Деца, преждевременно родени, но със сила надарени - 2

• 41 362
  • 757
  •   1
Отговори
# 405
  • София,
Да , Дани , на 21 е Ден на християнското семейство .
Но и св. Мина е закрилник на семейството .
А ясно, благодаря за разяснението! Hug

# 406
Честит празник на всички с повод.

Здравейте,
Марк и Август се родиха вчера, по 1675 гр. и 1750 гр., и двамата по 42 см., в 32 г.с.
Не дишат сами, въпреки 2-те ми кортикостероидни профилактики. Поставен им е сърфактант. Имат и инфекция, заради която са на антбиотик. Ще се пробват да ги захранят утре. Заедно сме в Токуда, те в интензивното, аз се възстановявам от операцията.

Не знам какво да си мисля. Какви ли са шансовете им за оцеляване?
Ще мислиш позитивно, колкото и да си изплашена сега - децата ти имат големи шансове и ти трябва да вярваш в тях.

# 407
  • София
Трябваше да ходим на Черно Фередже, но моите дрисльовци... пасувахме отново.
Иначе са по-добре, Джони е с темп.

# 408
  • София,
Трябваше да ходим на Черно Фередже, но моите дрисльовци... пасувахме отново.
Иначе са по-добре, Джони е с темп.
И жалко за ферджете, и сори за неукостта - филм ли е я разкажи, не че ще ида да гледам де Rolling Eyes, ЛЕЛЕ от кога не съм ходила НИКЪДЕ, кино, театър, концерт, забравила съм какво е това, а толкова обичам, единствената ми разтуха е форума. Rolling Eyes
Моят развождачески курс мина, и сега се тормозя. Прибрахме се, Вероника една унила, унесена, питам я има ли ти нещо тя не и така два часа, а тя полягва, пипам уж не е топла, пие вида, но отказва да яде и то след ДГ, вчера изяде храна за цял полк.  Сложих Термометъра и щях да припадна - 38,00гр. Температура, еми незная, аз ли съм сбъркана, детето ли ми е сбъркано - егати и фарса - само два дни на ДГ,  Tired.

# 409
  • Варна
Момичета, защо никой не пише? Аз просто да побутна темата. Иначе още не мога да ги излекувам. На 5 октомври им текнаха нослетата. Беше само това, но си започнах с обичайните за нас - осцилококцинум, виброцил, калциев глюконат. Обадих се на едната педиатърка, тя ме накара да спра осцилококцинума и да започна с изопринозин, да заменя виброцила с коларголови капки. Нямаше и седмица и се справихме. Да но след две седмици отново, но този път придружена с кашлица. Започнахме с осцилококцинум, пак коларгол и тонзилотрен за гърлото. За около една седмица се справихме с хремата. Уж бяхме добре изведнъж миналия вторник Крум започна да кашля сякаш отхрачваща кашлица. Няма хрема. Идва педиатърката миналия петък и хайде пак изопринозин (до днес), тонзилотрен и проспан. Държеше и на двамата на давам понеже скоро и Зоя щяла да почне да кашля. Започнахме лечението. Крум на четвъртия ден почти спря да кашля и о изненада Зоя започна, а вече 3 дни уж лекувах и нея. Всъщност от неделя започна да покашля и вече в сряда и тя започна сякаш да откъртва при положение, че й давам проспан. Утре вече трябва да го спирам, а тя продължава да кашля. Какъв е този вирус не знам, защо не ни остави вече, а си отскача ту при единия ту при другия. Хайде някой друг да продължи, но само с хубаво. Лек ден на всички

# 410
KAPO ,

Съжалявам , че още сте болнички ! Sad
Явно много им е отслабнал имунитета . Sad

# 411
Вчера мина годишният ни преглед при Велковски - за съжаление още няма яснота и не може да се каже със сигурност има ли проблем или не.. Ще се следим догодина пак..
Така или иначе сега нищо не може да се направи. Но толкова се надявах да се отхвърли подозрението, а то диването не пожела да легне дори, та го преглеждаха седнал..

Иначе другата седмица ще го заведа на ясла и при първият сопол го отписвам - така реших..
Не мога да го приема вътрешно, чувствам се престъпник да оставям собственото си дете в  инкубатор за вируси и бактерии и да си клатя краката в къщи, надявайки се на чудо свише да не се разболее Tired

# 412
  • София
Оля, и ние сме така. Ходи 1-2 дена, после си стои у дома.
Борисова е казала, че сме пресекли нещата, сега пие само сироп за кашлица и Стремирам за носа. Ама от Стеримара бяга и вика "не".

Иначе нищо особено. И на мен започнаха да ми минават последствията от оня гадния вирус с повръщането и разстройството. Пия хапове на Хималая и се мажа с техния крем. Абе, гадост.

# 413
  • София
Каро, дано излезете скоро от точи порочен кръг и да оздравяват и двамата. Моят съвет е ако смяташ да даваш хомеопатични лекарства, хубаво е те да са изписани от хомеопат - класически. Правилно изписаното хомеопатично лекарство ще разреди честотата на боледуването.
А това което казваш, че кашлицата е отхрачваща е много добре, просто трябва да изчистят всичкия насъбран секрет. Ние също изкарахме този вирус, с много упорита кашлица, която все още не е съвсем спряла.

Орелия, подкрепям те за това ти решение. Хубаво е да си почине малко от всичките тези болести и АБ и догодина да пробвате отново на градина. Все пак нищо няма да ипзусне като не ходи на ясла, още повече че имате една прекрасна алтернатива, където той обича да ходи. Моите също само ме питат кога повече нямало да ходят на ДГ, а на училището (така викат на Пумпелина).

# 414
Оля, и ние сме така. Ходи 1-2 дена, после си стои у дома.
Борисова е казала, че сме пресекли нещата, сега пие само сироп за кашлица и Стремирам за носа. Ама от Стеримара бяга и вика "не".

Иначе нищо особено. И на мен започнаха да ми минават последствията от оня гадния вирус с повръщането и разстройството. Пия хапове на Хималая и се мажа с техния крем. Абе, гадост.

Тани, за всяко отсъствие ли давате бележки?

Хелче, да, така ще стане - 2-3 пъти седмично в Пумпелина, за половин ден.. Не, че там е защитен от болести, но някак по-нормално ми се струва..

# 415
  • София
Оля, по принцип не е лошо, с контактна бележка. Приспада се от таксата.
Иначе има и някакви заявления, които се попълват от родителя, но предварително. Т.е. "детето ми няма да посещава градина еди кога си" и т.н. Не съм ги виждала.
Водили сме го и без бележки.

# 416
Тани, в нашата не ги взимат без бележка. А педиатрите дават такива без преглед дори. То, че не бива да се втелясваме е верно - ама някои неща са просто безпрецедентни..

Току що се обадиха от яслата - има варицела, 21 дена карантина Thinking

# 417
  • София
Оля, ми честито за почивката. Дано на Чефо му се размине. Кога е започнало? Има ли шанс да е имал контакт с болни деца?

Ние имахме контакт с болен възрастен когато Алекс беше на около 4м може би, помня че точно тогава нямаше ваксини. И педиатърката рече "по закон е месец, засичаш си датите и двате". Ама му се размина тогава.

# 418
Чефо не е на ясла от 1.11. Дано му се размине и на него..

# 419
  • София
Орелия само ясла ли е вашата?защо да го отписваш?носиш бележки и толкова,ние мин година така изкарахме.
Каро Hug

Общи условия

Активация на акаунт