Ще приемете ли това питие?

• 46 380
  • 1 417
  •   1
Отговори
# 1 305
  • София

Тц. Първо ще започнеш да шофираш, защото няма да ми издържи сърцето на гледката как елегантно и с финес го размазваш.
После той сигурно ще ти изпрати друго, но няма да съм жива да го видя.

# 1 306
  • Варна

Тц. Първо ще започнеш да шофираш, защото няма да ми издържи сърцето на гледката как елегантно и с финес го размазваш.
После той сигурно ще ти изпрати друго, но няма да съм жива да го видя.
Тц, недей разкрива поверителна информация.
Сега ще налетят покани за извозване Simple Smile И ще трябва да уволня шофьора.

# 1 307
    Ама, колко удобна тема за ''изливане'' на насъбралото се напрежение, а?  boo  Peace

# 1 308
Пини, реториката не е само ораторство пред публика.
Цитат
Реториката също така, освен към устните речи, може да се отнася и до писмения дискурс и писмените текстове, като изкуство в писането [1] - подредбата, изложението и т.н. на текстове.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%B5%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0
Аргун я използва като синоним на упражнения по писане или виртуално чесане на езиците.

За да спориш с някого, той трябва да е запознат с предмета на спора, както сама си цитирала. Повечето опоненти обаче са видни теоретици. Така, че диалектика, особено пък по правилата, не се получава Simple Smile
Whistling
хайде сега, не били запознати с предмета на спора....
Нали не мислиш, че само теб са черпили непознати мъже с питие Sunglasses

...а по въпроса за реториката и диалектиката- с удовослтвие може да разговаряме на тази тема и да разясним разликите между двете понятия.
Друг е въпросът доколко е нужно използването им, след като  българския език е достатъчно богат

# 1 309
Ако истеричните подскоци завършваха със смислени аргументи, тази тема вече щеше да е дала двама-трима професори по реторика. Но не би.
ох, Аргун, моля те спри да използваш чуждици, ако не ти е ясно точно какво означават.

Реторика или красноречие (има термин на български!) е умението да се говори пред публика. Това което ти имаш предвид е диалектика - тоест умението да се води спор/диалог.
в този ред на мисли, не е зле да си припомним десет полезни правила при водене на спор:

===

Спри да пишеш глупости. Мисленето не е силната ти страна, само се излагаш. Но пък излагането вече сигурно ти доставя удоволствие, шарен свят.

# 1 310
ох Аргун, я вземи прочети пак речника на чуждите думи в българския език ( нали с това се занимваш в свободното си време)  Laughing Laughing

# 1 311
Предлагам кафе, сутрешно, шварц, мляко и кафява захар .

Желаещи? Laughing

# 1 312
Кофти ли ти е? Разбирам, че не ти е приятно във всяка тема да си губеща, но с такива слаби умения за водене на разговор, просто нямаш шанс, вече трябваше да си го разбрала.

Желаещи? Laughing

Добре, че ме подсети, още не съм си направила кафе.

# 1 313
Твърдо ще ти откажа, защото вече съм високоморална, а и ме е страх,че ще ме налегнеш.
И защото го обичам черно, еспресо, без захар.

# 1 314
заповядайте Simple Smile

# 1 315

Желаещи? Laughing

Аз приемам , Жоз !  bouquet

# 1 316
Обаче, ако някой милиардер ви изпрати  Ферари с панделка................

Точно ти прекрасно знаеш какво точно очаква мъжът,подарил Ферари.   Mr. Green
Може да се правиш на приятно разсеяна,ама.....не върви!   Grinning

Забелязвам обаче един много очебиещ социален елемент:
Дамите ,които написаха ,че категорично отказват питие от непознат,са законно бракувани.
А по-разкрепостените дами са със съвместно съжителство,поне болшинството.
Това няма как да не наведе на мисли как едните възприемат връзката си и партньорството си ,и как другите.
Много показателно за силата на обвързаността и отговорността ,поета или не пред партньора.

# 1 317
Обаче, ако някой милиардер ви изпрати  Ферари с панделка................

Точно ти прекрасно знаеш какво точно очаква мъжът,подарил Ферари.   Mr. Green
Може да се правиш на приятно разсеяна,ама.....не върви!   Grinning

Забелязвам обаче един много очебиещ социален елемент:
Дамите ,които написаха ,че категорично отказват питие от непознат,са законно бракувани.
А по-разкрепостените дами са със съвместно съжителство,поне болшинството.
Това няма как да не наведе на мисли как едните възприемат връзката си и партньорството си ,и как другите.
Много показателно за силата на обвързаността и отговорността ,поета или не пред партньора.

Joy Joy Joy
До какви заключения стига мисълта ти...

# 1 318
  • Варна
Цитат
И питие не отказвам, и Ферари... И съм законно бракувана няма да казвам колко години.
Обаче ходът на мисълта ти, Краси, е доста забавен  Mr. Green

# 1 319
Сещам се само за две потребителки, които не са подписали официално, и за поне шест, които са с подпис.

Общи условия

Активация на акаунт