Примерна схема за захранване - 32

• 89 645
  • 789
  •   1
Отговори
# 285
И аз като desislava_iv.Започнах с картоф като на 5-ти ден изяде 1 цяло бурканче 125мл.После давах 3 дена картоф с морков,след това тиква с картоф.Днес купих пюре на Бебевита 190мл и го изяде цялото.Много ли е за него при положение че си го изяде сладко,сладко?Заместихме 1 хранене на обяд вече,иначе сме на кърма.

# 286
  • София
Ваня, аз не сум веща, но да споделя опит. Аз за обяд давам на моето дете едно бурканче от 125мл и допълвам с мляко количеството (кърма или ако нямам АМ). Затова и ми се струва леко невъзможно да хапнем обяда навън. За да прибавя кърма има риск от разваляне, а АМ знам, че се правив момента към който се консумира. За количеството хапваме към 200,но се храним 5 пъти дневно... Дано съм била от полза, не досадница  Mr. Green

# 287
  • Някъде там
Благодаря ви много момичета Hug Hug Hug.Значи утре вече давам цяло бурканче от 125 мл тъй като ни е 5 ден.После мисля да давам тиква с моркоф и след това тиква с картоф. Hug

# 288
Аз давам 125 мл пюре и добавям 40 -50 мл кърма вътре защото той предпочита лъжицата като е започнал и не иска шишето/ от първия ден се изцеждам и давам кърма/.Слетобяд давам каша със АМ защото с кърма ми се втечнява много или плодово пюре 60 мл и 110-120 мл кърма.

# 289
  • Плевен
Здравейте!
И на моята бебка й предстои захранване и следя темата с интерес.

Питанката ми е по повод едно кулинарно предаване, което гледах тази седмица. Там една педиатърка препоръча захранване и с гулия - земна ябълка, като изтъкна ценните й качества. У нас много ценим това кореноплодно и имаме домашно отгледано.
Има ли някой сред вас, който е давал на бебето си гулия и как е реагирало на вкуса, дали е имало повече газове от нея и т.н. ?
Не смятам да е първа храна на беба, но ще е една от първите със сигурност.
Ще се радвам да има някоя мама отговор на този въпрос Simple Smile.

Хубав ден!

# 290
запис

Много интересна тема. от една седмица предлагам различна от кърмата храна. започнах с картоф/6 дена/. сега давам тиква. смесвам с кърма, но повече от 2-3 лъжички не изяжда. приготвям си ги сама. купих готово пюре от морков, което ще дам утре заедно с картоф. не знам кога ще ги стигнем тези 125 гр. на ядене.  Simple Smile

# 291
  • Бургас
Люсил , давала съм на сина ми земна ябълка - беше 8-9месечен, т. е. около 2месеца след началото на захранването. Предложих я сварена на пара, не съм забелязала някаква реакция от детето.   bouquet

# 292
  • ту тук, ту там
Гулията (сладък картоф) се дава сред първите зеленчуци. Аз не съм давала, но много често съм го срещала като препоръка, когато четях за захранването. Тогава просто не знаех, че сладък картоф е гулия.  Blush

Последна редакция: нд, 20 май 2012, 00:46 от elleni

# 293
  • Плевен
Благодаря момичета!   bouquet

elleni доколкото знам гулията и сладкия картоф са две различни растения и чичко Гугъл също го потвърди. На гулията й казват още земна ябълка, земна круша, топинамбур.

# 294
  • ту тук, ту там
Хм,  newsm78, явно пак съм бляла някъде като съм чела...  Crazy Прощавай!

# 295
Здравейте! Понеже скоро ми предстои захранване и изчетох много информация реших да захраня с пюре от тиква. Понеже сега няма от къде да се купи прясна, мислех да взема готово пюре. Тук изникна спънка, оказа се че няма пюре само от тиква, или има добавено нишесте, или ориз ... . Дали ще е проблем, ако намеря в някой магазин замразена тиква да му направя от нея пюре и ще може ли от това пюре да замразя?

# 296
Мисля, че има на Hipp в малките бурканчета от 125 гр. Имат пюре морков 100 % зеленчук /без каквито и да е добавки от сол, захар, вода, ориз, нишесте/.

# 297
  • UK
Хип има пюре , което само тиква и вода. Ако намериш замразена тиква, може да си отчупваш по малко от нея и да приготвяш преди консумация.

# 298
# 299
Въвела съм картоф, тиква и морков. Какво следва да дам? У дома имам пащърнак, картоф с тиквичка и картоф с цветно зеле  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт