Кому е нужно това???

• 14 947
  • 299
  •   1
Отговори
# 120
Що съм си мислила винаги, че Нидерландия е на доста повече?
Хм.
Това със задочното присъствие на сватбите съм го изживяла с моя, още като съвсем пресни гаджета, идваше за уикенди в Търново и Арбанаси. И...една неделя седнахме да обядваме на Люляка, бяха оставили свободни маси отвън, та присъствахме индиректно на цялата сватба! Laughing
Беше изумен от подскачането с пити, кокошки и торти! Може и затова да не пожела по-късно сватба, а само брадва! (демек, подпис)

# 121
  • Там,където се събуждам щастлива.
Беше изумен от подскачането с пити, кокошки и торти! Може и затова да не пожела по-късно сватба, а само брадва! (демек, подпис)

Това има ли го по другите краища на България, че съм била само в Търновска околия на 2-3 сватби...? newsm78
За подскачането се сетих как на една от тези сватби се стигна до доста сконфузна ситуация...Почна се подскачането, даването на пари, подскачане, даване на пари...обаче, подскачащият беше член на група за народни танци...та не се даваше. И парите свършиха, а онзи си подскача ли подскача...не се сеща да се спре ...и  младоженеца побесня. И направо до бой щеше да се стигне. Резултата беше въргаляща се по пода кокошка... Tired Трябваше доста време да мине, докато се възобнови атмосферата...

п.с. Даже е по-малко от 2300км, но аз съм на север...Та е толкова север- София. Sunglasses

# 122
  • София
Един познат точно вчера ми разправяше като бил в Германия допреди 2 седмици при свои приятели, как попаднал на Златна сватба на комшии някакви и си я правили хората както трябва с музиката, комшиите отвън, много интересно било. Всички традиции били спазени. Да им се неначудиш на германците к'ви селяни са начи.

Ми, прости са! Я, виж, нашенци как са се поевропейчили и поамериканчили! Нашенските традиции вън, че са просташки и селски, да заповядат чуждите - завиране на главата на младоженеца под полата на булката, за да свали жартиер със зъби (щото това е мноооого изискано); мазане един на друг с торта (направо не ми се мисли какво се случва с грима на булката), хвърляне на букети... Мчи, така де, за какво ни е да спазваме нашенските си традици!

# 123

Това има ли го по другите краища на България, че съм била само в Търновска околия на 2-3 сватби...? newsm78

Е, поне от любопитство можете да потърсите инфо какво точно символизират танците с храна преди да давате определения. Интернетът за какво е.

# 124
Да бе, спор няма, петел на рамото на кума и пешкирите, заметнати, изпонамежду панелни блокове си е...традиция!
Е..м ти такава традиция, ако сте много традиоционалисти, ще отидете на поляната, на село, ще опнете масите на мегдана, ще ги застелете с месали и ще врътнете агнетата на огИня.

Направо си представих "Време разделно"!

# 125
Е, поне от любопитство можете да потърсите инфо какво точно символизират танците с храна преди да давате определения. Интернетът за какво е.

Ще ти кажа какво символизираше на тези сватби, на които съм била: СЪБИРАНЕ на колкото се може повече пари, по всякакъв възможен начин.

Надявам се тези, които го правят на сватбите си, да знаят какво символизира.  Wink Нали те са главните герои, не аз.

Това с жартиерите трябва да е нещо американско. На тукашна сватба не съм го виждала. Виждала съм техни типични неща, които също не ми допадат 100%, но поне "жертвите"са само гостите на сватбата.  Wink Харесва ми, че няма показност, докато у нас е проблем (като видях и кръщенетата как са започнали да ги правят  ooooh! )

# 126
Калинка напипа същността на проблема и той е именно показността.
Рокси, аз пак да си кажа - всички тия подскачания, наричания, имат място на ДРУГО място. Така го виждам аз.

Преди време бях гледала снимки от  разкошна сватба в родопски стил в някакво село, младоженци с носии, гостите и те, гайди, родопски певци, ами така си е, няма какво да си кривим душите. Възхитих се!

# 127
Преди време бях гледала снимки от  разкошна сватба в родопски стил в някакво село, младоженци с носии, гостите и те, гайди, родопски певци, ами така си е, няма какво да си кривим душите. Възхитих се!

Добре, че напомни за тях. Може някой да ги изрови. Наистина бяха великолепни.

# 128
Ако е същата сватба, за която си мисля, булката беше доста не на място в цялата идилия с носиите.

# 129
Не знам дали мислим за същата?
Булката си беше и тя в носия.
Ако някой се сети за линк, аз не мога.

# 130
Пълни глупости пишете вече .
Надиграването е прекрасна традиция .Тъй като вие явно сте си избрали как точно да се ожените може ли по -леко и меко да се отнасяте към тези избрали друг начин или Жозефина държиш да си противоречиш с поста от преди няколко страници .
Огромни суми се събират на надиграването ум да ти зайде направо   ooooh!

# 131
  • Варна
Всеки да си празнува както иска. Само да не вдига шум  Peace

# 132
Всеки да си празнува както иска. Само да не вдига шум  Peace

Дааа, и съседите могат да си правят ремонт, но само да не вдигат шум, или да си раждат колкото си искат деца, но и те само да не вдигат шум.

Наистина не мога да разбера много от потребителите. Не ми е приятно, когато някой работи с бормашина или усилено чука все едно не иска да поправи нещо, а да разруши всичко в радиус един километър, но ако е в часовете позволяващи шум ще го изтърпя и няма да ми мине през ума да се разправям. Не е приятно да те събуди и ревящо съседско бебе, но и това знаеш, че няма как да промениш. Но 15-20 минути сватбарска музика ви бърка .... няма да кажа къде.    Mr. Green   Истината е, че живеят ли хора около теб трябва да се проявява търпимост поне за такива дребни неща.

Преди близо 10 години правихме нашата сватба. С музиката, криенето на булката (кокошки, петли, подскачания при нас няма - това мисля е в северна България). И до днес се усмихвам като си спомня и си мисля, че по-хубава сватба от нашата няма ( защото си е наша, но и като гледам на касетата как се вият хората в 2 след полунощ и почти няма тръгнали си гости, значи и на тях им е харесало). Само ме е яд, че трябваше да мине толкова време, че да разбера каква селянка съм, защото съм избрала да направя сватба с музика, а не съм решила само да се подпиша с двама свидетели.

# 133
  • София
надиграването е символично, пък ако хората много държат да си  покажат имАнето, ако ще и хилядарки да разиграват.

Това с жартиера лично съм го виждала, също мазането един-друг с торта, хвърлянето на букета. Ако се поразровя в спомените си, сигурно ще се сетя за още такива заемки. Мен много ме дразнят кючеците на българска сватба, и то от най-долнопробната им разновидност. На нашата ние бяхме предупредили изрично организатора на музиката. Играха се и се пяха основно нашенски хора, ръченици и песни, имаше и съвременна музика. Но никакви простотии с кючеци, сръбска чалга, гръцко, румънски и прочие балкански ритми.

На мен ми беше много приятно като дойдоха да ме вземат с народна музика и хоро.

Сватбите с носиите са нова мода, видяха една сватба по телевизията, и хайде и те!

не виждам нищо лошо в малко сватбена дандания в един обикновен нашенски блок. За хубаво е, какво искате, погребение ли? Е, погребенията са доста тихи, дори няма да ги усетите, ако не видите некролога!

# 134
Пълни глупости пишете вече .
Надиграването е прекрасна традиция .Тъй като вие явно сте си избрали как точно да се ожените може ли по -леко и меко да се отнасяте към тези избрали друг начин или Жозефина държиш да си противоречиш с поста от преди няколко страници .
Огромни суми се събират на надиграването ум да ти зайде направо   ooooh!
С кое точно си противореча? Моля да ми посочиш, все пак.
Казах, че ТЕЗИ неща, за които говоря, имат място ДРУГАДЕ.
И няма да си променя мнението, толкоз.

Общи условия

Активация на акаунт