Ще приемете ли това питие?

• 46 406
  • 1 417
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Azzy искаш да кажеш ,че може този ,ти е взел питие да не дойде те занимава със себе си ?
Точно това искам да кажа.
Да ти изпратят напитка, изобщо не означава да поканиш на масата си автора на посланието.
Написах го вече.
Можеш да благодариш отдалеч за комплимента и да продължиш.
Ако не благодариш вече не е добре.
Ако се довлачи без покана е невъзпитан досадник.

Скоро писах в темата за флирта, че ми платиха анонимно сметката в заведение и беше обедно-следобедно време..
Не, че не ми се е случвало и преди.

Azzy , изобщо ама изобщо не се притеснявам, че няма да мога да отсвиря някой.Но защо да достигам до ситуация да отсвирвам, след като мога да го дам резервирано и да не приемам питие, ако не се интересувам от компанията на въпросния.Или ако не е някой потен селяк значи трябва да ми е симпатичен?!  

Разбира се.
Но идеята да ходя навсякъде, придружена от мъж, на мен ми е направо нелепа.

# 61
Питие? Как го разбирате?
- Красива си,  харесваш ми.
- Искам да те чукам.

Не можете ли да прецените толкова от кого да приемете и от кого- не.
Аз много лесно ги преценявам авторите на подобни послания и не ми е много трудно да се досетя за кого напитката е комплимент и за кого - повод да ми досажда безкрай.

# 62

Ами всеки си е свободен да си организира личното време и да се забавлява както намери за добре.Не съм аз тази която обикновено получава дамите така трябва да постъпват според етикета и така не.  Wink

# 63
  • София
Питие? Как го разбирате?
- Искам да те чукам.

Всеки го разбира различно! Именно в това е проблема!!!

# 64
не съм чела темата Mr. Green.
като изключим "клуб версай" обстановката, описана като пример - да, мога да си представя да прекарам вечерта си в приятна компания. може да съм във връзка и с ангажименти, но не виждам това как може да ми попречи да оценя хубавата компания.

# 65
Питие? Как го разбирате?
- Искам да те чукам.

Не можете ли да прецените толкова от кого да приемете и от кого- не.
Аз много лесно ги преценявам авторите на подобни послания и не ми е много трудно да се досетя за кого напитката е комплимент и за кого - повод да ми досажда безкрай.

Харесвам те искам да видя дали ще излезе нещо .
Нещото може е да е само разговор .
Azzy приемам го усмихвам се вдигам чаша за наздраве ами то не си ли и покана  Grinning
Аз ако съм мъж веднага съм на масата на дамата .
Етикета не ме интересува не желая някой да седи в очакване дали ще го поканя  или не .
по- добре да се усмихна и да кажа "не ,благодаря"  и за него и за мен.

# 66
  • Boston, MA
А, днес сме на морализаторска тема.

Приемам питиета всякакви. За разговор и флирт - според зависи, дали с приятелката/приятелките сме на кеф за разговори с мъже или искаме ние да се видим.

Не е задължително да ти се тресне някой да ти се лензи. Много филми гледате.

Също съм пращала питиета на хора, нееднократно. За мен е много прост жест, който означава "Забавлявай се, наздраве!".

# 67
  • София

Ами всеки си е свободен да си организира личното време и да се забавлява както намери за добре.Не съм аз тази която обикновено получава дамите така трябва да постъпват според етикета и така не.  Wink
АБсолютно.
Но ти беше тази, която сподели, че излиза, придружена от мъж, за да не и досаждат.
Аз нямам нищо против, нито се интересувам кой, как се забавлява, но това ми прозвуча малко странно, не за друго, а защото и аз излизам често, при това в дамска компания и не ми се случвало да ми развалят вечерта подобни досадници.

Илиана, ако все пак ти цъфне на масата без покана, усмихваш се пак, благодариш за напитката и се обръщаш и си продължаваш разговора, все едно, че е мебел. След десет секунди ще си е тръгнал.
В крайна сметка, мен какво ме интересува той дали познава подобни елементарни правила или не.
Ами да ги научи, преди да изпраща напитки, никога, никакъв проблем не ми е било това.
А и нали повторих няколко пъти, че ако не е анонимно, преценявам от кого да приема и ако не ми изглежда подходящо, не приемам.
А и в крайна сметка, понякога нямам против да се позабавлявам в нечия компания.

# 68
  • София
Критичният момент е приемането или откааването на питието. Независимо кой каква класа, възпитание и др. е. Като танц е - той казва А с питието, тя казва Б с приемането, той казва В с отиването при нея, а тя започва да си мисли, че той е досадник и се чуди дали да каже Д или АйСи или решава, че той просто я харесва и казва Е, а той натиска за Ж, пък тя вече се чуди как да му даде отбой...

Питие? Как го разбирате?
- Искам да те чукам.

И после защо жените били от Венера, а мъжете от Марс! Точно така стоят нещата в основата си - тя си мисли за лек светски разговор, а той за лек светски секс.  Grinning

# 69
  • София
Абе, вие как изобщо успявате да откажете питие?
На мен ми ги слагат на масата с изявлението, че са от някого си. КАкво правите, почвате отривисто да махате с ръце и да викате - не, не, махнете го, не ща! Така ли?
Идиотът го е поръчал и го е платил. Мога да го изпия, ако ме кефи, мога и да не го изпия. Но нито ще тръгна да го каня с поглед на масата си, ако не ми е симпатичен, нито даже ще му кимна, ако реша.
А ако дойде до масата, това вече си е досаждане, тогава реакцията ми ще е друга.
Досега са ми досаждали предимно персони, които ич даже не са ме черпили, даже имам усещането, че са очаквали аз да ги черпя. hahaha

# 70
Нищо не разбирам от мъже.

# 71
  • София
Нищо, просто казваш на сервитьора да ги отнесе! Пък то е ясно, че ще ги пробута на някой друг, който ще ги плати наново. Никога не съм приемала питиета, дори когато съм излизала с познати, че и гаджета. Винаги съм държала да си плащам сметката, за да няма недоразумения от сорта "кога ги ЕдИ кИфтетата Ни рИва, пък сИга рИвеш". Както се казва, чисти сметки - добри приятели. Принцип!

# 72
  • София
Никога не отказвам жестове на внимание. Това е грубо, а аз съм деликатна и изтънчена натура, уважавам старанието на хората. Mr. Green
Това е като да си плати в галерия да гледа шедьоври. Кефи се, фука се, че има кинти да ги пилее - Ок! Що да му развалям харашото Grinning

# 73
Toва едно на ръка
Абе, вие как изобщо успявате да откажете питие?
На мен ми ги слагат на масата с изявлението, че са от някого си. КАкво правите, почвате отривисто да махате с ръце и да викате - не, не, махнете го, не ща! Така ли?

Доброто възпитание, или поне доброто според мен изисква още няколко неща:
- когато дамата е с кавалер, без значение мъж ли й е, брат ли, за всяко нещо да питаш него- било питие, танц или да се присъединиш
- когато на масата компанията е от няколко жени да се изпрати бутилка, а не единично питие
- ако изпратиш само една чаша по добре изобщо не припарвай там, а си остани неизвестен и запленен от красотата или чара на пиещата
-без показност- това висящи бенгалски огньове, горящи табли и планини от черешки - тц
Отделно от това аз вече някакси се извисих над споровете кой ще плати сметката и ако някой е успял да ме превари не го гоня с претенции да плащам. Щом е платил нещо- хубаво, негова си работа. Баща ми има един мъдър лаф- че на малка сметка всеки се натиска  Grinning С едно питие няма да обеднее, нито да ме накара да се почувствам задължена.

В класацията на най тъпите селски прояви са ми един коктейл с висящ огън от него ( надвечер, за протокола), когато се бяхме отбили в бар след спорт, свряхме се до вратата на едно сепаре и миришехме като катерици; чаша с уиски ( а аз изобщо не пиех уиски)м придружена с бележка на гърба на касовия бон ; покана за танц и след отказ някаква злобно просъскана реплика тези с мен ( бях с няколко момчета) да не ми били братя  Shocked

Последна редакция: пт, 09 сеп 2011, 21:23 от Рокси Ashby

# 74
  • София
Критичният момент е приемането или откааването на питието. Независимо кой каква класа, възпитание и др. е. Като танц е - той казва А с питието, тя казва Б с приемането, той казва В с ..

Това изобщо не е вярно.
И ако го отсвиря какво ще стане? Ще ме арестува?
В крайна сметка, аз съм дамата, аз решавам какво ще стане.
И какво пак ги намесихте класите, все едно в баровете с етикети с родословното дърво изискват, за да ви пуснат вътре.
Въпреки, че съм си мислила колко удобно би било да има.
На входа фейконтрол прави кратък изпит за елементарни правила на светско общуване, иначе не ви пуска вътре, за да не излеете на главата на някой Ви Ай Пи напитката, която ви е изпратил, за да не си помислят, че сте лека жена.

Общи условия

Активация на акаунт