Отговори
# 465
  • Добрич

тъй като това ме вълнува и мен, няма да пропусна, да споделя, че доста ме изненада аргумент за нежелание за неприсъствие "не искам да ме вижда в еди каква си светлина, ситуация и пр."?!

момичета, присъствието на татковците или друг придружител по време на раждане не е като присъствие на ревю - да, по желание е, но те не са с нас в родилна зала, за да ни гледат колко сме хубави, уверени и със секси излъчване дори разкрачени на магарето.

Въпрос на личен избор!
Аз не бих искала той да си прави асоциация щом ме погледне с онази картинка от раждането още дълго време след като е минало. Предпочитам в неговата глава да изглеждам така както ме вижда обичайно,ежедневно-не като на ревю,но не и по онзи начин! А и една такава картинка вероятно ще окаже влияние на сексуалния ни живот за в бъдеще!

# 466
Ех, тази тема край няма Simple Smile

Аз пак да кажа... ако всичко е наред и по план нашият татко ще присъства на раждането. Той го иска, а аз не виждам нищо лошо в това. Появата на нашата Беба я приемаме като нещо много специално и необяснимо дори. И аз не мога да лиша мъжа ми от това да види пръв детенцето си. Колкото и да е неприятно, колкото и зле да изглеждам не мисля че това ще остане в главата му след като види детето си.

Разбира се по този въпрос може много да се говори и много от нас ще са против, други ЗА! За мен всичко е въпрос на нагласа и желание от двете страни.

Ей, Бубче много чушки бе   chef. Зимата ще ти идваме на гости на вкусна салатка 
smile3521

Някой има ли информация за нашите талисманчета?  *Сисинка* скоро не е писала?!? Дано всички да са добре да трупат грамчета и скоро да се гушкат с мама и тати  Praynig Praynig Praynig

# 467
Привет и от мен. Както много други мами и аз ви следя от доста време и най-накрая реших да се включа в групичката. Терминът ми е 02.12.2011, но ще съм планово секцио и със сигурност ще се впиша в редиците на ноемврийчетата. Очакваме второ дете - момченце засега.

# 468
По въпроса за присъствитето на татковците - мисля, че един мъж би трябвало да може да понася не само удоволствията, свързани с бебеправенето, а и неприятните гледки с появата на бял свят на детето му. Та нали те са силния пол. А и не би трябвало да се гледа на самото раждане като неприятен процес, а като момент на очаквана огромна радост. Аз бих искала да изживеем радостите и мъките по появата на детето ни заедно, до колкото можем. Това е момент, който трябва да запомни не само майката с преживяната болка и радост, а и бащата, ако е по силите му - има и много слаби душици, а не както много тактовци да стоят в коридора и понякога да преиграват с театралниченето - цигари, кафета, пот по челото и т.н. и после да разправят как едва не припаднали от притеснение. Визирам татковците, които твърдо отказват да присъстват, въпреки молбите на половинките им.
Според мен, би трябвало да се съобразят с желанието на жената в този момент.

# 469

тъй като това ме вълнува и мен, няма да пропусна, да споделя, че доста ме изненада аргумент за нежелание за неприсъствие "не искам да ме вижда в еди каква си светлина, ситуация и пр."?!

момичета, присъствието на татковците или друг придружител по време на раждане не е като присъствие на ревю - да, по желание е, но те не са с нас в родилна зала, за да ни гледат колко сме хубави, уверени и със секси излъчване дори разкрачени на магарето.

Въпрос на личен избор!
Аз не бих искала той да си прави асоциация щом ме погледне с онази картинка от раждането още дълго време след като е минало. Предпочитам в неговата глава да изглеждам така както ме вижда обичайно,ежедневно-не като на ревю,но не и по онзи начин! А и една такава картинка вероятно ще окаже влияние на сексуалния ни живот за в бъдеще!

Абсолютно! От човек до човек има огромна разлика, а ако Господ мислеше че мъжете са силния пол, щеше на тях да възложи раждането, и, както каза акушерката, освен ако мъжа не е напълно запознат какво го чака вътре, по-скоро пречи. Ама това си е напълно безкрайна тема, всеки си е убеден в мнението и няма една гледна точка...

# 470
Здравейте и от мен, момиченца:)
Дано всичко е наред при вас. Разписвам се и днес. При нещата са все така. Тазът ме боли, имам контракции, но смятам, че всичко е в реда на нещата. Лесно майка не се става,казваше моята баба:)а и нали имам вече тренинг..зная, че е права Simple Smile Каката чака с нетърпение братчето си. Вече сме подготвили всичко. Тази вечер ще гладя дрешките, които изпрах и ще ги подреждам в шкафчето.Имаме си козметика. Аз предпочетох марката "Бочко". Купихме памперси и АМ. Готови сме за щастливия миг Simple Smile

# 471
  • София
надявам се мнението ми не звучи като заяждане с някои от вас. не осъждам никого, просто бях провокирана от конкретен коментар и дадох моя.

съгласна съм, че е въпрос на избор. това, което прави изборът ни различен, е различното отношение или нагласа към едно и също нещо. Simple Smile

.. а ако Господ мислеше че мъжете са силния пол, щеше на тях да възложи раждането

мддаааа, колко често ми се иска да му звънна и да му кажа, че историята с реброто е пълна глупост Simple Smile
и все пак поздравления за смелите татковци!

# 472
Чушки, татковци, пране и простиране ... много теми се разглеждат тук ... аз докато сваря да вляза и вече сте изписали няколко страници.

За таткото в родилна зала и аз не искам да влиза, не че и той изявява желание де. И аз така го сюрпризирах с изказване че го искам с мен и той леко стресира ... но определено не искам да ме вижда в това състояние ... разчекната на магарето и с всичките екстри описани по горе...

Иначе ние сме добре ... бебка е многоооооо активна тези дни тази сутрин от 5 часа се е разритала и няма сън и това е ... аз къде не мога да спя и без това ... ама малко остава  ще трая
Приятна вечер и хубава седмица на всички...
Много целувки и за талисманчетата ни ... Hug

# 473
  • София
Първо искам да благодаря за позитивното отношение към  мрънкащоя ми пост.  Hug Просто знаех, че на когото и да се оплача ще му изглежда блондинско  с изключение на вас, защото изпитвате подобни неразположения. Днес свеки ми напомпа самочувствието и сега съм пак в добро настроение.  Crazy

За коша на количката- смятам,че за зимно бебе не еот значение летния кош дали има напълно легнало положение. Все пак до лятото ще е минала половин година, бебо дотогава ще е в коша за новородено, а след това не е необходимо да е чааак много равен.  Peace

Бубче, с много домакинстване си се нагърбила, мила.  Не искаш ли да "привлечеш" някой на помощ ( майка, мъжа ти), за да се пазиш повече?  ( Да не прозвучи като осъждане, просто добронамерено се чудя дали няма как да ти е по-лекичко последните седмици ).

За хемоглобина- днес бях на ЖК и ме убедиха с 300 зора да започна Биозин . Той е хранителна добавка, не съдържа желязо, а само подобрява усвояването му. Бях против по принцип, но като помислих малко реших, че няма да е лошо да го повиша малко с оглед неизбежната кръвозагуба по време на раждане.

За татковците в родилното - либерален човек съм, всеки знае сам за себе си как ще се чувства удобно. Аз съм просъствала на раждане, драматична гледка е ( макар да попаднах на бързо и със сравнително малко кръвозагуба). Но, пък, никой не казва, че мъжете трябва да гледат от позицията на лекаря, могат да са до главата на половинката си и само да й държат ръката.  Peace За себе си знам, че няма как да ми помогне моя мъж в този момент  ( най-мого за него да се тревожа  Mr. Green)

Влади, честито излизане в почивка .
Гери, да ти минават болежките  Hug И аз съм се спряла на някои продукти на "Бочко".
Искра , мисля че е в реда на нещата от време на време нещо да те пробожда  Peace

# 474
и аз да се оплача-седя си днес спокойно на компютъра и когато реших да стана установих че всички кокали по тялото ме болят ужасно.завлякох се до леглото с 300 зора и сега едва станах,но трябва да приготвям вечеря.предполагам че е нормално с оглед на разширяването на таза и т.н.
има ли някоя мама с подобни проблеми?
утре съм на жк и май и на мен ще ми взимат микробиология.имам съмнения че пак съм фабрика за гъбки Blush,но доки ще каже със сигурност
и аз от 24 съм в 45 дневен болничен,честито на всички заслужило почиващи  bouquet

# 475
мддаааа, колко често ми се иска да му звънна и да му кажа, че историята с реброто е пълна глупост Simple Smile
и все пак поздравления за смелите татковци!
newsm10 newsm10

Иначе ние сме добре ... бебка е многоооооо активна тези дни тази сутрин от 5 часа се е разритала и няма сън и това е ... аз къде не мога да спя и без това ... ама малко остава  ще трая
Приятна вечер и хубава седмица на всички...
Много целувки и за талисманчетата ни ... Hug
Моята бебка ме почна от 2 часа, до тогава не можех да заспя от киселини, после тя почна да дивее, май към 5 съм успяла да заспя, ама това май ще е все така до края,пратих таткото да ми купи талцид, дано да помогне за киселините, че направо, дето никога съм нямала такива екстри, сега ми излиза през.....

Ние отложихме почивката на албена за петък, събота и неделя, че на мъжо сестра му няма да може да отсъства от работа, а свекито реши да ни остави само двете и заминава за Истанбул, да ми донесе сладки, поръчала съм си пишмане мммм, чакам с нетърпение да си дойде и да омахам една кутийка и баклавичка и какво ли още не Simple Smile

Цвети, колко ти е хемоглобина? Аз сега като отида в петък, ще го питам кога ще ми прави пак изследванията, ама предполагам че ще е сега, защото аз другата седмица няма да мога да отида на ЖК, че ще си ходя във Варна докато мъжо е в Софето, да не взема да тръгна да раждам и да съм сама... Ще видя дали от тая коприва има резултат, ама се чувствам по-добре каточели (то не че съм се чувствала зле преди това де, ама имаше някои симптоми на нисък хемоглобин, които каточели изчезнаха)

има ли някоя мама с подобни проблеми?

Дааааа, има, колкото повече време минава, толкова повече ми се изостря това, но ми се случва само ако стоя или лежа продължително, ако съм права и ходя, няма никакъв проблем, ама седна ли на стол или в леглото е някакъв ужас!
Сега по Нова в новините дават няква болница в Кюстендил,в АГ отделението,  егааати екстрите, с едни мониторчета на всяко легло, скайп, ТВ, всичко, голяма гъзария Simple Smile

PS: Радина, за количката: Аз съм се спряла на АБЦ-то, ама 3 тек, имай предвид, че те идват без кошчето за кола, а неонато доколкото виждам има кош, аз ще поръчвам от Германия, благодарение на Sneakers, която ми прати адреса на онлайн магазин,  и АБЦ-то ми идват с разлика от ок. 300 лв (говоря специално за тази, за която съм избрала).

Последна редакция: пн, 26 сеп 2011, 19:42 от Princess83

# 476
  • София
Аз ще се опитам да си обясня позицията така: колкото и да вярвам, че ражднето е прекрасно събитие, не желая мъжа ми да ме види напъваща, плувнала в телесни течности, потна и пухтяща. Любовта е възвишено чувство, но за мен все пак е важно да не го плаша или отблъсквам във всеки един момент Peace Да, съгласна съм, че раждането е най-естественото нещо на света, но има и други естествени неща, пък аз държа да ходя сама до тоалетната. Да не говорим, че за мен красотата на  раждането започва след като бебето излезне, роди се плацентата и бъда зашита, до тогава не ми е особено вълшебно Whistling Освен това все си представям какво точно ще му мине през главата и сърцето на мъжа ми ако не дай Боже бебето не изплаче веднага, има нужда от обдишване, има нисък АПГАР или какъвто и да било проблем, който изисква спешна реакция Confused Един екип ще хвърчи по детенце, друг по мен, а него горкия ще го побутват, подминават и ще му подвикват, че пречи. Предпочитам тези всичките емоции да си ги спестим, той пак ще е първия след лекарите, който ще види бебето, но когато всички сме в състояние да се отдадем само на хубавите емоции Peace
Деси, и мен ме болят всички възможни кокали и кости, а нощем като се обръщам движенията ми са съпроводени с "ох,ох,ох,ох..."

# 477
  • на Дъждовен остров
Тук ако бащата не присъства на раждането веднага се минава до други крайности от типа защо бащата не присъства, къде е бащата, какъв е този баща който е оставил жена си да не е до нея в такъв момент.  Ако бащата е отвън и чака моментално е метнат в графа пъзльовци.

То тук даже да отидеш на скан без мъжа си и останалите хора чакащи те оглеждат все едно си мдаа да не използвам цветущи думи. 

Моя мъж смята, че след като негови приятели са присъствали на раждането на децата си значи може да се справи и той.  Никой не е спрял да обича жена си след това, даже вече имат по още едно или две деца.

Друго мислене, друга държава, това си е то. 

# 478
Аз много се чудих дали да се включа в темата с присъствието на бащата при раждането, защото не съм в България и е нормално мозъкът ми да е „промит” с тукашните схващания (така че моля ви да не приемате, че говоря против България, искам само да напиша какво ни казват тук и каква е логиката тук).

Освен това, едно изказване ми се стори в разрез с моята гледна точна и със схващанията, които са разпространени тук, а именно: „Това изживяване си е само за мен...” – това ми се стори много, много странно. Тук се набляга на това, че изживяването е и за двамата и моралната и емоционалната подкрепа за родилката са изключително важни.

А другото, което прочетох, че мъжете щяло да им стане лошо, да се притеснят – ами извинявам се, ама мъжете в този момент не трябва да мислят за себе си, а за жена си и за бебето си и в този ден мъжът е там, за да помага на жена си и да прави каквото тя иска и да облекчи нея, а не да се лигави.

Тук като дойдеш в болницата те настаняват, в стаята за раждане и в общи линии идват да те проверяват от време на време, докато се достигне разкритието – аз не мога да си представя в този момент, когато ще ме боли и няма да знам къде се намирам или ще съм прикована към леглото с упойка, да съм сам сама или с някакви други непознати раждащи жени. Показвха ни по-какъв начин бащата може да облекчава болката с масажи или като помага на жена си да се разхожда – въобще тук бащата има огромна роля, и въпросът дали той ще присъства или не не съществува.

Малко се отплеснах, но просто някои разбирания ме провокираха.

Както е написала Теа – различни държави, различно мислене!

# 479
  • София
"Цвети, колко ти е хемоглобина? "
Миналия месец беше 108. Днес бях на ЖК на обяд и не си пуснах изследвания, защото ще изследвам и кр. захар, а нямаше как да не ям до 2ч. Актуалния ще го видя тези дни Simple Smile

"има ли някоя мама с подобни проблеми?"

Аз днес повървях половин час пеша, бърз ход... Е, съжалих 300 пъти. Получих контракция, схвана ми се кръста, заболя ме ниско долу, а областта между краката си започнах да я чувствам така, сякаш съм яздила кон цял ден  ooooh! И това от 30 мин ходене, думи нямам.  Нощем поне от месец не спя добре. Винаги ми е топло, независимо от климатик, прозорец и пр ( явно имам проблем с терморегулацията). Освен това ставам до 00. Вечер вместо да се метна в завивките с облекчение лягам намръщена. Добре че поне сутрин като се събудя нищо ми няма - все едно не съм бременна. Вечер ми натежава ...

Общи условия

Активация на акаунт