Ще приемете ли това питие?

• 46 429
  • 1 417
  •   1
Отговори
# 75
Неприемам нищо от непознати!  Whistling
Как така  някой  ще ме  черпи, необичам да  се  чувствам  задължена.

# 76
  • София
Неприемам нищо от непознати!  Whistling
Как така  някой  ще ме  черпи, необичам да  се  чувствам  задължена.

А защо трябва да се чувстваш задължена?  newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 newsm78

# 77
  • София
Всякакви грандиозни жестове на недостъпност и честолюбие са ми неприсъщи. Нито се възмущавам от напитка, нито се хвърлям да плащам сметки, когато има мъж на масата. Ако човекът даде индикации, че ще си плаща само своето - много ясно, че ще си поема моето. Ориентирам се по жестовете, но как пък няма да се втурна да му тикам кинти в ръцете и т.п. простотии, все едно му натяквам какъв е нещастник. НЯма да се изтълкува като проява на независимост, а като обида.
Аз лично не се чувствам обидена, когато ми плащат сметките. Ма хич. Досега само един простак, когато бях на 18, след като ужасно се натискаше да ми плати цигарите в бара, после беше разправял колко превзета съм била, че скъпи цигари съм пушела. Смотльо нещастен. Такъв си и остана. Laughing
Но един за толкова години, мисля, че не си струва даже да влезе като пример за статистиката.

# 78
Неприемам нищо от непознати!  Whistling
Как така  някой  ще ме  черпи, необичам да  се  чувствам  задължена.

А защо трябва да се чувстваш задължена?  newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 newsm78
Необичам да  ме  черпят  непознати. За  да  те  почерпи  непознат  в  бар, явно  иска  да  се  присъедини...най малко  де. Wink
Случвало ми се  е  само когато  сме  били  женска  компания  и  винаги  сме  отказвали питиетата.

# 79
Омъжена или не, винаги съм реагирала и реагирам по един и същи начин - бутам питието настрани и даже не поглеждам от кого е.

# 80

И ако го отсвиря какво ще стане? Ще ме арестува?

Ако не приемеш питие, ще те изнасили. Ако приемеш, пак ще те изнасили. Стой си в къщи и живей като една приятелка-гъркиня. Приятелка силно казано, обаче мъжът й е колега на моя мъж. Отиваме им на гости и хоп! връща се съпругът грък. Влиза с едни смайващи, лъснати обувки в огромния хол. И жена му като подскочи, излезе от стаята и се връща с един чифт пантофки. Слага ги прилежно пред него и той си събува обувките и тя ги изнася от хола. После мъжът ми цъка като часовник докато се прибирахме, какви жени имали другите мъже. Е, казвам му, ако така ме гледаш, както той я гледаше заплашително, сигурно и аз ще ти ги изнеса обувките. Обаче като заспиш, ще ти забия една кирка в гърба, да ходиш на другия ден като акула. Нали морето ти е в кръвта...

# 81
Е ,кво сега ако пък не ти е кеф да те черпят непознати и да флиртуващ значи си една слугиня ,която само да и скръцне милото и скача да свърши каквото е наредено  Grinning

# 82
  • София
На практика, този мъж е непознат и по никакъв начин жената не може да знае какво му е в главата с това питие. От момента, в който приеме въпросното смотано питие, вече губи контрол върху ситуацията, пък каквото ще да си въобразява тази жена.

Клонке, не се тикат кинти в ръцете, а се предупреждава сервитьора, че ще платиш своята сметка отделно. Той не може да откаже.

# 83
  • София
На практика, този мъж е непознат и по никакъв начин жената не може да знае какво му е в главата с това питие. От момента, в който приеме въпросното смотано питие, вече губи контрол върху ситуацията, пък каквото ще да си въобразява тази жена.

Клонке, не се тикат кинти в ръцете, а се предупреждава сервитьора, че ще платиш своята сметка отделно. Той не може да откаже.

Май още с влизането си в бара губиш контрол над ситуацията!! Joy Joy Joy Joy

# 84
  • Boston, MA
Абе откъде е навлезла неграмотността да се пишат заедно не и глаголът след него? Просто не_разбирам....

От тая тема ми става ясно с кого би ми било приятно да излезна на питиета и с кого не.  Laughing

# 85
Отделно от кое? То остана и чашата/бутилката, дето са ти я пратили на масата уж да те почерпят, да си я платиш.

# 86
  • София
Е ,кво сега ако пък не ти е кеф да те черпят непознати и да флиртуващ значи си една слугиня ,която само да и скръцне милото и скача да свърши каквото е наредено  Grinning

Приетото питие за мен няма нищо общо с флирта. Не е повод. Още по-малко - причина за флирт.

Слугуването вкъщи е някаква неочаквана линия в темата, която самата авторка щрихира, явно е време да се разгърнем на още един фронт. Mr. Green

В повечето барове си плащаш всяка поръчка при доставянето. Няма време за предварителни уговорки със сервитьора.

# 87
  • София
Абе откъде е навлезла неграмотността да се пишат заедно не и глаголът след него? Просто не_разбирам....

От тая тема ми става ясно с кого би ми било приятно да излезна на питиета и с кого не.  Laughing

Бял и черен списък??? newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 newsm78

# 88
  • София
Много ясно - с всички, които не приемат питиета и държат всичко да си платят лично, щото аз ще изпивам и техните почерпки и ще мина много тънко Mr. Green

# 89
  • София
Отделно от кое? То остана и чашата/бутилката, дето са ти я пратили на масата уж да те почерпят, да си я платиш.

първо, изобщо няма да я отворя тази бутилка, пратената. Второ, ще кажа да я отнесат. Трето, изрично ще напомня, че тази бутилка не съм я поръчвала и нито ще я консумирам, нито ще я плащам.

Уговорките със сервитьора не са предварителни, а когато бива повикан за сметката. Дори кавалерът да поиска цялата сметка, ти можеш да кажеш на сервитьора да приготви две сметки.

Приетото питие за теб може и да няма общо с флирта, но за този, който те черпи да има мноооогоо общо, чак фалическо такова.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт