Гримиране - техники, съвети, идеи - 3

• 74 278
  • 723
  •   1
Отговори
# 690
  • София, Лагера
Благодаря за отговорите за метеоритите!  Grinning Peace

# 691
  • София
densi под фотошоп имаш предвид ,че прикриват несъвършенства нали? ( аз нямам кожни проблеми едиственият ми минус е ,че съм с черевени бузки , което ме дразни много   #Cussing out )

# 692
Червените бузки пък да са толкова чаровни  Heart Eyes

Аз бих искала да попитам, дали на 23 е подходящо да се използва коректор за под очите и ако да, има ли възрастово разделение за тях?  Rolling Eyes Не знам защо съм с впечатление, че са за по-зряла кожа  Thinking Кожата ми там е много много тънка и ми прозират малки вени, и като чуя "размазал ти се е грима под очите", вече полудявам  Crazy

# 693
Повечето коектори нямат отношение към антибръчков ефект  Mr. Green Има и такива, но са по-малко и по-скъпи. Идеята на тези коректори е да прикрива несъвършенства на кожата независимо от възрастта й  Peace

# 694
  • София
malka_mravka коректор е едно, а друго е околоочен контур. Не се притеснявай да слагаш коректор под очите си, щом това те притеснява. За очите си, а и принципно за лице ползвай само висококачествена козметика, колкото и трудно да е понякога от финансова гледна точка.
Аз съм с изключително суха кожа и още от малка имах ужасни непрестанни лишеи по лицето. Ползвах околоочен контур от 18 годишна, но тогава само хидратиращ а сега вече и антибръчков:-))) И повярвай ми има много голямо значение!!!

# 695
densi под фотошоп имаш предвид ,че прикриват несъвършенства нали? ( аз нямам кожни проблеми едиственият ми минус е ,че съм с черевени бузки , което ме дразни много   #Cussing out )
Не пудрата е прозрачна, с блясъци и не прикрива нищо. Имам предвид точно озаряване, просветляване и изравняване на тена. Цялото лице е еднородно и привлича светлина. Изглеждаш отпочинал.

# 696
Евита, Веселина, благодаря  Peace

# 697
В една от темите четох, че ФДТ не се слага в зоната на очите. Обаче аз се притеснявам, че ако не сложа там, ще се получи все пак някаква граница. Вие какъв продукт освен околоочния крем използвате за около очите?

# 698
  • в 1001-та нощ
коректор  Peace малко по-светъл от тонирания крем  Peace

моят е номер 1  Peace ползвам го и ако ми се случи червенина от някоя пъпчица - идеално ми покрива всичко (за сега  Mr. Green )

# 699
  • София
densi   bouquet

# 700
  • София
Аз ползвам коректор на Revlon и съм страшно доволна. Има "врътка" и излиза постепенно на дози и по този начин се предпазва продукта от изсушаване! Много добре покрива! Погледни ги на щандовете на Ревлон за декоративна козметика,

# 701
  • София
И аз ползвам коректор около очите. Ако се прелее добре с ФДТ-а няма граница. Все пак, важно е и да са подбрани в подходящ нюанс за да няма ефект "панда"  Laughing

# 702
 Laughing Много ще ми тича такъв ефект, усещам. А всъщност каква е разликата между ФДТ и коректорите, за които говорите? Коректорът по-течен ли е?

# 703
  • София
Има и течни коректори, има кремообразни, има и на стик като червило. Аз предпочитам течните защото са по-леки. Като цяло коректорът е по-покривен от ФДТ и служи за прикриване на конкретни дефекти - зачервяване, сенки под очите... аз редовно замаскирам с него драскотините, които любимият ми син редовно оставя по бузите ми  Laughing

# 704
Коректорите са най-общо няколко вида, в зависимост какво се цели да се прикрие. Най-подходящи за нежната зона под очите са течните. Обикновено се избира един тон по-светъл от ФДТ-а. Крем коректорите и стиковете са още по-покривни и са по-скоро за разни петна, пъпки и т.н., подходящи са и за много мазна кожа. Най-добре е да се ползват с тънка четка за очна линия.
http://www.glamcheck.com/fashion/2010/05/17/types-of-concealers/

Общи условия

Активация на акаунт