-5 клас, не в първи. Тогава идват трудностите.
По ръст не ги гласете децата. Голямата ми дъщеря е ниска, дребна, пък е с набора си. Няколко от тръгналите на 6 в нейния клас леко заораха тази година.  Peace
Първи клас е за отскок само лек, лесно е, тогава не личи особено кой за какво точно е готов.

# 453
Нас не ни класираха  Sad -  ще чакаме следващото класиране. И при нас са 18 места и в двете ясли , които сме посочили , а чакащите са над 100 - ужас.

Хубава вечер и здраве от нас.

# 454
Съгласна съм с Рачето. Именно след няколко години идват трудностите, но пък и не е задължително. Алекс ще го пускам другата година. Малко ще му е мъчно за децата от групата, но вече свикна с мисълта.

di_p, и ние сме в програмата "Отново на работа". Ако изпълнявате всички условия, няма как да не ви одобрят. Много съм доволна от нея. Peace Има и тема във форума.

# 455
Пате,аз четох темата за програмата. Дано да я удължат,че нали за сега е само до септември  Praynig
 В нашата градина на 15 май е заключителното тържество  и тези деца,които ще ходят в първи клас, вече няма да могат да посещават градината.Мира и още няколко деца,понеже ще повтарят предучилищната,ги местят в другата група и ще могат да останат до август,когато е годишния ремонт.
Дано само не се разплаче на тържеството,когато дават дипломите на завършващите  Sad
 Весело посрещане на празниците  Simple Smile

# 456
Христос воскресе мами. Весели празници.  Hug

# 457
Христос Воскресе ! Много здраве и щастие на Вас и семействата Ви!

# 458
  • София
В нашата градина на 15 май е заключителното тържество  и тези деца,които ще ходят в първи клас, вече няма да могат да посещават градината.Мира и още няколко деца,понеже ще повтарят предучилищната,ги местят в другата група и ще могат да останат до август,когато е годишния ремонт.
По закон децата посещават градина до тръгването им на училище, което е септември, а не май. Нямат право да ги "изритват" така...  Confused
Това за 4-5 клас няма как да го мислим от сега  Peace. Каквото - такова. Към момента сме преценили, че за детето е по-добре да тръгне в първи клас. Дано е верният избор за него  Praynig.
Иначе от най-близките ни училища сме се спрели на 107 и 122-ро. Където стане. Подадохме и в тези до канала 35-то и 120-то, но ми се струва безумно всеки ден детето да пътува, предвид, че имаме и по-близки училища, та те май ще отпаднат.

# 459
  • Beyond the Frontiers
Уф, и аз се чудя - кварталното или "елитното" 32-ро да записвам догодина. Едното е близо до вкъщи, другото до офиса ми точно.....

# 460
  • София
За 32-ро чувам основно кофти отзиви, вкл. и от колежката ми, която си измести едното дете и сега ще мести и другото. Коментарите са в стил, че е прекалено голямо и нещата са леко поизтървани от контрол. Има и текучество на преподаватели явно.

# 461
  • Beyond the Frontiers
За 32-ро чувам основно кофти отзиви, вкл. и от колежката ми, която си измести едното дете и сега ще мести и другото. Коментарите са в стил, че е прекалено голямо и нещата са леко поизтървани от контрол. Има и текучество на преподаватели явно.

Моите отзиви са изцяло положителни....

# 462
Здравейте, майчета априлки  Simple Smile Попрелистих няколко странички назад да видя дали сте коментирали това, което ме вълнува, но не открих. Влизам да ви попитам какви ваксини сложихте на децата (питането ми е до тези, които навремето не сложиха ваксините по каса, а купиха пентаксим) - по календара трябва да са тетраксим, но аз имам някакъв спомен, че като беше бебе и купувахме пентаксим и като че ли тогава личната каза за 6 г. пак ще трябва да я купим. А сегашната ни лична настоява, че ще сложи тетраксим.  newsm78

# 463
Педиатъра на децата сложи на малката тетраксим.
Относно училищата, като минала веднъж по пътя препоръчвам училището до дома. С възможност за избор на учител. Много е важен самия учител за децата 1-4- клас. Много мога да пиша, но ще ви отегча. Ако в 1 клас много правят чудеса от раброст да си водят и развозват децата, то години наред това натежава, а с близостта на училището децата започват сами да ходят, което пък води след себе си други едни неща...и така... Peace

# 464
  • Beyond the Frontiers
Вчера и ние сложихме тривалентната на баткото - изрично питах дали има проблем, защото му е слагана Пентаксим преди това. Педиатърът ми обясни, че по същество съдържанието е същото, като ги няма 2 от съставките и няма проблем. Peace

В кварталното са 2 паралелки, така че избор на учител е силно казано.

Общи условия

Активация на акаунт