Отговори
# 495
  • София
... и днес фъстъчко беше почти розов.. иии като заключение - лекарите ни казаха, че сме отличници!

Vili2411, много се радвам за вас! Само такива хубави вести да споделяш!

Присъединявам се към всички, които попитаха за останалите талисманчета: имате ли някакви новини от Сисинка, motoneti, Хеликаза, barabar, бени-вики? 

# 496
Ей, радвам се за Влади и че си успяла да го видиш вчера! При нас новините също са хубави, защото Филип вече не е в интензивното, спрели са последния антибиотик, опитват да го хранят и с шише. При Ния също имаше подобрение вчера, мисля. Хеликаза ще си каже Simple Smile Днес пак ще си сверим часовниците в 1.

По темата с присъствието на бащата по време на раждането не мога да се включа съвсем адекватно, защото при секцио никой не позволява. Ще те изгледат ей-така  Shocked
Но аз не бих насилвала моето момче, така че взимайте тези решения заедно!

# 497

surire, не си спомням за кой крем точно е ставало въпрос преди като се е коментирало, но Лансиох и Ланолин ми идват сега на ум - http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=4677&cat=57 и http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=5397&cat=57

Точно за Лансинох бях чела, но не се сещах името - мерси   bouquet

Хубав ден на всички и много  Hug на талисманчетата и техните майки

# 498
  • София
За някои от талисманчетата аз имам инфо, ама ще изчакам разрешение от майките, за да си размахвам информцията, за талисманчетата, за които аз знам, сведнията са добри Praynig Чудех се дали Фио нямаше някаква връзка със Сисинка, защото Сисинка оотдавана май не е влизала във форума, дано да е за добро Praynig
За крема за зърна - аз съм на Гармастан. Peace

# 499
Аз съм ползвала Лансинох - доволна съм от него, при него няма нужда от отмиване преди кърмене. Гармастан трябва да се отмива.
За присъствието на таткото - аз съм той да присъства. Не мисля, че раждането е нещо отвратително, което трябва да му се спести. Първият път влезе при мен няма и 5 минути след като бях родила, не беше нито отвратен, нито ужасен, а както сам каза, като те видях как си се нахилила до уши, голяма работа, че имаше кръв. Всичките ни приятели, които са в чужбина са присъствали на раждането на децата си и никой не е съжалявал за това. Мисля, че е изживяване, което си заслужава да изпита.
Браво за хубавите новини от бебчовците! Hug

Последна редакция: вт, 27 сеп 2011, 12:17 от Ani 77

# 500
Чушки, лютеници, зимнини .... потекоха ми лигите и днес ходих да си купя чушкопек. Ама нямаше  Cry Вместо това се върнах от пазар с памперси 1 и 2 номер за бебчо, чай на Хип за кърмачки и пълни торби с разни други нещица за вкъщи. Но търсенето не спира, довечера ще ходя до Технополис, там имало чушкопеци, дано ме огрее, че имам голям мерак  Laughing

# 501
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Здравейте момичета!
От седмица не съм писала, но се старая да съм в час с темата! В къщи все още тече усилен ремонт и достъпа до компа ми е ограничен.
Почивните дни се разбих от ходене, празнуване и такива неща и цяла неделя бях като пребита. Водих баткото на кино, заедно с още едно детенце и ми беше много весело hahaha, направихме солидна обиколка на Зооградината - има няма 4часа, последвана от Mall обиколка, MacDonalds, после зъболекар на детето, лекции разни и за капак и сватба, и то вечерна! Такъв тур си бях спретнала, че накрая си отнесох караницата от татито, но в интерес на истината си беше прав  Embarassed - май попрекалих!
иначе При нас - уж всичко е наред  Praynig. Бебка е 1840гр и като главичка върви около седмица напред. Доволна съм, че докито не вижда нищо притеснително. С покупките сме все още до никъде, а и все още не съм минала през ортопедията, за да дадат становище за секциото ... но все се надавям, че бебата няма да тръгне да излиза по-рано и ще имам време да свърша всичко близките две-три седмици!
Clioniki - бях на лекцията в събота и живот и здраве, и следващата ще съм на линия! Ако идваш пиши! Дано да намериш чушкопек, а като си помисля после как хубаво ще заухае от вас на печени чушчици ... ммм! И да се похвалиш!
Tedishte - следващия път се надявам и с теб да се видим!
Искре - почивай активно и не се ядосвай за преходни неща, а за татито - наистина след раждането ще ти е по-необходим в къщи, отколкото сега.
Vili2411 - ужасно се радвам за добрите новини! Гушки от нас и за теб и за Влади!
MagieA - списъка го има във фейса  Wink
bubcheto15 - ти май не знаеш, що е то почивка  Wink! За инфото - важното е, че е добро и наистина е по-добре майчетата да си кажат, когато са готови да споделят!
Оставям ви, че работата ме притиска! Ох, вече нямам търпение да мине тази седмица и да си остана в къщи!
Целувки на всички и усмихнат ден!

# 502
  • София
За крема за зърна - аз съм на Гармастан. Peace[/color]
  Цвети, гермастана като цяло не се препоръчва, тъй като има нужда от измиване преди кърмене, за разлика от лансиноха или ланолина на авент, които се води ултрачист ланолин за кърмачки и няма нужда от отмиване преди кърмене. Eвентуално при вече разренени зърна, гермастана може да има някои ползи пред лансиноха, но и това зависи много от конкретната ситуация и причината за проблема. Именно нуждата от отмиването при гермастана и допълнителното изсушаване на кожата може да доведе до задълбочаване на проблема понякога.
   Като цяло при правилно поемане на гърдата от страна на бебенцето, не се стига до разраняване или сериозен дискомфорт и няма нужда от мазане или някаква подготовка на гърдите преди раждането дори. Ако се изпитва болка или се появи разраняване основното е да се коригира позата и да се провери за къса юздичка при бебето. Разбира се мазането с ланолин, омекотява зърното и облекчава състоянието, но това е само помощно средство, основното си остава да се види позата.
    Гърдите не трябва да се мият всеки път преди кърмене с вода и сапун, защото това изсушава кожата и отмива специалният секрет от жлезите на Монтгомъри, това са едни бабунки отстрани на ареолата, които почистват и омекотяват кожата на зърното. Измиването на гърдите веднъж на ден по време на ежедневният душ е напълно достатъчно. Секрета, които се отделя от жлезите на Монтгомъри наподобява на мирис околоплодните води, освен подхранването и почистването, и по този начин допълнително ориентира бебенцата, къде е хапването Simple Smile
     Ето и една статия за предпазване и справяне с разранени зърна, там освен основните съвети в тези случай е добре обяснено как правилно да постевите бебенцето на гърда, което е едно от най-важните и основни неща при кърменето. Ако бебето хубаво и най-вече дълбоко е поело гърдата, не се получава разраняване, а самото то с по-малко усилия получава повече мляко.
    Мернах, че сте обсъждали и различни чайчета за увеличаване на лактацията. Няма да ви навредят, но в общият случай са от съвсем малка поза и основно за успокоение на майката. Производството на мляко се определя основно от това колко често и колко пълно се изпразва гърдата. Търсенето определя предлагането  Wink
    Тоест това е основният механизъм за регулиране на производството, колкото по-често и по-пълно се изпразват и двете гърди, толкова повече мляко се произвежда, и обратното колкото по-големи са паузите без изпразване на гърдите и количествата които се изсукват или изцеждат са по-малки, толкова производството намалява. В този случай ако нямате достатъчна стимулация на гърдите нормално това е 8-12 кърмения или изцеждания за 24 часа или на всеки 2-3 часа през първите седмици, каквито и чайчета да пиете или друго да правите, най-вероятно производството ще е по-ниско. И обратното при достатъчно често кърмене или изцеждане няма нужда от нищо допълниетлно.
    По въпроса за случката с майката и чая и проблемите с гърдите. Чаят е изиграл почти или направо никаква реална роля в този случай. Напълно нормално е първите 2-3 дни количествата кърма или още коластра да са много малки около 2-10 мл на кърмене и гърдите да са меки и спокойни. Количествата коластра са напълно достатъчни на бебето и това е нормалното положение. 
    Вече около 2-3 ден нивата на пролактина рязко скачат и стартира лактогенезис две или т.нар слизане на кърмата. Това в случая просто е съвпаднало с приема на чай, а не е предизвикан от него, тъй като е напълно нормален процес и развитие на лактацията първите дни. Тогава има едно свръхпроизводство и известен излишък на мляко, тъй като организма не знае дали ще трябва да храни едно или повече бебета. Постепенно производството се нагажда спрямо нуждите на бебето, бебетата и вече няма излишъци.
   Това физиологично препълване при слизането на млякото е напълно нормално и няма общо с мастита, но наистина е важно по това време да си има нормално изпразване и стимулация на гърдите. При нормално протекло раждане и кърмене, бебчето се упражнявя на едни по-меки и лесни за оформяне първите 2-3 дни гърди и то и майката се учат как да протича едно кърмене. Съответно при слизането на млякото бебенцето има опит и може да се справи с това препълване и по-твърдите и напрегнати гърди към даденият момент. Евентуално в този момент може да се наложи да се поизцеди съвсем леко за да омекне ареолата преди да засуче бебенцето и да му е по-лесно  или тъй като то изсуква все още малки количества, да се и поизцеди леко след кърмене, но съвсем малко колкото да омекнат гърдите, а не докрай за да не се стимулира излишно производство на повече мляко. По този начин скоро нещата се нормализират. Ако бебето не се кърми, същото се отнася и за цеденето, то трябва да е започнало още в първите часове след раждането, съответно при слизането на кърмата нещата продължават по същият начин, просто рязко количеството кърма която се изцежда се увеличава.
    Разбира се ако при слизането на кърмата имате съмнения, че бебето не суче ефективно, продължава да спада на тегло, не го чувате как преглъща и гърдите изобщо не омекват след кърмене е важно да изцеждате след него за да поддържате производството на мляко, до момента когато то ще започне да суче ефективно и необходимостта от изцеждане ще отпадне.

# 503
  • на Дъждовен остров
Я да попитам аз като се роди бебока след колко време мислите да събирате родата и да го показвате? 
Ще правите ли традиционата питка и разни от сорта.  Аз като ги смятам това ще точно по празниците.   newsm78 newsm78 newsm78
Малко прозвуча като кога ще покажете новия си цетен телевизор, ама хайде.....

# 504
Я да попитам аз като се роди бебока след колко време мислите да събирате родата и да го показвате? 
Ще правите ли традиционата питка и разни от сорта.  Аз като ги смятам това ще точно по празниците.   newsm78 newsm78 newsm78
Малко прозвуча като кога ще покажете новия си цетен телевизор, ама хайде.....
Майка ми ще види бебка веднага, защото ще е при мен да ми помага. Приятели и роднини ще каня според текущата ситуация, тогава е сезонът на болестите и ще преценявам в движение. Иначе най-близките т.е. родителите, братя, сестри ако са здрави са добре дошли на изписването и в първите дни на бебчо у дома.

# 505
  • Пловдив
Росен най - близките / родителите ни, брат и сестра, кумата ми / бяха на изписването и след това за около час вкъщи за посрещане на бебето с питка и толкоз; бабите ни и на двамата седмица по - късно.

Росен днес го замъкнах до обяд в офиса; посвърших малко работа, видях си колежката, на която приключва вече мйчинството, но нещо пак краката не ме държат да ходя, все едно ми се схваща междукрачието Embarassed, имам чувството, че бебето ми е точно на шева от секциото, а имам оттогава някакъв засегнат нерв и е много гадно усещането; та по обяд се прибрахме и сега дребният лежи, а аз ще си гледам "Убийства в Мидсъмър" Mr. Green и може да се пробвам с плетене на едни терлички, чиято схема съм записала отнякъде преди години на ръка Thinking
Приятна почивка  bouquet
Барабар, браво на Филип, ей май скоро ще сте заедно, искрено се надявам Heart Eyes

# 506
  party023 Момичета,да ви почерпя по случай рождения ми ден   party023
Ако знаех как се качват изображения гледката щеше да е по-добра  Blush
  bigdance2
 Hug Hug Hug

# 507
Честит Рожден Ден,Келевра!!! Бъди здрава и обичана,а съвсем скоро и една щастлива мама на две приказни създания!!! newsm59

# 508
  • на Дъждовен остров
kelevra_79, ЧРД. Здраве , щастие и след няколко седмици прекрасен краен резултат.

Аз като проследявам май достра майки, баби са везни, скорпиони  Grinning

Иначе на изписването ще бъде само мъжа ми.  Те с тези огромни растояния въобще не ми се разкарват приятели и близки.  Още не сме решили дали же води баба тук, така че ми интересно кога ще се показва бебето. Аз за сега съм решила чак след 40 ден, ама то като е зима може и да го поотложим това показване.   newsm78

# 509
 party023 Момичета,да ви почерпя по случай рождения ми ден   party023
Ако знаех как се качват изображения гледката щеше да е по-добра  Blush
  bigdance2
 Hug Hug Hug

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4825.0
ето дано ти помогне това

И честит рожден ден, здраве, щастие любов и сладко бебче като му дойде времето

Общи условия

Активация на акаунт