Примерна схема за захранване - 32

• 89 645
  • 789
  •   1
Отговори
# 300
Въвела съм картоф, тиква и морков. Какво следва да дам? У дома имам пащърнак, картоф с тиквичка и картоф с цветно зеле  newsm78
най-добре тиквичка или пъщарнак Simple Smile

# 301
Благодаря за отговорите!

# 302
Аз бих въвела пащърнак, защото в тиквичката с картоф ако е на Хип има и ориз Simple Smile И след това пащърнак с картоф  Thinking

Последна редакция: пт, 25 май 2012, 11:55 от Mishlence_2

# 303
  • София
Котидж сиренето подходящо ли е за бебе newsm78 Искам да го давам с плодове.

А изварата каква е по - добре да бъда, обезмаслена или обикновена?

# 304
  • София
Хайде и тук да попитам - искам да си купя съвременна книга за храненето на бебето и малкото дете, но не някоя брошурка, а хубава книга . Ако някой е срещал такава ще съм благодарна на съвет   bouquet

# 305
Има доста книги по книжарниците, онлайн също можеш да си купиш. Зависи какво точно търсиш Simple Smile
http://shop.pingvinite.bg/?cid=3&pid=32880

# 306
  • София
Мерси, Мишленце. Знам, че има доста книги и това е въпросът  Grinning Искаше ми се нещо препоръчано да си купя, защото съвсем не всичко с лъскави корици е хубаво. А като бременна на доста елементарни книги за бременността съм попадала без да са ми били полезни  Peace
пс. Тази ми допада Simple Smile

# 307
  • UK
Цветка, ако четеш на английски, ето ти линк с публикациите на СЗО относно храненето и захранването на бебета и малките деца. Полезни са.
http://www.who.int/nutrition/publications/infantfeeding/en/index.html

# 308
  • Berlin
Добре, де защо чак сега я виждам тая тема с примерни схеми?! Mr. Green Почвам да чета. Вече сме напред с храната (макар и по-бавно да действам), но ще ми е полезно да гледам кое кога, а не да питам само. Grinning

# 309
  • София ж.к. Надежда 1
Здравейте:)
След 2 месеца и на мен ми предстои да захраня малката.В момента е изцяло на кърма.Цедя се на 3 часа защото тя не яде от мен още от началото.Беше в болница 10 дни заради силната жълтеница и след това спря да цока.Яде по 160мл. кърма в момента.Въпроса ми е следния.След като почна захранването какво правя с кърмата?Да продължавам да се цедя на 3 часа или да разредя?Ох, не знам изобщо как се процедира в този случаи.И колко мл. кърма да и давам след като въведа първото пюре.Айде, докато са 2-3 лъжици ще си и давам 160мл. но когато стане 1 бурканче?Моля ви обяснете как да процедирам с кърмата след почване не захранването, че направо съм луднала как ще стават нещата Crazy Thinking

# 310
Казват до първата годинка да си е на кърма бебчето и само да се запознава със зеленчуците, плодовете и т.н., т.е. да не се измества хранене.
Аз захраних на 6 месеца и до 8-мия не бях изместила ядене. Давах му малко зеленчуци на обяд и след това го кърмех. После на предпоследното хранен въведох каша и пак му давах кърма, но той си цокаше и не мога да ти го кажа в милилитри. Според мен се води от бебчо, той сам ще покаже колко още кърма иска.
Чела съм, че колкото мл мляко пие, толкова гр. пюре да яде. Така че другият вариант е да си следиш колко грама даваш от пюрето и да додаваш останалото (според зависи колко мляко изпива) от млякото. Ако не искаш да изместваш първо даваш млякото, изчакваш малко и даваш другото, май така беше.
Аз прецених да му изместя първото хранене с кашата (правя я с АМ, защото не мога да изцедя толкова много), а сега му изместих и обедното, т.е давам му 190-200 гр. зеленчуково или местно пюре.
Свърши ми кърмата преди 1-2 седмици и сутрин, в 15:00 и в 21:00 сме на АМ.
Дано съм ти била полезна и не те подвеждам. Сигурна съм, че и други майчета ще ти дадат съвет.
Успех!

# 311
  • Berlin
Ами долу горе същото и аз ще кажа. Simple Smile До 1 годинка всички хранения да бъдат млечни (сиренето, киселото мляко също се броят, но още е рано за тях Simple Smile. Така че сега въвеждай лека полека храните и после давай кърма, колкото изпие. Може и да смесваш с кърма пюретата, но това пак по-нататък.

# 312
При нас е много непостоянно даването на твърда храна първо и след това да кърмя. Понякога чак плаче със сълзи ако предложа първо твърдата храна. Иска ми се вече да давам първо твърдата, а след това да си цока, но уви нещо не ми се получава  Sad

# 313
  • Berlin
Е, щом плаче детето, давай му да цока. Simple Smile В темата за ЗВБ казват мамите, че до към 1г. си държат малките на кърмата и после вече увеличават твърдата храна.

# 314
Мамчета да ви питам няколко неща:
1.Как въведохте ечемика и ръжта-чета и не намирам каши от този вид, а искам да ги въведа едно по едно?
2.Колко твърди хранения имате на ден? Аз на обяд му давам зеленчуково или месно и предпоследното каша.
3.Колко хранения общо имате за деня? Ние сме на 5 (две са твърди храни и 3 са с АМ), дали не трябва да ги намаля на четири!
4. Дайте идея за трето твърдо хранене като се има предвид, че още не съм въвела глутена (сега почвам с овес) и не обича плодови пюрета отделно (яде ги само в кашата, а и те са десерт)
Знам, че има майчета, които са почнали захранването от 6 месеца и въвеждат храните една по една, така че вярвам ще дадете съвет. Благодаря предварително!
Писах и в темата на Ноемврийчетата и надявам се скоро да се ориентирам.

Общи условия

Активация на акаунт