Отговори
# 90
  • София
Добро утро!
На мен ми се поразказа играта последните дни от зимнина, ремонти, подреждане на бебешки дрехи и работа. Сега се опитвам да се огранича само в пране на дрешките, ама все ми изскача по още нещо и ми идва срвъх Crazy Доста ме боли ниско долу, но утре съм на запис на тоновете при Чорбова във Вита и се надявам да ме успокои Praynig
Аз май живея в друг свят или в друго общество, но честно казано откакто ми пролича бременността виждам само толерантност и готовност за помощ от останалите. В блницата ме пускат да мина, на опашки също, е в градския транспорт не се возя, за да кажа, но и по площадките с Ина като съм и в магазини, винаги ми правят място и ме питат дали имам нужда от помощ newsm78
Възрастните хора няма да ги коментирам, защото все си мисля, че надали от хубаво са тръгнали на другия край на града, за да спестят 40 стотинки, пък и все пак нали те са ни носили нас... Peace Аз понеже да чукна на дърво си имам живи баба и дядо, които са ме гледали наравно с наще и знам как и досега калта под ноктите си дават за нас със сестра ми и за децата ни, някак не ми се обръща езика да плюя по възрастните като цяло Whistling А изверги, луди и непукисти навсякъде има и аз също се изумявм как в дадени ситуации може никой да не вземе отношение, но е факт, че народа  озверя и то пак не е от добро Rolling Eyes Както и да е, аз съм непоправим оптимист и вярваща в хората, но това е друга тема на разговор Mr. Green
Сега отивам да пера едно поларено одеалце, на което инструкциите му за пране са 2 страници обяснения Joy

# 91
  • на Дъждовен остров
..
Сега отивам да пера едно поларено одеалце, на което инструкциите му за пране са 2 страници обяснения Joy[/color]

Какво отлкова му обесняват  Laughing

# 92
  • Плевен
но е факт, че народа  озверя и то пак не е от добро Rolling Eyes Както и да е, аз съм непоправим оптимист и вярваща в хората, но това е друга тема на разговор Mr. Green
Ей така съм и аз, но все си мисля, че докато масово хората са черногледи, недоволни, завистливи и т.н. все повече ситуацията в страната ни ще върви на зле. Затова мисля , че трябва да сме по-позитивни, усминхати и виждащи и оценяващи хубавото случващо се около нас и в нас Simple Smile.

Чак сега Добър ден!

Снощи започнах да ви чета в новата тема, но направо ми залепваха очите за сън и сега ви допрочетох.

Изключително много се радвам за хубавите новини от Ния и Хеликаза  Hug, дано са все така и бързо да наддава малката принцеса.

Вилс много неприятна случка, радвам се, че си имала приятелка в близост за да ти помогне. Идиоти навсякъде, особено уж нормалните хора ходещи край нас.

Още нищо не съм купувала за бебчето, но след 2-3 седмици смятам да заформя пазара. Имаме доста неща от каката и ще купуваме матрак, шишенца 1-2, дрешки, козметика, памперси.

Относно потенето ... ами и на мен ми се случва бикините по ръбовете при междукрачието да са мокри понякога, но си мисля че е от жегите.

Тези дни мъжо купи сливи за ракийка и ми се разказа играта от махане на костилки ... а от седенето в странна поза дълго време, срамната кост ме боля много и все още усещам болки там. Зимнина също правихме. Ще трябва да направим и освежаване на кухнята - боядисване, чистене и т.н. и горе-долу ще сме готови за появата на беборана.

В четвъртък съм на регулярната ЖК и ще видим колко сме пораснали и двете с бебка. Очаквам и новини от вашите прегледи и какво ви съветват лекарите ви.

Желая ви хубав слънчев ден!

# 93
  • София
Здравейте и от мен в днешния горещ ден!

Записвам се и аз в отбора на мокрите бременни - то толкова вода или каквото и да е изтече от мен тези дни откъдето можеше, че вече не знам какво да си мисля ... е, поне докторът ме успокои, че било нормално  Crazy

за разбирането на различието и приемането му, за толерантността и културата на поведение хич не ми се споделя - толкова много имаме да учим, че ми е мъка направо. има и добри примери обаче и това е по-важното - една майка с две дечица (може би 3 - 4 годинки) ми направи място на опашка в магазин, въпреки, че й казах да не се притеснява. след като застанах пред тях едното детенце я попита защо са ме пуснали и тя отвърна, че бременни жени и майки с бебета винаги трябва да се пускат отпред на опашката или да им се помага. а малчото заключи: "ааа, ясно, значи всички жени, които са първи на опашката, са бременни" Simple Smile)

момичета, доста странен сън сънувах тази нощ - досега въобще не съм сънувала нещо, свързано с бебока, но тази нощ си беше направо премиера на филм ... най-кошмарното беше, че в съня ми бяха сменили бебето в родилния дом и вместо момче, си имах момиче, НО вместо бебе, ми го бяха сменили с поотраснало детенце, което вече седеше и ми отговаряше с "да" и "не". ужасссс...........

# 94
Здравейте и от мен, доста сте изписали:)
Аз днес отивам на преглед за очите, дано всичко е наред!

Много се радвам за малката Ния, все така да наддава  bouquet

За потенето - и аз се потя

Някъде ми дават предимство, някъде не, седя и си чакам да ми дойде ред, което е тъпо ама какво да се прави. В рейс и аз не саъм се качвала, не мога да коментирам.

За покупки - вече имаме стерилизатор, ваничка, количка / дадена от познати /, не ми харесва особено ама като я има защо да купувам, кошница за кола, комплект за изписването, пеленки, бодита с къс и дълъг ръкав, гащеризончета. Има и още доста неща за купуване. Леглото ще е края на месеца.

Тази събота сме на сватба, аз няма какво да облека, за обувки да не говорим, че цялото лято си го изкарах с чехлички, че много ми се надуват краката:(

И те така, много е топло, вече ми се иска да излизам по майчинство, не ми се ходи на работа, ама има още близо три седмици:(

# 95
Здравейте мами,

Явно съм от срамежливите и за това чак сега пиша. Всички близки и приятели ми казват Ина. Та и ние чакаме бебко през Ноември. Живи и здрави на 24-ти трябва да се появи на бял свят.

За мамите с киселини - аз киселини имам още от втория месец. То не бе сода, то не бе чудо. Случайно открих, че малко сладолед успокоява положението. Не знам дали не съм си го втълпила, но при мен облекчава!

А да и аз съм в клуба на мокрите гащички  Grinning Моята лекарка каза, че това може да е както от потене така и от изпускане.

С пожелания за прохладен и весел ден!  bouquet

# 96
bubcheto15, наистина си голям оптимист, аз за съжаление губя оптимизма за държавата ни и народа Sad
Като говорите за болки ниско долу и аз имам, но са или от ляво или от дясно, леки остри, не постоянни. Вашите такива ли са? Слава богу утре се подреждам от рано сутрин на преглед  Praynig и дано всичко да си е наред.
Лек ден  Hug

# 97
Бубче, завиждам на оптимизма ти.. Вчера подавах документи за лична карта и ме прередиха 3 души.. коремът ми ходи на 3 метра пред мене вече, ама никой не го бърка.. и в тази жега, едвам дишах пред гишето.. а оня ден се качих в метрото и един възрастен циганин ми отстъпи място.. но, край! Няма да се оплаквам повече... положението е такова просто  ooooh!

Иначе да се отчета и аз... Бебко се е обърнал с главата надолу... аз си го и усещах де Simple Smile около 38 см, 1400 грама, малкото ми юначе то Simple Smile  Heart
И аз съм добре, няколко вечери лягам и умирам, събуждам се чак сутринта... бях забравила какво е чувството Grinning

# 98
Върнах се от прегледа с Голдман, окончателно секцио, защото имам скрежовидна деформация, което е първа рискова група за отлепяне на ретината при напъните, доколкото разбрах и запомних от това, което ми каза док:( От четвъртък започвам лечение при него. Утре трябва да си взема направление от очната в поликлиниката.

И така, лек ден на всички:)

# 99
Вили, завидях за съня ти, най- неблагородно. Mr. Green Аз от няколко дни пак съм влязла във фаза...по 3-4 часа спя и сутрин съм като ударен самолет. Rolling Eyes

Да се отчета и аз, че нещо не ми остава много време за форума през последните дни. Днес бяхме на преглед, бебчовците са добре, по 1600 гр средно. Шийката на мама не е чак толкова добре, но дано удържи още поне месец, 23 мм е ...предписаха ми курс инжекции за разгръщане на дробчетата на бебетата в случай че тръгне раждане. Пита ме докторката по колко контракции съм имала, аз гледам умно  Laughing то все нещо си ме понаболява, ама не мога да засека контракции, такива каквито си ги представям, че да ги преброя. Blush
Обърнали сме се с главите надолу, така че започвам да се подготвям психически за нормално раждане, досега спрягахме само секцио...Всичко да е наред, другото са подробности. Grinning Ами това е. За плацентата не казаха нищо, но гледам че пише зрялост степен 2  newsm78 на вас казвали ли са ви за плацентата нещо? Добре ли е тази степен 2?

# 100
леле колко бързо минава времето, седмиците летят , сега като чета и размерите на бебетата се чудя кога мина това време сякаш вчера помолих бубчето да ме запише на първа страница...  Wink

относно контракциите бих желала някой да обясни как точно боли и кога, дали боли в момента на стягане на корема, или първо се стяга после боли ...  ooooh! и каква болка трябва да е, само да уточня МЦ-то ми не е било болезнено , бъбреци не са ме боляли  , съответно тези обяснения са ми малко непонятни  Rolling Eyes а от вчера някак си много често ме стяга корема (особено вечерта) и то въпреки магнезия който си пия от 2-3 седмици.
 Hug на всички и стискайте кълки !!!!!

# 101
Здравейте сладурки:)Бързам да се похваля...сега се връщам от преглед-днес записвахме тоновете,понеже досега само ги бяхме слушали:)Всичко му е наред на моя малък мъж Heart Eyes Реших да пиша за да споделя щастието с вас Hug

# 102
Здравейте момичета! Да се запиша и аз в новата тема.
Много се радвам за добрите новини около Ния и Хеликаза.
Вчера ходих в Пирогов за крака - казаха, че колатералната връзка е частично разкъсана и, но за да заздравее напълно трябва да нося шината още поне 12 дни. Много се надявах вчера да ми я махнат, но добре, че поне не изцяло скъсана връзката. Притеснявам се как ще си раздвижа после крака, ама ще видим. Естествено вчера като отидох в Пирогов имаше поне 40 чоявека в коридора - аз като съм с шина и бременна си мислех, че ще мина първа, но уви нищо подобно. Дори една сестра ми се развика, че там нямало контролни прегледи и незнаела къде е моят лекар - да съм чакала. А там едно на ръка мизерията, второ докарват какви ли не тежки случаи, трябваше да обикалям през 3 кабинета докато намеря лекаря - накрая не ми издържаха нервите и се развиках, че искам да седна - та 2 жени се посместиха да седна между тях. Добре че имаме позната лекарка там, та използвах името и, че в противен случай нямаше да успеем да стигнем до гинеколога.
Та сега за бебка - направо умрях от притеснение за нея вчера. Доки веднага и видя сърчицето и другите органи, но неможа пак като при предишния преглед да и намери главичката. А тя е нодолу с главата, но главичката е много ниско. Доки се притесни за разкритие, на мен какво ли нв ми мина през главата, та се наложи да ме преглежда с вътрешен ехограф, за да и види главичката и да я измери. Каза, че такова нещо не му се е случвало. Слава богу оказа се, че няма - бебка е 1919 гр.
Мисля да ходя на ФМ другата семица, че ми е притиснено. А костта отдолу не е спирала да ме боли от месеци, особено през ноща, когато се опитам да се завъртя.
 А за течението и аз си имам физиологично такова и сега си го имам постоянно, като сутрин е по-силно.
Извинявам се дългия пост - олях се  Hug

# 103
Здравейте и от мен дамиии!
Днес бяхме на видеозон с бебчо и съм много хепи,понеже не го бях виждала от 18та седмица и колко мноооооого е пораснал! newsm44 Акушерката каза,че всичко си му е наред,огледа обстойно бързо тупкащото сърчице,а бебо миличкия много се дразнеше,че го натискат и не се спря да ритка. newsm32 В заключение...все още сме със сини гащички! Joy На 5.10 отново ще си видим бебчо и тогава ще попитам вече колко е порастнал!Иначе си имаме една снимчица в профил на личицето,защото господинчото ни е много срамежлив всеки път,а днес си беше сложил ръчичката на челото...много смешно ми стана...сладура ми той! Joy Ооо и най-важното...бебо си е с главичката надолууу! newsm68
А иначе в други ден на 15.09 съм на ЖК да видим и аз колко съм наддала! Heart Eyes
Амиии това е от нас...следващия отчет в четвъртък! smile3533
п.с.Никой ли няма вести за нашите талисманчета?

# 104
  • На село
Да се разпиша и аз, че отдавна не съм го правила. Обхванала ме е училищна треска, че след 2 дни отново започваме с нечовешки ранното ставане, тичане до и от училище и всякакви извънкласни занимания, тази година съм решила да ги огранича до 1-2 (за всяко дете, а не общо  Mr. Green), даже съм по-склонна по 1 да е  + каране на ски зимата.
От малко повече от месец сме новодомци - пренесохме се най-после в къщурата ни, макар че все още чакаме мебели в спалните  - е, все още ми се мотаят майстори по двора, но поне не са вътре. Сдобихме се и с кученце - и ние като Искра го намерихме изхвърлено край едно шосе - беше доста болно, но го излекувахме и решихме да го задържим - така и така мислехме да си осиновим бездомно куче от приют, след като ни се отвори възможност да заживеем в къща с двор.
За бебчо не съм купувала почти нищо, освен 3-4 бодита от намаленията в Карфур. Корито от каката и 2 броя преносими кошарки от батковците - това е всичко, което имам. Има и някакви дрешки, но ги бях давала и ми ги върнаха в толкова лош вид, че ги пратих на тавана преди 4-5 години, дори без да ги погледена - ще ми се наложи обаче да ги прегледам и да видя дали има нещо годно. Много ме беше яд като ми ги върнаха така окаяни, защото ги дадох много запазенки. Харесах си количка, даже ходих да я видя в магазина, сега съм в процес на "преглъщане" на цената  Mr. Green. За креватчето мисля да изчакам да отворят Икея, че съм си харесала едно от каталога им на доста прилична цена.

Има ли някоя мама, която вече да е взела решение за раждане в "Света София" (бившата "Тина Киркова")?

Общи условия

Активация на акаунт