Деца, преждевременно родени, но със сила надарени - 2

• 41 348
  • 757
  •   1
Отговори
# 645
Валерия , мила , съжалявам за излишните проблеми , с които се товариш точно сега , но ти не го ли проучи този инструктор ?
Ще го сменяш , много ясно ! Peace

# 646
добро утро.тук вали сняг.много е гадно,как да мразя снега Ви казвам.още  се излеаваме, мъжа на работа и тка.сега пия кафе и ще сядам да решанам листовки.хайде лек ден.

# 647
Здравейте и от нас,

Ръст на недоносените бебета у нас
http://www.btv.bg/news/zdraveopazvane/story/1696058461-Rast_na_n … bebeta_u_nas.html

ето да ни видите, макар и за кратко, да се знае как растат нашите недоносени деца. Но само вижте статистиката !!!!

# 648
Статистиката е лоша. Но не съм съгласна, че късното раждане е причина за недоносеност. Моето детенце е родено от много млада майка и е недоносено. Снаха ми роди второто дете късно и беше 3,5кг, доносено, а първото много млада и 2,4кг- 35 седмица.

Но пък вие макар и недоносени сте прекрасни!

# 649
  • София
Ники, страхотни сте   bouquet

И аз не съм съгласна за възрастта, може би ако се направи някаква статистика за години назад...
Аз съм недоносена, мама ме е родила на 20. Аз бях на 29 като родих Дияна, с Алекс - 35.

# 650
  • София и там където не се пуши
За възрастта е вярно тъпичко. Аз единя на 35 - доносен, а следващия инфекция просто.

# 651
За възрастта и аз като го гледах също не съм съгласна. Родих на 26 години, недоносено 1470 гр в 34 г.с. А и като кажат, че причина е недостатъчното внимание към здравето, което бременните обръщат, също не съм много съгласна. Аз като ходих при уж най-добрите специалисти, нон стоп и какво от това...никой не ме насочи да си направя изследване за тромбофилия или инфекция при изостване на плода 3 седмици при последния преглед.

# 652
Да, лекарите не насочват към изследвания пациентите. И журналистите пълнят главата на хората, че скъпо струващи изследвания, ами да дадат пример колко са скъпи.

# 653
Аз също не виждам връзката между недоносеност и възраст. Родих на 20 години недоносено дете... И аз като Смуси уж ходех при големи специалисти, уж мислех, че съм в добри ръце и стриктно изпълнявах каквото ми се кажеше... Само че кой да забележи, че левкоцитите са 3 пъти над нормата... Но както и да е, да са ни живи и здрави децата, вече само това има значение!

# 654
Tова,което имат предвид за възрастта е, че вече все повече жени предпочитат да станат майки на по-късна възраст, а и определено ин-витро процедурите се увеличават. Именно те крият риск от по-ранно раждане, а и в случая възрастта играе много голяма роля.

Dorothy - това е БХС, ФМ, която в повечето случаи е над 100лв на изследване, ехо-кардио графия, отново около 100лв изследване. Аз лично за 7 месеца правих 4 ФМ и една ехо - общо 550лв, колко майки могат да си го позволят???? Изследване на кръс и урина и CRP, антитела...всичко това са пари. Редовни прегледи, по един на две седмици. Направи си сметка. Така че не е да пълнят главите на хората с глупости. Аз лично обсъждах това с Мария от Бтв, както и д-р Масларсак го е правила. И за това при нея е пълно с недоносени деца, защото просто някои жени не се следят редовно, най вече жени след инвитро.

# 655
Nikolina, така е за изследванията, но аз казвам от опит. Правих ФМ, ехокардиография, кръв, урина и какво от това. Накрая се оказа, че имам тромбофилия, за която никой не ме насочи да се изследвам. Да, изследването ми струваше 320 лева, но не съм го направила, докато съм била бременна, не защото съм нямала възможност, а защото никой не ме е насочил към него. Така че по някой път дори и да имаш възможностите за тези изследвания, няма кой да те насочи, а това е много жалко.

# 656
Е значи казват скъпо е не го правете. ОК, ако се знае толкова за изследвания, толкова за раждане, а си има мълчание май.

Това за инвитрото да се следат, да си им казват на жените. Защото си е задължително, след като един зародиш не е заченат по нормален начин.

Скоро ми се наложи хирургична интервенция. И отивам при хирурга и той ми казва, понеже ще режем нещо си (кокоши трън) и не знаем какво е, независимо че сте с направление трябва да се направи и лабораторно изследване, какво е, а професора взима 50 лв, като сте готови със сумата елата. Аз естествено не съм си мислила, че ще стане без сумичка и веднага свърши работа, но два пъти ходих за резултата и резултат не получих, да дойда пак. Ами поне да ми кажат, че не е за резултат, а си е за лекаря. Поне като е толкова скъпо и няма легални пътеки парите да отидат при тях, да кажат оправяйте се сами, както намерите за добре. А лекарите да говорят, че пациента не е свършил нещо - не им прави чест, защото не е чута гледната точна и на пациента. А че им е трудно на лекарите, защото трябва много да работят за да могат да се оправят със сметките си и от преуморя забравят някои пациенти - и това става.  

# 657
Добре де ,а възможност:Перфектна бременност,пълни изследвания заради лично близко приятелство с известна гинеколожка и в 33 г.с. изтичане на водите и хоп раждане,на 26 години бях в перфектно здраве ....Да не говорим за последствията,въпреки че раждането ми при същата гинеколожка премина все едно принцеса Даяна е в родилното,изплака си детето и всичко си беше наред....И кво от това,на лице е недоносено със всички екстри и увреждания които са възможни,въпреки че нищо от изброените фактори за недоносеност и увреждания не са се случили.....

# 658
Ина и аз съм жив пример за това. 2 бременност, следих всичко на 2 седмици, 4 ФМ, една ехо-кардио, изследвания на 2 дни. На 10.09 си взимам перфектни изследвания, левкоцити 5, ЦРП 2 и през нощта ми се спукаха водите и родих. Аз не казвам, че лекаря като каже това трябва и значи, няма риск. Има за съжаление.

Аз само изброих някои скъпи изследвания. За тромбофилия, на мен ми направиха преди 4 опит, защото имам една късна загуба на 2 живо родени бебета и един неуспешен опит.

Идеята е, че за съжаление заради късната възраст, инвитрото, стреса и куп др. фактори, бебетата се раждат все по-рано. А, че всичко е божа работа, факт е.

# 659
  • София
Nikolina, моите впечателния пък са, че именно жените, минали през стерилитет се следят най-много. Факт е, че както е казала Смуси, самите медици често не насочват към това, от което има нужда. И за съжаление си има и доза късмет, и понякога доза недоглеждане от страна на лекарите. Аз също правех прегледи на 2 седмици, детето вървеше като по учебник, имах направени изследвания кръв и микробиология 10 дни преди да се роди, секретът ми след постъпване в болницата със силни контракции също беше чист, а вече съм имала инфекция  Confused

Общи условия

Активация на акаунт