135 American Motion Pictures Presents

• 37 935
  • 732
  •   1
Отговори
# 150
След това първо ме питаше "а този скъп ли е?" и накрая си избра най-евтиния от всички. Не искам да го депресирам детето нещо, ама ми се ще и на малко финансова отговорност да го науча.

Като отидете в магазина, кажи му "Ние сме решили да изхарчим за костюм до еди колко си, виж дали можеш да намериш за толкова." Така поне не се стресира детето, че е поискало много.

Някак си не ме трогва, че детето се радвало на подаръците. А как ще се радва като не трябва да взима 100к заем за МБА?  Grinning

# 151
  • USA
Едното не изключва другото.  Laughing

# 152
Abonameнтите  за зоо,музей,театър,класове и пр са скъпи за не-роднини.Аз редица пъти се пробвах да комбинирам 2-3 поканени сем да подарим абонамент за рд-трудна задача.Инак абонам.за списания,ридинг егс,дисни букс и пр е чудесно,според мен,но не  и според познати родители.
*
Рд в клуб няма да се случи,по причини различни от финансови,обяснено им е и никога не се припирали,но затова пък изискванията у дома растат с всяка година Mr. Green
*
за пари не говорим; Ния се прибра много осведомена от бБг,смята,брои,сравнява,в началото ми беше забавно,после си поговорихме и приключихме.Казвам "дошли сме за кисело мляко,не за лего" или "пиши на Санта" и толкоз,не купувам играчки в тяхно присъствие освен по задание и няма врънкане.
*
Абсол.никого не заливам с нищо,играчки не купувам,само от рд/Коледа/имен ден/края на годината/баби сме като в магазин за буклучки..

# 153
 Това с абонаментите много ми хареса. Особено за списания и мисля да подаря един съвсем скоро.  Много сте идейни. Браво.
Анет, забелязала съм, че често успешно се преборваш с джънк културата, аз нещо не успявам. като почнат уговорките и ми омекват колената.

# 154
  • USA
При мен бабите много развалиха работата с играчките + приятели разни, които за "здрасти" му носеха подаръци в БГ. Посрещнаха ме с 1 кашон нови боклуци.  ooooh! Още работим по отказването от това. В началото само ме врънкаше на всяко излизане, което никога не е било. За пари не сме говорили. Но явно в БГ е слушал, защото правеше разни изявления.

# 155
Съвсем тематично - нов сайт за играчки  Mr. Green
http://www.yoyo.com/

(категорично отказвам да влизам с Анджи в магазин за играчки, затова само онлайн, а този уикенд имам 2 РД, питах майките какво им липсва - всички всичко си имат...)

# 156
Нашите баба и дядо са тук от седмица и вече поне сто пъти съм обяснила, че в Макдоналдс не се обядва.  ooooh! Понеже бях помолила да не се носят подаръци, те донесоха цяло кило шоколад. Добре че ми е малко детето и лесно се води още, догодина не виждам как ще скрия шоколадови яйца от нея...

# 157
ianajar за да елиминирам това поръчвам какво искам за нас или детето - книги и др подобни. Играчка ако са решили, избирам аз каква да е 

# 158
  • САЩ
Преди свеки да дойде пита какво искаме да донесе и ние с мъжа ми казваме че нямаме нужда от нищо, но наш Алекс се намесва и казва "не ги слушай, бабо, носи, носи"  Laughing От къде му идват, че и баш на място не знам.
Сега нашите са наред да идват и за да избегна торбите с вафли и локум, които Алекс не яде и се налага ние (в частност аз  Mr. Green) да помагаме, предпочетох да си дам поръчка какво точно да донесът. Те доволни че носят, ние доволни че са правилните неща.  За дрехи и играчки претенции нямам. Дрехите стига да са правилния размер ги харесвам. Играчките, както казах, са от ден до пладне така или иначе. Пък и не могат да донесат нещо супер голямо все пак в куфара та няма да заемат прекалено много място.

# 159
 Титина, като каза книги та да те питам, донесе ли?Осведомявам те лекичко че вече почивам събота и неделя Laughing

При нас е лесно за подаръците, всички занят че само лего го вълнува. Та си получава или кутия или гифт карта, която естестествено аз свивам и кътам за следващи поводи. Да видим тази година дали ще се светне че гифт картите са всъщност пари.

# 160
  • САЩ
  Да видим тази година дали ще се светне че гифт картите са всъщност пари.

Охо наш'то се светна отдавна. Ах как ми се сърди веднъж като разбра че съм му дала празна карта  hahaha

# 161
Джънк-а от РД си го сместяваме като до сега не сме го правили с други деца. Тази година в училище им правеха б-дей партис- вниманието го получи, почерпка занесохме и не получихме купчина боклуци. Не намирам за нужно да поканя абсолютно същите деца на второ парти у дома. Много ми харесва така. Simple Smile
Свеки само не слуша. Постоянно повтаряме, че подаръци у дома са само два пъти в годината и 1бр, ама тя обича да праща от време на време или като дойде все носи по нещо.
Тази година обаче няма избор-местим се и даунсайзваме яко-1/3 от имуществото ни само идва с нас.

Интересно четиво - Why fewer toys will actually benefit your kids.

За пари не говорим, знае за какво отиваме в магазин и нищо не купувам без значение цената. Скоро обаче открих хр. магазин с детски кът, от вратата там въобще не се и сеща да мрънка. Simple Smile

Последна редакция: ср, 21 сеп 2011, 16:32 от benson10

# 162
Титина, като каза книги та да те питам, донесе ли?Осведомявам те лекичко че вече почивам събота и неделя Laughing

Донесох да,  Mr. Green поредната на Людмила Филипова+ 2 за Хрусчов+ половин куфар детски приказки. Добре, че ме усведоми, а взе ли онази позиция?

Да видим тази година дали ще се светне че гифт картите са всъщност пари.

Кво ще дадеш да си мълча и да не го светна?  Mr. Green

# 163
  • USA
Бенс, къде ще сте този път? Съгласна съм много със статията. И аз като беше бебе моето си го представях с една лъжица в пясъка, ама не стана работата.  Mr. Green

Титина, хубави ли са на Л. Филипова? Препоръчваха ми я, но нещо не ми вдъхна доверие по описанието.

# 164
Първите и книги ми харесваха повече. Сега  ( лично мнение) малко се е поизчерпала.

Общи условия

Активация на акаунт