Деца, преждевременно родени, но със сила надарени - 2

• 41 362
  • 757
  •   1
Отговори
# 390
Аз родих в Окръжна болница и съм безкрайно благодарна на всички лекари от неонатологията , начело с д-р Петров   bouquet  bouquet  bouquet, но той вече е пенсионер .
Въпреки това за бебето мисля , че най-добри условия има там . Peace
На Весела бях 40 дни за задържане , по мое време беше ужасно , сега не знам как е .
Късмет ти желая , където и да решиш ! Peace

# 391
  • София
Здравейте,
Марк и Август се родиха вчера, по 1675 гр. и 1750 гр., и двамата по 42 см., в 32 г.с.
Не дишат сами, въпреки 2-те ми кортикостероидни профилактики. Поставен им е сърфактант. Имат и инфекция, заради която са на антбиотик. Ще се пробват да ги захранят утре. Заедно сме в Токуда, те в интензивното, аз се възстановявам от операцията.

Не знам какво да си мисля. Какви ли са шансовете им за оцеляване?

# 392
  • София
happy mama, Viki_76, ми пропуснала съм, уморена съм. Педиатърката е казала "хранително". Джони се съмнява за дюнери, които хапвахме онази вечер, но всички ядохме от тях. И по принцип човека с чувствителния стомах у дома съм аз.
Дияна снощи не е вечеряла, а през деня е била яла сандвичи в у-ще.
Сега и двамата спят.

Киара*, имай вяра, вярвай в децата си  Praynig Hug

# 393
Киара*,    bouquet

Честита ти двойна радост ! Да са ти живи и здрави момченцата ! С хубаво тегло са , в немалка седмица , това е окуражително ! За дишането , доста деца имат проблеми в началото и после всичко се оправя . Трудно ще ти е , в началото всеки ден ще е борба и за тях и за теб , но ще тръгнат нещата , вярвай и бъди силна ! Hug
За антибиотиците - различно е , дъщеря ми е била на 2 , на 3 едновременно .
Ти как си ? Раждането планово ли беше ?

# 394
  • София,
Здравейте,
Марк и Август се родиха вчера, по 1675 гр. и 1750 гр., и двамата по 42 см., в 32 г.с.
Не дишат сами, въпреки 2-те ми кортикостероидни профилактики. Поставен им е сърфактант. Имат и инфекция, заради която са на антбиотик. Ще се пробват да ги захранят утре. Заедно сме в Токуда, те в интензивното, аз се възстановявам от операцията.

Не знам какво да си мисля. Какви ли са шансовете им за оцеляване?
Добре дошла Киара  Hug и извинавяй че те почвам от сега  Mr. Green, знам че не ти е лесно никак НО - вземи се в ръце!!! и изобщо какви са тези мисли, как какви са им шансовете? Сто процентови са, ще ги гушнеш най късно до месец! Първо са се родили с идеално тегло за близнаци, ще изчистят дробчетата им с Аб, ще ги захранята и до три дни най късно ще забравиш за страховете си! Честито за малките мишоци, възстановявай се бързо и мисли само позитивно, моли се и ВЯРВАЙ в децата си! Peace

Boten Mary много лошо това с вируса, да се оправят бързо, а даде ли и нещо на Диана за повръщането, днес как е поуспокои ли се? Давай на малкия сладур, а и ти пий нещо от рода на Био Гая, Линекс, Лактофлор - поне малко даподсилиш имунитета и дори да хванете вируса и вие да е по леко! Нали и ние го изкарахме всички пусто нещо! Много е гадно!
Вчера в една тема четох един много хубав съвет за бързо възстановяване и спиране на повръщане, на мен нали ми е болна тема и ще го пробвам при първа възможност, като се надявам да не е след днешния втори ден на градина Crossing Arms. Та в 500 мл. сок от вишни - по възможност домашен, компот или сок, при липса може и купен натурален сок - разтварят се вътре една ампула натриев цитрат и се дава на детето по лъжичка две през пет десет минутки - имало страшно бърз ефект!

ами в крайна сметка след като на тях не им пука дали няма да му е зле на тяхното дете болно в градината, какво очаквам аз да мислят да не разболеят моите...

И днес ми минаха същите мисли през главата  Mr. Green, като оставих Вероника на градината и излизах - една майка буквално дърпаше едно момиченце - може и от нашата група да е било  - горе долу на същата възраст, детето бухаше яко, очичките му бяха силно зачервени и плуваха, а личицето му беше пребледняло. Как да не го съжалиш горкото дете, явно не му беше много добре, но моакъ му като е решила да го прати на градина ooooh!, и предполагам, че едва ли е отимала на работа в 9,30, но .... не се знае... Sick
Както и да е, и аз вече почвам да не се впечатлявам!

Вики честит имен Ден на Викторчо, да ви слушка и да Ви радва, много много весело детство му желаем!
Честит имен ден и на Виктория на Димяни! И на всички други Викторийки, Викторчовци - малки и големи и всички които имат имен ден!  bouquet

# 395
  • София
Дани, Алекс е добре.
Дияна до сутринта сигурно е повърнала 10тина пъти. Мислех към 3 да будя Джони, даже го събудих, и да ходим в Пирогов. Но прецених, че не е апендицит, педиатърката също е казала, че не е.
Най-вероятно е яла някакъв боклук в у-ще. Пак ще започна да й правя закуска и да си носи.

# 396
Ан Мари , прегръдки за теб , да се наспиш тази вечер и Дияна също ! Hug Hug Hug

Дани , щом си казала , да честитя и аз на Вики на Ина , Вики на Вики 76 , Вики на Димяни и всички , които празнуват !  bouquet

Днес е св. Мина , покровител на здравето и семейството !  bouquet
Моята дъщеря трябваше да се роди на тази дата , но тя , както вече е известно , доста подрани ! Wink Wink Wink

Киара*,
Нека Бог и св. Мина закрилят дечицата ти ! Praynig Praynig Praynig

# 397
  • София
Честито на Именниците!!!Бъдете здрави! Heart Eyes
Киара,стягай се и мисли позитивно.
Отивам да взема децата и към църквата,бях си намислила да ходя на тази дата но съмзабравила добре че е Хепи мама  bouquet

# 398
  • Варна
Честито на всички именници и на всички вас, момичета (нали е семеен празник) Дано всички членове на семействата да са винаги здрави и усмихнати.
Киара, шансовете ви са много големи. И аз мисля, че за близнаци и в г.с. много добри мерки си имат малките мъже. Малко ще е трудно тези дни, но ще се закрепят дечицата. Старай се да прогонваш лошите мисли и очаквяния. Вярвай в огромната сила на дечицата си. Не можеш да си представиш, колко са борбени тези бебчета. Прегръщам те  и много кураж ти пожелавам.
Момичета, по моите грижи сега. Синекода направо го изхвърлих, макар  по препоръки на една педиатърка да го давам вечер, а през другото време проспан. Днес дойде и да ги прегледа. Колко и да не ми се вярваше излезе, че и двамата пак са с възпалени гърла. Абе какви са тези вируси. От 5 октомври една седмица се лекуваме, после една седмица сме добре, следващата пак болни. Каза, че гърдичките им са чисти, но зачервени гърла. Да започна пак изопринози и за гърлата тонзилотрен. МНого объркана работа. Трябва да намеря начин някой да ме научи да преглеждам сама гърлата им. Още малко подробности от мен. Питах я дали не може да давам нещо превантивно в този период. Тя е втория педиатър, който категорично заявява - не. Дори са сонастол ако съм настоявала толкова да съм давала по една лъжичка 10 дни и 10 дни почивка. Питах за пробиотици и респивакс - също твърдо не. Нещо не мога да си намеря педиатър по мой вкус.

# 399
  • София
Личи си, че съм зле  Laughing

Честит празник на всички празнуващи   bouquet

happy mama, аз съм свикнала. Дияна прирева "мога ли да хапна малко пиле с ориз?" и легна да спи Simple Smile
Джони е впечатлен от педиатърката на децата и каза "Номер едно е" Simple Smile Ние и двамата бяхме при една и съща, но аз се преместих при педиатърката на децата.
Другата лекарка дава болнични и изписва лекарства за баснословни цени. Питал е педиатърката на хлапетата какво да пие при същите симптоми, тя казала "еди какво си, но е малко скъпичко", 4 лв. И се чувствал добре Simple Smile

# 400
Ох , нашата първа педиатърка беше същата , хем изобщо не отбираше от недоносени , хем все от най-скъпите антибиотици изписваше ! ooooh!

КАРО , защо пък витамини да не можеш да даваш ?  ooooh!
Респивакс не съм давала , но много добре си спомням , че на Бронховаксома си пишеше как се дава , ако детето е болно в момента . аз го давах по схема , профилактично .

# 401
  • София и там където не се пуши
Честит празник на семейството, все повече да се увеличава и да сте живи, здрави и щастливи.

# 402
  • София
Честит имен ден на всички, които празнуват днес   bouquet

Киара, зареди се позитивно. Наистина ще им трябва малко време да се захранят, да порастнат малко, но вярвам че скоро ще се слчи това и ще се гушкате вкъщи  Hug

# 403
  • София,
Е, Хепи мама да беше казала сутринта че е и такъв голям празник, аз пък незнаех, ама много съм задръстена, и пак както винаги си пуснах пералнята на празника, и онзи ден на голямата задушница пак прах Embarassed, да ме прощават -........ Praynig
Честит празник - но празника на Християнското семейство не беше ли на 21 ноември? newsm78
Ан- Мари щом е поискала да яде значи е добре вече, а иначе си е вирус не е хр. натравяне да знаеш, то си е масово в момента по училища и детски градини и навсякъде, разняса се като  ........ абе вирус ooooh!. /новияат ти ник много ме затруднява, сори Blush/
Аз тази вечер съм развозвач, прибрах децата от училище и Дг, сега ще карам баткото на танци, после ще го взимам, ама и Вероника ще я разкарвам с мен, че няма никой в къщи и как да я оставя сама. Tired

# 404
Да , Дани , на 21 е Ден на християнското семейство .
Но и св. Мина е закрилник на семейството .

Общи условия

Активация на акаунт