Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са нормалните контракции по време на бременност?
Какво трябва да се постави в количките и столчетата за кола за бебета?
Какво трябва да има в кошчето за новородено?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са нормалните контракции по време на бременност?
-
Какво трябва да се постави в количките и столчетата за кола за бебета?
В количките за бебета трябва да се поставят подложка, чаршафи, предпазна бариера и спален чувал за зимата. За столчетата за кола се използва специален матрак и възглавница, като не се препоръчва използването на завивки и възглавници през първите месеци. В столчето за кола за бебета трябва да се постави специален матрак и възглавница, като се избягва използването на одеяла и възглавници през първите месеци.
-
Какво трябва да има в кошчето за новородено?
-
Какво трябва да има в бебешката кошара?
-
Какво е шкембе чорба и защо може да причини храносмилателни проблеми?
, пратих на лични.

Та исках да питам момичетата, които вече са усетили и са им казали, че бебетата са ангажирани в таза - какво усещат, имаше ли болка като слизаха и след това докато се намести
На Ина главата й беше в таза ми от много рано и не съм имала такива терзания.
Тази педиатърка ме е отгледала мен от бебе, в момента ми е лична лекарка и съответно педиатър на Ина. Аз не съм ваксинирана срещу морбили, паротит и рубеола, защото преди много години, когато е тябвало да ме ваксинират, лекарката е накарала майка ми да се разпише, че отказва тази ваксина, защото по нейно мнение е била опасна. Затова и вярвам, че ако има нещо опасно, тя няма да го причини на детето ми. Колкото до материали за ваксинирането - спокойно можеш да прочетеш статистическите данни за драстичия спад във вариола, детски паралич и още такива болести след въвеждането на имунизацията.
дано като се роди бебо, да се почувства баща и да е по грижовен....
За чистене да не говорим, аз отсега се притеснявам, но таткото не дава и дума да се издума да махнем котака дори за известно време, та ще трябва да се съвместяваме някак.....
и изобщо да са наред нещата
. Просто завиждам на тези, които нямат проблем със свеки /и моите са разделени, ама той човека не е избягал от лесно/. Иначе свекъра и моите родители са страхотни
. Моите свекита са луди по първото си внуче, сега и за второто сигурно ще е така. Куоиха много неща първият път (кошара, дрехи и какво ли още не), не се скъпят за нищо, по празници винаги му правят солидни подаръци, за апартамента също помогнаха финасово, абе не че са богати, изкарват парите с доста труд, ама ние винаги сме на първо място. Сигурно се чудите къде е проблема. Ами на мен вниманието ми идва в повече. Свекървата е много бойна и дейна и понеже има само един син, всичко е насочено към нас. Все да помага иска, да гледа детето и ако може да се виждаме често. Пък на мен това ми идва в повече, че от мерак да е полезна, присътвието и месенето и в нашия живот ми идва в повече. Аз също съм на принципа, е никой не ми е длъжен за нищо и че финансово сме съобразили решението за децата предварително. Помощта добре дошла, но не искам да се чувствам по някакъв начин задължена, нито никой да ми се меси как да си гледам детето и предпочитам да се справяме сами. Ух май се поувлякох.