135 American Motion Pictures Presents

• 37 698
  • 732
  •   1
Отговори
# 555
Titina, там погледнах първо, но не пише нищо за този конкретен въпрос. Пише, че имаш право да си извадиш, но не пише дали е задължително.

# 556
Тандури, в какъв смисъл задължително? Извън границите на страната/ЕС официалният ви документ за самоличност е паспортът, той трябва да е в срок. Личната карта можеш спокойно в България да си я подмениш - но и тук, и там подлежиш на глоба за просрочване, доколкото знам. Но може би не ти схванах въпроса правилно.

# 557
  • Boston, MA
Ама ти така или иначе нямаш начин да подновиш личната карта, освен когато си в България. Тя се вади от полицията.

# 558
  • The QC to be!!!
Масло от чаено дърво обожавам, но не и в шампоани и лосиони. Директно или разредено с басово ползвам много у дома, за различни цели. За въшки не знам помага ли, но за пърхут е жестока мор. Simple Smile
Solley дай моля те малко повече инфо как го ползваш с тази цел?

# 559
Бейби, на себе си не съм го изпробвала, защото не ми се е налагало, но някои домашни около мен имаха проблеми. Капваш си по върха на пръстите и втриваш леко в корените и по скалпа. Количеството зависи от това колко коса имаш, не мога да те ориентирам точно. Трябва добре да се намаже, но не и да тече олио. Стои се 5-10-15 мин и после се измива косата с някакъв безвреден шампоан. 2-3 пъти за седмица може да се направи. С почивка може да се повтори. 
Има някои марки, които продават по-слабо или разредено масло от чаено дърво, други по-концентрирано. Важно е да знаеш какво масло ще ползваш. С по-концентрирано стоиш по-малко време. Бременни и кърмачки да не го ползват. За деца над 3-4 год е ок.

# 560
  • The QC to be!!!
Solley мерси много. Hug Всъщтност това изчиства пърхута, или само предотвратява да не се появява помежду къпането?  newsm78

# 561
Изчиства. Но и зависи какви измиващи средства ще ползваш след това.

# 562
  • The QC to be!!!
Изчиства. Но и зависи какви измиващи средства ще ползваш след това.
Мерси  Hug А какви се препоръчват?  newsm78

# 563
Не се "препоръчват", всеки си ползва каквото иска. Вредно, безвредно, изборът е индивидуален.  Peace Просто ползване на масови шампоани след третиране с масло от чаено дърво срещу пърхут не поддържа ефекта. Аз преглеждам http://www.ewg.org/skindeep преди да си купя нова козметика.

# 564
Ама ти така или иначе нямаш начин да подновиш личната карта, освен когато си в България. Тя се вади от полицията.
Бубка, може през консулството, отговориха ми най-накрая. Те естествено казват, че трябва да я подновя, но не искат да се обосноват къде в закона пише, че задъжително трябва да я сменя, при положение, че не съм в БГ и няма да се връщам скоро. Аз разбирам, че когато се прибера в БГ трябва да я сменя, но пак не разбирам защо ако не е прибирам трябва да я сменям и никой не може да ми отговори.  newsm78

Яна, аз не съм се прибирала вече 7 години и повече, скоро най-вероятно няма и да се прибирам, така че картата нито ще ми трябва, нито я ползвам за нещо освен да събира прах. Да не говорим, че нито ми се занимава сега да ходя до НЙ за глупости, нито ми се дават пари за нещо, дето няма да ползвам. Обаче от полицията в БГ са пращали писма да я питат защо не съм си сменила личната карта и майка ми като обяснила я наплашили как ще плащам глоби с начислени лихви за години напред ако не я сменя ( което на мен ми звучи налудничаво, при положение, че както ти казваш паспортът ми е официален документ извън БГ).  Та, опитвам се да разбера в крайна сметка къде пише, че е задължително да си сменя личната карта, ако не съм в БГ.

# 565
Ани, какви писма, какви лихви, заплахи...  Shocked Моята карта е изтекла отдавна, не възнамерявам да я подновявам скоро. Дори като бях в България лятото питах вещо лице трябва ли, казаха ми - не. Не си създавай излишно работа. Не съм чела закони, нито съм търсила инфо по темата. Никой на никакви граници не ме е питал за лична карта, пътувахме из Европа докато бяхме там.

# 566
Ани, какви писма, какви лихви, заплахи...  Shocked Моята карта е изтекла отдавна, не възнамерявам да я подновявам скоро. Дори като бях в България лятото питах вещо лице трябва ли, казаха ми - не. Не си създавай излишно работа. Не съм чела закони, нито съм търсила инфо по темата. Никой на никакви граници не ме е питал за лична карта, пътувахме из Европа докато бяхме там.

И аз така си мислех. Съмнява ме дали писмото не е фалшиво, ама майка ми се шашнала и сега се обяснявам и с нея.

Мерси, Солей! Peace

# 567
  • У дома
Да си кажа за маслото от чаено дърво - имам крем за лице с него, шампоан и балсам и самото месло в чиста форма. Страшно съм доволна! Кремът е на сина ми, лицето му светва като го ползва по редовно, но той не харесва миризмата. Шампоана и балсама ползвам от седмица - доволна съм. Чистия екстракт е невероятен - мажа себе си и малката де що има нужда и на втория ден вече има подобрение. Последно ми излезе страшница на устната - два дни по-късно вече я нямаше.
Нещо друго за големи и деца над 2 год. - манука мед. За сега само го хапваме, но мисля и за маски и мазане да пробвам.

# 568
  • The QC to be!!!
Tandoori закон не съм чела, но имах опит с изтекъл паспорт. Знаех, че изтича, но не ми се занимаваше да го подновявам... с изтекъл си пътувах за Бг. На граница нямах никакъв проблем. Като отидох да го подменя казаха, че е минал давностния срок за глобата и така не плащах, подмениха ми го без никакви философии.

Solley мерси за отговорите.  Hug Дай моля те някакви препоръки, че от много избор не зн. какво да взема.  Blush

Някой да е ползвал penny auctions? Да има опит с такива?

Атланта, на какво казваш страшница? Манука меда - знам от познат който е пластичен хирург и беше на практика като доброволец в Африка. Там като нямат стерилни марли и бинтове, слагат парво такъв мед, после ползват за превръзка каквото имат. Но моят познат ми е казвал, че не се препоръчва при диабетици и хора с инсулинна резистентност.  Този мед не позволява бактерии да се развиват по него и така помага за заздравяването на рани. Клер мисля беше преди време ми отговорила на ?с отностно ползването му или снабдяването му... но може и да греша.

Последна редакция: нд, 13 ное 2011, 18:17 от Baby*

# 569
  • Boston, MA
Страшница/стресница, доколкото знам, се употребява за херпес на устата (cold sore, не казвайте херпес на английски като мен  Grinning, че тук колоквиално се употребява за гениталното заболяване).

Снощи измих момчетата с шампоана с розмарин масло, мирише страхотно, но май доста им залютя на очите, не е като другите детски де. Но и да се оплакват, и да не, веднъж седмично ще се мием, Тандури, златна си, засега сме чисти!

Общи условия

Активация на акаунт