Февруари още е далече, но коремчето личи ни вече! - Тема 7

• 26 434
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
*starlet*, много ми хареса определението ти за погледът на бременните. Като се замисля кравешки е най-точно казано. То и моя кой знае колко кравешки е станал.

За подстригването - майка ми се е подстригвала с мен. Късметът май не ми е отрязала, ама от акъла може и малко да е отрязала  Joy

Аз не мога да разбера как може антицелулитен крем да е вреден, а амонячна боя - не. Аз си ползвам на avon  само на бедрата от край време. Далеч съм от мисълта, че ще ми реши проблема, който си имам от преди, но се чувствам по-добре, когато се мажа с него. Усещам леко стягане.
Целулитът е натрупване на вода. А водата се абсорбира от организма най-трудно през нощта. Затова се препоръчва след 20 ч да не се пие много вода, защото това води до натрупване на водата в целулитните клетки. Също така солта спомага за това задържане на вода в организма, така че и с нея трябва да се внимава.

Аз тази сутрин имах от онези сънища, при които се мъчиш да си отвориш очите, а така ти тежат клепачите. На всичкото отгоре цяла нощ правих торти и като станах (по обяд) реших да си напазарувам продукти за едни сладки рулца. Голяма грешка! По обяд в голям магазин. То отпред няма места за паркиране, бай някой си, подкарал мерцедеса на повече от 25 години и приличащ на катафалка ме кара аз да давам назад, хем в неговата лента са спрели колите. После в магазина само със заблудени пенсионери се сблъсквам. Ако нашите мозъци са изпити от бременността, то техните направо са се изпарили. Накрая двойка на не повече от 70 години в добро здраве 10 минути не могат да си подредят 5-те продукта в торбите и се пречкат. Ох издивях направо. Сега смятам да ги почвам, че да се успокоя малко.

# 526
  • София
Леле, от 4 вчера не съм влизала и 6 страници изписани  Shocked
Снощи бях на парти - нашата фирма откри бизнес сграда. Много се забавлявах, а даже спечелих и награда  Joy
Понеже работя в туристическа фирма и знаехме, че ще има томбола с награди за служителите, аз бях казала, че ще спечеля медения ни месец още преди дни. Така и стана - е, не взех голямата награда, но и уикенд за двама ни устройва. Така или иначе нямаме време за повече  Joy

За подстригването и аз съм против. Омазнява се още повече и много капе, но нищо няма да я правя докато не родя.

Честито на именниците  newsm51

# 527
Здравейте мамчета! Аз най-сетне наваксах пропуснатите 20 стр. Grinning Браво на вас за активността. :-*
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН на всички именници!

За подстригването- бащата на моя приятелка твърди, че тя е била момче докато майка и не се е подстригала. Това с така нареченото "рязане на пишката" съм го чувала от много места, но за мен лично си е чисто суеверие. Факт е обаче, че всички майки около мен, които са се подстригали по време на бременността са имали момичета, но това може и да са съвпадения
За безсънието- нямам проблем със заспиването, но се будя по няколко пъти през нощта, което никога не ми е било присъщо
За имената- с таткото не можем да се разберем, затова му казах, ако е момче да решава той, а ако е момиче ще реша аз без да има нацупени, но той иска да е все на неговата и за да не ми откаже казва "ще видим" и гледа да отлага. Аз имам време да го убедя на този вариант само докато се разбере пола, а днес съм на преглед и доки може и да види какво ще ни е бебчето...ме на бременността са имали момичета, но това може и да са съвпадения

Последна редакция: чт, 15 сеп 2011, 08:38 от tedince7o

# 528
  • София
Здравейте мамчета! Аз най-сетне наваксах пропуснатите 20 стр. Grinning Браво на вас за активността. :-*
За постригването- бащата на моя приятелка твърди, че тя е била момче докато майка и не се е постригала. Това с така нареченото "рязане на пишката" съм го чувала от много места, но за мен лично си е чисто суеверие. Факт е обаче, че всички майки около мен, които са се постригали по време на бременността са имали момичета, но това може и да са съвпаденияЗа безсънието- нямам проблем със заспиването, но се будя по няколко пъти през нощта, което никога не ми е било присщо
За имената- с таткото не можем да се разберем, затова му казах, ако е момче да решава той, а ако е момиче ще реша аз без да има нацупени, но той иска да е все на неговата и за да не ми откаже казва "ще видим" и гледа да отлага. Аз имам време да го убедя на този вариант само докато се разбере пола, а днес съм на преглед и доки може и да види какво ще ни е бебчето...

Със сигурност.  Laughing Полът се определя още при оплождането - зависи каква хромозома носи сперматозоидът (Х или У).  Peace

# 529
  • Sofia
За целулита - не е вярно, че "няма отърваване от тази гадост". Просто трябва малко да си размърдаш и/или "стегнеш"дупето Mr. Green
Както е писала и Elileni, ако комбинираш спорт+хранителен режим, или бих довалила - си само на едно от двете има пълен успех.

От личен опит - бях натрупала страшен целулит /не само от предишното раждане, бях си се занемарила доста/, после тръгнах на фитнес и за по-малко от година върнах страхотна форма, направо телцето, което имах като тийнейджърка и на всичкото отгоре без никакви ограничения в храната, ядях като прасе Grinning
Същия резултат постигам и когато съм на диета. Нали и вас ви занимавах с моя гастрит, та заради него, като съм имала гастр. криза и минавам на глад или варени зеленчуци и за 1 до 3 мес. ставам фиданка, мога да рекламирам бельо.

та при положение, че може да се плува, да се ходи на спорт или просто да внимаваш как се храниш, това да даваш луди пари за липосукция, боди шейп, кавитации или мазила, от които ефекта е до следващото наплюскване ми се вижда пълна глупост.

За постригването - стрижа се всеки месец, хич не вярвам в деветини, по-скоро ако можех бих си спестила боята за коса, ама вече съм постшгнала един пределен ужасТ на косата си - точно три цвята, барабар с малко бели коси Mr. Green

# 530

За постригването- бащата на моя приятелка твърди, че тя е била момче докато майка и не се е постригала. Това с така нареченото "рязане на пишката" съм го чувала от много места, но за мен лично си е чисто суеверие. Факт е обаче, че всички майки около мен, които са се постригали по време на бременността са имали момичета, но това може и да са съвпадения

Сега разбирам мен защо са ме виждали на видеозона като момче и чак на последния са ме видели момиче....

# 531
Преди малко прочетох в една статия следното:
"По въпроса за подстригването по време на бременност са свързани и някои суеверия и народни поличби. Дори представителите на православната църква забраняват на бременните да подстригват косата си. Що се отнася до медицинските представители, те мислят, че това са само предразсъдъци"..
Това за църквата за сефте го чувам,че забранявала newsm78

# 532
Elileni  под стресници,херпеси ли имаш предвид newsm78

Мхм  Peace!

Абе хора луди ли сте? Какви поличби, какви пет лева? Т'ва трябва да си наистина много психясал, че чак да отлагаш подстригването си  Crazy! Да не ядеш заешко.. Да ядеш всичко що ти се е прияло (което противоречи на предното) и сумати глупости още.. само затормозяваме допълнително и без това тегавото (на моменти) положение.. айди моля ви се.. ooooh!

# 533
Да се запиша и аз на .... 36 стр  Embarassed Не бях забелязала, че има нова тема. Ама съм станала едно "заспи"  Mr. Green
Виждам, че повечето от вас вече са видяли цвета на щъркелчетата. Браво! Поздравления! Ние още не сме го разгадали.
А това с подстригването аз съм чувала, че му режеш ..мъжественоста... и се ражда момиче  Joy  hahaha Joy

# 534
 Joy малеее, и това със заешкото не го знаех...  Grinning не, че съм се засилила да ям заешко де...

Женя 83, ти направо ме уби  Joy  hahaha сама започнах да си смея, като си те представих как си четеш старата темичка  Grinning (с най-добри чувства, да не се обидиш Simple Smile

По повод изкуфяването и аз да си кажа най-прясната изцепка... Вчера давам на детето дрехи да се облече, подавам му едни чорапки и му казвам: "Вземи ги тея домати, де"  Grinning

Последна редакция: ср, 14 сеп 2011, 14:40 от Silviya

# 535
Ха,здравейте. Laughing
Кристина,честит имен ден.Бъди здрава и много щастлива.Весел празник.  bouquetАма,че хубаво име имаш,направо страхотно. Peace
Честито и на всички именници. Peace
Аз днес бях на консултация.Взех детето с мен,защото после ходихме на тренировка,та баткото с голям интерес огледа братчето.Да потвърди се това,което ни каза доктора миналия път,а и това което беше известно на всички ни-пак е МОМЧЕ.Да ви кажа то това си ми и приляга,да съм си мъжка майка. Peace
Бебчето е 344гр,което не знам как е като големина,но док каза,че всичко е наред.
Само аз ли спя като къпана и се чудя как ще ставам за работа?Да не говорим,че нито за миг не ми е било горещо откакто съм бременна и ми е мъъъъъка,че скоро топлото ще си отиде. Crossing Arms
Изабщо не вярвам на разни суеверия и т.н.Аз с Петьо се подстригвах и боядисвах,сега пак пък пишка си имат и двете. LaughingЕ и с двете бременности ми се яде тестено,солено,кисело пред сладкото,но това си ми е и обичайния вкус за храни.Не съм се разхубавила и с двете си бременности,нито съм се опъпчвала вярно,но аз и пред пубертета една пъпка не съм имала.Всичко си е до хормони и тип кожа.Е косата вярно не ми се омазнява сега,за предишния път не помня.Линея негра имах първия път,сега може и да имам,ама не съм се оглеждала за нея,нали не съм и снежнобяла та и да има не си личи много.И предишния път,и сега космите ми растат мноооого бавно.Друго не се сещам,ама то и това едва ли ще имате търпение да го изчетете. Crazy
Приятен ден,момичета. Hug

# 536
Здравейте момичета Simple Smile като гледам колко теми сте изписали докато аз бях на ДЪЛГООО моренце Simple Smile направо страхотно. Размина ми се аминоцинтезата (за щастие) Данните от втория БХС бяха чудесни и сега сме спокойни за нашето малко човече, което рита ли рита Simple Smile))) страхотно е усещането. Аз бях на преглед и се потвърди моето предположение - очакваме МОМЧЕ отново сме със сини гащи Grinning и терминът ми не е на 25.02. а на 19.02. Simple Smile)))))))))))
Сдно въпросче... имеше ли среща на Софийските мамчета? И ще има ли скоро ?

# 537
Elileni взе ми го от устата това за суеверията. Изобщо не вярвам в такива неща. Откакто забременях единственото, което направих е да си вържа една гривна със синьо оченце, някой да не ме урочаса, и факта, че отказвам да си взема болнични като се чувствам добре и мога да ходя на работа и няма да купя нищо за бебчо преди 7-8 месец. А дори и това е много за мен, по принцип изобщо не съм суеверна. Косата ми е доста дълга, винаги такава е била, почти до кръста. Подстригвам я на няколко месеца веднъж, и сега ми е ред и ми се пада, и с кеф ще отида на фризьор.

За боите за коса, завиждам ви благородно, аз съм с много силно изразена алергия, със сериозен риск от алергичен шок и от години не се боядисвам. Правила съм през годините тестове с различни бои, за да видя дали не е отшумяла обаче тц....тук си е. Та за това поне не мисля, не че нямам бели коси вече.....но така ще си живея, какво да се прави  Sad

JG поздравления за сините гащи, velinche честито ви момиченце  Simple Smile

Кристина честит имен ден, нека името ти носи много здраве и късмет!   bouquet

# 538
'' Колкото до любимите на всички антицелулитни кремове, забравете за тях докато сте бременна.  Няма нужда да разбивате мастните натрупвания, тъй като организмът ги използва като гориво. За препоръчване са козметичните средства повишаващи еластичността на кожата.

Внимание!!!: избягвайте средствата с фитоестрогени действието им наподобява това на хормоните. За да използвате антицелулитни кремове е добре да сте спрели да кърмите. ''

Това беше първото, на което попаднах. Предполагам, че има повече инфо, има такава тема и тук във форума. Ако наистина някой ползва такива кремове не е зле да обърне внимание на съдържание или да се посъветва с лекаря си. Четох че има и такива специално за бременни.

Последна редакция: ср, 14 сеп 2011, 15:23 от SUNDAE

# 539
и аз да шляпна в темата сега се записвам преди това бях при инвитро но сега с радост се записвам тук с термин 22 февруари. В понеделник ходих на преглед и казаха че ще е мома, първа бременност. Изписаха ми антибиотик Зинат - много повръщам от него и днес док. го смени Алгументин + Натриев цитрат за повръщането чувствам се ужасно чак сега в 4 месец ме почна повръщане. А антибиотик ми изписаха профилактично поради по продължително кървене за да не се образуват инфекции и бактерии. До днес  не бях драйфала така. ако някой го е изживял да дава съвети моля ви.

Общи условия

Активация на акаунт