Примерна схема за захранване - 32

• 88 831
  • 789
  •   1
Отговори
# 735
  • на последния етаж
Много е малко детето още - ще започне да се храни, но му трябва време, за да свикне с новите вкусове, а на теб - търпение.  Simple Smile За сведение, и двете ми деца започнаха да хапват малко повече от 1-2 лъжички дневно храна, различна от кърма, около 1 год и 2-3 месечна възраст.  Blush

# 736
  • Berlin
100гр. пюре е много възможно да я наяждат и затова да не иска после мляко. Другото, което е, не е фатално, че не въвеждаш храна през ден. Моят напр. ядеше много еднообразно до почти 1г. Mr. Green Ще яде с удоволствие, когато свикне, че има и други неща за хапване освен кърма. Simple Smile Или пък въведеш нещо, което ще се услади повече.

# 737
Педито твърди, че ако искам да дохранвам порцията е 60 гр. След това мляко! Така че изводите ще оставя на вас

# 738
DramaQueen, затова е форумът да питаш и е хубаво, че го правиш  Peace На тази възраст няма какви други зеленчуци да предложиш, дъщеря ми също до около 8м. ядеше 3-4 зеленчука. Не се притеснявай за разнообразието, не е чак толкова необходимо, до 1г. най-важна е кърмата. 100гр. не са никак малко, може да се наяжда и за това да не иска кърма. Дъщеря ми и сега (1г. и 4м.) понякога не изяжда повече от 100гр. Остави детето да яде колкото иска, не гледай грамажи.
Масло и сол не те съветвам да слагаш. Много е рано, особено пък за солта. Не очаквай детето да харесва абсолютно всичко, което предложиш  Peace

# 739
И аз продължавам да си твърдя, че кърмата е по-важна от твърдата храна и остава основна храна на бебето до навършване на една годинка. Твърдата храна е за запознаване с нови вкусове и консистенция Peace
Не бих давала сол на бебе до годинката поне. От една страна вкусовите рецептори на бебетата не са напълно развити. Моята щерка на годинката ядеше лук като ябълка и се облизваше на кисел лимон натюр. Сега реагира съвсем различно Wink От друга страна, храносмилателната система на бебето също тепърва се развива и не виждам нищо лошо да се дават едни и същи зеленчуци, които се приемат добре, било то и по-продължително време.

И за да завърша, храна бебето ще прояде, не съм виждала възрастен човек, който да яде само мляко Mr. Green, най-добрият съвет, който аз мога да дам е да следваш бебето, каквото и колкото иска, при тях все още няма капризи.

Краве масло преди 8м. не бих дала. За нов зеленчук може да пробваш авокадо, моят син умираше за него като бебе Mr. Green

# 740
Здравейте и от мен  Flutter
Аз също се чудех какво да правя с разнообразието от зеленчуци Tired
Оказа се че вече и дадох спанак смесен с картоф, защото не знаех че е хубаво към 8 месец.
Скоро навършихме 6 месеца и се чудя кога мога да и дам  бананова каша например и да речем някаква попара или нещо такова.Дали мога да давам зелени подправки като магданоз, целина и др. подобни, лук, чесън, но сварени и примерно пасирани с другите зеленчуци.И понеже вече 1 месец я захранвам само с зеленчуци, мога ли вече да въведа плод за сутрешно  хранене  newsm78. А този йогурт? Много странно ми стана вчера като реших да прочета етикета на "Овко" синя слива...пише че има захар #Crazy Та нали не е препоръчително да се дава на деца под 1 годинка?
Благодаря и Весели празници  Hug

# 741
Може да въведеш плодове, но те са МЕЖДИННО хранене или десерт. Може да дадеш круша,ябълка, банан, синя слива, манго, авокадо! На 8 месеца праскова!  На 6 навършени месеца миже да даваш сурови пасирани плодове добре измити, обелени и пасирани! Ако не ти се занимава да пасираш длагаш парчето плод в марля, завръзваш и го даваш в ръка! Детето като реши ще почне да го смуче

# 742
Марина, по-спокойно, много бързаш Simple Smile
Можеш да започнеш да даваш плодове, за начало са подходящо авокадо, круша, манго, ябълка, банан. Банан и авокадо направо сурови. Плодовете се дават между храненията.
Бананова каша аз никога не съм давала, по-добре дай истински банан. От кашите можеш да дадеш оризова.
За попара е рано, трябва преди това да въведеш масло и сирене, а те се въвеждат след 8м.
Йогурт също по-нататък.
Зелени подправки може по малко.
Можеш да добавяш по малко зехтин в пюрето.
Захар и сол под 1г. - НЕ, затова винаги чети етикетите на пюретата. Особено пък българските пюрета в голяма част от тях си слагат захар  Crazy Специално за синята слива май повечето имат, явно защото е по-кисела, аз намерих само на Ганчев без захар - слива с ябълка.

# 743
Малиш; Dafi`, много ви благодаря  Hug
Ще се възползвам от съветите ви  Joy

# 744
Пожелавам на всички мами Честита Нова Година Hug
Много късмет, усмивки и здраве през новата 2014 Joy

# 745
Здравеите !

Искам да ви попитам за захранването,четох много и реших да захраня с оризова безмлечна каша.Попитах личната лекарка и тя дори ми се скара че не съм я захранила все още,трябвало да започна със сок от морков и ябълка след навършени 2 месеца,и реших да не я питам,защото не съм съгласна с нея Sad купих на безмлечната каша на Нестле,и като се прибрахме вав вкъщи прочетох че има захар в нея,купих друга каша тази на Хипп.Въпросът ми е мога ли да и дам от оризовата каша на Нестле,след като свърши тази на Хипп,или да не я давам заради захарта.
Аз захраних малката на 5 мес и 17 дни,мн исках да изчакам до 6 месеца,но кърмата ми рязко намаля,сега незнам как да процедирам.За първи път дадох каша на 25.12,още колко време да и давам и кога мога да достигна пълна доза и кога да въведа тиква или морков,кое е по удачно....Ох дано ме разбрахте,че ми е много объркано

# 746
Здравеите !

Искам да ви попитам за захранването,четох много и реших да захраня с оризова безмлечна каша.Попитах личната лекарка и тя дори ми се скара че не съм я захранила все още,трябвало да започна със сок от морков и ябълка след навършени 2 месеца,и реших да не я питам,защото не съм съгласна с нея Sad- И аз не съм съгласна  Laughing
 Въпросът ми е мога ли да и дам от оризовата каша на Нестле,след като свърши тази на Хипп,или да не я давам заради захарта.- Не я давай заради захарта.
Аз захраних малката на 5 мес и 17 дни,мн исках да изчакам до 6 месеца,но кърмата ми рязко намаля,сега незнам как да процедирам.- И аз съм като теб  Joy
За първи път дадох каша на 25.12,още колко време да и давам и кога мога да достигна пълна доза и кога да въведа тиква или морков,кое е по удачно...._ Аз давах каша 10 дни и на 11 захраних с картоф.Давах и по 50 гр долу-горе каша, защото не исках да бързам да давам друга храна до 6-я месец.После картофа го давах 3-4 дни и другите пюрета взех и по 2 дни да давам  Blush Сега ги редувам и от време на време давам каша след обяд смесена с тиква. защото се запича  #Crazy
 Тъй-като аз дохранвам с кърма винаги, давам на обяд 125 гр. пюре, а след обяд давам около 50 гр. каша с тиква, но това аз съм си го решила. Crazy
Относно пълната доза...моята лекарка ми каза може по 170 гр. или повече да и даваш вече  #Crazy  та ние на 27.12 станахме на 6 м. и за мен това е много ...Всички казват води се по детето.Колкото му се яде толкова и аз така правя  Peace
 успех  bouquet

# 747
Марина благодаря ти много  Hug  .След около седмица ще реша с какво да продължа,може би с тиква,за да я смесвам с кашата,че нещо не и допада особено кашичката,може би заради лъжичката...За съжаление на мен ми се наложи да дохранвам с АМ,защото имам кърма само сутрин  Sad

Весело посрещане на Новата година Simple Smile

# 748
Благодаря момичета тези дни малката проявява повече интерес Simple Smile

За плодовете има ли значение по кое време на деня ще  й предложа междинно или с кашата?

# 749
Аз плодове въяеждах сутрин- междинно. С кашата давах вече въведени! Ама а каша давам късно към 17:30.

Общи условия

Активация на акаунт